Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (GENEL)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (GENEL)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Sal 20.11.2007 21:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tel takma işleminde sarımların üst üste binmemesi, bu işlerin daha kolay yapılması asıl amaç diye biliyorum, elbette akort stabilitesini artırabilir ancak ne derece etkilidir tartışılır, ya da kullanan varsa yorumunu yazar, biz de bilgileniriz Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
masterofpuppetsasd

MesajTarih: Sal 20.11.2007 23:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BLaCK_MaGiC86 demiş ki:
tel takma işleminde sarımların üst üste binmemesi, bu işlerin daha kolay yapılması asıl amaç diye biliyorum, elbette akort stabilitesini artırabilir ancak ne derece etkilidir tartışılır, ya da kullanan varsa yorumunu yazar, biz de bilgileniriz Smile

Yüksek derece etkili. Smile Kevin bond ilk geldiğinde burguları normaldi. Tuşe sertliği konusunda aynıyız sanırım tellere bazen fazla yüklenebiliyorum. Bir iki bend'den sonra akordun bozulması kafamı bozdu bende gittim schaller burgu aldım.Sonuçlar gerçekten farketti.Öyleki normalde çok kaliteli kilitsiz burgularda bile sesi kaydırabilecek bendler de gitarın akordu aynen stabilitesini koruyor.Yani bu kilitli burguların tel takmayı kolaylaştırması yanında akord tutmada da etkileri fazlasıyla var.

Bunun yanında diğer olaya gelirsek:

Dolma parmaklı gitaristler (yani fretlere göre parmakları biraz kalın gelen arkadaşlar seviyoruz sizleride Very Happy ) genelde 22 fret seçebilir. Gerçekten kullanmıyorsan da o kadar önemi yok zaten o son 2 fretin. Bu arada les paul tarzı gitarlarda skala daha ufaktır (24.75") unutma. Yani gitarın fret aralıkları 25.5 " bir gitara göre daha dardır. Ama cidden çok belirgin birşey olduğunu sanmıyorum zira jackson fusion deneyen bi arkadaşım onları kısa skala olduklarını bilmediği için hiç fark hissetmemişti.Takılacak bir mesele değil o kadar anlayacağın. Bunun yanında daha kısa skala daha düşük tel gerginliği demek. Sen kafandaki gitarı belirle orda burda o tarz gitarları dene bence. Kafana ve eline cuk oturan bir gitar bulursan ne ala.
Başa dön
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Çrş 21.11.2007 0:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

masterofpuppetsasd demiş ki:
BLaCK_MaGiC86 demiş ki:

Yüksek derece etkili. Smile Kevin bond ilk geldiğinde burguları normaldi. Tuşe sertliği konusunda aynıyız sanırım tellere bazen fazla yüklenebiliyorum. Bir iki bend'den sonra akordun bozulması kafamı bozdu bende gittim schaller burgu aldım.Sonuçlar gerçekten farketti.Öyleki normalde çok kaliteli kilitsiz burgularda bile sesi kaydırabilecek bendler de gitarın akordu aynen stabilitesini koruyor.Yani bu kilitli burguların tel takmayı kolaylaştırması yanında akord tutmada da etkileri fazlasıyla var.

Bunun yanında diğer olaya gelirsek:

Dolma parmaklı gitaristler (yani fretlere göre parmakları biraz kalın gelen arkadaşlar seviyoruz sizleride Very Happy ) genelde 22 fret seçebilir. Gerçekten kullanmıyorsan da o kadar önemi yok zaten o son 2 fretin. Bu arada les paul tarzı gitarlarda skala daha ufaktır (24.75") unutma. Yani gitarın fret aralıkları 25.5 " bir gitara göre daha dardır. Ama cidden çok belirgin birşey olduğunu sanmıyorum zira jackson fusion deneyen bi arkadaşım onları kısa skala olduklarını bilmediği için hiç fark hissetmemişti.Takılacak bir mesele değil o kadar anlayacağın. Bunun yanında daha kısa skala daha düşük tel gerginliği demek. Sen kafandaki gitarı belirle orda burda o tarz gitarları dene bence. Kafana ve eline cuk oturan bir gitar bulursan ne ala.

açıkçası şaşırdım o kadar fark ettiğine, güzelmiş denemek lazım Smile

en güzeli her tarz gitarı arka arkaya denemek olacak sanırım, skala uzunluklarını vesaire biliyorum, 22 perdelerde strat tarzı gitarlarda daha rahat olacaktır onun da farkındayım, zaten kastettiğim de oydu, hem 24te son perdeleri kullanamıyorum, hem de aynı ölçü skalaya sahip gitarlarda rahat kullanabileceğim 19-22 arası fretleri de bu gitarda rahat kullanamıyorum...

şekil olarak hayranım gitarıma, tonları da tatminkar ancak hem bu perde olayı hem de açıkçası floyd kullanmayı pek sevmemem nedeniyle değiştirmeyi düşünmüyor da değilim
Başa dön
kimileri

MesajTarih: Prş 22.11.2007 1:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ashton akustikler hakkında bilgisi olan beni aydınlatabilirmi lütfen
Blackened85

MesajTarih: Pts 26.11.2007 2:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gitarı kaldırırken, bir yerden bir yere koyarken sapından tutarak kaldırmak sakıncalı-zararlı mıdır?
nadiras

MesajTarih: Pts 26.11.2007 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Blackened85 demiş ki:
Gitarı kaldırırken, bir yerden bir yere koyarken sapından tutarak kaldırmak sakıncalı-zararlı mıdır?

gitarı gülle gibi sallamazsan herhangi bir sorun olmaz
ve müzik marketlerde sapından asılı olarak aylarca yıllarca bekleyebiliyor gitarlar zararlı olsa neden yapsınlar ki diye de düşünmek lazım
(forumun birisinde okuduğum kadarıyla da sap ayarının korunmasını da sağlıyormuş sadece saptan asmak , aslında gövde sabit saptan destek alarak standa koymaktan daha mantıklı çünkü sapa düşey baskı geliyor sadece bu da çok büyük bir baskı değil ama standart standlarda ise sapa yatay da baskı geliyor ve tel gerilimiyle beraber bu sap ayarını etkileyebilir)

sonuçta ufak hareketlerle bozulmaz bişi olmaz bu gitarlara kırma yeter =P
Başa dön
Blackened85

MesajTarih: Pts 26.11.2007 14:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

benim kafama takılan set-in gitarlar, sonuçta sap gövdeye bağlandıktan sonra araya yapıştırıcı madde konuluyor, saptan tutarak kaldırmak veya bir yere asmak o maddeye zarar verip sustain'i düşürebilir, ama doğru pek çok müzik markette gitarlar sapından asılıyor duvarlara, olsun ben yine pek saptan kaldırmamaya çalışıcam Smile
MelihBertan

MesajTarih: Pts 26.11.2007 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar bir sorum olacak size tarifi biraz komik olacak ama hani bu minibüslerde direksiyonları genelde beyaz dalgalı bi yapışkanla kaplarlar ya minibüsçü kardeşlerimiz onun bir ismi var mı acaba:D.Aramamın sebebi ise pickguardımı onun siyah yada tam beyaz deseniyle kaplamak nerede bulabilirim acaba?
Blackened85

MesajTarih: Pts 26.11.2007 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tenis raketi satan dükkanlarda bulabilirsin
Perfectionist

MesajTarih: Pts 26.11.2007 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MelihBertan demiş ki:
Arkadaşlar bir sorum olacak size tarifi biraz komik olacak ama hani bu minibüslerde direksiyonları genelde beyaz dalgalı bi yapışkanla kaplarlar ya minibüsçü kardeşlerimiz onun bir ismi var mı acaba:D.Aramamın sebebi ise pickguardımı onun siyah yada tam beyaz deseniyle kaplamak nerede bulabilirim acaba?

Perloid diyorlar gavurlar. Eğer popüler bir model kullanıyorsan kaplamak yerine hazır almanı tavsiye ederim.
MelihBertan

MesajTarih: Pts 26.11.2007 22:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar evde takıldıgım bi rg350 vardı onun gri pickguardını bi b.k yiyip kazıdım.Sanırım buna şeytan dürttü diyorlar:Şimdi de toparlamaya çalışıyorum anladığınız üzre işte saygılar.
nadiras

MesajTarih: Sal 27.11.2007 2:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya araçlar için yedek parça satan yerlere bak
pearloid dersen küfür ediyo zannederler kafana levyeyi yersin =P
onun adı sedef kaplama sanırım ya da oradan hareketle uygun bir isim de türetebilirsiniz orada ama var bunlardan
hatta kamyonların arkasına yapıştırılan yazılardan da var onlara da bak derim =)

(gidip de yetkili servise bakma bu arada ufak dükkanlara bak)
Başa dön
Perfectionist

MesajTarih: Sal 27.11.2007 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MelihBertan demiş ki:
Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar evde takıldıgım bi rg350 vardı onun gri pickguardını bi b.k yiyip kazıdım.Sanırım buna şeytan dürttü diyorlar:Şimdi de toparlamaya çalışıyorum anladığınız üzre işte saygılar.

Yurtdışında RG pickguard'ı satan birçok website var. İstemediğin kadar çeşit bulabilirsin. Sipariş vermesen bile kendi pickguardına bişeyler yapmak istediğinde fikir verebilecek bir çok şey bulabilirsin o sitelerden.
MelihBertan

MesajTarih: Sal 27.11.2007 17:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

BUgun bir kırtasiye ye sordum adam eski minibüsçü çıktı:)ve beni tamircilere yönlendirdi ama vakitim çok kısıtlı oldugu için gidipte bakamadım eger bulursam sizide bilgilendiricem belki yapmak isteyen arkadaşlar vardır bilgilenmiş olurlar.
MelihBertan

MesajTarih: Sal 27.11.2007 17:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Yurtdışında RG pickguard'ı satan birçok website var. İstemediğin kadar çeşit bulabilirsin. Sipariş vermesen bile kendi pickguardına bişeyler yapmak istediğinde fikir verebilecek bir çok şey bulabilirsin o sitelerden.
Zaten bu yapışkan olayını öyle buldum guitarproject sitesinde de dikkatimi çekti bu tarz şeyler, yapmaya karar verdim bende.
Başa dön
grognard2
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 01.12.2007 5:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.jandd-guitars.com/jd-7951.htm

arkadaslar bu gitarı bilen calan var mı acaba aranızda...piyasası ne alemdedir bilen birisi varsa paylaşırsa cok sevinirim...
Başa dön
MelihBertan

MesajTarih: Cmt 01.12.2007 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dostum hiç calmadım bunların 7 tellisini ama bence paraya yazık etme hele 7 telli gitar işi daha sakat bir mevzu aslında. 2. el daha kaliteli markalara bakarsan, daha iyi şeyler yakalayabilirsin fikrimce.
grognard2

MesajTarih: Cmt 01.12.2007 22:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya gitarım var bunu 225 ytl ye buldum temizde hani..aklımı kurcaladı o bakımdan sorustarayım bir dedim...
Başa dön
MelihBertan

MesajTarih: Pzr 02.12.2007 0:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aklına takıldıysa git dene ama deneme imkanı yoksa da uzak dur aletten (tecrübe) memnun kalırsan senindir zevk meselesi aslında biryerde ama malzeme den neye benzedigide belli işte.
grognard2

MesajTarih: Pzr 02.12.2007 6:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sende haklısın...gitarı deneme sansım yok...ama tavsiyelere kulak asıcam...bir daha dusunmelyim sanırım...sonucta para ağaçtan toplanmıyor...
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 287, 288, 289, 290, 291, 292  Sonraki
288. sayfa (Toplam 292 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız