Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Kadın Filozofların Az Olması
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Kadın Filozofların Az Olması
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
chatlaq_yavus

MesajTarih: Sal 01.01.2008 18:12    Mesaj konusu: Kadın Filozofların Az Olması Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar lisedeki felsefe kitapları da dahil pek çok kaynaklarda kadın filozoflara değinilmemesinin sebebi sizce ne olabilir....
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pirtikcan

MesajTarih: Sal 01.01.2008 20:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadın filozofların sayılarının azlığından olabilir mesela..
chatlaq_yavus

MesajTarih: Çrş 02.01.2008 20:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

peki az olmasının nedeni nedir?
Başa dön
gorona_arxebo
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 02.01.2008 22:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadın milletinin düşünememesi olabilir. ben inanmıyorum ama ihtimallerden biri sonuçda : p
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
revolte

MesajTarih: Çrş 02.01.2008 23:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadınların hayatın her alanında ezilmesi, düşüncelerine değer verilmemesi olmasın?
maresal

MesajTarih: Çrş 02.01.2008 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hayır kadın milleti düşünüyor.Ama ne düşünüyor?Asıl soru bu.Sürekli o ne giymiş ben ne giyeyim,şu ayakkabı şöyle bu çanta böyle diye düşündükleri için yararlı birşey çıkmıyor,ayrıca olgunlaştıktan sonrada akşama ne pişireyim,çocuğun okul taksidi,köpeğin maması vs. düşünmekten diğer zamanlardada günlerde dedikodu yapmaktan fırsat olmuyor.
gorona_arxebo

MesajTarih: Prş 03.01.2008 0:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

maresalın yazdığı çok mantıklı. düşünecek çok fazla boş konuları var.
revolte

MesajTarih: Prş 03.01.2008 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

erkek milleti? şu kadın ne kadar güzel, hangi araba daha iyi, maç sonucu ne oldu, iddaayı kazandım mı..

sorunun burada olmadığı açık değil mi? erkek egemen bir dünyada yaşıyoruz. kadınların fikirlerine değer verilmemesi sadece bizim yaşadığımız topraklara özgü bir durum değil. dünyanın her yerinde kadınlar ikinci sınıf olarak görülüyorlar. hem günümüzde hem tarihin tüm bölümlerinde. nedeni de basit erkeğin fiziksel özelliklerle dayandığı gücünün kadın üstündeki iktidarı. yoksa cinsiyetle ilgili genler dışında ne farkımız var birbirimizden..
gorona_arxebo

MesajTarih: Prş 03.01.2008 20:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

eskiden bi zeyna vardı onuda herkül yemiştir heralde. kadın nekadar güçlü olursa olsun karşısında herzaman daha güçlü erkeği bulmuştur : pp
chatlaq_yavus

MesajTarih: Prş 03.01.2008 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında buna çok fazla katılmıyorum aslında zeki bi kadın kendisini ezdirmez diye düşünüyorum
Başa dön
gunsnroses

MesajTarih: Cum 04.01.2008 2:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hakikaten 'rosa lüxemburg' ile 'emma goldman' haricinde kimse gelmiyor akla,ki bunlar bayağı isyankar ablalardır...
gunsnroses

MesajTarih: Cum 04.01.2008 2:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ha bir de frenkistan'dan varoluşçu feminizmin kraliçesi 'simon debevour' vardır...kendisi güzel insan,mümtaz kişilik 'jan pol' abimizle de yarenlik etmiştir...
gorona_arxebo

MesajTarih: Cum 04.01.2008 4:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konu başlığı kadınların ezilmesi değil tabi ama duygu asenaya uyuz oluyodum..
chatlaq_yavus

MesajTarih: Cum 04.01.2008 18:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yani kadınlar eziliyordu o yüzden felsefeye katkıda bulunamadı demek elektrikler kesildi ödevimi yapamadım demek gibi bişi...
Başa dön
gorona_arxebo

MesajTarih: Cum 04.01.2008 19:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çoğu kadın baskıdan dolayı kendini erkeklerden daha geri planda tutmuştur. bu bi gerçektir ve inkar edilemez. sonuçda kadınların bizden bi farkları yok. ama tabi bu tek başına bi etken değil. çoğunun düşünecek fazlasıyla boş konuları oluyor.

şimdi çevremize bakalım. benim çevremde nekadar üni mezunu veya üni okuyor olsada, nekadar özgür olsada bitane adam akıllı konuşan, fitne fesat karıştırmayacak kız yok (kanka harici) akılları başka şeylere çalışıyor çoğunun.
chatlaq_yavus

MesajTarih: Cum 04.01.2008 21:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bence kadınları erkeklerin baskısı ikinci plana atsaydı kadınlar bugünkü konumlarına gelemezlerdi... yani o baskı hala devam ederdi... ama şimdi baktığımızda görüyoruz ki kadınlar düşüncelerini özgürce ifade edebiliyorlar
Başa dön
gorona_arxebo

MesajTarih: Cum 04.01.2008 21:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her erkek çoğu kadından daha rahat. hala bazı ülkelerde kadının söz hakkı yok, özgürlüğü yok. düşünmekde ne olaki Confused
zencefil

MesajTarih: Pts 07.01.2008 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu soruyla ilgili yanıtları okuduğumda farkettim ki bayağı düşünüp taşınmışsınız kadın filozof azlığını ben de düşünüyorum bazen ama hevesimi kıran bir durum var ki ilk kadın filozoflardan size göre olmaya istekli bir bayanın halk ortasında işkenceyle ve derisi soyularak öldürülmesi daha sonrası için pek de iyi bir örnek olmasa gerek.bir de dini baskılar var tabi ortaçağda ve islam anlayışında.ben hocalarımın yalancısıyım ama pandorayı mitten silmek ister gibisiniz.belki de siz haklısınız beyinler farklı çalışıyor ne de olsa ben de kara veremedim ama fitne fesat dedikodu sözlerini sevmedim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
gorona_arxebo

MesajTarih: Sal 08.01.2008 3:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fitne fesat peşinde olduklarını ben söyledim ve evet çoğu saçmasalak şeyler düşünüp birbirinin kuyusunu kazma peşinde. hayatta en korktuğum şey bi kadının nefretidir. bu belki kadın milletinin ezikliğinden oluşan bi durumdur o ayrı. sonradan açılan ve ne yapacağını şaşıran kadın fitne fesat peşindedir. tabi istisnalar yok değil fakat gerçekten istisnalar.
cesareborgia

MesajTarih: Sal 08.01.2008 9:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlıktaki sorunun cevabı bence kadınların cinsel obje olarak görülüp kapatılması ve yaratıcı yönlerinin yüzyıllar boyunca bastırılmasıdır.

Kadınların erkekler tarafından sürekli bastırılmasının nedenleri sorulduğunda,kadının ve erkeğin cinsel gelişim süreçlerinde yaşadıkları çelişkileri söylemek yanlış olmaz.

Bu durumun psikanalitik çözümünü yapmak mümkündür.

Kız çocuğunun ödipal süreçte yüzleşmek ve başa çıkmak zorunda kaldığı zorluklar ve bu çerçevede oluşan korkular nelerdir? Bu süreçte kız çocuğununda oluşan iki temel korku söz konusudur. Birincisi kız çocuğunun babayı erotik nesne olarak seçmesi ve bu çerçevede anneyle oluşan rekabet dolayısıyla annenin sevgisinin kaybetme korkusu. Kız çocuğu için,en temel sevgi kaynağı ve bakım sağlayan “öteki”yle/anneyle rekabete girmenin ne kadar kaygı yaratıcı bir süreç olduğunu söyleyebiliriz. Kız çocuğu özdeşim nesnesi anneyle rekabete girerken, tamamen muhtaç olduğu annenin sevgisini ve bakımını kaybetme riskini de yaşamaktadır (bu olgu kadınların diğer kadınlarla açık bir biçimde rekabete girme korkularının temelini de açıklar. Anneyle özdeşim dolayımıyla şekillenen ilişkisel benlik açıktan açığa rekabet yerine, üstü örtük bir rekabet biçimini şekillendirir.)

Babayı erotik nesne olarak seçme süreci başka bir korkuyu da beraberinde getirmektedir: baba tarafından zedelenme korkusu. Küçük kız çocuğu, baba ve kendisi arasındaki cinsel organ farkı dolayısıyla cinsel organlarının zarar görmesinden korkar. Kadınların tecavüz ile ilgili korkuların temelini ödipal süreçte kız çocuğu ve baba arasındaki bu “eşitsizliğe” bağlayabiliriz.

Oysa, erkek çocuğunun gelişimsel süreci, kız çocuğuna oranla son derece zorludur. Erkek çocuğunda, cinsiyet kimliğinin oluşumu iki aşamalı bir süreci içerir: anneden ve "içsel" olan kadınlıktan ayrışma/kopuş, ilk özdeşim figürü anneyi "olumsuzlama" ve babayla özdeşleşme. Kız çocuğunun devamlılık üzerine kurulu sürecine oranla, erkek çocuğu kopuş ve olumsuzlamayla başlayan ve yeni bir özdeşim süreciyle sonlanan ikili bir süreç yaşamak zorundadır. Bu sürecin zorluğunu anlamak için -sanırım- sadece çevremize bakmamız yeterlidir. Erkeklerde evrensel olarak gözlemlediğimiz dişiliğe/kadınlığa regrese olma/gerileme korkusu, dişil olanın aşağılanması/dışlanması, erkeklerin içsel dişil yanlarına karşı duydukları korku, kadınlar tarafından yutulma ve anneye gerileme korkularının kökenleri, bu gelişimsel sürecin zorluklarında yatar. Aslında bu zorlu gelişimsel süreç bütün misojin erkek kültürünün ve şişkin machismo kültürünün temellerini de açıklayacak güçtedir.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Bilim ve Felsefe Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız