| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Monster_YGT

|
Tarih: Cmt 09.02.2008 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
Teller renkli falan mı ?
Benim klasik gitarımda bir ara vardı öyle tel, ama boyamıyordu |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Clickboy

|
Tarih: Pzr 10.02.2008 13:54 Mesaj konusu: |
|
|
Telle alakalı değil. Klavyeye parmaklarım temas edecek, sürtecek şeyler yaptığımda oluyor. klavyeyle ilgili... _________________ Satılık Digitech RP250 |
|
| Başa dön |
|
 |
Royal_Flush

|
Tarih: Pts 11.02.2008 1:42 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar tuhaf bir sorunum var. arkadaşımın elindeki squire stratın floyd rose'u teller yarım ses gevşek olmasına ve yeni takılmamış olmasına rağmen birkaç gün içinde havaya dikildi. şu anda sadece 2 vida yardımıyla manyetiğe yakın yeri gitara değiyor, kalanı 30derece gibi bir açıyla havalanmış durumda. anlamamış olan varsa çizip gönderebilirim. bu sorun nasıl giderilir? yapılabilecek bir şey mi yoksa teller suratımızda patlamadan bir ustaya götürsek iyi mi olur?
teşekkür ederim _________________ İki adet haşatı çıkmış baget, papatya desenli havlu... Bir de stüdyoda davul olursa iyi olur...
Martensite - Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
al_capone

|
Tarih: Çrş 13.02.2008 12:46 Mesaj konusu: |
|
|
selamlar;
gitarın üstüne yapıştırdığımız sticker, mürekkep/keçeli (herneyse) kalemle yazacağımız yazıların silinmesinde/temizlenmesinde bir sorunla karşılaşılır mı ? _________________ satılıklar , MIM Fender Fatstrat(hcase'le), akustik gitar -> http://www.turkrock.com/post1463877.html#1463877 |
|
| Başa dön |
|
 |
cobain67 Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 14.02.2008 3:27 Mesaj konusu: |
|
|
Ortada bir sorun yok ancak fikir almak istiyorum
Washburn Lyon Series bir gitar , fender stratla birebir aynı model, bu gitar 10 senelik tahminimce ve üzerinde H-S-S dizilimde Emg manyetikler var ki biri aktif... Aldım çaldım hoş geldi ancak bu gitarları bilen varsa yorumlarını bekliyorum, H-S-S dizilim emg manyetikler ve washburn lyon series strat.. _________________ bitik |
|
| Başa dön |
|
 |
samedii

|
Tarih: Cum 15.02.2008 15:21 Mesaj konusu: |
|
|
selamlar bir sorunum var yardım ederseniz cok sevinirim.
elimde marshall mg15cdr amfim var yalnız dikkatimi ceken şey özellikle penasız tekniklerle ugrasırken çalmak için cok zorlanıyorum nedense ses cok yetersiz tellere bastıgımda nerdeyse sert bassmassam ses cıkmıyor gibi. diger taraftan bakıyorum benim amfiden daha kötü amfilerde millet cok kolayca yapıyor ve sesde gayet iyi. gitardan desek başka gitarlarlada denedim aynı. sizce amfimde bi sorun mu var cunku studyoda pedalsız cok rahat oluyor ama tabiki ordaki kafalı buyuk amfi tahminimce benim amfidede olması lazım nede olsa istedigim cok buyuk bi şey degil. Pedalım yok dist. i amfiden kulanıyorum.
cavaplarınızı beklemekteyim. herkese şimdiden teşekkurler. |
|
| Başa dön |
|
 |
cobain67 Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cum 15.02.2008 19:01 Mesaj konusu: |
|
|
| samedii demiş ki: | selamlar bir sorunum var yardım ederseniz cok sevinirim.
elimde marshall mg15cdr amfim var yalnız dikkatimi ceken şey özellikle penasız tekniklerle ugrasırken çalmak için cok zorlanıyorum nedense ses cok yetersiz tellere bastıgımda nerdeyse sert bassmassam ses cıkmıyor gibi. diger taraftan bakıyorum benim amfiden daha kötü amfilerde millet cok kolayca yapıyor ve sesde gayet iyi. gitardan desek başka gitarlarlada denedim aynı. sizce amfimde bi sorun mu var cunku studyoda pedalsız cok rahat oluyor ama tabiki ordaki kafalı buyuk amfi tahminimce benim amfidede olması lazım nede olsa istedigim cok buyuk bi şey degil. Pedalım yok dist. i amfiden kulanıyorum.
cavaplarınızı beklemekteyim. herkese şimdiden teşekkurler. | Ben de bildigim kadarıyla cevap vereyim Penasız teknikler mesela tapping , hamer on , pull off vs. vs. ekolayzer ayarına göre , değişiyor bu sesleri güçlü vüye zayıf vermesi... Mesela ben yüksek gain , yüksek tiz kullandıgımda çok güçlü alıyorum o tarz sesleri, sen de deneyebilirsin.. Denedim demişsin ancak bunu manyetikler de , teller de etkileyebilir sanırım  _________________ bitik |
|
| Başa dön |
|
 |
frag

|
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Pts 18.02.2008 18:04 Mesaj konusu: |
|
|
Gitarın tellerini değiştirdim daha doğrusu telleri aldığım yerdeki adam değiştirdi (gitar strat kopyası)
Adam dedi ki; Elektro gitar da tel değiştirdikten sonra ayar yapmak gerekiyor.
Bende köprünün kilitli olmadığını söyledim.
ama adam; gitarı bırak sen ben gereken bütün ayarları yapacağım dedi.
Bende güvenip bıraktım, gitarı almaya gittiğimde gitar pırıl pırıl parlıyordu ama stüdyoya inip denediğimde mi,la tellerinden acayip şekilde bir cızlama, bızlama geliyordu orda teller yeni daha akord falan tutmamıştır diyerek önemsemedim ama bir hafta oldu hala aynı.
Sorun sap ayarının bozulmuş olması mı ? bana öyle geliyor emin olmak için bir sorayım dedim |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
Tarih: Pts 18.02.2008 20:07 Mesaj konusu: |
|
|
Adam köprüyü kilitlemeden sap ayarı yapmaya kalkmıştır belki de. Cızlama bızlamanın sebebi sap ayarıdır. Tellerle ilgili bir durum yok sanırım. _________________ Satılık Digitech RP250 |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Pts 18.02.2008 20:37 Mesaj konusu: |
|
|
Ya acayip kötü bir durum ya çalasım gelmiyor aleti
Tel sesinden çok cızlama duyuyorum
kendim taksaydım keşke, daha iyi takardım |
|
| Başa dön |
|
 |
hardcore45

|
Tarih: Sal 26.02.2008 10:35 Mesaj konusu: ibanez mtm-2 |
|
|
| bende bir ibanez mtm-2 var ve floyt rose benzeri bişey var bu dalgayı gövdeye bağlayan demir koptu bu tamir edilirmi yoksa öle gidicekmi |
|
| Başa dön |
|
 |
classic

|
Tarih: Sal 26.02.2008 12:34 Mesaj konusu: |
|
|
| İbanez V72ECE elektro akustik gitarıma yeni bi manyetik ve ekolyzr takmak istiorum. ama gitarın üzerinde bulunan orjinal eko piyasadaki bi çok ekolyzra göre küçük.yenisini takmam için yuvayı biraz genişletmem gerekicek. bu işlem gitarın sesini nekadar etkiler? ben bi kaç yere sordum, eleman ekolyzer yuvasını, takacaım eko dan hafif büyük yaparım ses daha güzel çıkar dedi:s ayrıca en iyi e. akustik tonlarını yakalayabileceim eşik altı manyetik ve ekolyzer marka ve modelleriyle ilgili önerilerinizi bekliorum arkadaşlar. teşekkür ederim. |
|
| Başa dön |
|
 |
sariyy

|
Tarih: Pts 03.03.2008 0:50 Mesaj konusu: |
|
|
| selam arkadaşlar ben yeni digitech rp250 aldım ve programlarını nasıl yükleye bilirim bi yardımcı olurmusunuzz? daha çok yeniyimm... |
|
| Başa dön |
|
 |
barissy

|
Tarih: Çrş 05.03.2008 15:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Amerikan Stratocaster'ım var. Pickguard aldım fakat kontrol düğmelerini çıkartamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevniirim. |
|
| Başa dön |
|
 |
ghostknight

|
Tarih: Prş 06.03.2008 13:44 Mesaj konusu: |
|
|
Kuvvetlice ya da bi penseyle falan dikey olarak cek. Cikarlar. _________________ Satilik Maxon OD-9 Pro+ ve Seymour Duncan Booster / Takaslık Keeley Ultra Mod DS-1 : http://www.turkrock.com/ftopic89807.html |
|
| Başa dön |
|
 |
psionic_

|
Tarih: Sal 11.03.2008 21:06 Mesaj konusu: |
|
|
| Royal_Flush demiş ki: | arkadaşlar tuhaf bir sorunum var. arkadaşımın elindeki squire stratın floyd rose'u teller yarım ses gevşek olmasına ve yeni takılmamış olmasına rağmen birkaç gün içinde havaya dikildi. şu anda sadece 2 vida yardımıyla manyetiğe yakın yeri gitara değiyor, kalanı 30derece gibi bir açıyla havalanmış durumda. anlamamış olan varsa çizip gönderebilirim. bu sorun nasıl giderilir? yapılabilecek bir şey mi yoksa teller suratımızda patlamadan bir ustaya götürsek iyi mi olur?
teşekkür ederim |
Arkada floyd rose'u gövdeye bağlayan yayların vidasını sıkarak yayları daha gergin hale getirebilirsin ya da ek bir yay takabilisin. sorunu çözecektir. _________________ İst/sat amfiler: [Marshall MG15DFX] [VOX Valvetronix AD15VT] |
|
| Başa dön |
|
 |
PhoibosApollon

|
Tarih: Sal 18.03.2008 11:22 Mesaj konusu: |
|
|
| Monster_YGT demiş ki: | Gitarın tellerini değiştirdim daha doğrusu telleri aldığım yerdeki adam değiştirdi (gitar strat kopyası)
Adam dedi ki; Elektro gitar da tel değiştirdikten sonra ayar yapmak gerekiyor.
Bende köprünün kilitli olmadığını söyledim.
ama adam; gitarı bırak sen ben gereken bütün ayarları yapacağım dedi.
Bende güvenip bıraktım, gitarı almaya gittiğimde gitar pırıl pırıl parlıyordu ama stüdyoya inip denediğimde mi,la tellerinden acayip şekilde bir cızlama, bızlama geliyordu orda teller yeni daha akord falan tutmamıştır diyerek önemsemedim ama bir hafta oldu hala aynı.
Sorun sap ayarının bozulmuş olması mı ? bana öyle geliyor emin olmak için bir sorayım dedim |
Köprünün alt tarafını gereğinden fazla indirmiştir. Gitarının markası ve modeli nedir? _________________ Dark eternal night coverim
Curse of the castle dragon |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Sal 18.03.2008 17:41 Mesaj konusu: |
|
|
Strat kopyası, markasını çözemedim
faturada j&j sister yazıyor |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Pzr 23.03.2008 22:00 Mesaj konusu: |
|
|
Bazı tamirciler gereğinden fazla düz yapıyor şu sapı, hafif bir konvekslik olmalı sapta, konkava giden ayarlar bile yapıyorlar anlamak elde değil. _________________ Warlock worlak diye okunur, warlok diye değil...
En son Eldrun tarafından Prş 03.07.2008 20:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 623589546 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|