Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Pedallar & Prosesörler hakkında (Sorunlar)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Sal 05.02.2008 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Peki amfinin kapanırken bazen "pat" sesi yapması (volume ü tamamen kapatmamıza ramen) da topraklamadan mı kaynaklanır merak ettim?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pedalist

MesajTarih: Sal 05.02.2008 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

[quote="BLaCK_MaGiC86"]Peki amfinin kapanırken bazen "pat" sesi yapması (volume ü tamamen kapatmamıza ramen) da topraklamadan mı kaynaklanır merak ettim?[/quote]
hayır. topraklama ile alakalı değil.
kapatırken volum kısık olmadığı için duyulur bu ses
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Sal 05.02.2008 23:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok volume de dahil bütün ses, equalizer ayarlarını da tamamen kapatınca bile oluyor...
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 11:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kapatmadan once jackini amfiden cikarirsan o ses olmaz.
Başa dön
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 14:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yine yapıyor desem küfür etmiş gibi olmam değil mi? Rolling Eyes Twisted Evil
Başa dön
metallicboy88

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 14:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Selam dostlar bende Digitech Compression Sustainer var, level'ı en sonra getirdiğimde acayip hışırtı yapıyor neden olabilir? Nasıl düzeltirim?
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Çrş 06.02.2008 15:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
Yine yapıyor desem küfür etmiş gibi olmam değil mi? Rolling Eyes Twisted Evil

Estafirullah Smile.
Başa dön
_DreamofStyks_

MesajTarih: Prş 07.02.2008 1:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallicboy88 demiş ki:
Selam dostlar bende Digitech Compression Sustainer var, level'ı en sonra getirdiğimde acayip hışırtı yapıyor neden olabilir? Nasıl düzeltirim?

İlk önce Compressor çalışma prensibini ne amaca hizmet ettiğini okumanızı öneririm efektler ve parametreler kısmında forumda ki.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
metallicboy88

MesajTarih: Prş 07.02.2008 9:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

_DreamofStyks_ demiş ki:
metallicboy88 demiş ki:

İlk önce Compressor çalışma prensibini ne amaca hizmet ettiğini okumanızı öneririm efektler ve parametreler kısmında forumda ki.

Onu yazacağına cevabı yazsaydın daha makbule geçerdi. Türkiye'de kuralların, kanunların en çok uygulandığı yer burası herhalde Evil or Very Mad
Başa dön
ghostknight

MesajTarih: Prş 07.02.2008 17:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallicboy88 demiş ki:
_DreamofStyks_ demiş ki:
metallicboy88 demiş ki:

Onu yazacağına cevabı yazsaydın daha makbule geçerdi. Türkiye'de kuralların, kanunların en çok uygulandığı yer burası herhalde Evil or Very Mad

Böyle fevri kişilere cevap vermek adetim değildir ama kısaca şöyle diyeyim; kompresör doğası ve işlevi görevi sustain ayarı köklendikçe hışırtı yapar. Uzunca şöyle diyeyim; http://www.ev-b.com/compfaq.html
Başa dön
Ozzfish

MesajTarih: Cum 08.02.2008 14:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Önceki sayfada bahsettiğim bu dip gürültüsünden kurtulamıyorum bir adet noise gate almam bu sorunu çözer mi ?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
_DreamofStyks_

MesajTarih: Cum 08.02.2008 22:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ozzfish demiş ki:
Önceki sayfada bahsettiğim bu dip gürültüsünden kurtulamıyorum bir adet noise gate almam bu sorunu çözer mi ?

Dip gürültünüzün şiddeti gitarı çaldığınız en düşük ses seviyesinden daha yüksek veya bu seviye ile aynı ise bu sorunu Noise Gate ile çözmeye çalışmak gitarın sustainini ve belirli bir miktar tonunu ciddi boyutta etkileyecek demektir bu noktada dip gürültünüzü bloke etmek yerine kökten halletmek için dip gürültüsünün neden oluştuğunu araştırıp sorunun temeline inemenizi tavsiye ederim.

Fakat dip gürültünüz düşük bir seviyede dip gürültüsü ise ve çaldığınız zaman duyulmuyor çalmadığınız zamanda duyuluyor ve bu sizi rahatsız ediyorsa ki normaldir herkesi rahatsız eder =) Bu durumda Noise Gate'in ayarlarından dip gürültüsünün şiddetine göre ince ayar yaparak sadece dip gürültüsü oluşan desibel aralığındaki sesleri keserek gitar tonunuzu ve sustaininizi bu durumdan en az etkilenicek şekilde ayarlamış olursunuz.Buda en çok kullanılan yöntemdir çünki dip gürültüsünü tamamen kesmek çok zordur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
_DreamofStyks_

MesajTarih: Cum 08.02.2008 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallicboy88 demiş ki:
_DreamofStyks_ demiş ki:
metallicboy88 demiş ki:

Amacım cahil muamelesi yapmak değildir, fakat compressorun doğası gereği arkadaşımızında söylediği gibi köklendikçe hışırtı yaptığını ve bunu neden yaptığının cevabı compressorun nasıl çalıştığını bilmekten geçiyorsa ve siz elinizdeki cihazın nasıl çalıştığını henüz bilmiyorsanız size önce elinizdeki cihazı tanımanızı nasıl çalıştığını öğrenmenizi tavsiye etmekten başka bir çözüm bulamadım.

Şöyle bir cevapta verebilirim fakat isterseniz sorunuza;
Compressor pedalınızın sustainini sonuna kadar açtığınızda hışırtı yapıyor çünki compressorunuz çalışıyor.

Sanırım bu cevap sizi tatmin etmezdi..
Başa dön
_JuDaS

MesajTarih: Cmt 16.02.2008 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar selam, Cry Baby 535Q pedalımla ilgili bir problemim var. Pedal, bypass durumdayken ve distortion pedalım açıkken dip sese sebep oluyor. Pedalın üzerine (alt tarafına doğru özellikle) bastırdığım zaman ses kesiliyor ama bunun devamlılığı söz konusu değil. Jack girişlerini kontrol ettim onlarla alakalı değil gibi. Durum bu şekilde, anlatabildiğim kadarıyla fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Smile
halilpazarlama

MesajTarih: Pzr 02.03.2008 19:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

noise olayı belli ölçüde önüne geçilemez bir durum.serkanında dediği gibi biryerden taviz vermek gerekiyor.ya sustainden olacaksınız yada gürültüyü çekeceksiniz.özellikle boost olayına giriyorsanız dip gürültüsünden kaçmak çok zor.tabi bunu çatır çatır yapan abilerimizde var (örn andy timmons) ama nasıl yaptıklarını bilmiyorum tabi işin maliyet boyutuda var adamlar bir sürü filtre noisless kablolar aletler kullanıyor.en uygun olanı en düşük maliyetle bu işi başarabilmek.Bazı pedallara noise gaterlar hiçbir etki etmiyor(örn gdi21) sanırım en mantıklısı gaini compu köklemeden treshold ve decay ayarlarını minimumda tutmak.Piyasada en çok kullanılan noise gater pedalı boss ns2.Tabi birde mxr smartgate var ama fiyatı biraz yüksek.Ns2yi ikinci el olarak 70-80 ytlye bulmak mümkün.Ns2nin artı tarafı send return olayı olması.Yani sinyali iki ayrı noktadan filtre edebiliyorsunuz.Mxr kullanmadığım için yorum yapamayacağım.Ama duyduğum kadarıyla mxr daha başarılı sonuçlar veriyormuş.Benim sorunum misal mxr gibi tek kanal geçişi olan bir pedalda amfiden çıkan sinyali nasıl filtre edebiliyoruz malum ns2de send return olayı var ama mxrda amfiden önce kullanmak durumunda kalıyorsunuz.Benim gibi amfi driveını boostlayanlar için sorun olabilir.Ayrıca bu iki pedal markasından farklı olarak başka noise gater kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazsınlar Very Happy tşk
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
nadiras

MesajTarih: Cum 07.03.2008 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sap ve gövdesi maun olan gitarıma duncan designed invader set taktım ve marshall mg250dfx amfimde evde bayağı sert tonlar alıyorum daha insani rock tonları alabilmek için önerebileceğiniz pedal var mı
*manyetik değiştir fln demeyin uğraşmaktansa yeni gitar alırım daha rahat ederim çünkü o derece kastırmıştı beni manyetik takımı =)

(aslında amfiyi değiştirmek de mantıklı ama yine bir pedal ile insani bir ton yakalayabilirsem daha güzel olucak)
Başa dön
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 07.03.2008 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

nadiras demiş ki:
sap ve gövdesi maun olan gitarıma duncan designed invader set taktım ve marshall mg250dfx amfimde evde bayağı sert tonlar alıyorum daha insani rock tonları alabilmek için önerebileceğiniz pedal var mı
*manyetik değiştir fln demeyin uğraşmaktansa yeni gitar alırım daha rahat ederim çünkü o derece kastırmıştı beni manyetik takımı =)

(aslında amfiyi değiştirmek de mantıklı ama yine bir pedal ile insani bir ton yakalayabilirsem daha güzel olucak)
insani Very Happy hayvani tonu duymuştum ama insaniyi ilk defa duyuyorum Very Happy atilla abiye söyleyelim add insani drive üretsin Very Happy yada ds1 keeley insani mod varmış Very Happy şaka bir yana insani derken ?
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
nadiras

MesajTarih: Cum 07.03.2008 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insani işte hayvani drive ın tam tersi overdrive & distortion gibi ama benim gitarın manyetiklerinin yüksek çıkışlı olduğu için alacağım bir overdrive pedalını distortion a boğmasından korkuyorum, single da kullandığımda da gürültü oluyor klasik
yoksa noise gate de alsam o yüksek çıkıştan kurtarır mı beni
Başa dön
reddiye

MesajTarih: Pzr 16.03.2008 16:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar yardım ilk sayfadaki resmi gördüm ama yinede yardım diyorum Amfimin fx send/return kanalı da var ama hangileri ordan girim bilmiyorum elimdeki pedallarım şöyle

Akustik simülatör Distortion Overdrive Delay Wah
bunları nası girmem gerek lütfen yardım arkadaştan emanet aldım processör kullanıcısıydım eğer gt-3 den daha tatmin edici sesler alırsam bende dizmeye başlıycam:)
kbilginer
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 16.03.2008 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selamlar, arkadaşlar şöyle ilginç bir sorum olacak benim Smile

ben şu anda digitech'in vokal prosesörünü kullanıyorum ancak sesin biraz fazla açılması durumunda dip gürültüsü yapıyor ve sesi biraz fazla mekanik veriyor, ayrıca her efekt için ayrı ayrı ayar yapmak gerekiyor ki akıllara zarar bir şey, bir efektten diğerine geçince levelı - gaini vs. bi ton ayarı farklı alıyor ve onla uraşmak inanın hiç hoş değil Smile ben şöyle bir şey soracağım;

geçenlerde dandadadan grubunun konserine gitmiştim, vokal saxophone'a wah pedalı, kendi sesine de equaleizer ve noise gate ve 1 - 2 alet daha vardı hatırlayamadığım, bunları bağlamıştı, sizce normalde gitarlar için üretilen bu analog pedalları mikrofona bağlamak ne derece mantıklı? ve ne kadar verim alınabilir? bu konuda sizlerden yorumdan çok bilgi bekliyorum arkadaşlar, bilen birileri yardımcı olursa minnet duyarım, şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sonraki
14. sayfa (Toplam 18 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız