Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (Sorunlar)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Monster_YGT

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teller renkli falan mı ? Laughing

Benim klasik gitarımda bir ara vardı öyle tel, ama boyamıyordu
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Clickboy

MesajTarih: Pzr 10.02.2008 13:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Telle alakalı değil. Klavyeye parmaklarım temas edecek, sürtecek şeyler yaptığımda oluyor. klavyeyle ilgili...
Royal_Flush

MesajTarih: Pts 11.02.2008 1:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar tuhaf bir sorunum var. arkadaşımın elindeki squire stratın floyd rose'u teller yarım ses gevşek olmasına ve yeni takılmamış olmasına rağmen birkaç gün içinde havaya dikildi. şu anda sadece 2 vida yardımıyla manyetiğe yakın yeri gitara değiyor, kalanı 30derece gibi bir açıyla havalanmış durumda. anlamamış olan varsa çizip gönderebilirim. bu sorun nasıl giderilir? yapılabilecek bir şey mi yoksa teller suratımızda patlamadan bir ustaya götürsek iyi mi olur?

teşekkür ederim

Martensite - Davul
Başa dön
al_capone

MesajTarih: Çrş 13.02.2008 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar;
gitarın üstüne yapıştırdığımız sticker, mürekkep/keçeli (herneyse) kalemle yazacağımız yazıların silinmesinde/temizlenmesinde bir sorunla karşılaşılır mı ?
satılıklar , MIM Fender Fatstrat(hcase'le), akustik gitar -> http://www.turkrock.com/post1463877.html#1463877
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cobain67
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 14.02.2008 3:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ortada bir sorun yok ancak fikir almak istiyorum Smile

Washburn Lyon Series bir gitar , fender stratla birebir aynı model, bu gitar 10 senelik tahminimce ve üzerinde H-S-S dizilimde Emg manyetikler var ki biri aktif... Aldım çaldım hoş geldi ancak bu gitarları bilen varsa yorumlarını bekliyorum, H-S-S dizilim emg manyetikler ve washburn lyon series strat..
samedii

MesajTarih: Cum 15.02.2008 15:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar bir sorunum var yardım ederseniz cok sevinirim.

elimde marshall mg15cdr amfim var yalnız dikkatimi ceken şey özellikle penasız tekniklerle ugrasırken çalmak için cok zorlanıyorum nedense ses cok yetersiz tellere bastıgımda nerdeyse sert bassmassam ses cıkmıyor gibi. diger taraftan bakıyorum benim amfiden daha kötü amfilerde millet cok kolayca yapıyor ve sesde gayet iyi. gitardan desek başka gitarlarlada denedim aynı. sizce amfimde bi sorun mu var cunku studyoda pedalsız cok rahat oluyor ama tabiki ordaki kafalı buyuk amfi Very Happy tahminimce benim amfidede olması lazım nede olsa istedigim cok buyuk bi şey degil. Pedalım yok dist. i amfiden kulanıyorum.

cavaplarınızı beklemekteyim. herkese şimdiden teşekkurler.
Başa dön
cobain67
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 15.02.2008 19:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

samedii demiş ki:
selamlar bir sorunum var yardım ederseniz cok sevinirim.

elimde marshall mg15cdr amfim var yalnız dikkatimi ceken şey özellikle penasız tekniklerle ugrasırken çalmak için cok zorlanıyorum nedense ses cok yetersiz tellere bastıgımda nerdeyse sert bassmassam ses cıkmıyor gibi. diger taraftan bakıyorum benim amfiden daha kötü amfilerde millet cok kolayca yapıyor ve sesde gayet iyi. gitardan desek başka gitarlarlada denedim aynı. sizce amfimde bi sorun mu var cunku studyoda pedalsız cok rahat oluyor ama tabiki ordaki kafalı buyuk amfi Very Happy tahminimce benim amfidede olması lazım nede olsa istedigim cok buyuk bi şey degil. Pedalım yok dist. i amfiden kulanıyorum.

cavaplarınızı beklemekteyim. herkese şimdiden teşekkurler.
Ben de bildigim kadarıyla cevap vereyim Smile Penasız teknikler mesela tapping , hamer on , pull off vs. vs. ekolayzer ayarına göre , değişiyor bu sesleri güçlü vüye zayıf vermesi... Mesela ben yüksek gain , yüksek tiz kullandıgımda çok güçlü alıyorum o tarz sesleri, sen de deneyebilirsin.. Denedim demişsin ancak bunu manyetikler de , teller de etkileyebilir sanırım Smile
frag

MesajTarih: Cmt 16.02.2008 19:24    Mesaj konusu: Cort g-254 Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar resimde görüldiğü gibi bi vidam sürekli çıkıyo alyan anahtarı ile sıkıştırmama rağmen bi süre sonra tekrar salı veriyo kendini acaba bu benden kaynaklanan bi sorun mu neden bunu yapıyo acaba???
[img=http://img507.imageshack.us/img507/9509/dsc02069kf7.th.jpg]
[img=http://img178.imageshack.us/img178/6643/dsc02073wj6.th.jpg]
[img=http://img175.imageshack.us/img175/1403/dsc02077dl8.th.jpg]
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Pts 18.02.2008 18:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitarın tellerini değiştirdim daha doğrusu telleri aldığım yerdeki adam değiştirdi Smile (gitar strat kopyası)

Adam dedi ki; Elektro gitar da tel değiştirdikten sonra ayar yapmak gerekiyor.
Bende köprünün kilitli olmadığını söyledim.
ama adam; gitarı bırak sen ben gereken bütün ayarları yapacağım dedi.
Bende güvenip bıraktım, gitarı almaya gittiğimde gitar pırıl pırıl parlıyordu Very Happy ama stüdyoya inip denediğimde mi,la tellerinden acayip şekilde bir cızlama, bızlama geliyordu orda teller yeni daha akord falan tutmamıştır diyerek önemsemedim ama bir hafta oldu hala aynı.

Sorun sap ayarının bozulmuş olması mı ? bana öyle geliyor emin olmak için bir sorayım dedim
Başa dön
Clickboy

MesajTarih: Pts 18.02.2008 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Adam köprüyü kilitlemeden sap ayarı yapmaya kalkmıştır belki de. Cızlama bızlamanın sebebi sap ayarıdır. Tellerle ilgili bir durum yok sanırım.
Monster_YGT

MesajTarih: Pts 18.02.2008 20:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ya acayip kötü bir durum ya çalasım gelmiyor aleti Sad

Tel sesinden çok cızlama duyuyorum
kendim taksaydım keşke, daha iyi takardım
Başa dön
hardcore45

MesajTarih: Sal 26.02.2008 10:35    Mesaj konusu: ibanez mtm-2 Alıntıyla Cevap Ver

bende bir ibanez mtm-2 var ve floyt rose benzeri bişey var bu dalgayı gövdeye bağlayan demir koptu bu tamir edilirmi yoksa öle gidicekmi
Başa dön
classic

MesajTarih: Sal 26.02.2008 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İbanez V72ECE elektro akustik gitarıma yeni bi manyetik ve ekolyzr takmak istiorum. ama gitarın üzerinde bulunan orjinal eko piyasadaki bi çok ekolyzra göre küçük.yenisini takmam için yuvayı biraz genişletmem gerekicek. bu işlem gitarın sesini nekadar etkiler? ben bi kaç yere sordum, eleman ekolyzer yuvasını, takacaım eko dan hafif büyük yaparım ses daha güzel çıkar dedi:s ayrıca en iyi e. akustik tonlarını yakalayabileceim eşik altı manyetik ve ekolyzer marka ve modelleriyle ilgili önerilerinizi bekliorum arkadaşlar. teşekkür ederim.
Başa dön
sariyy

MesajTarih: Pts 03.03.2008 0:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar ben yeni digitech rp250 aldım ve programlarını nasıl yükleye bilirim bi yardımcı olurmusunuzz? daha çok yeniyimm...
Başa dön
barissy

MesajTarih: Çrş 05.03.2008 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amerikan Stratocaster'ım var. Pickguard aldım fakat kontrol düğmelerini çıkartamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevniirim.
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Prş 06.03.2008 13:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kuvvetlice ya da bi penseyle falan dikey olarak cek. Cikarlar.
psionic_

MesajTarih: Sal 11.03.2008 21:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Royal_Flush demiş ki:
arkadaşlar tuhaf bir sorunum var. arkadaşımın elindeki squire stratın floyd rose'u teller yarım ses gevşek olmasına ve yeni takılmamış olmasına rağmen birkaç gün içinde havaya dikildi. şu anda sadece 2 vida yardımıyla manyetiğe yakın yeri gitara değiyor, kalanı 30derece gibi bir açıyla havalanmış durumda. anlamamış olan varsa çizip gönderebilirim. bu sorun nasıl giderilir? yapılabilecek bir şey mi yoksa teller suratımızda patlamadan bir ustaya götürsek iyi mi olur?

teşekkür ederim

Arkada floyd rose'u gövdeye bağlayan yayların vidasını sıkarak yayları daha gergin hale getirebilirsin ya da ek bir yay takabilisin. sorunu çözecektir.
PhoibosApollon

MesajTarih: Sal 18.03.2008 11:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Monster_YGT demiş ki:
Gitarın tellerini değiştirdim daha doğrusu telleri aldığım yerdeki adam değiştirdi Smile (gitar strat kopyası)

Adam dedi ki; Elektro gitar da tel değiştirdikten sonra ayar yapmak gerekiyor.
Bende köprünün kilitli olmadığını söyledim.
ama adam; gitarı bırak sen ben gereken bütün ayarları yapacağım dedi.
Bende güvenip bıraktım, gitarı almaya gittiğimde gitar pırıl pırıl parlıyordu Very Happy ama stüdyoya inip denediğimde mi,la tellerinden acayip şekilde bir cızlama, bızlama geliyordu orda teller yeni daha akord falan tutmamıştır diyerek önemsemedim ama bir hafta oldu hala aynı.

Sorun sap ayarının bozulmuş olması mı ? bana öyle geliyor emin olmak için bir sorayım dedim

Köprünün alt tarafını gereğinden fazla indirmiştir. Gitarının markası ve modeli nedir?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Monster_YGT

MesajTarih: Sal 18.03.2008 17:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Strat kopyası, markasını çözemedim Very Happy
faturada j&j sister yazıyor
Başa dön
Eldrun

MesajTarih: Pzr 23.03.2008 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bazı tamirciler gereğinden fazla düz yapıyor şu sapı, hafif bir konvekslik olmalı sapta, konkava giden ayarlar bile yapıyorlar anlamak elde değil.

En son Eldrun tarafından Prş 03.07.2008 20:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 623589546 kere değiştirildi
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18  Sonraki
16. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız