| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
touchofdevil

|
Tarih: Prş 13.12.2007 1:08 Mesaj konusu: |
|
|
kapak bile şekilli
 |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
panik_431

|
Tarih: Prş 13.12.2007 1:52 Mesaj konusu: |
|
|
Kıraç'ın ilk albümü iyidi. sonra popüler kültüre müzik yapmaya başladı. _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Prş 13.12.2007 11:35 Mesaj konusu: |
|
|
oyyy anadolu rock çığırtkan omuş asi olmuş , ne şekil bi kapakmış sankim painkiller , in flames...... _________________ müzüğe değil büzüğe geldik
from duman concert |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Prş 13.12.2007 13:44 Mesaj konusu: |
|
|
abi arkadaki sırtlan dikkatimi çekti nerde bu adamın yolu anlamadım _________________ müzüğe değil büzüğe geldik
from duman concert |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

|
Tarih: Prş 13.12.2007 15:26 Mesaj konusu: |
|
|
ya zaten klipleri de bir acayip. bir rockcıya(!) yakışmayan klipler çekiyor  _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
fordcan

|
Tarih: Prş 13.12.2007 17:42 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | | abi arkadaki sırtlan dikkatimi çekti nerde bu adamın yolu anlamadım |
kurtlar vadisinin müziğini ona yaptırmadılar ya belki ona bi gödermedir  _________________ metal müzik dinleyip siyah giyince adam olunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
touchofdevil

|
Tarih: Cum 14.12.2007 0:16 Mesaj konusu: |
|
|
adamların ne müzik yaptıkları nekadar kaliteli olduğu beni hiç ilgilendirmiyo sonuçta açıpta dinlemiyorum ama 2 gitar sesi duyulupta biraz sert sound yakalamakla rock müzik olmuyo sadece.medyada ünlü rock yıldızı bilmemne türk basını hayatlarında hiç rockstar görmedikleri için olayı sadece gitardan davuldan ibaret sanıyolar. _________________ al pacino,bal pacino,yanakları gül pacino |
|
| Başa dön |
|
 |
elerosse

|
Tarih: Cum 14.12.2007 1:12 Mesaj konusu: |
|
|
pentagram dan başka grubumuz yok. barda kliplerini izlerken heyecanlandığım yegane türk metal grubu pentagram. _________________ satılık jackson rx10d
http://www.turkrock.com/ftopic78200.html |
|
| Başa dön |
|
 |
elerosse

|
Tarih: Cum 14.12.2007 1:28 Mesaj konusu: |
|
|
| triad demiş ki: | türkiyede malesef rock 3-5 yıl geriden takip ediliyor. ama neyse ki yabancılar türk rocka bizden daha çok değer veriyor. mesela vega, replikas, duman ne bileyim athena, manga, çilekeş falan yurtdışında ciddi bir dinleyici kitlesine sahip.
| Alıntı: | | Bence herseyin orijinali daha iyidir. Turkiyeden hicbir zaman bi Scorpions'a , Skid Row'a, Bon Jovi'ye, Guns N 'Roses'a yada Def Leppard'a denk bi grup cikmadi. Cikacaginida hic ama hic sanmiyorum... |
eğer burada orjinalite rock müziğin çıktığı ülke/kültürse -ki ben öyle anladım- bu saydılarının içinden scorpions da orjinal değil. adamlar alman ve almanya aynı türkiye gibi rock müziğin beşiği falan değil. ama bir scorpions çıkıyo. bizden neden çıkmıyo. sebepleri çok. daha önce bu sayfada bazılarına değinmiştim. sonra sebebin ta kendisinde olduğumu keşfedip pes etmiştim. hala da pes etmiş konumdayım. |
evet kesinlikle katılıyorum.
bu konu hakkında daha önce başka forumlarda çok şey yazdım hepsini yeniden yazmak istemiyorum ama kısaca şunu söylemek isterim;
rock müziği yaparken ya da yapmaya çalışırken yabancıları kopyalamaya çalışırsak hiç bir zaman taklitçiden öteye gidemeyiz. çünkü müzik bir kültürdür. mesela kuzeyliler black metal, power metal ya da ne biliyim böyle fantastik kuntastik şeyleri müziklerine çok güzel uyguluyorlar hatta direk yöresel ezgilerini kullandıklarını okumuştum bir yerde(örnek: kalmah). adamların tip yüzüklerin efendisinden çıkmış gibin:) ya da amerikada metal&rock grupları daha rocknroll blues tabanlı gibi geliyor bana. işte bir önceki mesajımda bahsettiğim pentagram tam bu konuyu destekler nitelikte. ben pentagram dinleyince kendimi buluyorum arkadaş o müzikte. şurdan sonra fikirlerimde sçış olabilir ama ne biliyim rock müzik çalmaya çalışırken bence kendi ezgilerimizi de bilmemiz gerekiyor biraz da... yani şöyle anadolu rock denen gudik bir oluşum var(haluk vs..) konu oraya çıkacak sanırım... _________________ satılık jackson rx10d
http://www.turkrock.com/ftopic78200.html |
|
| Başa dön |
|
 |
fordcan

|
Tarih: Cum 14.12.2007 8:07 Mesaj konusu: |
|
|
Tamam kendi ezgilerimizi katalım.Kendimize özgü birşeyler yapalım ama en azından dandik işler olmasın.Bizim isteğimiz o.Bir arkadaşın bahsettiği gibi en azından pentagram gibi bir kaç grubumuz olsun. _________________ metal müzik dinleyip siyah giyince adam olunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

|
Tarih: Cum 14.12.2007 14:39 Mesaj konusu: |
|
|
| touchofdevil demiş ki: | | adamların ne müzik yaptıkları nekadar kaliteli olduğu beni hiç ilgilendirmiyo sonuçta açıpta dinlemiyorum ama 2 gitar sesi duyulupta biraz sert sound yakalamakla rock müzik olmuyo sadece.medyada ünlü rock yıldızı bilmemne türk basını hayatlarında hiç rockstar görmedikleri için olayı sadece gitardan davuldan ibaret sanıyolar. |
bu ülkede rock star varsa o da; Tibet Ağırtan'dır. medya da kim tanıyor acaba Tibet Ağıryan'ı? benim gözümde Tibet Ağırtan Tr'nin en önemli beyinlerinden biridir. ama tanınmıyor maalesef. ama Teoman bir albüm çıkarsa yer yerinden oynuyor  |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

|
Tarih: Çrş 02.01.2008 22:51 Mesaj konusu: |
|
|
Taylan Ayık derki:
Bir Yavuz Çetin çığlığı, bir MAVİSAKAL gerçekçiliği, Bir Kramp sertliği, Bir Whisky içtenliği göremiyorum bu yeni trend gruplarda.
.
........
nereye kopyalayacağımı bilmedim. en uygun yer urası olur diye düşündüm. _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
DEJ-A

Kayıt: Aug 31, 2007 Mesajlar: 439 Nerden: Dinden uzak yerlerden...
|
Tarih: Prş 03.01.2008 17:09 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında türkiye deki rock müzik te ( ana. rock ! hariç ) kalite var.Ama bunun belirginleşmesi için göz önünde olmak veya milletin istediğini yapman gerktiği gibi bir şartlanma var.Rock müziğin üstüne düşülmüyo bu ülkede.Düşülüyo ama sadece anadolu rock ta!Tabi oda rock müziğe girerse.Burda bence boş konuşup bu sorunlar nasıl hallonur onları tartışmalıyız. Bir Tibet Ağırtan örneği verildi.Bende tanımıyorum.Neden bu adam arkadaşa göre bu kadar kalite de biz onu tanımıyoruz onu tartışalım. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
ANTİ RAP ; ` ŞEYTAN ` I NİYE YAKMADIN CEHENNEMİN VAR DA SENİN !
[ YALNIZ GÖZYAŞLARIN YIKAR , RUHUNDAKİ GÜNAHLARI ! ] |
|
| Başa dön |
|
 |
Gloomy_Dark

|
Tarih: Pzr 06.01.2008 16:09 Mesaj konusu: |
|
|
Oncelikle Turkiyede iyi hatırı sayılır veya gizli yetenekli kisiler ve sanatcılar olsa da guzel yurdum hala arabeskin esiridir.Degerli basının(sozum ona) rock sanatcısı etiketlendirmesi,rock muzigine bakis acisi medyanın hala bu kavramlara yabancı oldugunu gostermektedir.
Turkiyede alternatif rock agırlıklı gelismekle birlikte Turkiyedeki asıl rock muzigin kavramı 2008 yılına girdigimiz su gunlerde bile malesef anlasılmamaktadır.
Peki neden Turkiye Rock muzikte yetersiz;ana hatlarıyla anlatacagım:
1:Medyanın halka empoze ettigi muzik turleri cogunlukla tek taraflı muzik turu.
2:Aslında en onemli nedenlerden biri bana gore; İngilzice sarkıların cok kotu soylenmesi;soylenememesi ;iyi bir vokal aynı zamanda her ne kadar ana dili İngilizce olmasa bile aksanlı bir sekilde yabancı dilde sarkı soyleyebilmelidir.İngilizce dunya dili ve ingilizcede bir anlamı bir cok kelimeyle ifade edebilrsiniz bu yuzden sarkılarda bu muzisyenlere ve bestecilere kolaylık saglıyor.Bunun otesinde ingilizce ii sarkı soylemek demek dunyaya acılmak demek,bir cok iyi ,tanınmıs rock gurubu(tabi bu butun muzik turleri icin de gecerli) dünyada İngilizce sarkı soylemektedir.
İkinci maddede anlatmak istedigim sarkilari yapıcaksan ingilizceye de kıymet ver ki rock muziginin ozunu de yakalayasın dilini de.
Turkiyede iyi muzisyenler ve guruplar mevcut ama her ne kadar iyi olsalarda,Amerikadaki,diğer yabancı ülkelerdeki musizyenlerle asık atamaz bu cıplak bir gercek. Bunun baslıca nedeni yetenek; yani ulkemizin genel anlamda muzige yetenegi yabancı ulkelere kıyasla sıfırın altında.İkinci bir neden olarak ise tecrube meselesi.
Turkiye ilerleyen yıllarda her ne kadar kendini bu konuda gelistirmis olsa bile bu gelismeyi kacıncı neslin ve ceddin torunları gorecek o da ayrı bir saibe. |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

|
Tarih: Sal 08.01.2008 15:04 Mesaj konusu: |
|
|
| DEJ-A demiş ki: | | Aslında türkiye deki rock müzik te ( ana. rock ! hariç ) kalite var.Ama bunun belirginleşmesi için göz önünde olmak veya milletin istediğini yapman gerktiği gibi bir şartlanma var.Rock müziğin üstüne düşülmüyo bu ülkede.Düşülüyo ama sadece anadolu rock ta!Tabi oda rock müziğe girerse.Burda bence boş konuşup bu sorunlar nasıl hallonur onları tartışmalıyız. Bir Tibet Ağırtan örneği verildi.Bende tanımıyorum.Neden bu adam arkadaşa göre bu kadar kalite de biz onu tanımıyoruz onu tartışalım. |
Tibet Ağırtan, MAVİSAKAL'ın vokalidir. rock n roll adamıdır. 2 tane solo albümü var (Yat, Geliyorum ve Kalk, Gidiyorum) kendisini çok severim, örnek aldığım tek insan kendisi. bana göre yazdığı sözler olsun çıkardığı iki solo albüm olsun çok kalitelidir, muhteşemdir.  |
|
| Başa dön |
|
 |
fordcan

|
Tarih: Çrş 09.01.2008 22:26 Mesaj konusu: |
|
|
valla türk rock ı bilmem ama diğer branşlarda önümüz açık
http://www.youtube.com/watch?v=9aK-PiozkOE _________________ metal müzik dinleyip siyah giyince adam olunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Prş 10.01.2008 1:37 Mesaj konusu: |
|
|
abi bune ya ağlattın beni akşam akşam gülmekten geleceğin scream brutal vokali  _________________ müzüğe değil büzüğe geldik
from duman concert |
|
| Başa dön |
|
 |
fordcan

|
Tarih: Prş 10.01.2008 20:02 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | abi bune ya ağlattın beni akşam akşam gülmekten geleceğin scream brutal vokali  |
eyw baba saygı bizden _________________ metal müzik dinleyip siyah giyince adam olunmuyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
DEJ-A

Kayıt: Aug 31, 2007 Mesajlar: 439 Nerden: Dinden uzak yerlerden...
|
Tarih: Pts 14.01.2008 19:00 Mesaj konusu: |
|
|
| panik_431 demiş ki: | | DEJ-A demiş ki: | | Aslında türkiye deki rock müzik te ( ana. rock ! hariç ) kalite var.Ama bunun belirginleşmesi için göz önünde olmak veya milletin istediğini yapman gerktiği gibi bir şartlanma var.Rock müziğin üstüne düşülmüyo bu ülkede.Düşülüyo ama sadece anadolu rock ta!Tabi oda rock müziğe girerse.Burda bence boş konuşup bu sorunlar nasıl hallonur onları tartışmalıyız. Bir Tibet Ağırtan örneği verildi.Bende tanımıyorum.Neden bu adam arkadaşa göre bu kadar kalite de biz onu tanımıyoruz onu tartışalım. |
Tibet Ağırtan, MAVİSAKAL'ın vokalidir. rock n roll adamıdır. 2 tane solo albümü var (Yat, Geliyorum ve Kalk, Gidiyorum) kendisini çok severim, örnek aldığım tek insan kendisi. bana göre yazdığı sözler olsun çıkardığı iki solo albüm olsun çok kalitelidir, muhteşemdir.  |
Mavi Sakal ın vokalisti mi tiber ağırtan?Vallahi bilmiyodum.O çek çek çek çektir git diyen mükemmel adammı tiber ağırtan?Bilgilendirdiğin için saol.
NOT=Demekki ben baya cahilim koskoca mavisakal ın vokalistini tanımıyorum. _________________ POPÇULAR DIŞARI ! Pentagram / Mezarkabul Fan Sitesi www.puratu.org
ANTİ RAP ; ` ŞEYTAN ` I NİYE YAKMADIN CEHENNEMİN VAR DA SENİN !
[ YALNIZ GÖZYAŞLARIN YIKAR , RUHUNDAKİ GÜNAHLARI ! ] |
|
| Başa dön |
|
 |
satansatana

|
Tarih: Sal 15.01.2008 6:49 Mesaj konusu: |
|
|
Yahu bu ne menem iştir Kıraç demin trt 1 de Zeki müren sarkısı söylüyor.
Sonrada zart zurt konuşuyor ne iş anlayamadan ölecez ya bu yangın yerinde hayret bir şey ya
Çorbaya dönmüş ortalık abuk sabuk tipler adam yerine konmuş
Sonu fenadır bu gidişin.
Sonun da hamşoluktan ABD asker çıkarmasında kıyılarımıza o zaman bu kültür adamlarımızı,kendini ingiliz,ABD li yok imparator sananları filan arar bulur sahsen . ............splgşagghtrhsrh..hsrthkağpkhba. |
|
| Başa dön |
|
 |
|