Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Sigara Yasağı
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Sigara Yasağı
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Josephking_1903

MesajTarih: Sal 15.01.2008 19:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yasağın içeriğine baktığında her türlü bar-pavyon, restaurant, lokanta ve stadlarda sigara içimi yasaklanıcak, kamu hizmeti veren kapalı alanlarda sigara içimi zaten önceden de yasaktı. (hastane,okul,vergi dairesi,banka, vs.)
Ayrıca barlarda ve restaurantlarda "sigara içilebilir alan" adı altında bir yer oluşturulmucak, yani sigara içimi kökten yasaklanıcak ki benim en çok kzıdığım şeylerden biri bu, özel "sigara içilebilir alan" oluşturulabilir böyle mekanlarda, direkt kökten yasakçı bir zihniyete sahip olduğundan çok kızıyorum bu yasağa...
sen "stadlar kapalı alan değil ki, nasıl sigara içimi yasaklanıyor" diyorsun, evet o soruyu ben de kendi kendime soruyorum ama cevap bulamıyorum ki fazla da kafaya takmamak lazım, bu yasak belki heryerde uygulanır ama statlarda uygulanamayacağından %100 eminim, maçlara giden insanlar az-çok bilirler statlarda nasıl bir profilin döndüğünü...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 16.01.2008 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayatımın hiçbir 90 dakikasında okadar sigara içmiyorum Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Resepsiyon

MesajTarih: Cum 18.01.2008 0:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

denetimi zor
Başa dön
Burack

MesajTarih: Cum 18.01.2008 6:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanırım bu YASA pekk uygulanmaz sigarayı bırak gibi bi sey madem satıyosn sınırlamak cok sacma !!
Başa dön
gunsnroses

MesajTarih: Cum 18.01.2008 15:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi oldu yasaklandığı
bu fırsattan istifade belki bırakırız...
gunsnroses

MesajTarih: Cum 18.01.2008 15:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bırakamayanlar da azaltır...
marzaleka

MesajTarih: Cum 18.01.2008 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla ben sigara içmiom ama bar-restoran gibi mekanlarda yasaklanmasını da pek mantıklı bulmuom yani.
duu_rock

MesajTarih: Cmt 19.01.2008 17:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence iyi olduğu..içmeyen birinide zehirlemeye kimsenin hakkı yok..kapalı ortamlar duman altı..bence sigara içmeyi azalmaya yönelikte bir şey olacak..ama banada bar mevzusu saçma geldi ..insanlar zaten oraya rahat içmek için gidiyorlar..ama sonuçta iyi bir karar..
Cantstandya

MesajTarih: Cmt 19.01.2008 17:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bugün farklı yerlerde, her zaman gittiğimiz farklı yerlerde ve farklı muhitlerde müthiş bir testten geçeceğiz.. Bakalım sonuç ne olacak..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Josephking_1903

MesajTarih: Pzr 20.01.2008 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yok abi ne yasağı yaw, kimsenin iplediği bile yok, zaten uyuglamaya 4 ay sonra geçicekmiş, asıl o zaman gözlemlicez ortamı, o zamandan sonra eski tas eski hamamsa aynen devam Wink
Başa dön
SiLeNoZ

MesajTarih: Çrş 23.01.2008 5:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence kapalı alan bar vs gibi yerlerde yasak gelmesi çok sevindirici. Sigara kullanmıyorum ama kendimi düşündüğüm kadar diğer insanları da düşünüyorum. Alkolün yanında sigara alınması farz diye birşey söz konusu değil. Yasaklanmaması, sigara kullanmayan bir kişinin bar ortamına girebilme özgürlüğünü elinden almak demektir. Ha diyeceksiniz bizim içebilme özgürlüğümüz ne olacak diye. İçmeyene zarar vermediğiniz her ortamda zaten serbest olacaktır. Bir kişinin alışkanlığı ve ya keyfi başka birilerine zarar verecek hale geliyorsa bu özgürlük anlamı taşımaz. En basitinden felsefe derslerine "Bir kişinin özgürlüğünün bittiği yerde bir başka kişinin özgürlüğü başlar" cümlesiyle başlanır. Bu alışkanlığa sahip olan kişilerin 3. kişilerin sağlığıyla oynama hakkı olmamalı. Barlarda cafelerde her yerde rahat nefes alınabilmeli.

Diğer işlerle uğraşıcaklarına bununla uğraşıyorlar denmesini de pek sağlıklı görmüyorum. Vatandaşın sağlığını korumak bence önemli birşey. Bu konuyu deştikçe öğretmen maaşından tutun da çernobil faciasına kadar uzar gider bu sohbet. Hiçbirşey ile "bununla uğraşıcağımıza başka şeylerle uğraşalım"diye uğraşmıyoruz. Bir yerlerden başlamak gerek.
CityOfAngeLs

MesajTarih: Çrş 23.01.2008 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yahu nerede içeceğiz biz bu sigarayı Smile ben içerim kardeşim sokakda da barda da bence saten bu yasagın üstünde fazla durmazlar
ben saten sigara icen kime sorsam abi böyle bir ceza geliyormus diye herkez ben içerim kardeşim beni bağlamaz diyor Smile
acey

MesajTarih: Cum 25.01.2008 6:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hakkaten bu ne!! Sigara içiyoruz diye ikinci sınıf insan muamelesi görecegiz nerdeyse.Egitim yerlerinde felan tamam.Çünkü cocuklar cogunlukta oluyor ama barda sigara yasak olur mu Evil or Very Mad 12 yasından küçük kardeşi olanlara da evde sigara içme yasagı getirirler yakında.Zaten filmlerdeki içki sahneleri de kaldırmak için de yasa hazırlanmıs diye okudum.Ne lan bunlardan cektigimiz.Kahvehanede sigara içmeyecekte ne içecek millet.60 yasındaki emekli amcam kahvede okey oynarken sakız mı cignesin Smile
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Cum 25.01.2008 11:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Tamam doğru verilmiş güzel bir yasak gibi gözükebilir sigara yasağı. Ancak bir yasak koyarken bile Türklüğümüzü gösteriyoruz, böyle bir yasak olmaz! Tamam sigara içmeyenleri koruma amaçlı çıkartılan bu yasak aynı zamanda da sigara içenleri cezalandıran bir yasak. Böyle bir hak yok, olmamalı, eğer bir yasak koyuyorsan her iki tarafıda düşünmeli, sigara içenler için kapalı ortamlarda ayrı sigara odaları yapılmalı, İspanya'da olduğu gibi.. Ama bize ne yapmışlar, kapalı ortamlarda tamamen sigara içilemez! Tabi bu ancakyukarıda da dediğim gibi sadece benim canım Türkiyem'de olur..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
fordcan

MesajTarih: Cum 25.01.2008 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla üniversitelerde bile adamlar sırf gıcıklık olsun diye sigara odaları dışında her yerde sigara içiyor sonunda rahat bir nefes alıcaz ama bakalım ne zaman uygulamaya geçicek
didi_in_chains

MesajTarih: Cum 25.01.2008 17:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu uygulama nerde bilmiyorum ama bence çok ilginç!! Laughing

Başa dön
istanblues

MesajTarih: Cum 25.01.2008 18:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

O uygulama Almanya'da, geçen haberlerde görmüştüm çünkü..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Josephking_1903

MesajTarih: Cum 25.01.2008 18:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istanblues demiş ki:
Tamam doğru verilmiş güzel bir yasak gibi gözükebilir sigara yasağı. Ancak bir yasak koyarken bile Türklüğümüzü gösteriyoruz, böyle bir yasak olmaz! Tamam sigara içmeyenleri koruma amaçlı çıkartılan bu yasak aynı zamanda da sigara içenleri cezalandıran bir yasak. Böyle bir hak yok, olmamalı, eğer bir yasak koyuyorsan her iki tarafıda düşünmeli, sigara içenler için kapalı ortamlarda ayrı sigara odaları yapılmalı, İspanya'da olduğu gibi.. Ama bize ne yapmışlar, kapalı ortamlarda tamamen sigara içilemez! Tabi bu ancakyukarıda da dediğim gibi sadece benim canım Türkiyem'de olur..

çok doğru...
bunu önceden de söylemiştim, bir tarafa özgürlük kazandırıym derken, diğer tarafın özgürlüğünü komple elinden almaktır bu yasak, mekanlarda özel "sigara içilebilir alan" oluşturulmaması, bu yasağın masum bir yasak olmaması ihtimalini akıllara getirmiyor değil, niye her seferinde kaş yaparken göz çıkartmaya çalışıyuoruz, bu noktayı anlayamıyorum...
bir nevizadede, bir çiçek pasajında rakınızı yudumlarken sigara içememenin vermiş olacağı dayanılmaz acıyı ve burukluğu şimdiden tahmin edebiliyomusunuz???bunu ancak sigara içenler anlayabilirler, hem sigara içip hem alkol kullanan bir insan alkolün yanında sigara içmezse kafayı yer, peki amaç insanlara kafayı yedirtmek mi, yoksa bazı şeyleri komple engelleme çabası mı???
ben bu yasağın bizim memleketimizde uygulanacağını zannetmiyorum, hadi normal lokantalarda, cafe gibi yerlerde bi derece diyorum ama alkolün tüketildiği yerlerde çok zor diyorum, zaten özellikle alkolün kullanıldığı yerlerde bu yasağı uygulamak için özel girişim ve çabalarda bulunulursa, o zaman aklıma çok başka şeyler gelicek, kimse kusura bakmasın...
Başa dön
CityOfAngeLs

MesajTarih: Cum 25.01.2008 22:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Denetlemesi nasıl olacakmıs bilen varmı peki? herkez cafede cay icerken bir sigara yakmak ister cafenin sahibide cayın bahane oldugunu bilir Smile denetleme zor olur.
acey

MesajTarih: Cmt 26.01.2008 7:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

CityOfAngeLs demiş ki:
Denetlemesi nasıl olacakmıs bilen varmı peki? herkez cafede cay icerken bir sigara yakmak ister cafenin sahibide cayın bahane oldugunu bilir Smile denetleme zor olur.

Geçen aşti'nin içindeki yürüyen merdivenin orda adamın biri sigara içiyordu.en kalabalık yerlerden biri kimse de bişey diyemedi.Bunun denetlenmesi de öyle olur.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Gündem Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
2. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız