Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Solak mı sağlak mı?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Solak mı sağlak mı?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Findu

MesajTarih: Sal 27.11.2007 20:11    Mesaj konusu: Solak mı sağlak mı? Alıntıyla Cevap Ver

Öncelikle herkese merhaba,siteye yeni üye oldum.

Gitar kursuna başlıyorum nihayet,halbuki 5 yıl önce bu amaçla evime bir gitar almıştım.Kendisi artık antika oldu,olsun:) Neyse o zamanlar solak/sağlak gitardan haberim yoktu ve solak olmama rağmen sağlak gitarı almışım.Gitarla birkaç kez kendi kendime bir şeyler çalmaya çalışmıştım ama açıkçası pek bir şey yapmadım.
Geçen hafta kurstaki ilk dersimde hoca solak olduğumu öğrenince solak gitar almamı söyledi.Biraz piyano bilgim var dolayısıyla iki elimi de kullanabilirim gibi geliyo.
Sizce yol yakınken solakla mı başlayayım yoksa sağlak gitar da olur mu?
İlerde sorun çıkar mı?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Clickboy

MesajTarih: Çrş 28.11.2007 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende solağım ancak sağ ile çalıyorum. Kendini en başından solağım sağ ile çalamam diye şartlandırırsan çalamazsın büyük ihtimal. ben gitara başladığım zamanlar solaklağımı sorun bile etmemiştim. bi gün kendi kendime çalarken "aa ben solaktım lan?" demiştim. öyle yani... hiç bir sorun da yaşamadım açıkcası...

Solak olmanın avantajlar, kimse gitarına dokunamaz bi kere... Smile

Ancak dezavantajı çok daha fazla. Gitar modeli markası bulman zor solak olarak. Çok süper vay tam bana göre dediğin bir çok gitarın solak modeli olmayacaktır ve mevcut solak gitarlara tamah etmek zorunda kalacaksın Smile

Kolay gelsin.
Findu

MesajTarih: Çrş 28.11.2007 16:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de öyle düşünmüştüm.Sonuçta yapılamayacak şey değil.
Cevap için teşekkürler:)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakannart

MesajTarih: Cum 18.01.2008 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kesinlikle sağ çal ben de solagım ama
yıllarca sağ gitar caldım , performansın daha iyi olacak ileri de . Başlarken biraz zorlanırsın ama sonra faydasını görürsün.
blindfold

MesajTarih: Pzr 20.01.2008 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben solağım ve gitarı alınca refleks olarak solak olarak tuttum yani sürekli sol tarafa doğru tutuyodum öyle başladım bence nası rahat ediyosan öyle çal... ama tabiki bi ortamda çalmak istediğinde sap gibi kalıyosun ki ben bunu bi ara çok sorun etmiştim Smile
user

MesajTarih: Sal 29.01.2008 23:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Solak gitarı satması da ayrı bir derttir Smile
psionic_

MesajTarih: Pzr 24.02.2008 3:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana rahat gelen şekilde çal ters tutarak gitar öğrenmek çok zor diye bişey yok, onun da kendine göre avantajları var klavye hakimiyetin daha iyi olur mesela. Ayrıca solak gitar almak da satmak da büyük bela o yüzden sağ devam et derim ben.
NuMetalFan

MesajTarih: Pzr 24.02.2008 4:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben de solağım ama elime ilk sağ aldım ve hala da öyle devam etmekte. Davul da çalıyorum. Onda da sağlak gibi çalıyorum. Ben de anlamadım niye böyle (:
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız