Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

MİKSAJ - Tarzlar, Metodlar, Püf Noktalar, Tecrübeler
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
polski90
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 15:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Cubase' e göre anlatsamda işin mantığını kavramışsındır herhalde. Eğer yapma imkanın varsa dediklerimi uygulayabilirsin.

İkincisi mastering olayını yanlış biliyorsun, nedir diye bir Arama yaptır. Senin dediğin olay mix. Daha net sesler, daha parlak bir kayıt için yapılan bir işlem mastering değil.
Alıntı:
Bunlara en uygun masterin nasıl yapılır. Ayrıca kompresör hala ne işe yarar bilmem. En genel haliyle, adam gibi mastering nasıl olur ?

Bu işin kuralı yok. Kompresör, sesi istenilen belli bir seviyede tutmak içindir diyelim. (istersen bir arattır)

Resimdeki olayda ister tek tek ekle, ister genele ekle. Bu işin kuralı yok. Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
deLarocx

MesajTarih: Çrş 18.07.2007 16:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abicim.. istersen bir daha oku.. Örnek bir kayıt kompozisyonu vermişim sana.. Örnek olarak ne eklenebilir bunlar için, ÖRNEK OLARAK, şudur budur falan diye yazacaksın. Ben her kayıtta bir ayar kullanalım demiyorum zaten. Bir kural öğret hep onu da yapayım demiyorum. Allasen biraz dikakt et yazdıklarıma.. Tam cahil yaptın beni..

Mix olayını bence sen yanlış biliyorsun. Mix olayı kesip biçme, kompozisyon işine denir diyeyim kısacası.

Mastering ise, bu efektlerle oynayıp sesleri netleştirmeye, yeni boyanmış ayakkabının cilalanmasıdır..
polski90

MesajTarih: Prş 19.07.2007 15:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu konuda daha fazla yardımcı olamayacağım.

Mix ve mastering nedir ne değildir diye iyice araştırmanı tavsiye ederim.

Kolay gelsin.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
deLarocx

MesajTarih: Prş 19.07.2007 15:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki.. bilmiyorsam, yanlış biliyorsam özür dilerim. Ama bana bu konuları bilen insanlar da öyle öğretti Confused

İyice araştıracağım..
gorkyeah

MesajTarih: Prş 26.07.2007 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorkyeah demiş ki:
konuşuldu mu bilmioyorum ama vokal miksajında nelere dikkat etmek gerek,hangi efectleri ne derecede kullanmak gerek,filtre konusu vs. yardım ederseniz sevinirim..

psiXaos

MesajTarih: Pts 27.08.2007 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gorkyeah demiş ki:
gorkyeah demiş ki:
konuşuldu mu bilmioyorum ama vokal miksajında nelere dikkat etmek gerek,hangi efectleri ne derecede kullanmak gerek,filtre konusu vs. yardım ederseniz sevinirim..

Özellikle biraz daha anaakım (mainstream) bir iş yapıyorsan vokalin çok önde olması tercih. Pop/Rock müzik standardında parlak, ferah, doğrudan bir vokal hedefleniyor. Distort gitarların ve davulun önünde bunun duyulması için EQ'da yüksek frekansları açman faydalı olacaktır. Bu EQ'nun üstüne de release'i hızlı olan bir Compression uygulayabilirsin ki bu vokaldaki duygusal tınıları ortaya çıkartır (aynı zamanda nefes alış verişi de ki bu yerine göre istenedebilir istenmeyedebilir). Güçlüce bir stereo spreader efekti vermek de genelde tercih ediliyor. Çok hafif reverb de eklenebilir. Son olarak gerekirse DeEsser ile 'S-Z' patlamalarını filtrelemek iyi olur. Çoğu kayıt ek olarak uzun ama belirsiz bir delay de eklemeyi tercih ediyor. Bunun yanında kısa delay de (100-300ms) sesi güçlendirmek (chorus benzeri) için uygulanabilir. Benim tavsiyelerim, bildiklerim bu kadar umarım yardımcı olabilmişimdir...
Atalay

MesajTarih: Cmt 22.12.2007 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Size eğlenceli bir vokal dubleleme tekniği anlatayım:

mono vokali stereo bus'a yönlendirin ve stereo delay açın. orjinal sesi 16 ms. aralıkla delay vererek orjinalini bir yana delayli sesi diğer yana tam panlayın. sesin genişlediğini göreceksiniz. bu daha çok rap müzik vokallerinde kullanılırdı. Şu sıralar pop müzikte de bolca duyarsınız.
alpergrk

MesajTarih: Çrş 26.12.2007 17:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

edit

En son alpergrk tarafından Pts 18.02.2008 1:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Çrş 26.12.2007 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mesajınızda belirttiğim uyarıyı lütfen dikkate alınız. Başkalarının eserlerine saygı lütfen.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ozgur037

MesajTarih: Pts 18.02.2008 1:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Evde beste kaydı yapıyoruz. Klavye kayıt aşamasına geldik. Şöyle bir sorum olacak. Şarkının bazı bölümlerinde synth seslerden birini seçtik kullandık. O kısımda sadece akorlar var. Fakat ses tuşa basış süresine göre ve vuruş kuvvetine göre arttığından dolayı kayıtta da çok kısık sesten başlayıp çok yüksek sese kadar çıkıyor (yani her akor basışta diyeyim) ve biraz kulak tırmalayıcı cinsten bu olay. Bu miksajda düzeltilebilir mi? Yoksa kayıdı tuşeleri çok arttırmadan yeniden mi yapalım ki sesler çok yükselmesin? Yada başka bir ses mi seçelim? Aslında son iki soru önemli değil birinci sorumun yanıtı yeterlidir. Cevaplayan birisi olursa sevinirim.
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pts 18.02.2008 8:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Düzeltilebilir dakat ne kadar düzeleceği kayıt edilmiş materyale çok bağımlı olduğundan beklediğiniz sonuç oluşmayabilir. Ham kayıdın iyi olmasını sağlamak için tekrar kayıt etme imkanınız varsa deneyin bence.
Başa dön
ozgur037

MesajTarih: Pts 18.02.2008 12:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam. Teşekkür ederim bilgi için. Smile
Başa dön
koriyolis

MesajTarih: Sal 18.03.2008 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Atalay demiş ki:
Size eğlenceli bir vokal dubleleme tekniği anlatayım:

mono vokali stereo bus'a yönlendirin ve stereo delay açın. orjinal sesi 16 ms. aralıkla delay vererek orjinalini bir yana delayli sesi diğer yana tam panlayın. sesin genişlediğini göreceksiniz. bu daha çok rap müzik vokallerinde kullanılırdı. Şu sıralar pop müzikte de bolca duyarsınız.

Biraz açar mısın? Tamam mono vokali stereo bus'a attım, delay açtım 16ms. Diğer yana panlama kısmını anlayamadım. %100 right veya left mi yapmalıyım?
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 18.03.2008 19:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mono sesi bir yana stereo delay kullanılmış sesi diğer yana panla demek istemiş orda.
Başa dön
tembel_hayvan

MesajTarih: Cmt 31.05.2008 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bir şey üretmek için önce var olanlar taklit edilir ya (misal beste yapmadan önce cover yapmak), miksajı öğrenirken de ilk önce çeşitli miksaj örneklerini taklit etmeye çalışmak gerekir mi olayın mantığını kavramak için?
Başa dön
Me_ThuS
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Cmt 31.05.2008 23:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amerikayı her seferinde baştan keşfetmeye gerek yok. Bazı teknikler ve onların arkasındaki fikirleri öğrenip taklit etmek bu endüstri içinde yer alabilmek adına iyi bir hareket. Fakat müzik tamamen öznel olarak da icra edilebileceğinden (satış kaygısının olmaması gerek tabi) miks yapmak da tamamen sıfırdan kendi kendine öğrenilip yapılabilir.

Tabi burdan gerekli veya gereksiz cevabı çıkmıyor. Bence miks de müzik sanatının icrasında önemli bir yer taşıyor çoğunlukla Türkiyede es geçilse bile. Eğer yaratıcılığının kısıtlanacağını düşünüyorsan taklit etme hayır dahada geliştirebileceğini düşünüyorsan öğrenmeye çalış.

Biraz karışık olmuş olabilir şu an daha iyisini yazamıyorum konu ilerledikçe kafamı toplayıp daha derli toplu birşeyler yazmaya çalışırım...

İyi günler.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız