Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Müzik altyapısı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Müzik altyapısı

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
benpiskin

MesajTarih: Çrş 19.12.2007 19:49    Mesaj konusu: Müzik altyapısı Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar hayko'dan sonra aklıma birşey takıldı.Acaba ben neden bilgisayarda müzik yapamayayım.Zor bir iş,önemli bir teknik destek gerektiriyor gibi görünüyor.Ama tamamıyla bilgisayarda yapılan altyapılar ve şarkılarda var.Acaba ne gibi programlar öneriyorsunuz.Kaynak önerebilir misiniz?Nerden başlayabilirim sizce?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mcdeny

MesajTarih: Çrş 19.12.2007 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dostum altyapı yapmak için raple uğraşanların büyük çoğunluğu(mode xl gibi) fl studio ve reason kullanıyor ben fl yi kullanıyorum onda elekro gitar sesleri gitar paneli fln var kullanımı da oldukça basit ama arkadaşlardan duyduğum üzere sırf gitar üzerine de altyapı proğramları varmış
Başa dön
kapptan

MesajTarih: Cum 21.12.2007 1:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk olarak ekipman toplamalısın.sırasıyla ses kartı(mıdı destekli),mıdı klavye,mic.,mixer....vs..uzar gider bu liste. ama yazdıklarım gerekli olanlar.birde yazılımlar konusu var tabi.adobe audition kayıt ve düzenlemeler için başlangıçta kullanabilirsin. FL stüdiodada mıdı tabanlı işlerini halledersin..ben bu işi nasıl öğrenicem dersen forumlardan destek alıcaksın başlangıç için zaten yeterli bilgi var.proğramı iyce kurcalarsın eq,compressesor,limiter dinamikler vs. vs.. bunların çalışma prensipleri konusunda bilgi edinir ve kullanırsın..deneme yanılma yoluyla forumlarla bu işi genişletirsin.
aaltugg

MesajTarih: Prş 31.01.2008 23:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

reason tek önerim olur tüm seslerle birlikte 20 gb aşkın arşivi var. kapptan'a katılıyorum evde bilgisayarda müzik yapacağım diyorsan bayağı bir masrafın olacak ama sadece bilgisayarda alt yapı hazırlayım dersen creative live24 bit ses kartı+ reason
spraylove

MesajTarih: Pts 25.02.2008 18:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

reason reasonn reasoonn..........ama bence prodan önce refilleri bulmaya çalış Laughing
Başa dön
brokbeatz

MesajTarih: Cum 07.03.2008 10:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence önce fl le başla sonra reason a geç ben de ilk fl le başlamıştım sonra reason a geçtim şimdi cubase kullanıyorum fl in ilk kademede katkısı oldu baya
Başa dön
erginnn

MesajTarih: Pts 12.05.2008 1:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bencede fl studio kullan ilk başta sonra çözdükten sonra olayı reason a geçmelisin..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
GoLGeLi

MesajTarih: Cmt 19.07.2008 4:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk önce FL den başla ve bir süre sonrada FL'ye vst ler yükle ardından FL sana yetmediği durumda REason'a geç zamanla refill'ler yükle REason'a ve bu arada Cubase ile az da olsa haşır neşir olmaya başla ardından Reason ve Cubase i rewire yapıp yani birleştirip çalışmalar yap,zaten FL için yüklediğin Vst'leri Cubase'de de Vst instrument bölümünde kullanabileceksin..!! yazması kadar yapması da kolay mı diye soracaksın ..Tek kelime SAbır ve İstek .. Bende aylarımı günlerimi yıllarımı verdim bunları aşmak için ve benden sana tavsiye kendin öğren kurcala,inan daha faydalı olacaktır..Başarılar
Başa dön
buddahsgroove

MesajTarih: Cum 15.08.2008 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ilk olarak FL den baslamalısın o birz daha kolay digerlerine nazaran ama alıstıgın her program snn için en iyisidir..yoksa pek bi fark yok...ama diosan
bilgisayarım iyi...hardiskimde büyük..cubase i ogren derim dokumanla karıstır kurcala taktigiyle falan..VST indirip netten istedigin alt yapıları hazırliyabilirsin....FL deki elec gitar falan o vst ler boktan yani seni tatmin edermi bilmiyorum ama fl ye saglam guzel vst ler indirdigin zaman cok guzel bi programa donuo..bide tabi arayuzunu sevmen lazım yoksa bayıyo seni cunku surekli bakıcaksın o ekrana.....
Başa dön
buddahsgroove

MesajTarih: Cum 15.08.2008 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mcdeny demiş ki:
dostum altyapı yapmak için raple uğraşanların büyük çoğunluğu(mode xl gibi) fl studio ve reason kullanıyor ben fl yi kullanıyorum onda elekro gitar sesleri gitar paneli fln var kullanımı da oldukça basit ama arkadaşlardan duyduğum üzere sırf gitar üzerine de altyapı proğramları varmış

mode xl Logic kullanıo suan...yani 2-3 yıldır sanırım..ve 2005 de falan yada 2004 de ..apple i mac yarısmasında birinciligi var productorlukte logic kullanrk snrm...Logic prof işi braz kavrulmak lazım cubase de falan
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Teknolojileri Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız