| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Türban Anayasa'da olmalımı? |
| Evet |
|
25% |
[ 11 ] |
| Hayr |
|
75% |
[ 33 ] |
|
| Toplam Oylar : 44 |
|
| Yazar |
Mesaj |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:32 Mesaj konusu: |
|
|
ya neden anlamamakta ısrar ediyosunuz anlamıyorum ben şunu demek istiyorum türk toplumu laikliği hiç bir zaman tüm birimleriyle tam olarak benimsememiştir ayrıca din kurallarına göre yaşamak da görecelidir iran da recm olması dinde recm oldugu anlamına gelmez o iranın özelliğidir demek istediğim şey şu umarım bu sefer anlarsınız mesela bizim toplumda başı kapalı kadına saygı vardır veya ne bileyim oruç tutana namaz kılana saygı vardır bunun da nedeni müslümanlığın benimsenmiş olmasıdır ha bu dogru mudur o ayrı konu tabi
yani dinine baglı insanların saygı gördüğü bir toplumda laiklik ne derece yaşar bi düşünün bakalım _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 799 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:33 Mesaj konusu: |
|
|
önce sen söyle guapo. çok merak ediyosun beni heralde. başka bi başlıktada kız arkadaşın rus mu diye sordun. busefer önce sen söyle
iran farklı arkadaşım, iranla bizi nasıl bir tutabilirsin. youtubeda izlediğin videolardan yola çıkıpda beynini yıkama hemen. türkiyede islam devrimi olmaz, olamaz, imkansız. gereksiz korkularınızdan sıyrılın artık. başka bişey istemiyoruz. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:36 Mesaj konusu: |
|
|
türkiyede laiklik tehdit altın madır evet tehdit altındadır bunun nedeni de türk toplumunun yapısının laikliğe ters olmasıdır arkadaş dogru söylemiş bilgisayar başında oturup youtube dan videolar izlemekle bi dünya görüşüne sahip olunmaz çogunuz büyük ihtimalle büyük şehirlerde lüks semtlerde elit kesimlerin oldugu yerde yaşıyo gidin bir bakın anadoluya gerçek türk toplumunun değer yargılarını görün bakalım laiklik le örtüşüyor mu _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
metallizm Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:36 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | ya neden anlamamakta ısrar ediyosunuz anlamıyorum ben şunu demek istiyorum türk toplumu laikliği hiç bir zaman tüm birimleriyle tam olarak benimsememiştir ayrıca din kurallarına göre yaşamak da görecelidir iran da recm olması dinde recm oldugu anlamına gelmez o iranın özelliğidir demek istediğim şey şu umarım bu sefer anlarsınız mesela bizim toplumda başı kapalı kadına saygı vardır veya ne bileyim oruç tutana namaz kılana saygı vardır bunun da nedeni müslümanlığın benimsenmiş olmasıdır ha bu dogru mudur o ayrı konu tabi
yani dinine baglı insanların saygı gördüğü bir toplumda laiklik ne derece yaşar bi düşünün bakalım |
Anayasa'ya karışmadığı sürece gayet güzel yaşar.Kimsede karışmaz.Bende müslümanım.Tabiki saygılı olucaz.Onlarda bizim insanımız ama bu iş Laikliğe ters düşerse o iş ters...İranda recm olması şeriatın bir gereğidir.Şeriatın temelide dindir.Laikliğin tanımı Dini işlerin devlet işlerinden ayrılmasıdır.Halk arasında dine saygı göstermek laikliğe ters düşmez.Bence senin uykun gelmiş... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:40 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | | türkiyede laiklik tehdit altın madır evet tehdit altındadır bunun nedeni de türk toplumunun yapısının laikliğe ters olmasıdır arkadaş dogru söylemiş bilgisayar başında oturup youtube dan videolar izlemekle bi dünya görüşüne sahip olunmaz çogunuz büyük ihtimalle büyük şehirlerde lüks semtlerde elit kesimlerin oldugu yerde yaşıyo gidin bir bakın anadoluya gerçek türk toplumunun değer yargılarını görün bakalım laiklik le örtüşüyor mu |
Baba mesleği nedeniyle Anadolu'nun birçok yerini gördüm Ayrıca youtube dan video izlemek aklıma gelmedi... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:40 Mesaj konusu: |
|
|
| metallizm demiş ki: | | Laikliğin tanımı Dini işlerin devlet işlerinden ayrılmasıdır. |
peki üniversitelerde türbanın olmasının bununla alakası nedir? kamusal alanda serbestlik gelmiyorki? _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:42 Mesaj konusu: |
|
|
ha evet uykum geldi şimdi bi kahve yapıcaktım zaten
anayasa ya o kadar anlam yükleme şu anda türkiyede 70 milyon insan varsa bunun en az 30 milyonu için çevrenin değerleri ailesi anayasadan çok daha önemli
ya dine saygı göstermek laikle ters düşmez diyosun sana çok basit bi kaç örnek vereyim türban mesela dine göre kadınların başını kapatması lazım ama laik devlet anlayışına göre devlet kurumlarında başın açık olması lazım al işte dinle laikliğin ters düştüğü bi duru mveya ne bileyim mesai saatleriyle namaz saatleri çakışıyor memurlar namaz kılamıyor al bi örne kdaha bu liste uzayıp gider yani kısacası şunu diyorum laik devlet anlayışı ile müslümanlık hiç bi zaman uyum sağlamz Atatürk zamanında da uyum sağlamadı merak etme _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:42 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_arxebo demiş ki: | | metallizm demiş ki: | | Laikliğin tanımı Dini işlerin devlet işlerinden ayrılmasıdır. |
peki üniversitelerde türbanın olmasının bununla alakası nedir? kamusal alanda serbestlik gelmiyorki? |
Üniversiteler nereye bağlı? Madem çok biliyorsunuz ankete yapın yorumunuzu  |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:44 Mesaj konusu: |
|
|
ankete yorum yapamam türban meselesi anayasayla çözülebilecek bir mevzu değil çünkü _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
guapo

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:44 Mesaj konusu: |
|
|
gorona sana nereden cevap verecegimi sasırdım valla ben hacettepe üniversitesindeyim,ve okulumdada türban takılmasını istemiyorum,bu benim nacizane görüşüm,cünkü busefer bölünmeler olacak,tartısmalar kavgalar olacak,tabi senin üniversitende olmayacak zannediyorsun ve heralde bunun için bukadar rahatsın,ama emin ol olacak,ve belki savundugun bu düşünceye pişman olacaksın |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
| buzz demiş ki: | ha evet uykum geldi şimdi bi kahve yapıcaktım zaten
anayasa ya o kadar anlam yükleme şu anda türkiyede 70 milyon insan varsa bunun en az 30 milyonu için çevrenin değerleri ailesi anayasadan çok daha önemli
ya dine saygı göstermek laikle ters düşmez diyosun sana çok basit bi kaç örnek vereyim türban mesela dine göre kadınların başını kapatması lazım ama laik devlet anlayışına göre devlet kurumlarında başın açık olması lazım al işte dinle laikliğin ters düştüğü bi duru mveya ne bileyim mesai saatleriyle namaz saatleri çakışıyor memurlar namaz kılamıyor al bi örne kdaha bu liste uzayıp gider yani kısacası şunu diyorum laik devlet anlayışı ile müslümanlık hiç bi zaman uyum sağlamz Atatürk zamanında da uyum sağlamadı merak etme |
Ya işte anlamıyorusunuz.Burdaki asıl hedef din değil bir sembol haline getirilmiş görüntüdür.Bunları getirenler ne kadar müslüman? |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:47 Mesaj konusu: |
|
|
ya tabii ki de üniversitede böyle bi durumda bölünmeler tartışmalar olur ama dininin inancı gereği yaşamak ve giyinmek isteyen bi insana da hayır sen böyle giyinemezsin demek insan haklarına ne derece sığar
ha böyle türbanla cartla curtla uğraşamayıp ta insanları düzgün bi şekilde eğitip herkesin tercihine saygılı olunması gerektiğini öğretebilseydik biz şimdi böyle şeyler tartışmazdık olay bundan ibaret zaten _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:49 Mesaj konusu: |
|
|
ya olay tamamıyla şundan ibaret '' farklılıklara saygı göstermek'' yani isteyen çıplak gezsin insan çarşafla gezsin benim için hiç sorun değil yeter ki bu iki kişi birbirini hor görmesin bu arada metallizm nikli arkadaşı cevap yazmada ki hızından ötürü tebrik ediyorum _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:50 Mesaj konusu: |
|
|
bende karabük üniversitesinde okuyorum. 2000 kadar öğrenci var ve 150 kadarı kız. beni pek etkilemez yani. bende okulumda türbanlı kız görmek istemiyorum ama benim göz zevkim kimsenin özgürlüğünden üstün olamaz. ayrıca görmek istemediklerimin başında gelen olay üniversitenin kapısında başörtüsünü çıkaran kızlarımızı görmek. kimse artık özgürlükleri kısıtlamaya kalkmasın.
kavgalar çıkar diye bi tarafın özgürlüğünü kısıtlamayın. kavga çıkacaksa çıksın, neyapalım yani. türbanlıları dışlamakla ne kavga çıkması engellenir nede laiklk sağlamlaşır. _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:52 Mesaj konusu: |
|
|
| metallizm demiş ki: | Üniversiteler nereye bağlı? Madem çok biliyorsunuz ankete yapın yorumunuzu  |
yök'e bağlı. ben o ankete yorum yapmam, yapan yapsın.
üniversiteler hizmet veren kurumlardır. bu aklınızda bulunsun  _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:53 Mesaj konusu: |
|
|
ha işte olay kavga çıkmasını engellemek birine zorla başını açtırmak veya kapatmak değil biri başını kapattı veya açtı diye kavga çıkıyosa o zaman geriye dönüp bakmalıyız biz nerde yanlış yapmışız diye _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_arxebo demiş ki: | bende karabük üniversitesinde okuyorum. 2000 kadar öğrenci var ve 150 kadarı kız. beni pek etkilemez yani. bende okulumda türbanlı kız görmek istemiyorum ama benim göz zevkim kimsenin özgürlüğünden üstün olamaz. ayrıca görmek istemediklerimin başında gelen olay üniversitenin kapısında başörtüsünü çıkaran kızlarımızı görmek. kimse artık özgürlükleri kısıtlamaya kalkmasın.
kavgalar çıkar diye bi tarafın özgürlüğünü kısıtlamayın. kavga çıkacaksa çıksın, neyapalım yani. türbanlıları dışlamakla ne kavga çıkması engellenir nede laiklk sağlamlaşır. |
Hoş...Aklıma 60' lı yıllar geldi... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:58 Mesaj konusu: |
|
|
peki bana bu anlatacağım şeyin mantığını anlatırmısınız? yalnız ricam şudur ki 'kurunun yanında yaşda yanar' gibi açıklama gelmesin.
bi akrabamın kızı üniversiteye hazırlanıyor. normalde açık bi kız fakat bi hastalık geçirdi, saçları döküldü. bu kızımız üniversiteyi kazanması durumunda eğitimini nasıl görebilecek? _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 0:59 Mesaj konusu: |
|
|
yani aman kavga çıkması ülke laik olsun diye kimsenin kimsenin giyinme tarzına hakkı yoktur
eger sen laikliğe aykırı diye kızların başını açan zihniyeti destekliyorsan iranda arabistanda dine aykırı diye zorla kadınları çarşafa sokan zihniyeti de desteklemelisin ikisi de aynı mantık çünkü _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 04.02.2008 1:00 Mesaj konusu: |
|
|
| gorona_arxebo demiş ki: | peki bana bu anlatacağım şeyin mantığını anlatırmısınız? yalnız ricam şudur ki 'kurunun yanında yaşda yanar' gibi açıklama gelmesin.
bi akrabamın kızı üniversiteye hazırlanıyor. normalde açık bi kız fakat bi hastalık geçirdi, saçları döküldü. bu kızımız üniversiteyi kazanması durumunda eğitimini nasıl görebilecek? |
peruk takçak hacı  _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
|