Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Sal 06.11.2007 16:38 Mesaj konusu: Daha önce siteden uzaklaştırılarak geri dönmüş arkadaşlar
Benim için çok önemli olan bir konu var arkadaşlar. O da şu ki; Siteden bir veya birden fazla kez uzaklaştırıldığı halde yeni kullanıcı isimleriyle geri gelen arkadaşlara karşı önyargılı tutumunuz ve her fırsatta onları " seni de biliyoruz zaten, adam olsan atılmazdın" gibi ifadelerle neredeyse suçluyor pozisyonda olmanız. Bizim kullanıcıları siteden uzaklaştırmamız sadece onların sitedeki mevcut kimliklerine verdiğimiz bir cezadır. Yani daha açık şekliyle biz kişileri değil o kişilerin sitedeki kimliklerini cezalandırıyoruz. Ve kişi bu olaydan ders almış olarak veya olmayarak siteye tekrar gelebilir. Bunu gerktirecek bir davranışı olursa tekrar atılır zaten.
Evet bunlar içinde gerçekten iyi niyetli ve gereken çıkarsamayı yapmış kişiler olabileceği gibi kötü niyetli ve önceki tavrında ısrarcı kişiler de olabilir. Ama tekrar geri dönmek onların en doğal hakkıdır. Bu kişiler tarafımızca damgalanmış veya mercek altına alınmış değildir. Bu saygısızlık ve haksızlık olur.
Çok uç örneğiyle , nasıl ki ceza evinden çıkmış birine burun kıvırma veya ona " senin ne olduğunu , kim olduğunu da biliyoruz zaten" şeklindeki ifadeler çok olumlu bir yaklaşım değilse, turkrock.com'da da önceden siteden uzaklaştırılarak geri geri gelmiş arkadaşlarımıza "damgalı" muamelesi yapmak bizim tarafımızca kabul edilebilir bir durum değil.
Siz kendi adınıza o kişinin yazdıklarına önyargı ile yaklaşmayı doğru bulabilirsiniz, en doğal hakkınızdır fakat bunu sitedeki yazışmalarınızda dile getirerek o kişiyle olan tartışmalarınızda 1-0 önde başlamak arzunuz bence çok adil değil. Şöyle ki, diğer kullanıcılar tarafından baştan fikirlerine önem verilmeyecek kişiler olarak algılanıp üzerlerinin silinmesi mümkündür ve belki o esnada aslında çok verimli olabilecek bir tartışmanın önü kesiliyordur. Veya işin diğer boyutu; Siz tartışmalarınız esnasında kişinin sitedeki atılma olayına değinirseniz bu karşı taraf için tahrik sebebi olabilir ve bu da tartışma konusundan uzaklaşıp farklı bir alanda yazışma çabasına dönüşebilir ki genelde de böyle yazışmalar ya bir yöneticinin özel mesaj kutusunda, ya da bu kategori altında son bulur.
Bizim turkrock.com olarak bu konuya bakışımız son derece açık. Yani kısacası, biz de bu durumu gerekli ve doğru saysaydık eğer, siteden atılıp tekrar geri geldiğini farkettiğimiz kullanıcıları düşünmeden derhal yeniden atabilirdik veya kullanıcı isimlerinin altına "aman dikkat tehlikelidir, malum önceden atılmıştır zaten" şeklinde basardık etiketi. Ama bize göre işler değil. Tekrar gelip de şahane tartışmalara imza atan çok kullanıcımız oldu.
O yüzden lütfen sizler de tartışma konularınız dahilinde fikirlerinizi güçlendirmek adına konunun içeriğine dair argümanlar sunun ikna edici iletişimden yanaysanız. Bundan ötesi bir tartışmaya dahil edildiği vakit maksadını aşıyor bence. Zaten eğer siz bu kullanıcılarla ilgili yargılarınızda haklıysanız tekrardan siteden uzaklaştırılmaları kaçınılmazdır. Siz hiç kendinizi de karşı tarafı da germeyin o yüzden boş yere. Keyfinize bakın.
Özellikle "Gündem" başlıklarında rastladığım ve pek de hoşnut olmadığım duruma bir yönetici tarafından çok doğru bir yaklaşımla değinilmesi beni sevindirdi.
öz!em, iyi bir noktaya değinmişsin yalnız sanırım gözden kaçırdığın bir durum söz konusu.Kimse kimseye durup dururken siteden atılmışsın demiyor.Yani "Hmm güzel açıklamışsın ama daha önceden atıldın,okumayız" gibi çocukça bir tavır yok kimsede,en azından ben görmedim şimdiye kadar. Bu tür " seni de biliyoruz zaten, adam olsan atılmazdın" gibi laflara sadece daha önce atılmış ve hala aynı hatayı tekrarlayan yani atılmasından ders çıkartmamış kişiler maruz kalıyor.Bunda da amacın kişiyi yermek,önyargılı yaklaşmak değil,kişinin yaptıklarını düşünmesini, hatasını anlamasını sağlamaya çalışmak olduğu kanaatindeyim.
Her ne kadar hoş bir durum olmasada sizinde bildiğiniz gibi bazı kişiler 5. hatta 6. üyelikle geri dönüyorlar ve her seferinde aynı şeyleri tekrarlıyorlar.Buda okuyanları bir süre sonra çok sıkmaya başlıyor,sonuçta kimse aynı şeyi defalarca okumaktan keyif almaz.Zaman kaybıdır bu.Bu yüzdendir ki bazen bu tip mesajların yararlı olmasada zararlı olmadığını düşünüyorum.Kişisel fikirlerim bunlardır. _________________ —— •— •—• • ••• •— •—••
Tarih: Cum 09.11.2007 20:16 Mesaj konusu:
bir tamam, iki tamam ama üçüncü kezde atılmışsa bu tip ithamlara maruz kalması bence çok normal ki böyle bir sürü kişi var bu forumda. ayrıca siz meşgul olduğunuz zamanlarda yöneticilerde "giden gitsin kalan sağlar bizimdir" mantığı güdülüyordu. noldu, üye mi kaybetmeye başladınız? _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
http://www.inube.com/
Tarih: Cmt 10.11.2007 4:33 Mesaj konusu:
Benim bu yazdıklarımdan yola çıkarak üye kaybediyor olduğumuz sonucuna nasıl vardığını açıklar mısın? Üye kaybediyor olduğumuzu düşünebilirsin o ayrı konu kendi gözlemindir karışmam, ama sorduğun bu sorunun benim yazdıklarımla ilişkisini tanımlamanı rica ediyorum sadece ... _________________ 'in a night, or in a day, in a vision, or in none, is it therefore the less gone? all that we see or seem is but a dream within a dream.'
ozlem@turkrock.com
Tarih: Cmt 10.11.2007 18:04 Mesaj konusu:
Bundanda bu sonucu çıkardınız ya helal olsun size..Yani şu forum içni ne yaptıysak altında birşey arıyorsunuz kardeşim..İyi yapsak olmuyor kötü yapsak olmuyor ne istiyorsunuz anlamıyorum ki ?
Kimsenin atılan üyeleri sahiplendiği falan yok..Gereken insan 10 kere de atılır..Öyle senin dediğin gibi bir politikamız olsa kimseyi atmaya kıyamazdık.Burda istenen şey atılan üyelere biraz daha saygılı olunması.Zaten herkes kendine göre yorum yapıyor..Bilmiyorum sen daha önce atıldın mı ama atılsaydın bu sefer gelip bizi desteklerdin..Herkes öyle güzel kullanıyor ki yapılanları..
Siz ne düşünürseniz düşünün bu insanlar birşeyler yapmaya çalışıyor.Mantıklı eleştirilere her zaman açığız ama bu tarz saçmasapan eleştiriler umrumuzda olmayacak bilesiniz..Biz bu foruma her zaman ilgi gösteriyoruz..İşleri güçleri nedeniyle uzak olanlar varsada kalan kişiler her zaman gereken alakayı gösterdi..Daha kötü durumlarda da takviyeler yapıldı..Tartıştığımız hiçbir konunun içinde de aman üyelerimiz tek tek gidiyor napacaz gibi bir kaygımız olmadı..
Şu an en son gelişme Özlem'in kişisel hayatındaki gelişmeleri düzenleyip foruma daha fazla ilgi göstermesi.Bu tabi ki bizlere de moral verdi ama tek tek bütün yöneticilerde benzer şeyler olmadı..Katılımı olan zaten katılımını aynı şekilde devam ettiriyor..Bence sizde bu tarz ucuz yorumlardan kurtulunda artık bu yönetime suçlama atmayı bırakın..Yani bu forumda olmayan insanların yapabileceği tarzda sert eleştirileri bu forumun üyeleri yapıyor..O kadar ilginç ki..Yani tamam eskisi gibi olmayabilir herşey..Ama bu bizim olduğu kadar üyelerinde suçu..Şu son açılan başlıklarda birbirini yiyen,sabit kafalı o kadar çok üye var ki siz biraz daha gözünüzü açarsanız bunlara rağmen yönetimin çok daha özenli çalıştığını görürsünüz..Daha neyin derdindesiniz bilmiyorum..
Ben ya sev ya terket düşüncesini pek sevmem ama burayı seviyorsanız sizde devamlı yönetimi suçlamak yerine olumlu birşeyler yapmaya çalışın ve atılan her adımın altında birşeyler aramaktan vazgeçin.Sonuçta turkrock bizim çocuğumuz ve buna hep birlikte sahip çıkmalıyız..Yönetim-üye ayrımı olmamalı..Sizlerde bunun farkına varın lütfen. _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live..
Tarih: Cmt 10.11.2007 21:18 Mesaj konusu:
şimdi bir kere, bu sonucu çıkardınız diye bir şey yok. ben çıkardım,münferit olarak,bir başkası değil. forum üyesini sürü olarak algılayan zihniyetin ürünüdür bu açıklaman.
"Bundanda bu sonucu çıkardınız ya helal olsun size..."
ben daha önce hiç atılmadım. araştırabilirsin. DaveMustaine_64 ve deerrudolf'a sorabilirsin,beni tanırlar. atılsam gelmem zaten bi kere daha.
saçmasapan eleştiriler ve ucuz yorumlar dersen bu söylediklerime, seninde atılan üyelerden bir farkın kalmaz. sözlü saldırı yaptığınında farkında ol ve mod olman sana bu hakkı hiç vermez.
ayrıca ben öz!em ile konuşuyordum, sen neden alındın bu kadar, senin bölümüne yazı yazmadım. nedir bu kadar sana dokunan. bir mod olarak bana kullandığın ithamın ne olduğuna bir daha bakmanı tavsiye ediyorum ve bu söylediklerinle haddini aştığını düşünüyorum.
sen mod olarak bu ithamlarda bulunabiliyorsan, üyeler neler yapmaz.
"Burda istenen şey atılan üyelere biraz daha saygılı olunması."
üyelerinde istediği yönetim tarafından biraz saygı. sende bunu göremiyorum ama, sözlü saldırılarından başka. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
Tarih: Pzr 11.11.2007 1:24 Mesaj konusu:
Birincisi mod olmam sadece kendi bölümümle alakalı konuşacağım anlamına gelmez..Bu siteyle alakalı herşeyle ilgili konuşurum..Kaldı ki yönetim olarak her konuda aramızda konuşur tartışırız..Ayrıca ben tümevarım yaptım senin eleştirinden yola çıkıp yönetime sürekli olarak eleştiri yapanlara bir çift lafım vardı..Söylediğim herşey sana değildi biraz daha dikkatli okursan..
İkincisi ben sözlü saldırı falan yapmıyorum..Forum Kurallarına aykırıda söylediğim birşey yok..Hala birşeylerin altında birşeyler arıyorsun farkında olmadan..Şimdide forum üyesini sürü olarak algılayan zihniyet olduk..Daha neler çıkacak bakalım.
Benim söylemek istediğim buydu işte..Yorum yapan yönetimden biriyse direk saldırı moduna geçmeniz..Nedir bu herkesteki düşmanlık..Hiçbirşeyi tartışarak halledemeyecek miyiz?
Yönetim tarafından saygı ?
Bugüne kadar yönetimden bir hakaret mi gördün ? Gerçi sen yukardaki yazımı hakaret olarak ya da sözlü saldırı olarak görüyosan tabi ki yapılan her yorumu negatif karşılaman doğaldır..Ben bir eleştiri yaptım..Sonuçta bu topic hiçbir yöneticiye ait değil..Ortak..her isteyen yazar..Siz üyeler istediğiniz bölüme yazabiliyorsunuzda biz mi yazamayacağız ? Yani anlıyorum illa ki bir saldırı olacakta bir kere de yapılan eleştiriye mantıklı bir cevap verin..Ya sabit fikirli svunmalar ya da senin yaptığın gibi seni ilgilendirmez kardeşim tarzı şeyler..Burası paylaşım platformudur arkadaşım herkes istediğine istediğini yazar..Önce bunu öğren ondan sonra tartışalım..
Ayrıca yazdıklarımı bir daha oku..Demişim ki sen sanırım daha önce atılmadın..Bunu deme sebebim eğer atılsaydın sende bu başlığı desteklerdindi..Atılmadığın için atılanlar hakkında bunları söylüyorsun..Sen ise hala atılmadım istediğine sor diyorsun..bende farklı birşey demedim dikkat edersen..Baştan anladım atılmadığımı..
Neyse şimdi yeni bir seni ilgilendirmiyor davası olmasın anlaşamayacağımız ortada..Benim istediğim senin yorumunu baz alıp genel bir eleştiri yapmaktı ki gereken adreslere ulaştığının farkındayım..Gerisi önemli değil. _________________ if there is life after death, there is no death
bu sitenin moderatörleri gerçekten çok demokrat ve hoş görülü.
eleştiriye açıklar. ancak bu eleştiriye açık olmaları ve mod'ların gösterdiği cevap verme nezaketi; bazı üyeler tarafından suistimal edilebiliyor.
moderatör, üyeye bir cevap vermiş! üye illa ki 2inci mesajı da yazacak. yahu bu forumda 70.000 üye var. mod'lar seninle mi uğraşacak, mesajlarla mı uğraşacak, günlük rutin site işleriyle mi uğraşacak? ya özel hayatları?
bu noktada üyelerin ısrarcı olmamaları gerekir. mod'ların vakitleri çok değerli çünkü.
yabancı forumlarda uygulamalar çok sert. yabancı Forum Kurallarında en önemli madde şu standart madde: "üyeler Forum Kurallarına uymak zorundadırlar. uymayanlar atılır. son sözü moderatör (yönetici) söyler!" gibi... "
son sözü moderatör (yönetici) söyler" maddesi türk kültürüne ters ve kaba gelebilir. ama batı kültürüne göre doğru... çünkü, yerine konmayan tek şey zamandır.
gösterdikleri peygamber sabrı için TurkRock.com moderatörlerini ve yöneticileri kutluyorum. _________________ “Kötüler, kendilerine tahammül edildikçe daha çok azarlar” Tolstoy
Tarih: Pzr 11.11.2007 17:56 Mesaj konusu:
ilk yazdığın mesaj ile son yazdığın mesaj arasındaki üslup farkı gayet açık Daishuman. ilki saldırgan bir tutumdu. bunu da benim mesajım üstünden başkalarına yaptığını söylüyorsun. yani "kızım sana söylüyorum,gelinim sen anla" oluyor. bunu belirtmediğin sürece de kim olursa olsun üstüne alınır. bunu anlıyorum ama işte bu dediğim gibi üyeleri sürü olarak algılayan bir zihniyetin ürünüdür. kısacası benim mesajım üstünden genele bir şey söyleceksen, mesajı yazanı tanıman lazım. burdan lütfen ben bütün üyeleri mi tanıyacağım gibi bir çıkarım yapma, şayet yanlış olur bu ama şöyle olabilir. birinin mesajı üstünden ,her kim olursa olsun, başkalarına yönlendireceğin bir uyarı varsa o mesajın sahibini pekala tanıman lazım.
İkincisi sözlü saldırı yapmadığını söylüyorsun, peki bunlar nedir;
"Mantıklı eleştirilere her zaman açığız ama bu tarz ""saçmasapan eleştiriler"" umrumuzda olmayacak bilesiniz.."
"Bence sizde bu tarz ""ucuz yorumlardan"" kurtulunda artık bu yönetime suçlama atmayı bırakın.."
Umarım söylediklerin gereken adreslere ulaşmıştır ama iki hakaretinin başında da "bu tarz" ibaresi varken benim mesajımıda katıyorsun. yani en başta söylediğin gereken adreslerden biride ben oluyorum. bunu üstüme alınmıyorum çünkü her defasında değil gereken konularda eleştiriyorum siteyi. bu eleştirime bundan sonra senin bu ilk mesajdaki tutumunuda katacağım.
Bir şeyin altında bir şey arasam başka başlıklarıda ortaya sürerek konuşurdum ki, buna tenezzül bile etmiyorum.
yönetimden "bir hakaret mi gördün?" diyorsun. benim eleştirimi saçma, yorumuma ucuz diyen kim acaba? ayrıca saygı illa "hakaret etmiyorum demek ki saygılıyım" demek değildir. kaale almamakta bir saygı kusurudur.
atılıp atılmama konusuna gelince. atılıp buraya yazı yazanlar tabi ki taraf olacaklardır. taraf bir üyeninde yapacağı yorum önceden bellidir zaten.
bana gelince. ben atılsam bir daha gelmem. sadece bu forum içinde değil, bir başka forumdan atılsamda oraya da yine geri dönmem ve atıldığım bir forumda yok henüz. şu lafa da inanırım;
"İnsanın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır." _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
Tarih: Pzr 11.11.2007 22:36 Mesaj konusu:
Anladım demek istediklerini.sonuç olarak biz yönetim olarak sizlerden daha çok destek istiyoruz.Eleştirmek,çamur sıçratmak çok kolay(bunu sana söylemedim)..Eğer forumu iyi yerlerde görmek istiyorsak biraz daha çaba göstermeliyiz..buna bir itirazın yoktur sanırım _________________ if there is life after death, there is no death
Soulwalker, bunu salt attıklarımızı sahiplenme duygusu olarak tanımlarsan hata etmiş olursun bence, biz bütün kullanıcılarımızı site kültürümüzden doğan sınırlar içerisindeylerse sahipleniriz. Benim hiçbir art niyet taşımaksızın, hiçbir kaygının gölgesinde kalmadan tamamen iyi niyetle, önceden atılmış kullanıcılara damgalanmış muamelesi yapmamanızı rica etmem ve bunu da havada bırakmadan gerekçelerini belirterek yapmam sende bu fikri uyandırmışsa yapabileceğim birşey yok. Siteyle bir yönetici olarak bir müddet ilgilenmemiş olmamın sebeplerini zaten açıklamıştım. Bu sitenin yöneticisi olarak foruma olan ilgimin artmasını da üye sayımızla ilişkilendirmeni gerçekten anlamıyorum. Bu yoğun ilginin tek bir sebebi var. O da forumdaki kalitenin düşüyor olduğunu gözlemlememdir. Bu gidişata zemin hazırlayan unsurlardan biri bizim yöneticiler olarak siteye daha önce de açıkladığım sebeplerle ilgi göstermemiş olmamız diğeri ise bir kısım kullanıcılardır. Evet, düşündüğünün tam aksine kaybetmekten hiç pişman olmayacağım, gidişleri beni sevindiren, tekrar aynı tavırla geleceklersa asla gelmelerini arzu etmediğim sürekli forumu sabote eden burayı adeta babasının çiftliği sanan ve farkedildikleri anda tarafımdan atılmış kullanıcılar.
Kısacası kendi adıma konuşmam gerekirse siteye olan ilgimin arttığı doğru. Ama bu altında farklı sebepler aramanı gerektirecek ekstra bir çaba değil olması gerekendir zaten. Ben bu sitenin yöneticisiyim. Bundan önceki ilgisizliğim anormaldi. Diğer moderatör veya forum yöneticisi arkadaşlar ise imkanları dahilinde özveri ile sitede olmaya devam ettiler. Ama bizim burada olmamamız da zaten bazı teknik problemler onları bıktırmışken ayrı bir motivasyon kaybına sebep oldu. Şu anda burada olmamın onları motive ettiğinin de farkındayım. Bu arada sitenin en başıboş kaldığı dönemlerde bile hergün hızla yeni üye kazandığını ve hiçbirzaman üye kaybetmediğimizi de belirtmek isterim. Biliyor musunuz moderasyonu neredeyse imkansız kıldığı için bu sayının hızla artıyor olması konusunda şikayet eder durumdayız aslında.
İlgimin arttığı günden beri aynen eski ilgili günlerimde olduğu gibi dilimden düşürmediğim tek kelime var. O da nitelik. Nicelik daha açık şekliyle üye sayısı beni bağlamaz. Burada kaliteli bilgi paylaşılmadıktan sonra ne anladım bilmem kaç bin üyeden ? Üye sayısı kaygısı ile değil, "düzgün, uyumlu, anlayışlı ve gerçekten iyi niyet taşıyan üye" kaygısı ile hareket eden bir siteyiz biz. Bu Forum Kurallarının bu kadar net ve tartışmasız uygulandığı bir sitede " ne o , üye mi kaybettiniz yoksa ?" gibi bir çıkarsama pek anlamlı gelmiyor. Gerçekten çok merak ediyorsan, ki sorduğuna göre öyle olsa gerek, tarafımdan atılan son mesajlara bakarsan eğer neyin kaygısını taşıdığımı çok net anlayabilirsin. Ama üzülerek söylüyorum ki, bu sorduğun soru iyi niyetli bir merakın neticesi olmaktan öte iğneleme isteğiyle sorulmuş bir soru gibi geldi bana... Umarım yanılıyorumdur ama eğer yanılmıyorsam, böyle bir yaklaşımın işleri çıkmaza soktuğunu söyleyebilirim. _________________ 'in a night, or in a day, in a vision, or in none, is it therefore the less gone? all that we see or seem is but a dream within a dream.'
ozlem@turkrock.com
Benim mesajımdan beri atılan tüm mesajlar(ebubekirbintellal'ınki hariç) karşılıklı atışma içeriyor sanırım.Yanlış bilmiyorsam buda Forum Kurallarının 7.maddesine aykırı bir tutum.Lütfen bu tutuma devam etmeyiniz zira hepiniz erdemli\bilgili\Forum Kurallarını bilen eski Üye\Yöneticilersiniz. _________________ —— •— •—• • ••• •— •—••
Tarih: Pts 12.11.2007 22:16 Mesaj konusu:
maresal; karşılıklı atışma gündem forumlarındaki gibi yıkıcı değil yapıcı oluyor burada farkındaysan. ona bakarsan, sana her başlıkta karşılıklı atışma mesajlarını gösterebilirim,hatta seninde dahil olduğun.
öz!em hanım, iğneleme yapmak istesem konulara çok başka yerlerden girerdim. sadece eleştiri amaçlı sorulmuş bir soru ve o kadarına da hakkım olduğuna inanıyorum. yoksa söylersiniz ya da sonradan bu başlıkta yazılanları silerseniz. ama atılıp tekrardan gelen üyelerin çok azının sorun çıkartmadığını gördüm yeniden. böyle bir gerçek varken bu başlıkta bana böyle bir izlenim uyandırdı. yanlış veya doğru, ben böyle hissettim. iyi günler. _________________ Ibanez Rg 1527, Valencia Cg 50 , Ibanez Tone Blaster 50
En son soulwalker tarafından Sal 13.11.2007 0:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: Pts 12.11.2007 22:59 Mesaj konusu:
Geri dönen arkadaşların eskisinden çokta farklı davranmadığı konusuna katılıyorum.Genelde değiştiklerini bende görmedim ama yine de 'sen daha önce de atıldın zaten hade ordan' cümlesini koz olarak kullanmayı yanlış olarak görüyorum. _________________ if there is life after death, there is no death
Geri dönmek olgusu..
Bunun içine fake hesapları da dahil ediyor muyuz? _________________ Ş'u pleğurem, maşöm wupehaşt Sevdiysen Ateşe Girmeyi Göze Alırsın. Vopsov Se Si Adigey
EskiT@yf@
Tarih: Prş 15.11.2007 16:18 Mesaj konusu:
forumlardan defalarca atıldım herseferin hatayı hep kendimde aradım biliyordum onlar yanlıs biliyor kımsenın sucu degil bu yöneticilerin sucu degil bu kader oyunu degil bu bu benim sucum:) hep nerede hatayapdıgımı aradım ama bulamadım bir daha ki sefer atmadan önce nerede hata yapdımı söylerseniz çok sevinirim _________________ NoOneThere
Şimdi bir müşteri bir lokantaya geliyor.Kapıdan içeri girdiği arada,sen,başka bir restoranın garsonu,adamı lokantadan kaçırmaya çalışıyorsun."Abi bizde de pilav üstü kuru var,çay da ikramımız..." diyorsun.Bu yaptığın doğru mu?
Hayır,bir kez yaptın.Daishuman mesajını sildi.İkinci kez yaptın,birde altına pişkin pişkin gülen ifade koydun.
İllaha site reklamı yapacaksanız anasayfada link gönderme opsiyonu var.Ama bu foruma henüz gelmiş ve bir-iki mesaj atmış adama,"ProgTurk'e gel." şeklinde kullanıcı kaçırma soslu site reklamı yapman hoş değil...Sen bir kere yaptın,inat eder gibi tekrar yazdın.
Hayır,ProgTurk'e yarısı bot kaç kişi üye oldu,gereksiz tartışmalardan ve yönetim uygulamalarından 5-6 kişinin takıldığı bir foruma döndü.Bu kadar mı üyeye ihtiyaç varda TurkRock dahil birkaç forumda daha her progresif müzik muhabbeti içeren konuya "ProgTurk'e gelin." diye mesaj atıyorsunuz.ProgTurk'ten önce burası vardı,unutma.Ayrıca buradaki paylaşımın onda birini altı aydır orada yapamadınız,bunu da unutma.
Şimdi bu mesaj fezada farklı yankılanır.Bende ProgTurk'te yazdım.Hiçbir üyesiyle sorunum da yok.Zamanında TurkRock'ta olupta artık burada yazmamaya karar vermiş arkadaşlarımıza gönderme yaptığımda yok.İsteyen istediği yere yazar.Ama sürekli ProgTurk reklamı yapılması site yönünde antipatiye yol açıyor,bunu unutma.O sitenin adminleri bile bu durumdan yakınıyorken,biraz daha sağduyulu olmanız lazım... _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız