Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Into The Wild - 2007
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Into The Wild - 2007

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 26.02.2008 15:46    Mesaj konusu: Into The Wild - 2007 Alıntıyla Cevap Ver

147 dakikalık bir yol ve arayış filmi. christopher mc candless'in kısa yaşamını ve yolculuğunu anlatan bir film. ailesi ve yaşadıkları yüzünden sisteme yoğun eleştirilerde bulunup kendini, hayatını arayışa çıkan bir gencin serüveni. yönetmen sisteme muhalif tavırlarıyla karşı çıkan sean penn. yönetmen kendisi olur da film muhalif olmaz mı? evet film başından sonuna kadar görüntülerle ve sohbetlerde geçen ufak ufak dokundurmalarla yaşanılan hayatı sorguluyor.
sean penn bu kitaptan uyralanan filme 1.5 sene önce başlamıştı. fakat ülkemizde hala gösterime girmedi. bu saatten sonra da girmez sanıyorum. müziklerini kaki king ve michael brook'un yaptığı filmde dinlenilen şarkıların yorumcusu ise pearl jam'den eddie vedder. eddie bu sefer filmin doğasına uygun şarkılar oluşturmuş. neil young, ben harper benzeri folk dokunuşlu şarkılarla insanı düşünmeye yönlendiriyor.
filmin oyuncu kadrosunda emile hirsch, vince vaughn, william hurt, hal holbrook yer alıyor.
film genellikle alaska ve california taraflarında geçmekte... filmde sean penn doğa görüntülerinden son derece başarılı bir şekilde yararlanıyor. akşam görüntüleri, puslu, sisli görüntüler, deniz dalgalarının üstünde kuşların uçuşu gibi dehşet görüntüler yakalamış. kurgu bir yerde aksıyor, hatta sırf bu yüzden dolayı bir iki sahne gereksiz yerleştirilmiş gibi durmakta fakat filmin genel kurgusu içerisinde pek eğreti durmuyor.
konu açısından ise son derece sağlam olan filmde yalnızlık teması, aile ilişkilerinin insan hayatı üzerindeki önemi, arkadaşlık ve dostluk temaları yüzünden gözyaşlarınız aniden akıp gidebilir. insana çok yakın bir film.
her sinema severin izlemesi gereken bir film ama filmin ağır giden temposuna ayak uyduramayanlara ise hoşça vakit geçirtmeyebilir.
bu film oscar'da ihmal edilmiş ve unutulmuş filmlerden bir tanesidir.

didi_in_chains

MesajTarih: Sal 26.02.2008 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Henüz izlemedim ama bu filmden Gus Van Sant filmlerinden aldıgım tadı alacağımı düşünüyorum.Tabii mutlaka daha fazla diyalog ve hareket içeriyordur Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 26.02.2008 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gus van sant'ın filmlerinde kullandığı ve tercih ettiği görsel fikirlerin bir kısmını bu filmde bulabilirsin. ha diyalog ve hareket bakımından demişsin birde, evet daha fazla ve hareket içermekte... ayrıca yol filmi dolayısıyla david lynch'in sıra dışı filmi the straight story filminden de etkileşimler var.
didi_in_chains

MesajTarih: Pzr 09.03.2008 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Filmi izledim.Çok uzun sürdü gibime geldi buna rağmen oldukça beğendiğimi söyleyebilirim.

Özellikle görüntüler ve Alex Supertramp'in Smile bulunduğu mekanlar şahaneydi.Bunun yanında karakterler çok iyi seçilmiş..
Cantstandya

MesajTarih: Prş 01.05.2008 22:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel film olmuş, şimdi bitirdim. Girl Next Door'daki elemanın oynadığını filmin içinde fark ettim ve The Mist'teki Mrs. Carmody'nin oynaması da diğer hoş bir tesadüftü. Kamptaki genç kızın da elemana genç Jodi Mitchell olarak bahsedilmesi ayrı bir tebessüm vesilesi oldu. Filmin sonunda hakikaten böyle buruk buruk oldu içim, hüzünlendim.

25th Hour'da da böyle Edward Norton yaşamakta olduğu şey ile tam tersini düşünür. Daha doğrusu babasının yazdığı senaryo üzerinden ekrana yansır. Mükemmel olduğu kadar hüzünlendiren sahnelerdi gerçekten.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 02.05.2008 0:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beğendiğinize sevindim. sanki bu filmi ben yapmışım gibi sahipleniyorum ya, bu duyguyla o kadar dokunan bir filmdi ki... hayat işte! soundtrack'teki şarkılarını her dinlediğimde filmden sahneler geliyor aklıma dalıp gidiyorum. dvd'sinin çıkmasını bekliyorum baş köşeye koyacam. değeri bilinsin böyle filmlerin.
Cantstandya

MesajTarih: Cum 02.05.2008 1:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DVD'sinden ziyade, Soundtrack albümünü kesinlikle arşive koymak isteyeceğim bir film. DVD'nin içine soundtrackleri koysalar bile fayda etmez, ayrı olarak almak istiyorum mümkünse. Black Snake Moan'ın ardından sana özel mesaj atıp bir kaç tavsiye istemiştim, onun kadar olmasa da benzer bir etki yaptı bazı şarkılar. Kolilerden birinin içine, yavaşça yerleştireceğim o CD'yi.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gorkyeah

MesajTarih: Pzr 08.06.2008 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beni derinden etkileyebilen filmlerden biri oldu diyebilirim.. gerek anlatımıyla, gerek oyuncuğuluyla, gerek görsel sunumuyla ve gerekse müzikleriyle harika bir eser ortaya çıkmış..tek eksik bulduğum yanı, filmin 10-15 dk fazla uzun olması, 2saatten sonra biraz sıkmaya başladı açıkçası..

filmde beni koparan, sahne ise kitaba yazdığı son cümle oldu :
'Happiness only real When Shared'
disturbed_one

MesajTarih: Pzr 08.06.2008 22:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Film gereksiz yere uzatılmış gibi geldi bana da...Bunun dışında filmin akıcılığını yok eden kurgusu,filmin en büyük eksisi bence.Bir de filmin başında long nights'ın çalması biraz kötü olmuş.Daha etkileyici bir yerde çalabilirdi,aynı şekilde Society'nin çaldığı bölümde bana biraz yanlış geldi.

Filmin artılarına gelecek olursak,görüntüler hoştu.Müzikler hakkında konuşmaya gerek bile yok (Filmden çok müzikleri beğendim diyebilirim - ne de olsa Eddie Vedder).Komşu Kızındaki elemanın oyunculuğu da harikuladeydi.Bir de filmin eleştirisel yönünü çok beğendim.Filmi izleyen insanlara bir farkındalık getireceği çok açık.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Medya & Sinema Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız