| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Zeratul

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 3:43 Mesaj konusu: 2008 Eurovision>>Mor ve Ötesi>>Deli |
|
|
Mor ve Ötesi grubu 20-24 Mayıs 2008 tarihlerinde Belgrad'ta gerçekleşecek olan 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi "Deli" isimli Türkçe parçayla temsil edecek.
Türkiye'yi Eurovision'da temsil edecek eserin tanımı için TRT Tepebaşı Stüdyosu'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genel Müdür İbrahim Şahin'in yanı sıra Mor ve Ötesi grubu katıldı. Seçici kurulun 3 beste arasından yarışmada Türkiye'yi temsil etmek üzere seçtiği eser için TRT Genel Müdürü Şahin yaptığı açıklamada, "Ben de sabırsızlıkla bu şarkıyı sizlerle beraber dinlemeyi umuyorum. Bu arkadaşlarımızla daha önce bir araya geldik, kendilerinin 3 parçasını dinledik. Çok da keyif aldık. Ama üzerinden çok ciddi çalışmalar yaptılar. Bildiğiniz gibi bu yıl bir güçlüğümüz var, ilk defa uygulanan bir yöntem. İki gruba ayrıldı, 2 yarı finalden oluşuyor. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz rakipler çok çetin" diyerek herkesten ayrı ayrı destek istediklerini belirtti.
KAYNAK: haberturk
Mor Ve Ötesi >> DELİ : http://video.haberturk.com/Video.aspx?v_ID=34811&k_A=haberturk
sarkıyı yeterli gördüm umarım en az ilk 5 e gireriz.. _________________ Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
strinzi

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 7:10 Mesaj konusu: |
|
|
Şarkı hiç hoşuma gitmedi büyük ihtimalle ilk 5 e hatta ve hatta ilk 5 ide geçtim ilk 10 bile giremeyeceğimizi düşünüyorum nedense. yani sıradan bir mor ve ötesi şarkısı gibi. _________________ "Yalnızlığın hakim olduğu western bir kasabanın barında oturuyordum. İçeride ter ve sigara kokusu... haydutlar, katiller ve ben... viskimden bir yudum aldım. Derken içeriye beyaz elbisesi ile bir kadın girdi... saçları uçuşuyordu hafif hafif... '' |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 840 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Cmt 16.02.2008 10:09 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de beğenmedim...
Bu vesile ile bir fikrimi paylaşmak isterim...
"Deli" adlı parçanın sözleri beni yordu... Madem yarışmaya katılıyorsun neden en azından akılda kalacak bir nakarat kullanmıyorsun?
Biz de illa ki bir araba laf olacak, bir mesaj olacak... Nakaratlarda aynı sözleri tekrarlamak sanki gurur kırıcı...
Örneğin, 66 yaşında ki Paul Mc Cartney'in "Dance Tonight" adlı parçasının sözleri o kadar basit ki, bu parçayı ülkemizde; Paul Mc Cartney kadar popüler birisi besteleyip okusaydı, anında topa tutulurdu... Parça Grammy Ödüllerine bile aday oldu!
Kısaca aktarıyorum...
Dance Tonight
Everybody gonna dance tonight
Everybody gonna feel alright
Everybody gonna dance around tonight
Everybody gonna dance around
Everybody gonna hit the ground
(Chorus)
Well you can come on to my place if you want to
You can do anything you want to do
Final:
Everybody gonna dance tonight
Everybody gonna feel alright
Everybody's gonna feel alright tonight |
|
| Başa dön |
|
 |
necroshine

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 10:31 Mesaj konusu: |
|
|
Berbat bir parca az önce dinledim ilk kez.Gerci eurovision yarışması kalkmalı artıkmüzige bakan yok o yarışmada cok gereksiz bir yarışma olmaya başladı _________________ Biz hayatta iki şeyden çekmişiz zaten;
Bir Mahmut Hoca;
İki Trabzonspor. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeratul

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 12:17 Mesaj konusu: |
|
|
bir benmi beğenmişim yahu bence lehileymiydi o saçmalıklardan iyidir elbette bir Sertap Erener gibi bir temsil beklemiyorum Mor Ve Ötesinden sahne duruşu iyi olsun, modern bir görüntü versin başka birşey istemiyorum zaten necronun da dediği gibi eserlerden önce artık şov önemli temsil önemli.. _________________ Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
HC-Freedy

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 12:25 Mesaj konusu: |
|
|
hiç umudum yok , sarkı başladı ve bitti arasından pek bişey seçemedim. _________________ Pitbull isn't be played the game . . . |
|
| Başa dön |
|
 |
piyanist

Kayıt: Jun 21, 2005 Mesajlar: 840 Nerden: ali kemal'lerin olmadığı yerden
|
Tarih: Cmt 16.02.2008 13:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Zeratul demiş ki: | bir benmi beğenmişim yahu bence lehileymiydi o saçmalıklardan iyidir elbette bir Sertap Erener gibi bir temsil beklemiyorum Mor Ve Ötesinden sahne duruşu iyi olsun, modern bir görüntü versin başka birşey istemiyorum... |
Bence esas saçmalık veya hata, Mor ve Ötesi'nin TRT'nin yarışmaya davet teklifini kabul etmesi idi...
Mor ve Ötesi'nin bu yarışmaya ihtiyacı yoktu!
AKP güdümlü TRT tarafından "işte bak biz nasıl liberal bir kurumuz" görüntüsünü vermek için resmen kullanıldılar!
Hesapta, "bak bize türbancı diyorsunuz, ama bakın biz kimi seçtik...Bizler Pop-Rock'a karşı değiliz, özgürlükçüyüz" diyecekler!
Bu yarışma yozlaşmıştır! Bir tek bizde bu kadar tantana yapılıyor! |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2007 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Cmt 16.02.2008 14:05 Mesaj konusu: |
|
|
çok duyarlı Mvö grubu (!) önce biz Eurovision a katılamayacağız dediler, baktılar para tatlı geldi... _________________ www.tibetagirtan.com |
|
| Başa dön |
|
 |
yener

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 14:45 Mesaj konusu: |
|
|
| bende pek beğenmedim.parçadan mesaj verme kaygısı çok ön plana çıkmış ve zorlanmış gibi... |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 15:00 Mesaj konusu: |
|
|
sıradan bi mvö şarkısı akılda kalan bi tarafı yok bi başarı getirceğini sanmıyorum örovisyonda keşki biraz daha basit bi aşrkı olsaymış nakaratı akılda kalıcı falan ... _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
mat-rock_musty

Kayıt: Sep 07, 2004 Mesajlar: 627 Nerden: rixos manzaralý kampüsten
|
Tarih: Cmt 16.02.2008 15:26 Mesaj konusu: |
|
|
Grubun yıllardır taşıdığı ve vermek istediği fikir ve tarza zaten baitan beri yarışma formatı aykırıydı,mesaj verilmek istenen bir şarkı üstelik türkçe ordakilere neyin mesajı verilecek,ilk 5 çok zor. _________________ <div>Başkalarının izinde yürüyenler geride iz bırakamazlar</div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
Machbet

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 16:28 Mesaj konusu: |
|
|
Oturupta ne evde ne dışarda Mor ve Ötesi dinlemem fakat bu şarkıyı çok beğendim. O yarışmadaki sonuç ise beni pek alakadar etmiyor.
Güzel iş. |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 16:42 Mesaj konusu: |
|
|
| "müzik yarışması" adı altında yapılan tüm yarışmalara anlam veremememe rağmen, böylesine sönük bir grubun, böylesine sönük bir şarkıyla yarışmaya katılmak ne kadar mantıklı, şarkıyı dün rasgele haberlerde ben de dinledim, hiçbir akılda kalıcı özelliği olmayan son derece pasif bir şarkı, zaten bu yarışmaya rock grubuyla katılmak cesaret isteyen birşey, katılcaksan da dikkat çekici bir grupla katılacaksın, tamam lordi 1. oldu, onlar da rock grubuydu hem de bayağa bayağa hard rock ama adamların profilleri ve dikkat çekicilikleri herkesçe malum, zaten bu yarışmayı izleyen seyirci profilinin % kaçı rock müzik dinleyicisi ki, madem rockçılarla bu işi kotarmaya çalışlıyosan, daha sivri profilli bir grubu çıkarsana, hiç olmadı imajdan, tipten puan alırsın... |
|
| Başa dön |
|
 |
hasanayvenli

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 17:33 Mesaj konusu: |
|
|
basit, bir özelliği ayrıcalığı olmayan bir şarkı olmuş
cambazdaki cümbüş gibi değişik bir enstrüman olsaymış dikkat çekecek başkaları tarafından
ya da güzel melodiler olsaymış
çok düz geldi bana _________________ "Life has betrayed me once again , I accept somethings will never change"
bir boşluk ki nasıl insanla dolsun...
YaLnızLığı AnLa |
|
| Başa dön |
|
 |
Machbet

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 17:45 Mesaj konusu: |
|
|
Yabancılara yaymayı düşünenler var ise ingiliş versiyonu burada.
searching, owner of my soul
am i right place ?
resisting, reason of passion,
its angry and low now
searching, owner of my soul
am i right place ?
resisting, resisting, resisting
grow me, dont make me cry
where is your love who is proud with.
grow me, dont cheat me.
dont hang me with fake dreams
x2
one side of mine is clever, other one is mindless
four-side of mine is clever, but one of mindless
everyone clever, i'm the only mindless
i'm the only mindless, i'm the only mindless
grow me, dont make me cry
where is your love who is proud of.
grow me, dont cheat me.
dont hang me with fake dreams
http://www.lastfm.com.tr/user/justThor/journal/2008/02/16/649764/ |
|
| Başa dön |
|
 |
seththeking

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 18:05 Mesaj konusu: |
|
|
gördüğüm en berbat mor ve ötesi bestesi. _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey
EskiT@yf@ |
|
| Başa dön |
|
 |
forsytia

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 18:19 Mesaj konusu: |
|
|
| nakaratı var mı yahuu?? bence klasik mvö parçaları bile daha güzel..yukarda da ark.ın dediğin gibi akp güdümlü trt tarafından kullanılıyorlar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Cantstandya

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
Bunu senelerdir ne zaman bu yarışma ile ilgili bir konu açılsa hep yazıyorum ama şu yarışmanın hayatımızın bu kadar içine girmesi ve bu denli önem verilmesi başlı başına bir skandaldır.. Vallahi üzülüyorum millet bu yarışmayı taktıkça yahu.. Ama 3 gömlek altındaki takımı yenip Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanınca dökülen gözyaşlarıyla da dolu bu güzel ülke bir yanda.. Fazla ukala gözükmek istemiyorum ama senelerce bu halk ezildi ve teselliyi böyle çakma yarışmalarda aramaya başladı; yanarım yanarım, buna yanarım..
Ha Rectifier katılsaydı o vakit farklı olurdu bak..  _________________ Tell the world your expert lies, the speedfreaks know you're blind..
I don't play for critics, I don't care what's on your mind.. |
|
| Başa dön |
|
 |
scipi_73

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 19:34 Mesaj konusu: |
|
|
| bu bence tutar |
|
| Başa dön |
|
 |
oyluMert

|
Tarih: Cmt 16.02.2008 20:15 Mesaj konusu: |
|
|
| ben begendim ama eurovision'a uyacak türden bir sarkı degil,yani aslında eurovision biraz da show amaclı bir yarısma |
|
| Başa dön |
|
 |
|