| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bilgehesap

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 16:51 Mesaj konusu: Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalımıdır? |
|
|
Merhaba Arkadaşlar Benim Sizlere Bir Sorum Olacaktı...
Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalıdır Ya Da Okutulmamalıdır
tezleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum Lütfen Bu Tezler Hakkındaki Yorumlarınızı Gerekçeleriyle Belirtirseniz Çok Sevinirim!
Acilen Bekliyorum! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
buzz

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 18:40 Mesaj konusu: |
|
|
o yaştaki çocukların aklını çelmek çok kolay oldugu için kendi görüşlerini yaymak için kullanabilirler bu tip dersleri _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

Kayıt: Feb 27, 2008 Mesajlar: 455 Nerden: Artık Olmayan Yer
|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:41 Mesaj konusu: |
|
|
Bence okutulmalıdır. Benim üniversitemde mesela "Müzakere Teknikleri" diye seçmeli bir ders var. Amerika'da bu ders diplomasi ile eş anlamda. Diplomasi (yani müzakere teknikleri bütünü) sadece dış politikada olmaz ki. Hayatımızın her evresinde herkesle her konu hakkında müzakerelerde bulunuyoruz, yani diplomasi yapıyoruz. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
http://www.turkrock.com/ftopic90047.html |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:43 Mesaj konusu: |
|
|
ya ama ne olcak o zaman sagcı hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak solcu hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak çocuklar zaten 16-17 yaşında daha yeni kendilerinin farkına varıyolar nereye çeksen oraya gider kullanılcaklar yani ... _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:48 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | ya ama ne olcak o zaman sagcı hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak solcu hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak çocuklar zaten 16-17 yaşında daha yeni kendilerinin farkına varıyolar nereye çeksen oraya gider kullanılcaklar yani ... |
Arkadaşım gerçekten güzel bir şey söylüyorsun ve sonuna kadar haklısın ama benim söylediğim şey dış politika değil, diplomasi. Diplomasi dersi sadece "Nasıl diplomasi yapılır? Müzakere nasıl yapılır?" tarzında öğretilmeli demek istemiştim ben. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:50 Mesaj konusu: |
|
|
valla ben öyle adamlar biliyorum ki hiç alakası olmayan şeylerin içine çok güzel siyaset sokabiliyolar diplomasinin içine kralını sokarlar _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:55 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | valla ben öyle adamlar biliyorum ki hiç alakası olmayan şeylerin içine çok güzel siyaset sokabiliyolar diplomasinin içine kralını sokarlar |
Ona bakarsan Sovyet Devrimi'ni ve İslam Tarihi'ni öyle anlatan hocalar var ki, resmen propaganda yapıyorlar. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Çrş 27.02.2008 20:57 Mesaj konusu: |
|
|
işte yani olmaması gereken şeyler bunlar ergenlik çağındaki çocukların mevcut psikolojik durumlarında faydalanmak bu olmaması gereken bişey _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 8:30 Mesaj konusu: |
|
|
bence belli bir yaşın üzerindekilere okutulmalı üniv. mesela...küçük yaştakileri çelmek kolay olur..ama hoş üniv. de bile heran biryerlere kaymaya hazır o kadar çok genç varki...zaten kendini iyi yetiştiren biri onu ders olarak almadanda bilgi sahibi olur.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Prş 28.02.2008 10:07 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | | buzz demiş ki: | | valla ben öyle adamlar biliyorum ki hiç alakası olmayan şeylerin içine çok güzel siyaset sokabiliyolar diplomasinin içine kralını sokarlar |
Ona bakarsan Sovyet Devrimi'ni ve İslam Tarihi'ni öyle anlatan hocalar var ki, resmen propaganda yapıyorlar. | bunların ikisi de yanlış zaten.
yıllar yılı gördüğümüz "din kiltürü ve ahlak bilgisi" dersinin aslında islam propagandası olduğunu bilmeyen yoktur. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 10:13 Mesaj konusu: |
|
|
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bence olmazsa olmaz bir derstir. Yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede elbette İslam anlatılacak. Benim kastettiğim, bazı hocalar resmen yobaz yetiştirmeye çalışıyor. Bu yanlış. Ben din kültürü öğretmenimden çok memnundum mesela, her şeyi doğru düzgün anlatıyordu, bizi tarikat üyesi ya da adayı gibi görmüyordu. Böyle öğretmenler lazım bu memlekete. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:02 Mesaj konusu: |
|
|
| DarkLegacy demiş ki: | | Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bence olmazsa olmaz bir derstir. Yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede elbette İslam anlatılacak. Benim kastettiğim, bazı hocalar resmen yobaz yetiştirmeye çalışıyor. Bu yanlış. Ben din kültürü öğretmenimden çok memnundum mesela, her şeyi doğru düzgün anlatıyordu, bizi tarikat üyesi ya da adayı gibi görmüyordu. Böyle öğretmenler lazım bu memlekete. |
katılıyorum...din dersini propoganda olarak görmek çok yanlış olur zaten...istemeyende unutur gider öğrendiklerini..haftada 1 ssatlik bir derste kim kimin beynini yıkayacak Allah aşkına.. |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:04 Mesaj konusu: |
|
|
din kültürü ve ahlak bilgisi değil de sadece ahlak bilgisi olmalı dinle ahlakı özdeştirmek??... _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:09 Mesaj konusu: |
|
|
niye din bilgisi olmasın ya...çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz bundan daha normal olmayalımmı..zaten çoğu genç belki sen,beliki ben dinimizden bihaber yaşıyoruz..neyi tam biliyoruz..en azından temel şeyleri elbetteki öğrenmeliyiz..ayrıca diğer dinleri de kısmen tanımış oluyoruz...merak edende sonra iyice araştırır..din dersi kalkmamalı tam tersine diğer dinlerin anlatımı genişletilmeli.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:11 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | din kültürü ve ahlak bilgisi değil de sadece ahlak bilgisi olmalı dinle ahlakı özdeştirmek??... |
Hayır, din kültürü de olmalı. Eğer çocuklara ve gençlere İslam'ı doğru dürüst öğretmezsen yanlış yola saparlar, yobaz olurlar. Örnek: İslam'ı bilmeyenler der ki "İslam'da evlilik öncesi görüşmek yasaktır. Görücü usülü evlenmek caizdir sadece."
Halbuki böyle bir şey yoktur. Hz.Muhammed (SAV) evlenecek çiftlerin evlenmeden önce birbirlerini tanımalarını, ondan sonra evliliğe karar vermelerini emretmiştir. "İslam gericiliktir" diyenlere duyurulur.
İşte bu doğru kuralları öğrenebilmek için din kültürü dersine ihtiyaç vardır.
Sevgiler, saygılar. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:13 Mesaj konusu: |
|
|
yav iyi de o zaman bütün dinler aynı oranda öğretilsin ki kişinin seçme hakkı olsun _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
DarkLegacy

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:15 Mesaj konusu: |
|
|
Diğer semavi dinlerin (Hıristiyanlık, Musevilik) de özünün İslam'dan olduğu, fakat sonradan bozulmuş olduğu gerçeğini duymak kimi çevreleri rahatsız ediyor, o yüzden anlatılmıyor. _________________ Satılık - Takaslık Jackson PS3T EMG 81-85
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:18 Mesaj konusu: |
|
|
ha tamam o zaman _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 809 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:22 Mesaj konusu: |
|
|
lisede arkamda oturan çocuk yahova şahidiydi. din derslerinden muaf gibi bişeydi. 5 verip geçiriolardı, bi sorunu olmuyodu. ve bizim lisede bisürü hristiyan vardı. hiçbirinin öyle bi sorunu yokdu. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
kosovian

|
Tarih: Prş 28.02.2008 15:24 Mesaj konusu: |
|
|
| duu_rock demiş ki: | | niye din bilgisi olmasın ya...çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz bundan daha normal olmayalımmı..zaten çoğu genç belki sen,beliki ben dinimizden bihaber yaşıyoruz... | islamı öğretmek arapça sure ezberletmekse haklısın.
| duu_rock demiş ki: | | ayrıca diğer dinleri de kısmen tanımış oluyoruz... | her derste "en iyi en süper din islam gerisi tu kaka" demek diğer dinleri kısmen tanıtmak mıdır?
bu ders doğru düzgün şekilde verilse belki.ama bu haliyle kesinlikle islam propagandası. _________________ yaşasın uçan spagetti canavarı |
|
| Başa dön |
|
 |
|