| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
soniqq

|
Tarih: Çrş 24.10.2007 20:20 Mesaj konusu: |
|
|
Dostum o saat 9 lardan bizde bahsediyorduk birden bire dersaneden gelip çalışmaya başlıyorsun sonra dersaneyi falan asıyosun (: ne kadar yapmam desende bu böyle müzikle uğraşan insanların çoğunun başka bir sosyal aktivitesi yoktur ondn dolayı bütün zamanını enerjini müziğe yöneltiyorsun... Senin yapabilceğin en güzel şey akşam dokuzdan sonra davulun sıkıcı yönleriyle ilgilen metronom çalış stick control vs. böylece okuldanda geri kalmassın(: yazında istediin zman istediin kadar çalışırsın sana en iyi tavsiyem budur (:
gelelim konuya...
Ben şu ana kadar hep rock müzikle uğraştım rock olarak bütün tarzları inceledim özümsedim diyebilirim ama davulun başına oturup çalma anlamında hiç rock müzikten daha sert tarzlar yada daha yumuşak tarzlar denemedim şu günlerde ordu evinde programlara katıldığım için pop halk müziği çalıyorum...
Şunu diyebilirimki rock yapan bi grubun elektronik bir davulu yada klavyeden yönetilen bir ritim boxs gerçektende çok kötü bir sound yaratır
Poptada aynı şey geçerli ama davulu çalan kişinn tuşesi çok yumuşak ve kontrollü olmak zorunda yoksa bilgisayardan giren davullar hep bir adım önde oluyor..
Ancak oyun havası halk müziği vs. vs. asla akustik davulda olmuyor belkide ben yapamıyorumdur ama ritim box eşliğinde çok daha güzel bi sound oluyor (: _________________ Emek Olmadan Doğmaz Başarı... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Calaveraa

|
Tarih: Prş 06.12.2007 23:44 Mesaj konusu: |
|
|
| cmdmrr demiş ki: | | bu bütçeyle örneğin masterwork alchemy radiant vb. zillerin üst sınıf zillerinden hoşuma giden tonlardaki zillerden seçim yapmakmı yoksa sabian zildjian paiste gibi zillerin orta-alt modellerinden hoşuma giden tonlardaki zillerden seçim yapmakmı daha mantıklı olur. |
arkadaşım istanbul Samatya zil seti alabilirsin yaklaşık fiyatı 300 imlyon civarı .ama biraz daha kalite çıtası yüksek bir şey istiyorum diyorsan istanbul radiant en güzeli olur bence senin için.Hem çokta şık duran bir zil parlaklığıyla.Hem pop hemde rock sound ihtiyacını çok rahat bir şekilde karşılıyor.fiyarlarıda zil inc'ine göre değişiyor.14" lik bir hi-hat 250-300
16 inclik bi crash te yaklaşık 200-250 gibi hatırlıyorum.
işini göreceğini süşünüyorum.istanbul kalitesi ile tartışılmaz bir marka bence.Ülkemizin durumunda Sabian veya Zildijan almaktansa aralarında en iyi fiyat/performans veren istanbul zillerinden almanı öneririm |
|
| Başa dön |
|
 |
OnurBattal

Kayıt: Jul 26, 2004 Mesajlar: 931 Nerden: Manhattan, New York
|
Tarih: Cum 21.12.2007 12:13 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar merhaba,
Adam etmeye çalıştığım bir tama rockstar davul seti için birkaç hardware parça arıyorum.
Bunlardan ilki altoları krosa bağlayan parça.
Adı dual tom holder (ikili tom tutucu) olarak geçiyor.
Bir diğeri ve en önemli olanı ise krosun dengede durmasını sağlayan bacaklar.
Bu da Bassdrum spurs olarak geçiyor.
Acaba Tama Rockstar modeli için bu iki parçayı nerede bulabilirim?
Bahsettiğim parçalar için fotoğraf koyuyorum.
Bunların dışında birde yine çerçeve içine aldığım parçalardan 2sine ihtiyacım var.
Ayrıca aşağıdaki fotoğrafta adı geçen parçaların isimlerini bilmiyorum. Ararken ne diye aratmalıyım?
Son olarak hardware biraz paslanmış. Pası söküp metali parlatmak istiyorum. Acaba hangi maddeleri önerirsiniz veya bunun için özel birşey var mı?
Şimdiden çok teşekkürler..
 |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Cum 21.12.2007 21:41 Mesaj konusu: |
|
|
| bu parçaları zuhal müzikte bulabilirsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
lastsoldier

|
Tarih: Pts 24.12.2007 18:40 Mesaj konusu: |
|
|
roland td 3 mü yoksa yamaha dtxplorer mı ???
bi de bu pad ler aşınınca yenisi ile değiştiriliyo mu ?
akustik de deri aşınınca değiştirilir ped de illa ki aşınacak nası olcak bu iş ?
bilgi veren olursa çok sevaba girecek ? |
|
| Başa dön |
|
 |
pick-up

|
Tarih: Pts 24.12.2007 21:53 Mesaj konusu: |
|
|
| selam arkadaşım çevremdeki çoğu prof. davulcu roland td-3 tavsiye ediyorlar.Roland davullarının türkiye dist. zuhal müzik bu tarz yedek parçaları ordan bulabilirsin. |
|
| Başa dön |
|
 |
daleth

|
Tarih: Prş 10.01.2008 15:14 Mesaj konusu: |
|
|
| slm elleri nas1r tutan arkadas1m:D.. sana iki öner1m olucak birincisi parmaklarini bez yarabantlari ile bantlaman ki ben bunu kullaniyorum cok raht ediyorum vede bagetler elinden kayma riski azaliyor.. ikincisi ise eldiven kullanma parmaklari kesik olanlar(yün eldivendeiltabi) hani içleri kagucuga benziyen bi madde ile kapli onlarda isini görür ama onlar b1raz pahl1 gle1rsen yaklas1k olarak 45-60 aras1 b1sey onlar yara band1 kutusu 1YTL kara senin:D |
|
| Başa dön |
|
 |
scknylmz35

|
Tarih: Prş 10.01.2008 18:31 Mesaj konusu: |
|
|
| Arkadaşlar konu açıldımı bilmiyorum arattım bulamadım ama; bizim davulcumuz davulun ses ayarı yapmasını bilmiyor ona öğretebilecek türkçe videoyu nereden bulabilirim nette felan. Youtube'ye drum tuning yazdık çok sayıda video geldi ama hepsi de ingilizce yani fazla bişe anlayamıyoruz. Türkçe öğretecek video varmı ? Şimdiden teşekkürler. |
|
| Başa dön |
|
 |
-Tunc-

|
Tarih: Cum 11.01.2008 12:36 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | Arkadaşlar konu açıldımı bilmiyorum arattım bulamadım ama; bizim davulcumuz davulun ses ayarı yapmasını bilmiyor ona öğretebilecek türkçe videoyu nereden bulabilirim nette felan. Youtube'ye drum tuning yazdık çok sayıda video geldi ama hepsi de ingilizce yani fazla bişe anlayamıyoruz. Türkçe öğretecek video varmı ? Şimdiden teşekkürler.
|
Bildiğim kadarı ile türkçe eğitim videosu yok. Ama oradaki videolar da işinizi görebilir. Görsel olarak da işe yarar bilgiler alabilir. Ancak davul akordlamak deneyim isteyen bir iştir. Davulcunuz kendisi uğraşsın yapmaya çalışsın videoları taklit etsin ancak prova için yada herhangi bir şekilde çalacağınız zaman, bilen birisinden yardım isteyin.
www.studioartline.com www.turkrock.com/ftopic80199.html |
|
| Başa dön |
|
 |
scknylmz35

|
Tarih: Cum 11.01.2008 19:07 Mesaj konusu: |
|
|
| -Tunc- demiş ki: | | Alıntı: | Arkadaşlar konu açıldımı bilmiyorum arattım bulamadım ama; bizim davulcumuz davulun ses ayarı yapmasını bilmiyor ona öğretebilecek türkçe videoyu nereden bulabilirim nette felan. Youtube'ye drum tuning yazdık çok sayıda video geldi ama hepsi de ingilizce yani fazla bişe anlayamıyoruz. Türkçe öğretecek video varmı ? Şimdiden teşekkürler.
|
Bildiğim kadarı ile türkçe eğitim videosu yok. Ama oradaki videolar da işinizi görebilir. Görsel olarak da işe yarar bilgiler alabilir. Ancak davul akordlamak deneyim isteyen bir iştir. Davulcunuz kendisi uğraşsın yapmaya çalışsın videoları taklit etsin ancak prova için yada herhangi bir şekilde çalacağınız zaman, bilen birisinden yardım isteyin.
www.studioartline.com www.turkrock.com/ftopic80199.html |
Doğrusu da bu zaten ama bulunduğumuz yerde davuldan iyi anlayan yok yazın artık baya geliştiririz davulcumuzu  |
|
| Başa dön |
|
 |
-Tunc-

|
Tarih: Cum 11.01.2008 19:19 Mesaj konusu: |
|
|
| Bulunduğunuz yer neresi? Vardır belki bir tanıdığımız, bildiğimiz yardımcı olabilecek. En azından forumda başka bir bilene denk gelir bi şekilde yardımcı olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
scknylmz35

|
Tarih: Cum 11.01.2008 20:39 Mesaj konusu: |
|
|
İzmir\Torbalı
Birkaç arkadaş var onlar da yazın geliyolar buraya ondan kendi kendimize yapmaya çalışcaz.Biraz uğraştık okul bandosunu andıran bişe oldu Zaten öss sınavımız olduğundan fazla çalışamıyoz da. |
|
| Başa dön |
|
 |
-Tunc-

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 0:40 Mesaj konusu: |
|
|
| Davulcunuz oradaki videolarıda izlesin bi göz ve kulak aşinalığı olur en azından. Ben biraz anlatmaya çalışayım önce davulun alt derisini taksın bütün vidaları eli ile sadece tutacak kadar sıksın sonra akordlayacağı davula göre değişir ancak bir iki tur sıksın vida ile deri arasında 1 cm boşluk bırakarak deriye anahtar ile vursun sonra yanındaki vida'ya deriye 1 cm boşluk bırakarak vursun ikisi arasındaki ses farkını sıkarak yada gevşeterek yok etsin. Bütün vidalara bunu uygulasın. Videolarda ki yada kayıtlarda ki davul seslerine yakın bir sesi bulana kadar bunu yapsın. Bu anlattığım yöntemin fazla bir faydası olmaz deneyim gerektiren bir iştir ama en azından belki bir yol gösterir. |
|
| Başa dön |
|
 |
ciyzis_kirayzs

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 12:23 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaslar aslen gıtar calan bır muzıge gonul vermıs kısı olarak davula da el atmak ıstıyorum ancak apartman yasamı yuzunden elektro bateri daha mantıklı gelıo acaba sole 400 500 mılyon arası alabılecegım tatmın edıcı bı elektro set mevcutmudur? _________________ Jackson DK2 -- SD Invader
Cort x2 -- EMG 81 85
Boss GT8 |
|
| Başa dön |
|
 |
scknylmz35

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 19:06 Mesaj konusu: |
|
|
| -Tunc- demiş ki: | | Davulcunuz oradaki videolarıda izlesin bi göz ve kulak aşinalığı olur en azından. Ben biraz anlatmaya çalışayım önce davulun alt derisini taksın bütün vidaları eli ile sadece tutacak kadar sıksın sonra akordlayacağı davula göre değişir ancak bir iki tur sıksın vida ile deri arasında 1 cm boşluk bırakarak deriye anahtar ile vursun sonra yanındaki vida'ya deriye 1 cm boşluk bırakarak vursun ikisi arasındaki ses farkını sıkarak yada gevşeterek yok etsin. Bütün vidalara bunu uygulasın. Videolarda ki yada kayıtlarda ki davul seslerine yakın bir sesi bulana kadar bunu yapsın. Bu anlattığım yöntemin fazla bir faydası olmaz deneyim gerektiren bir iştir ama en azından belki bir yol gösterir. |
Teşekkürler ilgin için ben indirdim baya video adama uğraşsın artık herşele ben mi ilgilencem  |
|
| Başa dön |
|
 |
-Tunc-

|
Tarih: Pts 14.01.2008 14:29 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | | arkadaslar aslen gıtar calan bır muzıge gonul vermıs kısı olarak davula da el atmak ıstıyorum ancak apartman yasamı yuzunden elektro bateri daha mantıklı gelıo acaba sole 400 500 mılyon arası alabılecegım tatmın edıcı bı elektro set mevcutmudur? |
400-500 lira arası bir elektro davul seti bulman zor. Ancak belki pad bulabilirsin. Türkiyede ki müzik mağazalarının web sitelerine, forumların alım-satım bölümlerine bakmanı tavsiye ederim. Eğer gerçekten davul ile ilgilenmek istiyorsan akustik davul ile başlaman gerek. Bu konu hakkında uzunca konuşabiliriz neden akustik ile başlaman gerekiyor? Belki forumda da konuşulmuştur. Öncelikle davul almaktan ziyade nasıl davul'a başlayabilirim'i araştırsan daha iyi olur. |
|
| Başa dön |
|
 |
infradark_drummer

|
Tarih: Pts 14.01.2008 15:17 Mesaj konusu: |
|
|
ben zil takımı alıcamda önericeğiniz zil takımı varmı acaba forumları okuyamadım fazla zamanım olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim _________________ InfradarK_davul |
|
| Başa dön |
|
 |
-Tunc-

|
Tarih: Pts 14.01.2008 15:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Size zil takımı önerebilmemiz için hangi tür ile uğraştığınızı ve nasıl bir sound istediğinizi yazmalısınız. |
|
| Başa dön |
|
 |
lastsoldier

|
Tarih: Cum 18.01.2008 1:12 Mesaj konusu: |
|
|
selam
normal ölçülerde bir akustik davul kaç db ses çıkarır bilen var mı acaba ?? |
|
| Başa dön |
|
 |
Royal_Flush

|
Tarih: Cum 15.02.2008 2:34 Mesaj konusu: |
|
|
davula nasıl vurduğundan davulun neresine vurduğuna kadar değişkenlik gösterebilir.
Hep abandım, tam ortaya abandım ahanda davul ölçülerim şu dersen, bir standartı vardır herhalde ama deri gerginliği biledeğiştirir. _________________ İki adet haşatı çıkmış baget, papatya desenli havlu... Bir de stüdyoda davul olursa iyi olur...
Martensite - Davul |
|
| Başa dön |
|
 |
|