Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalımıdır?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalımıdır?
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
bilgehesap

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 16:51    Mesaj konusu: Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalımıdır? Alıntıyla Cevap Ver

Merhaba Arkadaşlar Benim Sizlere Bir Sorum Olacaktı...

Diplomasi ve siyaset Liselerde Ders Olarak Okutulmalıdır Ya Da Okutulmamalıdır

tezleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum Lütfen Bu Tezler Hakkındaki Yorumlarınızı Gerekçeleriyle Belirtirseniz Çok Sevinirim!

Acilen Bekliyorum!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
buzz

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 18:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o yaştaki çocukların aklını çelmek çok kolay oldugu için kendi görüşlerini yaymak için kullanabilirler bu tip dersleri
DarkLegacy

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence okutulmalıdır. Benim üniversitemde mesela "Müzakere Teknikleri" diye seçmeli bir ders var. Amerika'da bu ders diplomasi ile eş anlamda. Diplomasi (yani müzakere teknikleri bütünü) sadece dış politikada olmaz ki. Hayatımızın her evresinde herkesle her konu hakkında müzakerelerde bulunuyoruz, yani diplomasi yapıyoruz.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
buzz

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya ama ne olcak o zaman sagcı hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak solcu hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak çocuklar zaten 16-17 yaşında daha yeni kendilerinin farkına varıyolar nereye çeksen oraya gider kullanılcaklar yani ...
DarkLegacy

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buzz demiş ki:
ya ama ne olcak o zaman sagcı hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak solcu hoca gelcek kendi ideolojisini aşılıcak çocuklar zaten 16-17 yaşında daha yeni kendilerinin farkına varıyolar nereye çeksen oraya gider kullanılcaklar yani ...

Arkadaşım gerçekten güzel bir şey söylüyorsun ve sonuna kadar haklısın ama benim söylediğim şey dış politika değil, diplomasi. Diplomasi dersi sadece "Nasıl diplomasi yapılır? Müzakere nasıl yapılır?" tarzında öğretilmeli demek istemiştim ben.
buzz

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla ben öyle adamlar biliyorum ki hiç alakası olmayan şeylerin içine çok güzel siyaset sokabiliyolar diplomasinin içine kralını sokarlar
DarkLegacy

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buzz demiş ki:
valla ben öyle adamlar biliyorum ki hiç alakası olmayan şeylerin içine çok güzel siyaset sokabiliyolar diplomasinin içine kralını sokarlar

Ona bakarsan Sovyet Devrimi'ni ve İslam Tarihi'ni öyle anlatan hocalar var ki, resmen propaganda yapıyorlar.
buzz

MesajTarih: Çrş 27.02.2008 20:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

işte yani olmaması gereken şeyler bunlar ergenlik çağındaki çocukların mevcut psikolojik durumlarında faydalanmak bu olmaması gereken bişey
duu_rock

MesajTarih: Prş 28.02.2008 8:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence belli bir yaşın üzerindekilere okutulmalı üniv. mesela...küçük yaştakileri çelmek kolay olur..ama hoş üniv. de bile heran biryerlere kaymaya hazır o kadar çok genç varki...zaten kendini iyi yetiştiren biri onu ders olarak almadanda bilgi sahibi olur..
kosovian

MesajTarih: Prş 28.02.2008 10:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DarkLegacy demiş ki:
buzz demiş ki:

Ona bakarsan Sovyet Devrimi'ni ve İslam Tarihi'ni öyle anlatan hocalar var ki, resmen propaganda yapıyorlar.
bunların ikisi de yanlış zaten.

yıllar yılı gördüğümüz "din kiltürü ve ahlak bilgisi" dersinin aslında islam propagandası olduğunu bilmeyen yoktur.
DarkLegacy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 10:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bence olmazsa olmaz bir derstir. Yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede elbette İslam anlatılacak. Benim kastettiğim, bazı hocalar resmen yobaz yetiştirmeye çalışıyor. Bu yanlış. Ben din kültürü öğretmenimden çok memnundum mesela, her şeyi doğru düzgün anlatıyordu, bizi tarikat üyesi ya da adayı gibi görmüyordu. Böyle öğretmenler lazım bu memlekete.
duu_rock

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DarkLegacy demiş ki:
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi bence olmazsa olmaz bir derstir. Yüzde 99'u müslüman olan bir ülkede elbette İslam anlatılacak. Benim kastettiğim, bazı hocalar resmen yobaz yetiştirmeye çalışıyor. Bu yanlış. Ben din kültürü öğretmenimden çok memnundum mesela, her şeyi doğru düzgün anlatıyordu, bizi tarikat üyesi ya da adayı gibi görmüyordu. Böyle öğretmenler lazım bu memlekete.

katılıyorum...din dersini propoganda olarak görmek çok yanlış olur zaten...istemeyende unutur gider öğrendiklerini..haftada 1 ssatlik bir derste kim kimin beynini yıkayacak Allah aşkına..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
buzz

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

din kültürü ve ahlak bilgisi değil de sadece ahlak bilgisi olmalı dinle ahlakı özdeştirmek??...
duu_rock

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

niye din bilgisi olmasın ya...çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz bundan daha normal olmayalımmı..zaten çoğu genç belki sen,beliki ben dinimizden bihaber yaşıyoruz..neyi tam biliyoruz..en azından temel şeyleri elbetteki öğrenmeliyiz..ayrıca diğer dinleri de kısmen tanımış oluyoruz...merak edende sonra iyice araştırır..din dersi kalkmamalı tam tersine diğer dinlerin anlatımı genişletilmeli..
DarkLegacy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

buzz demiş ki:
din kültürü ve ahlak bilgisi değil de sadece ahlak bilgisi olmalı dinle ahlakı özdeştirmek??...

Hayır, din kültürü de olmalı. Eğer çocuklara ve gençlere İslam'ı doğru dürüst öğretmezsen yanlış yola saparlar, yobaz olurlar. Örnek: İslam'ı bilmeyenler der ki "İslam'da evlilik öncesi görüşmek yasaktır. Görücü usülü evlenmek caizdir sadece."

Halbuki böyle bir şey yoktur. Hz.Muhammed (SAV) evlenecek çiftlerin evlenmeden önce birbirlerini tanımalarını, ondan sonra evliliğe karar vermelerini emretmiştir. "İslam gericiliktir" diyenlere duyurulur.

İşte bu doğru kuralları öğrenebilmek için din kültürü dersine ihtiyaç vardır.

Sevgiler, saygılar.
buzz

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yav iyi de o zaman bütün dinler aynı oranda öğretilsin ki kişinin seçme hakkı olsun
DarkLegacy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Diğer semavi dinlerin (Hıristiyanlık, Musevilik) de özünün İslam'dan olduğu, fakat sonradan bozulmuş olduğu gerçeğini duymak kimi çevreleri rahatsız ediyor, o yüzden anlatılmıyor.
buzz

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ha tamam o zaman
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

lisede arkamda oturan çocuk yahova şahidiydi. din derslerinden muaf gibi bişeydi. 5 verip geçiriolardı, bi sorunu olmuyodu. ve bizim lisede bisürü hristiyan vardı. hiçbirinin öyle bi sorunu yokdu.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
kosovian

MesajTarih: Prş 28.02.2008 15:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

duu_rock demiş ki:
niye din bilgisi olmasın ya...çoğunluğu müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz bundan daha normal olmayalımmı..zaten çoğu genç belki sen,beliki ben dinimizden bihaber yaşıyoruz...
islamı öğretmek arapça sure ezberletmekse haklısın.

duu_rock demiş ki:
ayrıca diğer dinleri de kısmen tanımış oluyoruz...
her derste "en iyi en süper din islam gerisi tu kaka" demek diğer dinleri kısmen tanıtmak mıdır?

bu ders doğru düzgün şekilde verilse belki.ama bu haliyle kesinlikle islam propagandası.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız