Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türkçe rock nekadar kaliteli ?
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
panik_431

MesajTarih: Sal 15.01.2008 18:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DEJ-A demiş ki:
panik_431 demiş ki:
DEJ-A demiş ki:
Aslında türkiye deki rock müzik te ( ana. rock ! hariç ) kalite var.Ama bunun belirginleşmesi için göz önünde olmak veya milletin istediğini yapman gerktiği gibi bir şartlanma var.Rock müziğin üstüne düşülmüyo bu ülkede.Düşülüyo ama sadece anadolu rock ta!Tabi oda rock müziğe girerse.Burda bence boş konuşup bu sorunlar nasıl hallonur onları tartışmalıyız. Bir Tibet Ağırtan örneği verildi.Bende tanımıyorum.Neden bu adam arkadaşa göre bu kadar kalite de biz onu tanımıyoruz onu tartışalım.

Tibet Ağırtan, MAVİSAKAL'ın vokalidir. rock n roll adamıdır. 2 tane solo albümü var (Yat, Geliyorum ve Kalk, Gidiyorum) kendisini çok severim, örnek aldığım tek insan kendisi. bana göre yazdığı sözler olsun çıkardığı iki solo albüm olsun çok kalitelidir, muhteşemdir. Smile

Mavi Sakal ın vokalisti mi tiber ağırtan?Vallahi bilmiyodum.O çek çek çek çektir git diyen mükemmel adammı tiber ağırtan?Bilgilendirdiğin için saol.
NOT=Demekki ben baya cahilim koskoca mavisakal ın vokalistini tanımıyorum.

rica ederim. Smile 2 solo albümünü de dinlemeni öneririm. Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hysteria_

MesajTarih: Cum 18.01.2008 14:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence duyulmaması daha iyi duyanlar zaten o eserleri yapanlara yetioda artıyo bileeee...
Başa dön
blindfold

MesajTarih: Cmt 19.01.2008 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yazılanları okudum bence herşeyden önce Türkiye de ki insanlara gerçeği içtenliği anlatmak lazım ben illa şu olsun bu tarz olmasın demiyorum ama manga nın şarkılarına da ''off müthiş sololar'' diyen insanlara da fena halde sinirleniyorum....önce araştırmak bilmek öğrenmek lazım diyorum...bende nu metal(manga yı kastetmiyorum) veya başka türleri dinliyorum ayrım yapmıyorum ama eski metal gruplarının da hepsini dinliyorum ve çok ta değer veriyorum
satansatana

MesajTarih: Pts 04.02.2008 6:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İşte bukadar kaliteli.

http://www.youtube.com/watch?v=ZZvwR_x9mYw
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 04.02.2008 12:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

satansatana demiş ki:
İşte bukadar kaliteli.

http://www.youtube.com/watch?v=ZZvwR_x9mYw

labirent gerçek türkçe rock'lardan bir tanesi. hocam eyvallah yazdığın için.

benden de naçizane... Wink

http://www.youtube.com/watch?v=UdtnWmMj62g (bu çalışmalar gerçek türkçe rock müziğidir.)
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
disturbed_one

MesajTarih: Pts 04.02.2008 15:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Son zamanlarda nerdeyse hiç Türkçe rock müzik dinlemediğimi anladım.Biraz bunun üzerine düşündüğümde bizim grupların genelde ya birbirlerine gereğinden fazla benzediklerini ya da boş yere laf olsun torba dolsun diye deneysel işler yaptıklarını farkettim.Gruplarımız müzik yaparken gereğinden fazla biçimi düşünüyor bence.İçlerinden geldiği gibi hareket etmiyorlar.Hep bi şekilcilik var.Sonra şarkı sözleri berbat genel olarak.Nu metalden etkilendik diyen grupların basit aşk şarkıları yazması acınacak bi durumdur.Aşkı,sevgiyi dile getirmesinler demiyorum ama "Ölürken bile yanımda ol sevgilim" de demesinler,çok komik oluyor.

Son olarak sürekli dinlediklerim Kurban ve Yavuz Çetin.Radical Noise'in de Türkçe parçaları güzeldir.Bunların dışında Direc-t,Deli Gömleği,Mavi Sakal,Athena,Zuğaşi Berepe'de arasıra dinliyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kingofloss__

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 11:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence ne varsa eskilerde var.Moğollar,Barış Manço,Cem Karaca,Edip Akbayram,Erkin Koray gibi değerlerin yaptığı -ki Anadolu Rock diyorlardı- müzik daha içten ve doluydu.Evet,yine o zamanların müziğinden etkilenme vardı,Jethro Tull,The Beatles,Pink Floyd,Jimi Hendrix,King Crimson gibi grupların müzikleri sanatçılarımızı etkilemişti.Ama mzüik kadar sözler de doluydu o dönemlerde...Şimdi bakıyoruz,her şarkı aşk adına...Şu an türkülerimiz dışında aşktan bahsetmeyen bir müzik türü yok zaten Türkiye'de...Aynı yemeği az biraz tuzlayıp yine önümüze koyuyorlar.
st_anger_07

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turk rock in kalitesinden cok verilen emek tartisilmali diye dusunuyorum
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
fordcan

MesajTarih: Cmt 09.02.2008 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fordcan demiş ki:
valla türk rock ı bilmem ama diğer branşlarda önümüz açık
http://www.youtube.com/watch?v=9aK-PiozkOE

ikinci şok ağlıyorum Cool
http://www.youtube.com/watch?v=b6URiyyeIFM&watch_response yeni versiyon
HC-Freedy

MesajTarih: Prş 28.02.2008 2:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla herşeyin coresi cıkdı popcore felanda cıkar yakında snırım Smile
panik_431

MesajTarih: Cmt 01.03.2008 0:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Rampage

Whisky

Volvox

Akbaba

İllegal Süt Tozu

Dr.Skull

Metallium

Meridyen Dergisi
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Prş 13.03.2008 13:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

verilen emekle bagıntılı olarak kalite yok... hatta uluslararası düşünürsek bence dünyada rock yok pek artık, türkiyede hiç yok.. Sad
Başa dön
ForzaRock

MesajTarih: Prş 13.03.2008 22:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gripin'in son çalışması (ya da hazırcılığı desek daha doğru) bizlere rockımsı gruplar hakkında gerekli olan bilgiyi veriyo anında görüntü. Türk rock bu tür gruplaron yolundan giderse seviye giderek düşer.
panik_431

MesajTarih: Cum 14.03.2008 15:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yeni gruplar buldular yolunu; yap bi cover (pop şarkısı), çek bi klip... gelsin hayranlar (!)
JackRackham

MesajTarih: Cum 14.03.2008 16:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayır işin komik tarafı, rock dışındaki neredeyse bütün türlere burun kıvıran bu minik Türkçe rock dinleyen dostlarımız; "Çile Bülbülüm Çile, Dalgalandım da Duruldum, Ararım Sorarım, Yalan (bildiğin Hepsi grubunun şarkısı)" gibi şarkılara konserde ezbere eşlik ediyor.

Başlıkta sorulan sorunun cevabını bulabilmek için ise önce 'Hayko Cepkin bir ülkede neden tutulur?' sorusuna cevap vermek lazım. Bize çok önemli ipuçları sağlayacaktır bence.
Josephking_1903

MesajTarih: Cum 14.03.2008 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayko Cepkin bir dönem bizim tribünde amigoluk yapıyomuş yaw Smile geçende bir gazetede okumuştum...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
halilpazarlama

MesajTarih: Cum 14.03.2008 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Josephking_1903 demiş ki:
Hayko Cepkin bir dönem bizim tribünde amigoluk yapıyomuş yaw Smile geçende bir gazetede okumuştum...
evet tek sevdiğim tarafı koyu beşiktaşlı olması Very Happy
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834
Başa dön
rocknsebo

MesajTarih: Cum 14.03.2008 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkiye de rock müzik tabiki kaliteli ama bu kalite bence her geçen gün düşüyo.Bir cok sanatcı cıkıyo ben rockcıyım diyo ama yaptıkları müziğin rock muzıkle hıcbır alakası olmuyo.İnsanlarda bu mu rock diyo benden uzak olsun diyo.Baslamadan bıtıyo yani.Yeni cıkanlar mesela.Bi parca yapıyo ilginç bi imaj sonra gelsin hayranlar.Bu mantıkla gidersek kalite kalmayabilir.(tabi yeni nesil için soluyorum)
DEJ-A

MesajTarih: Cmt 15.03.2008 15:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cover la ün kazanma gerçektende doğru bir tespit.Tamam 1 cover olur , hadi lan 2 de olsun ama 3 ü yapma be kardeşim.Pop şarkılarının rock lık bir yanıda yok aslında.Yeni nesil gruplardan örnekler bulmalıyız,adam gibi müzik yapan.Şuan gündemdeki gruplar kaliteyi zaten düşürdü.
Bu arada Hayko konusuna gelirsek,hiç girmeyelim derim.Hayko cular çıkacak,tartışma büyücek de büyücek.Ben sıkıldım açıkcası Hayko tartışmaktan.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Josephking_1903

MesajTarih: Pts 17.03.2008 16:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

halilpazarlama demiş ki:
Josephking_1903 demiş ki:
evet tek sevdiğim tarafı koyu beşiktaşlı olması Very Happy

amigo oluşu bana pek inandırıcı gelmedi ne yalan söyliym, hayır orda burda muhabbeti geçerdi şu zamana kadar, rahmetli barış akarsu amigo falan değildi fakat herkes onu Beşiktaşlılığıyla tanırdı, bu adam daha dün ünlü olmadı ki, neyse fazla da irdelemenin anlamı yok...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sonraki
16. sayfa (Toplam 20 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız