Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul çalmaya başlıyorum-yardım
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul çalmaya başlıyorum-yardım

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hellboy_1791

MesajTarih: Pts 21.01.2008 15:42    Mesaj konusu: Davul çalmaya başlıyorum-yardım Alıntıyla Cevap Ver

abiler bn 17 yaşındayım.davula merak saldım.1 aya kadar bi davul alıyorum pearl markasında.kendi kendime öğrenmeyi çok istiyorum ama öğrenme hususuna gelince gözüm çok korkuyor. nasıl öğrenicem nasıl grup kurucam nasıl hatasız çalıcam diye kendimi yedim bitirdim bana bu tarz şeylerin üstesinden gelebileceğimi söliyecek abiler varsa tşk ederim):
-Tunc-

MesajTarih: Pts 21.01.2008 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sen grup kurma, hatasız çalma falan bırak bunları bir kenara, aklında zerre yer işgal etmesin. Davul çok zaman isteyen, sıkılmadan, usanmadan, emek vermen gereken bir enstrüman. Kendi kendine öğrenebilirsin ama ders almanı şiddetle tavsiye ederim. Davulda çok çalışmak önemlidir, ama doğru çalışmak daha önemlidir. Çok çalış ama yanlış çalış hiç bir işe yaramaz, zerre ilerleyemezsin. Ders almak demek; zaten doğru çalışmayı öğrenmek için ders alırsın. Ders veren adam senin başında durmaz, sana nasıl çalışacağını gösterir. Bu yol çok meşakatli bir yoldur baştan kendini buna göre ayarla ve sadece şu soruya vereceğin cevap'a göre yola çık, ben gerçekten ne istiyorum. İstemek de yetmiyor, istemek sonra çok çalışmak.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KorayE
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Sal 22.01.2008 7:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık Forum Kurallarına göre değiştirilmiştir. Kolay gelsin...
iron_cobraa

MesajTarih: Pzr 10.02.2008 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

www.turkdrum.net
www.drumtr.com
Başa dön
talos

MesajTarih: Pts 11.02.2008 15:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tunç'a katılmamak mümkün değil. Ayrıca sen şanslı davulculardansın. Çünkü çoğu davulcu stüdyolarda etüd yapma olanağı buluyor, evinde pet ile çalışıyor. Davul her ne kadar bas gitar ya da gitara göre kolay görünse de, işin teknik kısmı yorucu ve çok emek isteyen birşeydir. Ders almanı ben de tavsiye ederim ve en önemli "çok" dinlemelisin. Müzisyenliğin kuralıdır evet ama bir davulcu olarak senin daha da çok dinlemen gerekir. Müziği alttan açıp başka işlerle uğraşmak, müziği duymak değil dinlemek gerekir. İkinci önemli konu ise, gruptan önce kendine bir basçı arkadaş bul. Doğaçlama çalışmalar yapın, metronomlu çalışmaya dikkat et vs vs vs Smile Kısacaksı çalışmak çalışmak çalışmak. Saygılarımla.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
dominichammet

MesajTarih: Pts 18.02.2008 1:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhabalar ,
Sana tavsiyem herşeyden önce çalmak istediğin tarzdaki şarkıların metronomlarını ezberlemeye çalış yani şarkının ritmine göre elini bacağına vur anlatabildim mi yani atıyorum ölçüsü 4-4 lük olan bi şarkının metronomu : tak-tak-tak-tak şeklinde devam eder ve bu her 4 takta bir başa sarar. Bu şekilde şarkıların metronomlarını çalışıp ezberlersen ritm sorunun olmaz . Bu işlemi bir oyun haline getirirsen hiçbir problemin kalmaz. Daha sonra da dinlediğin şarkıların davul partisyonlarını ezberle sonra yavaş yavaş denemeye başla. Bu da şarkıyı tanıman açısından yararlı olacaktır. Ama yukarıda yazdığım metronom olayını kesinlikle yap . En azından 4-4 lük ölçüsü olan bir şarkıda o 4-4 lük ölçüde davulun hangi partisyonlarını kullandığını duyarsın çalman açısından kolaylık sağlayacaktır emin ol .
Başa dön
NuMetalFan

MesajTarih: Çrş 20.02.2008 15:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Davuldan önce iki tane ped ve bir çift baget ile de üst deviyede davul çalmayı öğrenebilirsin.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız