| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Daishuman

|
Tarih: Prş 06.12.2007 2:11 Mesaj konusu: |
|
|
| Kount demiş ki: | Sevgili Daishuman, en fanatik anlarımda vicdan ve biraz daha sakin, orta yolcu yaklaşımınla utandırıyorsun resmen beni. Daha doğrusu, fanatisizmimde kaçırdığım ya da kaçırabildiğim noktaları teker teker çıkartmakta üstüne yok... bir nev-i vicdanım da diyebiliriz.
Belki de, bazı nu-metal albümlerinin güzelliğinin ve kendini özletmesinin sebebi budur - bazen de karmaşadan, zor kavranan, tekrar ve dikkat gerektirenlerden uzaklaşıp, basit, sakin, kendi halinde rock dinlemek gerekir... |
Estağfurullah yahu.Ben mesajını alıntılamakla görüşlerini desteklediğimi benlirtmek istedim aslında ama sen vicdan muhasebesi olarak görmüşün.Ben olayı biraz farklı açıdan değerlendirdim..Birazda senin nu-metal gruplarıyla eski heavy metal gruplarını karşılaştırmana bende prog-numetal karşılaştırmasıyla karşılık vermek istedim..Farklı açıdan bakmak için..Söylediğin son cümle ise ikimizinde dediklerinin bir cümlede özeti aslında..Ben prog metal dinleyip yorulan kulaklarıma nu-metal ve ona yakın olan metalcore gruplarını dinletiyorum.Çünkü seninde dediğin gibi bu tür durumlarda basit grupların çok faydası dokunuyor belli bir noktadan sonra easy listening olayına geçmekte çok yararlı
Tabi ki prog metal dinleyen insanların çoğu sevmez nu-metali..Ama ben olayı birazda basitlik-zorluk olarak değerlendirdiğim için her türlü bu tarzları dinlemek hoşuma gider.ama nu-metal dediysek bunlar bu türün öncü ve orjinal gruplarıdır..Misal metalcore da benim en hoşuma giden grup As I Lay Dying'dir çünkü metalcore bile olsa son albümünde hayvani thrash etkileşimler vardır..Bu bileşim acayip çekti beni..Bu tarz gruplara kapım her zaman açıktır.Asla prog dinlerim nu-metal(metalcore)asla gibi bir görüşe sahip değilim ve bence tersi görüşü savunan arkadaşlarda bu tarzlara bir şans versinler..Sonuçta hepsinin ortak noktası müziktir.Farklı şeyler denemek kimseye birşey kaybettirmez aksine kazandırır _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Kount

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1744 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Cum 07.12.2007 0:45 Mesaj konusu: |
|
|
Tam anlamıyla bir vicdan muhasebesine girdiğim söylenemez, bir metafor olarak kullandım ''vicdan''ı - zira, ben genellikle dinlediğimin karşılığını verirken kendi söylediğime daha çok kapılıp gidiyorum. Görüşlerime bir şeyler katılması genellikle benim kaçırdığım şeylerin eklenmesi şeklinde oluyor... bunu yapan birilerinin olması genelde ortaya atılanı dengeliyor. Ya da milyarlarca kişiye konuşuyormuşçasına coşup vaaz veren beni dengeliyor bilemiyorum.
Öte yandan... misal, eklemem gerekirse, nu-metal'in belki de bu yüzden kalıcı olmadığını da düşünmüyor değilim; ''easy listening'' şeklindeki rahatlama ve birazcık o soloyu bu geçişi beklemeden dinlemek de gerekiyor ve genellikle, nu-metal dinlemiş eskiler buna başvuruyor. Ben daha çok dark cabaret, darkwave ya da neo-klasik tercih ediyorum.
Fakat... nu-metal'e sokulan, ya da bir zamanlar anılmış belirli başlı albümleri yazacağım buraya, hepsi değişik tatlar içerir ve dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum... zira onlar da kendi içlerinde güzellerdir; tamam, bir heavy metal ya da prog etmez ve edemeyecektir, ama yine de...
Drowning Pool - Sinner
Limp Bizkit - Three Dollar Bill, Y'all / Significant Other
KoRn - Issues / Follow the Leader
Linkin Park - Hybrid Theory
Papa Roach - Infest
Static-X: Machine / Shadow Zone
Staind: Break the Cycle
Disturbed: The Sickness
Scars of Life: Hepsi!
Seether: Disclaimer (tam nu-metale girmez ama çok, çook yakındır)
SOiL: Scars / Redefine
P.O.D.: Satellite / Fundamental Elements of Southtown / Payable on Death (bence çok güzel bir albümdür)
Deftones: White Pony (efsane zaten...)
12 Stones demek isterdim ama diyemeyeceğim! Niye mi? Kötüdür!
Taproot: Blue Sky Research
Spineshank: Self-Destructive Pattern / The Height of Callousness
Chimera (metalcore bakımından): Passing Out of Existence
Crazy Town: İki albümleri var topu topu, ikisi de güzeldir.
Coal Chamber: Dark Days
Ill Nino: Revolution Revolucion
Sevendust: Seasons
Pitchshifter: PSI
Budur. Bunlar dinlediğim albümler olmakla beraber, diyorum, hepsi kendi içinde güzeldi... kalkıp da teknik/içerik üstünlüklerini tartışmayacağım, zira, daha önce yazdıklarımın arkasındayım, yok. Fakat, dinlenebilir arada... _________________ Baktım, baktım, baktım, baktım, baktım... ta ki artık görmeye dayanamadığımı görene dek... |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Cmt 08.12.2007 1:14 Mesaj konusu: |
|
|
Saydığın albümlerin hepsi çok güzel..Özellikle Scars Of Life dinlemen çok hoşuma gitti benim ilk gözağrım olan gruplardan biridir..Metale kayış dönemlerinde dinlemiştim.Bence LP gibi gruplardan çok daha kaliteli müzik yapıyorlar...Şarkılarının hepsi birbirinden güzel ama maalesef tanıtım eksikliği yüzünden yokolup gittiler..Kendime ait hissettiğim ender gruplardandır..Bullet With Your Name'yi kaç yüz kez dinlemişimdir kimbilir  _________________ if there is life after death, there is no death
|
| Başa dön |
|
 |
Asmodeus_the_Demoniac

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 1:26 Mesaj konusu: |
|
|
| AriaGalaCtiCa demiş ki: | Yok abi var böyle bir kitle, bu varsayımım da bu kitlenin üzerinden yapıldı zaten.
Bu yazılanları sınırlı bir kitle için geçerli saydığımı gözardı etme. Bu mesaj bir kitleyi anlatıyor, ve öyle bir eski kafalı kitle türkiye'de çok geniş olmasa da inan bana var.
Geneli heavy ve black metal dinleyicisi(oooh tepbitim biçim biçim:D) bu kitlenin. Endüstriyel metal ve senfonik metal (ki bunlar belli oranlarda) öğeleri kullanan extreme metal grupları da mevcut. Üstelik bu gruplar nu-metal gruplarından daha fazla saygı görüyor. Ama yine de "senfoniymiş, synthmiş; bunlar bizi bozar" diyen, heavy veya black bir kitle inan bana var. Senfoninin black metale ekleniyor olmasından dolayı çok fazla bir problemi yok, ama tekno ve metale eklenmiş hali olan endüstriyel metalin gerçekten böyle bir problemi var. The Kovenant'ın space metal icra etmeye başlamasından sonra Norveç'te çıktığı ilk konserde başına gelenler, veya Samael'in aynı şekilde hali hazırdaki black metaline tekno ekleyerek endüstriyel metal yapmaya başladıklarında çıktıkları konserlerde gördükleri muamele aklıma ilk gelen örnekler.
Nu-metal kadar göze batmasa da inan bana gerçekten çok fazla sevilmiyorlar. "True metal" değil çünkü. |
aga sen o olaylara girersen çıkamayız zaten . dsediğin doğru ama zaten heavy dinleyicisi zaten diğer türleri pek sevmez ve dinlemez. extreme türleri kaale bile almaz. black metal di,nleyicisinde şöyle bir durum var. eğer norvegian black metal yada pure/black dinliyorsa, melodik yada senfonik zımbırtılardan ( onların deyişiyle ) hiç hazetmezler. onlara varsa yoksa burzum , mayhem, marduk vs. gibi gruplar vardır. başka gruplar kaale bile almazlar. onu yıkan tek grup vardır dimmu borgır. ama onlarda sadece eski albümleri için geçerli.( ki çoğu for all tid ve stormblast hayranıdır.) yani sözün özü zaten senin dediğinin bu iki kitle kendi türleri dışında pek bişey dinlemezler o yüzden sadece nu-metali değil diğer türleride sevmezler. _________________ Blood is the Life and it Shall Be Mine |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 11:12 Mesaj konusu: |
|
|
blackçiler dışında diğer türü dinleyen insanlar (diyelim nu-metal veya progresif metal) diğer türlere de ilgi duyar fakat black metal'de (düşünce yapısı diyelim) bu yoktur. diğer türleri aşağılama, küçük düşürme vardır. (pure black dediğimiz grupların hepsinde bu vardır) _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 11:16 Mesaj konusu: |
|
|
diğer bir tanımla fanatizm onların ki.kendi dinlediklerini en iyisi sanırlar daha iyisi yokmuş gibi görürler..bu da bir tür egoizm aslında.acıyorum böyle insanlara. _________________ if there is life after death, there is no death
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 12:54 Mesaj konusu: |
|
|
pure black metal müzik ? yapmayın arkadaşlar nü metale yükleniyoruz ama hiç olmazsa melodi var müzisyenlik var.pure black dinleyeceğime nü metal dinlerim daha iyi.ne öyle ne nota var ne melodi cıstakcıstak börr börr  _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 18:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Darius_Miles demiş ki: | | fakat black metal'de (düşünce yapısı diyelim) bu yoktur. diğer türleri aşağılama, küçük düşürme vardır. (pure black dediğimiz grupların hepsinde bu vardır) |
Düşünce yapısından çok dıravdan poserlık kasmak turu pilekçilerin olayı...  _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Pzr 09.12.2007 23:31 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | pure black metal müzik ? yapmayın arkadaşlar nü metale yükleniyoruz ama hiç olmazsa melodi var müzisyenlik var.pure black dinleyeceğime nü metal dinlerim daha iyi.ne öyle ne nota var ne melodi cıstakcıstak börr börr  |
Katılıyorum..Saçmasapan black grupları dinleyeceğime emocore dinlerim çok daha iyi..Onlarda bile daha anlamlı müzik var..Nu-metali ise her türlü tercih ederim blacke karşı..(birkaç saygı duyulacak grup dışında tabi) _________________ if there is life after death, there is no death
|
| Başa dön |
|
 |
Asmodeus_the_Demoniac

|
Tarih: Pts 10.12.2007 19:22 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | pure black metal müzik ? yapmayın arkadaşlar nü metale yükleniyoruz ama hiç olmazsa melodi var müzisyenlik var.pure black dinleyeceğime nü metal dinlerim daha iyi.ne öyle ne nota var ne melodi cıstakcıstak börr börr  |
ah kalbimi kırdın halil pazarlama sen ikinci nesil norvegian black dinle halilim. dark funeral,immortal falan.onlar melodi de müzisyenlik namına bişilerde var. ama bak marduk'u tavsiye etmem tam extreme pure black onlar. tak tak tak röö röö diye gidiyolar  _________________ Blood is the Life and it Shall Be Mine |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1976 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
Tarih: Pts 10.12.2007 22:51 Mesaj konusu: |
|
|
valla black'de Venom dışında başka kimseyi dinlemem (hayıııır Venom Blcak değil diyenleri duyar gibiyim, ama ben black diye biliyorum). _________________ www.tibetagirtan.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Kount

Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 1744 Nerden: Kendi Hayal Dünyamdan
|
Tarih: Sal 11.12.2007 1:13 Mesaj konusu: |
|
|
| panik_431 demiş ki: | | valla black'de Venom dışında başka kimseyi dinlemem (hayıııır Venom Blcak değil diyenleri duyar gibiyim, ama ben black diye biliyorum). |
Venom'un, 1982 tarihli ''BLACK METAL'' albümleri ile türe ismini bahşettiği söylenir; ismi seçmelerinin sebebi ise, ''black magick'' sözcüğü üzerinde ufak bir oynama yapıp çok sevmeleri olarak rivayet olunur... (destanmış gibi bir hava oldu sanki...) _________________ Baktım, baktım, baktım, baktım, baktım... ta ki artık görmeye dayanamadığımı görene dek... |
|
| Başa dön |
|
 |
thesuspect

Kayıt: Mar 07, 2003 Mesajlar: 760 Nerden: bursa , samsun / çarşamba
|
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cum 11.01.2008 1:57 Mesaj konusu: |
|
|
| thesuspect demiş ki: | | halilpazarlama demiş ki: | pure black metal müzik ? yapmayın arkadaşlar nü metale yükleniyoruz ama hiç olmazsa melodi var müzisyenlik var.pure black dinleyeceğime nü metal dinlerim daha iyi.ne öyle ne nota var ne melodi cıstakcıstak börr börr  |
halil pazarlama gardın düşüyor  | forever 80  _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
satılık gibson maestro flaying v -15" crt monitör behringer EQ 40 YTL http://www.turkrock.com/post1477834.html#1477834 |
|
| Başa dön |
|
 |
night_slash_rain

|
Tarih: Cum 11.01.2008 7:58 Mesaj konusu: |
|
|
+1  |
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 1976 Nerden: YOZGAT/Çayıralan
|
|
| Başa dön |
|
 |
thesuspect

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 11:06 Mesaj konusu: |
|
|
| halilpazarlama demiş ki: | | thesuspect demiş ki: | | halilpazarlama demiş ki: | pure black metal müzik ? yapmayın arkadaşlar nü metale yükleniyoruz ama hiç olmazsa melodi var müzisyenlik var.pure black dinleyeceğime nü metal dinlerim daha iyi.ne öyle ne nota var ne melodi cıstakcıstak börr börr  |
halil pazarlama gardın düşüyor  | forever 80  |
forever anasını satiim............keşke sene gene 89 olsada pentagram konserinde koltuk kırsak  _________________ www.thesuspect.net - murat@thesuspect.net
www.kontraatak.com - murat@kontraatak.com
suspect20@hotmail.com |
|
| Başa dön |
|
 |
halilpazarlama

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 11:15 Mesaj konusu: |
|
|
bitanede numetalci çıkıp arkadaşım beğenmiyosanız dinlemeyin başlığada yazı yazmayın demiyo ama gir trash başlığına glam başlığına iki laf et hücum ederler adama nu metal böyle bi müzik sahipleneni bile yok yazık acıdım modadır geçer diyorum  _________________ yılandan korkmam klimayı kapattıran çalışan kadın modelinden korktuğum kadar
|
| Başa dön |
|
 |
illnino

|
Tarih: Cmt 12.01.2008 15:03 Mesaj konusu: |
|
|
Flaw grubunu dinleyeniniz var mı? Çok şık bir grup tavsiye ederim.
xXx ve scorpion king filmlerinin soundtracklerinde şarkıları yer aldı.
Tavsiye şarkılar; payback,get up again,only the strong,medicate...
http://www.flaw.com _________________ Biraz Seinfeld'ten George,biraz Simpson'tan Moe, biraz South Park'tan Butters ''a.k.a Prof.Chaos'', biraz da Al Bundy'im. |
|
| Başa dön |
|
 |
thesuspect

|
|
| Başa dön |
|
 |
|