Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Teşekkürler..hobby'yi bilirim ama jazz olarak denk gelmemiştim hiç..en azından canlı müzik olarak rastlamamıştım..kaliteli ses ve repertuara sahip vokaller genelde otellerde oluyor galiba.
Şöyle biraz Ella Fitzgerald,Dinah Shore,Julie London,Sinatra yenilerden Norah Jones tadında bir karışım bulsam da kendime gelsem diye hayal kuruyorum.
Tarih: Pzr 16.09.2007 10:38 Mesaj konusu:
Geçen gün Azerbaycan kanalında Bakü Caz Festivalini seyrediyordum, harikaydı açıkçası, hele piyanonun başındaki 18-19 yaşlarındaki çocuk hiç de diğer enstrumanları çalan amcalarının yanında geri kalır bir yönü yoktu, helal vallahi _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası..
Norveç Jazz'ında çok iyi bayan vokaller var.Silje Nergaard,Solveig Slettahjell,Rebekka Bakken,Karin Krog,Torun Eriksen gibi isimler oldukça iyiler...Bunların dışında Nils Petter Molvær,Arild Andersen,Jan Garbarek,Bugge Wesseltoft,Tord Gustavsen,Ketil Bjornstad gibi isimler de önemliler...Norveç Jazz'ı Norveç tadını taşıyor,oldukça farklı denemelerde bulunan isimler var.
Bu isimlerden bazılarının albümlerini dinleme şansım oldu bu arada.
Silje Nergaard - Darkness out of Blue (2007) : Sesi oldukça tatlı bir tona sahip ama tarz olarak Jazz'ı anca kıyısından yakalıyor gibi geldi bana. Tori Amos'a daha yakın diyebilirim hatta...
Solveig Slettahjell - Pixiedust (2005) : İşte bu jazz vokali Parçalar genelde oldukça ağır; belki bu albüme özeldir bilemiyorum. Bu kadar ağır olmasa daha çok sevebilirdim.
Torun Eriksen - Prayers & Observations (2006) : Vokal ve beste olarak çok ilgimi çekmedi ama arka fon müziği olarak güzel oluyor...
Rebekka Bakken - I Keep My Cool (2006) : Vokal olarak en iyisi buydu. Blues ve R&B gibi türlere de yaklaşıyor zaman zaman. Sevdim bunu ...
kingofloss teşekkür ederim tekrar öneriler için... _________________ beauty is the ultimate defense against complexity...
Klasik Jazz çok az kişinin ilgisini çekiyor artık. Jazz'ın bir alt türü olan Fusion'u dinlemenizi öneririm. Progressive Jazz diye de geçer bazı yerlerde. Hatta işi abartıp Jazz metal'e döktürenlere de var. Misal John Zorn, misal Frank Gambale.
Chick Corea, Hiromi Uehara da Fusion'un en iyi sanatçılardır. Dinlemenizi tavsiye ederim.
Tarih: Çrş 23.07.2008 16:24 Mesaj konusu:
Burası yanılmıyorsam Türkçe bir site.
Konu başlığı neden "Jazz" anlamış değilim.
Değiştirilmesini talep ediyorum, Türkçesi "Caz" dır.. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sine-Medya | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası..
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız