Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Son zamanlarda turkrock.com'da yaşanan problemler
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Son zamanlarda turkrock.com'da yaşanan problemler

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
öz!em
Site Yöneticisi / Editörü
Site Yöneticisi / Editörü

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 4:14    Mesaj konusu: Son zamanlarda turkrock.com'da yaşanan problemler Alıntıyla Cevap Ver

Selamlar arkadaşlar,
Sanırım son zamanlarda ( hatta belki çok uzun zamandır demeliyim ) sitemizde yaşanan teknik ve içerik ile ilgili problemler birçoğunuzu haklı olarak rahatsız etmiş durumda. Forumlarda da eski disiplinli tavrımızı koruyamıyoruz malesef. Bunda gerek kullanıcı sayısının çok artmış olması, gerekse mevcut teknik alt yapımızın ihtiyacı karşılayacak düzeyden çok alt seviyede olması etkili. Gönüllü bir iş yürütmekte olan moderatör arkadaşlarım sitenin kullanıcı sayısı ve buna bağlı aktivasyonun fazla olması sebebi ile zaten zorlanırken bunun üzerine bir de teknik problemler sebebi ile moderasyonun çok zor olması eklendi. Öyle ki başlık bölmek, mesaj silmek, kullanıcı atmak gibi işlemler de sekteye uğradı, çünkü bu tip işlemleri yapmaya kalktığınız anda sistem hata veriyor. Eskiden 20 saniyede yapılan işlemler şu anda 15 dakikada yapılır oldu. Bu problemi gidermek için tek çözüm yolu yeni forum sistemine geçmek. Uzun bir süredir bunun çalışmaları sürüyor büyük oranda halledildi fakat halen daha eksik modüllerin alınması için kaynak yaratımı konusunda sorunlarımız var. Bunun yanısıra bu geçiş sistemimizdeki aşırı veri yüklemesi sebebi ile pat diye olmuyor kabul edersiniz ki, meşakkatli bir süreç. Dolayısıyla hem zaman hem motivasyon hem de kaynak yaratmaya çalıştığımız bir dönemimizdeyiz.

Sitenin başıboş kaldığı ve sizlerle ilgilenilmediği konusundaki serzenişinize katılıyor ve özür diliyorum fakat şu anda burada çok derinlemesine anlatamayacağım kendimiz dışında gelişen ve kontrol edemediğimiz şartlar sebebi ile motivasyonumuzu yitirdiğimiz , zaman ayıramadığımız bir dönem olarak değerlendirin lütfen. Bu site bizim için hala en baştaki gibi çok özel ve halen daha o en baştaki amatör ruhu saklı tutuyoruz. 70 bin küsür üyemiz olduğu halde zaman zaman bunun sorumluluğunu yadsıyor oluşumuz bu amatör ruhumuzdan kaynaklanıyor belki de... Bunu hiçbir zaman bir iş veya zoraki bir sorumluluk olarak değerlendirmediğimizden, sadece bu siteye sıkısıya duygusal bağlarımız olduğundan ve müzik bizim için bir tutku olduğundan var bu site. Gönlümüz ve zamanımız olduğunca elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Lütfen sizler de son zamanlarda yaşadığımız bu pasif dönemi anlayışla karşılayın ve zaten ağır şartlar altında gönüllü olarak emek sarfeden moderatörlerimizin de dayanma eşiklerinin bir hayli aşağı indiğini göz ardı etmeyin. Yeni forum sistemimize geçene kadar bu sıkıntılar devam edecektir. Ama en azından bugün itibariyle ben tekrar eski performansımla emek sarfetmek üzere buradayım. Sıkıntıları ve şikayetleri okumuş da yanıtlamamış değilim, hiç okuyacak zamanım dahi olmadı. Kendimce geçerli sebeplerim var arkadaşlar ...

Benimle birebir iletişime geçip sıkıntılarını paylaşmak isteyen arkadaşları,
ozlem@turkrock.com adresinde bekliyorum.

Teşekkürler hepinize anlayışınız için
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
istanblues

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 10:50    Mesaj konusu: Re: Son zamanlarda turkrock.com'da yaşanan problemler Alıntıyla Cevap Ver

öz!em demiş ki:
tek çözüm yolu yeni forum sistemine geçmek.

Ben "Simplemachines" tavsiye ederim..
114,375 üye ve 1,250,987 mesaj, hala takır takır çalışıyo forumu..
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
rocksurfer

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 13:46    Mesaj konusu: Re: Son zamanlarda turkrock.com'da yaşanan problemler Alıntıyla Cevap Ver

istanblues demiş ki:
öz!em demiş ki:
tek çözüm yolu yeni forum sistemine geçmek.

Ben "Simplemachines" tavsiye ederim..
114,375 üye ve 1,250,987 mesaj, hala takır takır çalışıyo forumu..

Benzer bir sistem üzerinde çalışmalarımız devam ediyor...
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Benzer derken? phpBB değil, Simplemachines değil.. O zaman vBulletin mi? Merak ettim açıkcası Smile
maresal

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 0:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Su okuldan bi mezun olayim TurkRock'a hayrina forum yazacam :p
Hakikaten neymis bu forum sistemi?
rocksurfer

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 1:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istanblues demiş ki:
Benzer derken? phpBB değil, Simplemachines değil.. O zaman vBulletin mi? Merak ettim açıkcası Smile

c şıkkı Vbulletin ...
Tabi teknik ayrıntılarını bilemiyorum.
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 3:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Anladım, hadi bakalım, kolay gelsin.. iyidir vbulletin de.. başarılar..
gabriyeli

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 12:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Haydi hayırlısı diyeceğim ama 2 yıldır bu yeni foruma geçiş sözleri söyleniyor ortada hala birşeyler yok uzunca bir sürede olmayacaktır gibi geliyor bana umarım yanılırım.
manicdepresif-immo

MesajTarih: Prş 01.11.2007 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda geçilirde rahatlarız be sürekli sorun veren ve sorunluların olduğu (buna bende dahilim) şu forum peyzajından.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
CityOfAngeLs

MesajTarih: Cum 02.11.2007 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

güzel isler kokusu alıyorum profesyonel kisiler tarafından yapılan bende merak ettim bu forum sistemini gelsede görsek( maresal kurbanda sana ortak olanbılırım istersen Very Happy )
Ze_uS

MesajTarih: Prş 13.12.2007 20:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında bu yazdıklarımın bu başlıkla tam olarak alakası yok ama şu an için yazacak daha mantıklı bir başlık bulamadım..
Yanlış yere yazıyor ve başlığı kirletiyor isem şimdiden özür dilerim...

Turkrock.com belkide en çok aktif olan forumlarından birisi olan Alım-Satım forumunda özelikle son aylarda artış gösteren gereksiz ilan yorumları ve bazı üyelerin her ilanın altına yazma gereksinimlerinden dolayı (en azından kendi adıma) sıkıntı yaşamaktayım ki zaten forum içindede bu durumun sorunları dile getirilmektedir...

Yine aynı şekilde son zamanlarda forumdaki iyi niyet ortamı aile ortamı ve karşılıklı anlayış gittikçe azalmaktadır...
Tabi bunun bir sebebi olarakda üye sayısında artış görülebilir ama artık atılan msjlarda postlarda karşılıklı dokundurmalar, laf sokmalar tamamen insanları bu foruma yazmaktan alıkoymaktadır...

Nedendir anlayamıyorum burası benim oldukça önemli bir ortam çünkü edindiğim pek çok bilgiyi bu forum sayesinde ögrendım ve ögrenmeyede devam ediyorum...

Umarım eski günlerin özlemini çekmeyiz...

Saygılar...

Can
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cum 14.12.2007 13:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ze_uS, düşüncelerin için teşekkürler. Alım-Satım bölümünün amacına uygun kullanılmaması ve o bölümün ciddiye alınmaması maalesef en büyük sorunumuz. Alış veriş yapılan ve dolayısıyla içine maddiyat giren bir bölüm olduğu için moderatörler kadar, kullanıcıların da duyarlı olması gereken bir alan. Geyik amaçlı açılan başlıkların altına yorum yapılmasına bile elimizden geldiğince izin vermemeye çalışıyoruz ki o bölümün bu amaçla kullanılmasını önlemeye çalışıyoruz. (Yaklaşık 2 ay kadar önce 30'a yakın kullanıcı bu sebepten dolayı bir seferde siteden uzaklaştırıldı) Karşılıklı duyarlılık gösterilmedikten sonra, siteden uzaklaştırma da çözüm olmuyor sonuçta. Moderasyon konusunda şikayetinizin olduğunu sanmıyorum fakat sabote etmeye çalışanlar yüzünden bu tip sıkıntılar yaşanıyor.

Bir diğer konu da; son zamanlarda yaşanan forumdaki iyi niyet ortamının azalması. Bu da aslında yine üstte yazdıklarımla pek alakasız değil. Siteye sadece "dur laf sokayım da çıkayım" diye girenler var, yazılan her mesajın altına sırf yazmış olmak için yazanlar var. Siz de hak verirsinizki bu tip durumlara müdahale etmek biraz zor ve insiyatif gerektiren konular. Forumu zevkli hale getiren şey, kaliteli ve okunduğunda kişiye bilgi veren, konuya değer katan yorumlardır. Yarışır halde atışmalara giren mesajlar can sıkıcı oluyor, bir de bakıyorsunuz konu apalakasız bir yere gelmiş. Bu bir moderasyon sorunu değil, üslup sorunudur aslında.

Çözüm nedir, yönetim olarak iş, %50 bize düşüyorsa, %50 de kullanıcıya düşüyor. Aile ortamı gibi olduk dediğimiz topluluğu bozduğunu düşündüğümüz kullanıcılara prim yaptırmazsak, kendiliğinden düzelecektir herşey. Yazılı olan kurallar dahilinde biz gereken işlemleri yapıyoruz ama yazılı olmayan kuralları da zaten siteyi benimsemiş kullanıcılar biliyor. Dolayısıyla, sorun her zaman uzaklaştırmak, siteden atmakla çözülmüyor. Siz, rahatsız olduğunuzda yazmazsanız, rahatsız edici tavır devam eder. Siz de yazıp uyarınki, yazılı olmayan kurallar öğrenilsin, genel üslup öyle değil böyle densin.

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Ze_uS

MesajTarih: Cum 14.12.2007 14:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

futurist;
Öncelikle açıklamalar için teşekkürler...
site içindeki üslup ya da kullanıcıların tavıları tabikide moderatörlerin sorunlarından veya eksiklerinden kaynaklanmıyor... Tamamen kişisel bir durum...
Bununla birlikte kullanıcıların duyarlılıkları söz konusu...
Umarım en kısa sürede bu durum bir şekilde düzelir ve gerek üslup gerekse Turkrock.com'un saygınlıgı korunur...

Bu başlığı yeterince kirlettim sanırım bende Smile
tesekkurler...
HIGH-VOLUME
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 14.04.2008 2:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Düzgün Türkçe kullanmayan birçok arkadaş var.Daha dikkatli olmalılar diye düşünüyorum.Ve sitede birsürü gereksiz başlık var.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Logical

MesajTarih: Cum 04.07.2008 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Forum Kurallarının çok yetersiz olduğunu düşünüyorum..ve her yönetici tarafından farklı yorumlanıyor..sitede var olmak için modlarla kanka olmamız mı gerekir ? bunu cevaplayacak biri var mı ?
futurist
Forum Yöneticisi
Forum Yöneticisi

MesajTarih: Cum 04.07.2008 12:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sitede kim kimin kankasıdır ve bu yüzden canı istediği şekilde davranarak kuralları ihlal ederek yaptırım uygulanmayan kimdir?

http://www.domat.gen.tr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Turkrock.Com hakkında Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız