| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Josephking_1903

|
Tarih: Sal 15.01.2008 19:29 Mesaj konusu: |
|
|
yasağın içeriğine baktığında her türlü bar-pavyon, restaurant, lokanta ve stadlarda sigara içimi yasaklanıcak, kamu hizmeti veren kapalı alanlarda sigara içimi zaten önceden de yasaktı. (hastane,okul,vergi dairesi,banka, vs.)
Ayrıca barlarda ve restaurantlarda "sigara içilebilir alan" adı altında bir yer oluşturulmucak, yani sigara içimi kökten yasaklanıcak ki benim en çok kzıdığım şeylerden biri bu, özel "sigara içilebilir alan" oluşturulabilir böyle mekanlarda, direkt kökten yasakçı bir zihniyete sahip olduğundan çok kızıyorum bu yasağa...
sen "stadlar kapalı alan değil ki, nasıl sigara içimi yasaklanıyor" diyorsun, evet o soruyu ben de kendi kendime soruyorum ama cevap bulamıyorum ki fazla da kafaya takmamak lazım, bu yasak belki heryerde uygulanır ama statlarda uygulanamayacağından %100 eminim, maçlara giden insanlar az-çok bilirler statlarda nasıl bir profilin döndüğünü... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
gorona_arxebo Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Oct 01, 2007 Mesajlar: 799 Nerden: oto atelyesinden
|
Tarih: Çrş 16.01.2008 1:24 Mesaj konusu: |
|
|
hayatımın hiçbir 90 dakikasında okadar sigara içmiyorum  _________________ Şunun bunun yardımından kuvvet almak istiyorsanız, bu gününüzü bilmem ama geleceğiniz çok kötüdür.
ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |
Resepsiyon

|
|
| Başa dön |
|
 |
Burack

|
Tarih: Cum 18.01.2008 6:04 Mesaj konusu: |
|
|
| Sanırım bu YASA pekk uygulanmaz sigarayı bırak gibi bi sey madem satıyosn sınırlamak cok sacma !! |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cum 18.01.2008 15:18 Mesaj konusu: |
|
|
iyi oldu yasaklandığı
bu fırsattan istifade belki bırakırız... _________________ waiting for democracy in china... |
|
| Başa dön |
|
 |
gunsnroses

|
Tarih: Cum 18.01.2008 15:18 Mesaj konusu: |
|
|
bırakamayanlar da azaltır... _________________ waiting for democracy in china... |
|
| Başa dön |
|
 |
marzaleka

Kayıt: Oct 25, 2006 Mesajlar: 637 Nerden: belli olmuyor ya...
|
Tarih: Cum 18.01.2008 19:27 Mesaj konusu: |
|
|
valla ben sigara içmiom ama bar-restoran gibi mekanlarda yasaklanmasını da pek mantıklı bulmuom yani. _________________ Hiç Kimsenin Ümidini Kırmayın,Belki de Sahip Oldukları Tek Şeyleri Odur. |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 19.01.2008 17:32 Mesaj konusu: |
|
|
bence iyi olduğu..içmeyen birinide zehirlemeye kimsenin hakkı yok..kapalı ortamlar duman altı..bence sigara içmeyi azalmaya yönelikte bir şey olacak..ama banada bar mevzusu saçma geldi ..insanlar zaten oraya rahat içmek için gidiyorlar..ama sonuçta iyi bir karar.. _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
Cantstandya

|
Tarih: Cmt 19.01.2008 17:50 Mesaj konusu: |
|
|
Bugün farklı yerlerde, her zaman gittiğimiz farklı yerlerde ve farklı muhitlerde müthiş bir testten geçeceğiz.. Bakalım sonuç ne olacak.. _________________ Tell the world your expert lies, the speedfreaks know you're blind..
I don't play for critics, I don't care what's on your mind.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Pzr 20.01.2008 0:34 Mesaj konusu: |
|
|
yok abi ne yasağı yaw, kimsenin iplediği bile yok, zaten uyuglamaya 4 ay sonra geçicekmiş, asıl o zaman gözlemlicez ortamı, o zamandan sonra eski tas eski hamamsa aynen devam  |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Çrş 23.01.2008 5:43 Mesaj konusu: |
|
|
Bence kapalı alan bar vs gibi yerlerde yasak gelmesi çok sevindirici. Sigara kullanmıyorum ama kendimi düşündüğüm kadar diğer insanları da düşünüyorum. Alkolün yanında sigara alınması farz diye birşey söz konusu değil. Yasaklanmaması, sigara kullanmayan bir kişinin bar ortamına girebilme özgürlüğünü elinden almak demektir. Ha diyeceksiniz bizim içebilme özgürlüğümüz ne olacak diye. İçmeyene zarar vermediğiniz her ortamda zaten serbest olacaktır. Bir kişinin alışkanlığı ve ya keyfi başka birilerine zarar verecek hale geliyorsa bu özgürlük anlamı taşımaz. En basitinden felsefe derslerine "Bir kişinin özgürlüğünün bittiği yerde bir başka kişinin özgürlüğü başlar" cümlesiyle başlanır. Bu alışkanlığa sahip olan kişilerin 3. kişilerin sağlığıyla oynama hakkı olmamalı. Barlarda cafelerde her yerde rahat nefes alınabilmeli.
Diğer işlerle uğraşıcaklarına bununla uğraşıyorlar denmesini de pek sağlıklı görmüyorum. Vatandaşın sağlığını korumak bence önemli birşey. Bu konuyu deştikçe öğretmen maaşından tutun da çernobil faciasına kadar uzar gider bu sohbet. Hiçbirşey ile "bununla uğraşıcağımıza başka şeylerle uğraşalım"diye uğraşmıyoruz. Bir yerlerden başlamak gerek. _________________ Ton yelpazesi ne ya? Bir de analog dizmek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
CityOfAngeLs

|
Tarih: Çrş 23.01.2008 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
yahu nerede içeceğiz biz bu sigarayı ben içerim kardeşim sokakda da barda da bence saten bu yasagın üstünde fazla durmazlar
ben saten sigara icen kime sorsam abi böyle bir ceza geliyormus diye herkez ben içerim kardeşim beni bağlamaz diyor  _________________ NoOneThere |
|
| Başa dön |
|
 |
acey

|
Tarih: Cum 25.01.2008 6:00 Mesaj konusu: |
|
|
Hakkaten bu ne!! Sigara içiyoruz diye ikinci sınıf insan muamelesi görecegiz nerdeyse.Egitim yerlerinde felan tamam.Çünkü cocuklar cogunlukta oluyor ama barda sigara yasak olur mu 12 yasından küçük kardeşi olanlara da evde sigara içme yasagı getirirler yakında.Zaten filmlerdeki içki sahneleri de kaldırmak için de yasa hazırlanmıs diye okudum.Ne lan bunlardan cektigimiz.Kahvehanede sigara içmeyecekte ne içecek millet.60 yasındaki emekli amcam kahvede okey oynarken sakız mı cignesin  |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Cum 25.01.2008 11:27 Mesaj konusu: |
|
|
Tamam doğru verilmiş güzel bir yasak gibi gözükebilir sigara yasağı. Ancak bir yasak koyarken bile Türklüğümüzü gösteriyoruz, böyle bir yasak olmaz! Tamam sigara içmeyenleri koruma amaçlı çıkartılan bu yasak aynı zamanda da sigara içenleri cezalandıran bir yasak. Böyle bir hak yok, olmamalı, eğer bir yasak koyuyorsan her iki tarafıda düşünmeli, sigara içenler için kapalı ortamlarda ayrı sigara odaları yapılmalı, İspanya'da olduğu gibi.. Ama bize ne yapmışlar, kapalı ortamlarda tamamen sigara içilemez! Tabi bu ancakyukarıda da dediğim gibi sadece benim canım Türkiyem'de olur.. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sinema & Tiyatro | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası. |
|
| Başa dön |
|
 |
fordcan

|
Tarih: Cum 25.01.2008 11:56 Mesaj konusu: |
|
|
valla üniversitelerde bile adamlar sırf gıcıklık olsun diye sigara odaları dışında her yerde sigara içiyor sonunda rahat bir nefes alıcaz ama bakalım ne zaman uygulamaya geçicek _________________ metal müzik dinleyip siyah giyince adam olunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
didi_in_chains

|
Tarih: Cum 25.01.2008 17:28 Mesaj konusu: |
|
|
Bu uygulama nerde bilmiyorum ama bence çok ilginç!!
 |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Cum 25.01.2008 18:06 Mesaj konusu: |
|
|
O uygulama Almanya'da, geçen haberlerde görmüştüm çünkü.. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sinema & Tiyatro | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası. |
|
| Başa dön |
|
 |
Josephking_1903

|
Tarih: Cum 25.01.2008 18:29 Mesaj konusu: |
|
|
| istanblues demiş ki: | | Tamam doğru verilmiş güzel bir yasak gibi gözükebilir sigara yasağı. Ancak bir yasak koyarken bile Türklüğümüzü gösteriyoruz, böyle bir yasak olmaz! Tamam sigara içmeyenleri koruma amaçlı çıkartılan bu yasak aynı zamanda da sigara içenleri cezalandıran bir yasak. Böyle bir hak yok, olmamalı, eğer bir yasak koyuyorsan her iki tarafıda düşünmeli, sigara içenler için kapalı ortamlarda ayrı sigara odaları yapılmalı, İspanya'da olduğu gibi.. Ama bize ne yapmışlar, kapalı ortamlarda tamamen sigara içilemez! Tabi bu ancakyukarıda da dediğim gibi sadece benim canım Türkiyem'de olur.. |
çok doğru...
bunu önceden de söylemiştim, bir tarafa özgürlük kazandırıym derken, diğer tarafın özgürlüğünü komple elinden almaktır bu yasak, mekanlarda özel "sigara içilebilir alan" oluşturulmaması, bu yasağın masum bir yasak olmaması ihtimalini akıllara getirmiyor değil, niye her seferinde kaş yaparken göz çıkartmaya çalışıyuoruz, bu noktayı anlayamıyorum...
bir nevizadede, bir çiçek pasajında rakınızı yudumlarken sigara içememenin vermiş olacağı dayanılmaz acıyı ve burukluğu şimdiden tahmin edebiliyomusunuz???bunu ancak sigara içenler anlayabilirler, hem sigara içip hem alkol kullanan bir insan alkolün yanında sigara içmezse kafayı yer, peki amaç insanlara kafayı yedirtmek mi, yoksa bazı şeyleri komple engelleme çabası mı???
ben bu yasağın bizim memleketimizde uygulanacağını zannetmiyorum, hadi normal lokantalarda, cafe gibi yerlerde bi derece diyorum ama alkolün tüketildiği yerlerde çok zor diyorum, zaten özellikle alkolün kullanıldığı yerlerde bu yasağı uygulamak için özel girişim ve çabalarda bulunulursa, o zaman aklıma çok başka şeyler gelicek, kimse kusura bakmasın... |
|
| Başa dön |
|
 |
CityOfAngeLs

|
Tarih: Cum 25.01.2008 22:25 Mesaj konusu: |
|
|
Denetlemesi nasıl olacakmıs bilen varmı peki? herkez cafede cay icerken bir sigara yakmak ister cafenin sahibide cayın bahane oldugunu bilir denetleme zor olur. _________________ NoOneThere |
|
| Başa dön |
|
 |
acey

|
Tarih: Cmt 26.01.2008 7:55 Mesaj konusu: |
|
|
| CityOfAngeLs demiş ki: | Denetlemesi nasıl olacakmıs bilen varmı peki? herkez cafede cay icerken bir sigara yakmak ister cafenin sahibide cayın bahane oldugunu bilir denetleme zor olur. |
Geçen aşti'nin içindeki yürüyen merdivenin orda adamın biri sigara içiyordu.en kalabalık yerlerden biri kimse de bişey diyemedi.Bunun denetlenmesi de öyle olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
|