Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - nu-metal?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

nu-metal?
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
disturbed_one

MesajTarih: Pzr 10.02.2008 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"Gelin nu-metal'e üvey evlat muamelesi yapmayalım" Ben böyle bir kampanya başlatmayı düşünüyorum.Zamanında o kadar üzerine gelindi ki bu akımın.Şimdi yönü başka bir yere Emo'lara çevirdiler.Eskiden glam ve grunge grupları içinde aynı şeyler geçerliydi sanıyorum.Ama şimdi birçok glam ve grunge grubunu 'dinlenmesi gereken klasik' diye nitelendiriyoruz.Bence gelecekte de birçok nu metal grubu için aynısı geçerli olcak.Deftones,Drowning Pool,Disturbed,Korn...bu gruplar silinemeyecek hafızalarımızdan diye düşünüyorum.Bu gruplar rock ve metal müziğe yeni riffler,ritimler,vokal tarzları getirdi.Müziğin virtüöz işi olmadığını,bazen çok basit bir riffin (bkz Passenger) bile çok etkileyici olabildiğini gösterdi.En azından müziğin şov amaçlı kullanılmasından bi nezlede olsa bizi kurtardılar.Bundan dolayı beni amatör olarak müzik yapmaya iten grupları aşağılamıyorum! Hepsine teşekkür ediyorum,onları savunuyorum(Birçok kişinin yaptığı tersine).

Bunlar dün Disturbed'ün uzun zamandır dinlemediğim Sickness albümünü dinlerken aklıma geldi.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
blindfold

MesajTarih: Pzr 10.02.2008 22:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle sana katılıyorum ve arkandayım...nu metal adı altında aslında hatrı sayılır gruplar çıktı fakat herzaman olduğu gibi ve her müzik türünde de olduğu gibi sapıtanlar ve sırf para piyasa ve benzeri konular için yapanlar bu müziğin sonunu getirdi çünkü neden? gitar virtüözlüğü gerektirmiyordu gençlere çok çabuk bi şekilde seslenebiliyordu ERGEN ÖFKESİ sini çok güzel kontrol altında tutuyordu....bi taraftan da bakınca deftones (yeri ayrıdır),disturbed,korn,limp bizkit (bazı şarkıları gerçekten takdir edilesidir) bu grupların unutulmamasını ve hatırlanmasını her zaman isterim çünkü farklılıklar güzelliği yaşatır beğenmediğimiz şeyleri ayıklar bu gereksiz bu boş bu aptalca dersek herkes aynı şeyleri dinler aynı şeyleri yapar o zaman rock müziğin anlamı kalmaz....
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 11.02.2008 2:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

birkaç 'gerçek' nu-metal grupları dışında çoğu birbirinin kopyası ve kalitesiz. bu bahsi geçen gruplar kuşkusuz bu türün yaratıcıları.
nothingface

MesajTarih: Çrş 13.02.2008 13:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nu-metal sevenlerin NOTHNGFACE dinlemesi lazım!!
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Çrş 13.02.2008 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
bitanede numetalci çıkıp arkadaşım beğenmiyosanız dinlemeyin başlığada yazı yazmayın demiyo ama gir trash başlığına glam başlığına iki laf et hücum ederler adama nu metal böyle bi müzik sahipleneni bile yok Very Happy yazık acıdım Very Happy modadır geçer diyorum Very Happy

naaptın be halil ağa?? kim thrash metale laf edebilir. allah adamı taş eder Laughing ama işte akım müzikleri böle oluyor. dinlersin ama sahiplenmezsin. o ayrı bişe.

gerçi türkiyedeki nu-metal prensi manga'yı hayranları acayip sahipleniyodu. zamanında çok fena muhabbetler geçmişti. en az 3 kere kapatma gördü topic.

sahi ya türikiye'de nu-metal'in gelişimi nasıl yahu?* hep yabancılardan bahsediyoruz. türkiyede neler oluyor bitiyor acep?? sayın nu-metal severler mikrofon sizde Smile
Daishuman

MesajTarih: Çrş 13.02.2008 23:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar hangi başlık olursa olsun sakın küçümseme olayına girmeyin.Burada yazdıklarınıza bu tarzı seven bir arkadaş tepki gösterse ve neden hiç karışılmıyor yoksa destekleniyor mu dense hiçbirşey diyemeyiz.Sonuçta sevmesenizde saygı bile göstermesenizde alay etmeye hakkınız yok.Bu nu-metalde olabilir black veya emo da..Yorumlarınızda üslubunuza biraz daha dikkat edin lütfen.
thesuspect

MesajTarih: Cmt 16.02.2008 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

I'll never be the same, breaking decency
Don't be tree trunk, don't fall on my living roots
I've been humming too many words
Got a weak self esteem
That's been stomped away from every single dream
But it's something else, that brought us feaze
Keep it all inside, until we feel we can't unleash
I think that you made it up
I think that your mind is gone
I think you shouldn't glorifiy- now you're wrong
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
disturbed_one

MesajTarih: Pzr 17.02.2008 2:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

thesuspect demiş ki:
Got a weak self esteem
Devamını getirmemen iyi olmuş Very Happy
thesuspect

MesajTarih: Pzr 17.02.2008 2:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

disturbed_one demiş ki:
thesuspect demiş ki:
Got a weak self esteem
Devamını getirmemen iyi olmuş Very Happy

anlayana sivrisinek saz.......Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
rocknsebo

MesajTarih: Çrş 05.03.2008 12:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nu metalle fazla ilgili degılım ama konuyu takıp edıyorum.Kimisi sevıyo kimisi sevmıyo bu turu.Benımkıde sevmemek degıl ama pek fazla hosuma gıden bı tur degıl.Ama yınede saygılıyım.Hosuma gıdersede dınlemem dıyemem dogrusu.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
DarkLegacy

MesajTarih: Çrş 05.03.2008 12:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Metal müzik dinlemeye başladığımda, türü ne olursa olsun bütün metal müzikler bana hitap eder diyordum fakat daha sonra nu metalin bana ilgi çekici gelmediğini fark ettim. Bu türe kötüdür demek istemiyorum, ama şahsen ben dinlemiyorum. Dinleyen arkadaşların da tercihlerine saygı göstermek durumunda olduğumu biliyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
DEJ-A

MesajTarih: Pzr 09.03.2008 10:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

En iyi temsilcisi KORN bile son albümünde biraz tarzında oynamalar yaptı.Sahip olduğu,savunduğu ve karşı çıktığı bir felsefesi olmayan bir akım.Metal müziğin sertliğinden uzak,popüler müzik bağlamında üst sıralarda.Yani tamamen Metal Müzik le alakasız bir tür.OLsa olsa , madem birşey diyeceksek rock türü diyelim.Çünkü Rock Müizk te bozulmaya elverişli konuma getirildi.
Başa dön
Coreality

MesajTarih: Pts 07.04.2008 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"DEFTONES" güzel gruptur dinlerim arada birde şunu anlamıyorum insanlar bu müziği Linkin Park , Korn'dan ibaret sanıyorlar bu müziğide abartmadan yapan gruplar var örneğin Spineshank , Deftones bu türden dinlediğim 2 grup daha da dinlemem zaten ama ülkemizde sevilen bi olay Nu...
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Pts 07.04.2008 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Scars of life tavsiye ederim sana..dinlediğin grup sayısı üçe çıkabilir.
Coreality

MesajTarih: Pts 07.04.2008 23:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

he doğru onlarıda dinlerim az buçuk Smile unutmuşum da onlar Nu muydu? baya güzel gruptur oda..
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Sal 08.04.2008 0:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nu-metal diyende var alternative metalde.Ama sonuçta sağlam bir gruptu değeri yeni yeni anlaşılıyor maalesef
disturbed_one

MesajTarih: Sal 08.04.2008 20:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Scars of Life'ı zamanında az dinlememiştim.Watch Me Drown,Pool of Fears,Bullet with Your Name,Shallow,Purity...Demolarından sonra bi albümleri çıkmıştı.What We Reflect'ti ismi yanılmıyorsam...Albümün playlistndeki şarkılarını indirmek için kullanmadığım paylaşım programı kalmamıştı.

Ne oldu Sof 'a bilen var mı? En son vokalleri gruptan ayrılmıştı.
gitartiz

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 4:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nu metal yapıyoruz diye bize ıyyy diyen bebeler vardı verdim eline gitarı yüzü kızardı bozardı ağlayarak gitti =)

sözüm meclisten dışarı çok iyi gitarist felan değilim
çok ahım şahım soloda atamam
gitar tekniğim desen kabus =D

dersenki bu yüzdenmi nu metal yapıyorum hayır
nu metal yaptığım için asla soloya merak salmadım
tapping denen olayı abartı derecede kullanmadım
sadece gitar çalıyorum bundan daha fazlası değil =)

geleneksel bir gitar soundu istiyorsanızda ozaman çaldığım gitar gitar bile değil =)

ill nino grup olarak önerimdir edininiz albümlerini

IBANEZ-DigiTech-BOSS-MXR-ADD+-WASHBURN
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Kount
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Çrş 14.05.2008 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Pek çoklarımızın ''kehanetleri'' (esasen mantık yürütmeleri) gerçeğe dönüşüyor ufaktan - nu-metal, anaakım patlamasından ve her yere yayılmasından sonra yerini giderek emo'ya bıraktı ki o bile silinmekte yavaş yavaş.

Nu-metalin, emonun eleştirilmesine gelince; bunun sebebi, metal camiasının içerisindeki toplulukların pek çoğunun tartışmasız üstünlüğe sahip olmaları ve bu grupların anaakım başarı yakalamak için MTV desteğine ihtiyaç duymayıp, 'ürün' haline gelmekten olabildiğince kaçınmaları. Üstünlük derken, herkes kendi haline, önermesini reddediyorum, zira, bazı müzik türlerini çözebilmek, anlayabilmek, algılayabilmek ve tamamen dinleyebilmek için ciddi anlamda uğraşmanız gerekir. Misal, ''soundtrack'' adını verdiğim müzik; klasik müziğin ''klasik'' eserlerine alternatifen ve modern bir bakış açısıyla ortaya çıkan neo-klasik müzik akımının bir yan kolu olarak, varolmayan filmlere yapılan ''soundtrack''ler şeklinde ortaya çıktı ve ortaya döktüğü şey ise, atmosferik müzik ile desteklenen minik bir hikaye - önemli nokta, hikayenin hayal gücüne bırakılması ve müziğin hikayeyi, görüntüleri şekillendirebilmesi. Fakat bütün bunların başarılması için, öncelikle klasik korku filmi (nedense, korku filmi genelde tercih ediliyor) müziklerinden biraz çakıyor olmak gerekmekte, ve herhangi bir noktada ortaya dökülen enstrümanları tek tek, ayrı ayrı, ve bütün olarak dinleyebilmek.

Ayrıca, bu bir kenara, itiraf edilmesi gereken şey, metal müzikte de feci bir gruplaşma ve kopylama sorununun oluşudur - misal, Nuclear Blast, son zamanda salt trash ya da metalcore'a yatırım yapmaya başladı; ''trashcore'' diye de anılan bir melezlemesi, şu sıralar 'moda' bayağı bir; Dew-Scented buna bir örnek. Aynı zamanda, yavaştan da teknik death ortaya çıkmaya başladı (Psyopus, Omnium Gatherum, Graveworm). Fakat, bu 'dalgalanmalar' camianın içerisinde varlığını sürdürüyor; anaakıma çıkmak kaygısı gütmeden. Nu-metalin ve emo'nun ya da benzeri türlerin (grunge örneği verilmiş) eleştrilmesinin sebebi, ''Para için müzik mi, müzik için müzik mi'' ikileminden gelmekte.

Ortada şöyle bir gerçek var: o çok yücelttiğimiz, ''felsefe ile yaşayan'' gruplar para almıyorlar mı sorusunun cevabı, elbette ki alıyorlar şeklinde. Fakat asli amaçları sadece müzik yapmaya devam edebilmek, ve kafalarındaki müziği dökmeyi başarabilmek; ünlü olma, prim yapma, vesaire kaygıları mevcut değil. ''Takılıyorlar'' işte. Fakat, unutulmaması gerekir ki, zaman zaman, ''büyük'', ''baba'' gruplar da çok ağır eleştrilere maruz kalıyor, zira ''PLAK ŞİRKETİ DİKTASI'' sorunundan muzdarip bir kısmı. En iyi örneği, Dark Tranquillity'dir; neden ''Character'' albümü cayır cayır bir albüm iken, ''Fiction'' nispeten daha sulandırılmıştır? Çünkü Character albümü şirketten, vesaireden bağımsız olarak yapılmıştır.

Nu-metalin diğer eleştrildiği nokta ise rap/trance etkileşimleri barındırmasıdır. Bu noktada, bir kez daha; rap, ritmik, metal ise melodik bir müziktir, ayrımını belirtmek gerekmekte; trance/techno için de aynısı geçerli. Etkileşim babından zayıflığına işaret etmemizin sebebi ise, daha pek çok müzik türü bulunması; misal, son zamanlarda, 'doğu' ve 'batının doğusu' tipi müzikler revaçta ki batı ve doğu müziği arasındaki farklar (bilhassa ritmik farklar) düşünüldüğünde, sentezlenmesinin çok daha zor olduğu anlaşılabilir. Doğu müzikleri haricinde, metal müziği neo-folk/neo-medieval müziklerle birleştirmek de, bilhassa Finntroll, Elend, Faun Fables'ın yaptığı gibi, son zamanlarda ortaya çıkan bir akım. Sorun, şurada; bu akımların hepsinin gerektirdiği müzikal alt yapı, nu-metalin etkileşimlerinin gerektirdiğinden çok daha fazla.

Bu noktada, bitirirken (yoksa daha uzar gider bu) şunu söylemeyi borç biliyorum - plak şirketi diktası, bazıları için ''sorun'' iken, bazıları için ''norm''. Norm olduğu zaman ortaya çıkan türlerin eleştrilme sebebi de bu; bir grup insanın ortaya çıkarttığı büyülü bir şeyi değil, fabrikada üretilmiş bir şeyi icra eden bir grup köleyi dinliyor ve her yerde duyuyor olmak içimi burkuyor açıkçası.

(Not: inşallah saçmalamamışımdır)
MyCn

MesajTarih: Pts 02.06.2008 22:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

herşey yerinde güzel boşuna bazı şeyleri birbirine karıştırmanın bi manası yok nu metal gereksiz bi durum bence niye çünkü rap vokalinin ve dj gibi bi takım popüler kültür müziğinin veya genelde ticari amaçlı müziğin unsurlarının böylesine güzide bir müzikle buluşmasının bi manası yoktur...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 35, 36, 37, 38, 39  Sonraki
36. sayfa (Toplam 39 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız