Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
Tarih: Prş 25.10.2007 21:34 Mesaj konusu:
cesareborgia, alınma ama, Müslümanlığın birçok konuda sığındığı ve kaynak gösterdiği hadisler Buhari'dir.Bu hadislerin sağlam olmadığını söylüyorsun ve bende hayır sağlamlar demiyorum zaten.Aslında bana daha çok yardımcı oldun inceden anlatmak istediğim mevzuda.Ayet konusuna gelince, elimden geldiğince tartışmak için ayetleri okuyup, inceleyip burada sizlerle paylaşıcam _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Kayıt: May 21, 2005 Mesajlar: 756 Nerden: )-( izmir )-(
Tarih: Prş 25.10.2007 21:42 Mesaj konusu:
Ama hadisleri cikartirsak namaz kilmak gibi milyon tane ibadeti veya kulturel hadiseyi de cikarmamiz gerekir. Yani o zaman bin kusur yildir milyarlarca insanin hayatinin cok onemli bir bolumunu kaplayan bircok seyi yok saymak gerekir. Gerci insanlar genellikle hoslarina gitmeyen hadisleri duyduklarinda "bunlar hadis kuranda yok" derlerken, islerine gelenleri ise afiyetle kabul ediyorlar. Boyle hadiselerle milyon kez karsilastim _________________ \m/ ^_^ \m/
En son DRAKKAR tarafından Prş 25.10.2007 21:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Eğer müslümanları elinde kılıçla gezen zorba cahiller güruhundan görüyorsanız ben de sizi doğal olarak hakiki cahil olarak tanımlarım ve araştırdığınız ilm-i bilgilerin sadece sizin beyninizi geliştirdiğini düşünürüm, o kadar!
Bu ilm-i (bilime ait olan bilgiler yani) bilgilerle bilimi emreden müslümanlığa ve tabii ki gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (SAV)'e karşı aldığınız tavır sizin gönlünüzü köreltir de köreltir. Ruhunuzun sahip olduğu ilim ise gereksiz bir inat ve art niyetten başka bir şey değildir!
“Kur'an-ı Kerim'in aslı bozulmuştur...” diyen bir insana sahip olduğu bilimin ruhi yönden bir faydası da olamaz; çünkü artık o kalp ölmeye yüz tutmuştur ve yakında ölecektir... Karanlığa bürünmüş nefret, inat ve inkar ateşi bedeni ve ruhu kuşatıp çevrelemiştir.. Bundan kurtulmanın yolu ise sevmekten geçer. Siz müslümanlara yalancı diyorsunuz, demek ki sizin içinizde sevgi yok!
Hz. Muhammed kimseye zorluk göstermemiştir, cahil cahil konuşuyorsun, üzgünüm. Geç bunları da bana başka şeylerle gel istersen.. Bülbül gibi şakımanın bir faydası yok; sana da, bize de;)
Cennet ve cehennemin bir ödül ceza sistemi olduğunu; insanın ömrünü cennet ve cehenneme takarak geçirmesinin yanlış bir hareket olduğunu; esas olanın “Allah” olduğunu daha önce de belirtmiştik, şimdi de belirtelim. Ama tahminimce siz yine boş boş ötmeye devam edeceksiniz, zira gerçek bu...
Başkasına saygısı olmayan bir insanın kendisine de zerre kadar saygısı yoktur; ve böyle insanların sahip olduğu bilim bir gün heder olacaktır! Aslında heder olmasına bile gerek yok, faydası yoktur zira bu bilgilerin...
Böyle bir insanla da tartışmanın hiçbir faydası yoktur; keza artık insanlıktan çıkılmış ve hayvan mertebesinde bir tartışmaya geçilmiştir!
Bir kereye mahsus arkadaş
Alıntı:
“Kur'an-ı Kerim'in aslı bozulmuştur...” [b]diyen bir insana sahip olduğu bilimin ruhi yönden bir faydası da olamaz; çünkü artık o kalp ölmeye yüz tutmuştur ve yakında ölecektir...
Hangi kalbin ölmeye yüz tutmuş olacağını sen bilemezsin.Çünkü sen tanrı değilsin.Böye bir yargılama kabul edilemez ve bunu yapmak kimseye düşmez.Bu bir..
Kur an bozulmuştur diyen bir kişinin ortaya koyduğu bilimselliğin neden ruhi yönden faydası olamaz yahu..Harbiden saçmalamışsın..
Tanrı inancı olmayan bir kişinin kitabını okudum.Belki bilirsin,Wilhelm Riech
"Dinle,Küçük Adam"
Diyor ki :
"Yaşamın ne zaman iyi ve güvende olacağını soruyorsun küçük adam:
Hayat dolu olmak güvenlikten,sevgi paradan,özgürlük parti yada kamu görüşünden daha önemli olduğu zaman,yaşamın iyi ve güvende olacak;Beethoven ya da Bach müziğinin havası,bütün varlığının havasından daha önemli olduğu zaman,düşüncen,duygularınla çelişki halinde değil de,uyum içinde etkili olduğu zaman,yeteneklerini vaktinde kavrayıp,yaşlandığını vaktinde anladığın zaman,artık büyük savaşçıların cürümlerini değil de,büyük bilgelerin düşüncelerini yaşayacağın zaman,politikacılar değil de,çocuklarının öğretmenleri senin tarafından daha iyi ödüllendirileceğizaman,hiçbir nikah vesikasını kadınla erkek arasındaki sevgiden daha üstün görmeyeceğin zaman,düşünme yanlışlarını bugün olduğu gibi çok geç değil de,vaktinde farkedeceğin zaman,hakikatleri işitince gönenme ve formaliteler karşısında dehşet duyumsayacağın zaman,iş arkadaşlarınla yabancı bir ülkede diplomatlar aracılığıyla değil de,doğrudan doğruya hareket edeceğin zaman,yetişmekte olan kızının sevgi mutluluğu,bugün olduğu gibi,kalbini öfkeyle sarsmak yerine,sevinçle kabartacağı zaman,küçük çocukların sevme organlarına dokunmalarının yasak olduğu ve cezalandırıldığı zamanları,artık başını sallaya sallaya düşünebileceğin zaman,ve insan çehreleri sokakta artık acı ve sıkıntı değil de,özgürlük,neşe ve canlılık ifade edecekleri zaman"
İşte inkarcı bir bilim adamı ve ruha seslendiği erdemli şeyler.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK
cesareborgia, alınma ama, Müslümanlığın birçok konuda sığındığı ve kaynak gösterdiği hadisler Buhari'dir.Bu hadislerin sağlam olmadığını söylüyorsun ve bende hayır sağlamlar demiyorum zaten.Aslında bana daha çok yardımcı oldun inceden anlatmak istediğim mevzuda.Ayet konusuna gelince, elimden geldiğince tartışmak için ayetleri okuyup, inceleyip burada sizlerle paylaşıcam
Ayet üzerinde tartışalım bilim tek yoldur arkadaş..
En doğrusu bu.. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK
Ama hadisleri cikartirsak namaz kilmak gibi milyon tane ibadeti veya kulturel hadiseyi de cikarmamiz gerekir. Yani o zaman bin kusur yildir milyarlarca insanin hayatinin cok onemli bir bolumunu kaplayan bircok seyi yok saymak gerekir. Gerci insanlar genellikle hoslarina gitmeyen hadisleri duyduklarinda "bunlar hadis kuranda yok" derlerken, islerine gelenleri ise afiyetle kabul ediyorlar. Boyle hadiselerle milyon kez karsilastim
Sayın Drakkar
Farz olan ibadetler Kur an da var zaten.Kur an da olmayıpta farz olan bir ibadet ben bilmiyorum.Varsa böyle bir ibadet, bilen bir arkadaş söylesin. _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK
Char-BooRacK, daha dün çocukluğuma inmek gerek derken şimdi kaale mi alıyorsun beni sen
Bende ne saçmalıyorum, kendimi nimetten sayıyorum Kaale alan adam o kadar yazdığımız yazıdan sonra bi' tarafına alıp, ipleyip söyelnenlere bir yorum yapar, tez üretirdi vs.
Aman bende ya...
Sen hala ordaysan pehh yazık sana.O olay yaşanalı geçeli uzun zaman oldu. _________________ Kara Dayının Torunu
Adem'in boyuna ilişkin olan iddiama karşı çıkan arkadaş için sorularlaislamiyet.com'dan alıntıdır;
En güvenilir kaynaklardan Buhari'deki Allah (cc) Adem peygamberi (as) yarattı. Boyunun uzunluğu 60 zira'ydı hadisinde Hz. Adem'in (as) boyunun 60 zira (40 m civarı) olduğu belirtilmektedir. İbn Haldun (1332-1406) gibi bazı düşünürler ise bunun onun Cennet'teki boyu olduğunu, Hz. Havva ile yere indirilince yer şartlarına uygun boyuna iade edildiğini kabul etmişlerdir.
Bilim Tek Yoldur arkadaş
Ademin boyuyla ilgili Kur an da birşey belirtilmiyor bu bir..
İkincisi hadislerin önünde ne yazarsa yazsın,sahih,el sahih farketmez.Güvenilir değildir.
Hadislerin bir çoğu,"Peygamber şunu söylemiş böyle yapın","bunu söylemiş şunu yapın" şeklinde insanları yönlendirme amacıyla sonradan üretilir ve yanına da el sahih yazılır.
O nedenle İslamiyetle ilgili en değerli kaynak Kur an dır.
Kur an da yazan ayetleri eleştirebilirsin.Çelişki olduğunu düşündüklerini ortaya koyabilirsin.Ama hadislerle islamiyet i tanımlayamaz ve yargılayamazsın.Neden??Çünkü güvenilir değil.Bu konuda anlaşalım.Verdiğin hadislerin hiçbirini okumadım.Okumama nedenimde budur?
Ayetleri ortaya koyabilirsin ama.Bende dilim döndüğünce ve buradaki arkadaşların katkısıyla bir şeyler söyleyebilirim.Beni aşarsada dürüstçe bunu söylerim.
Cesareborgia yeminle duygularıma tercüman olmuşsun ayakta alkışlıyorum _________________ Kara Dayının Torunu
Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
Tarih: Prş 25.10.2007 23:05 Mesaj konusu:
Char-BooRacK demiş ki:
BilimTekYoldur demiş ki:
Char-BooRacK, daha dün çocukluğuma inmek gerek derken şimdi kaale mi alıyorsun beni sen
Bende ne saçmalıyorum, kendimi nimetten sayıyorum Kaale alan adam o kadar yazdığımız yazıdan sonra bi' tarafına alıp, ipleyip söyelnenlere bir yorum yapar, tez üretirdi vs.
Aman bende ya...
Sen hala ordaysan pehh yazık sana.O olay yaşanalı geçeli uzun zaman oldu.
Oldu paşam başka arzun ? Unutacakmışım Hahaha abi Allah aşkına Nedir sizin muhabbetiniz yaa, niye giriyosunuz şu forumlara gerçekten çok merak ediyorum cidden _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
Tarih: Prş 25.10.2007 23:59 Mesaj konusu:
Char-BooRacK demiş ki:
BilimTekYoldur arkadaşım senle düşünce tarzımız pek bi zıt...
Fessupanallah...Gelde Tanrının varlığına inan _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
Tarih: Cum 26.10.2007 0:25 Mesaj konusu:
Haha, ben ne diyorum o ne diyor Hala konuşuyor ya, kapatma düğmen yok mu senin çocuğum ? _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Kayıt: Apr 30, 2007 Mesajlar: 586 Nerden: O Şimdi Asker
Tarih: Cum 26.10.2007 19:50 Mesaj konusu:
cesareborgia demiş ki:
Hangi kalbin ölmeye yüz tutmuş olacağını sen bilemezsin.Çünkü sen tanrı değilsin.Böye bir yargılama kabul edilemez ve bunu yapmak kimseye düşmez.Bu bir..
Kur an bozulmuştur diyen bir kişinin ortaya koyduğu bilimselliğin neden ruhi yönden faydası olamaz yahu..Harbiden saçmalamışsın..
Tanrı inancı olmayan bir kişinin kitabını okudum.Belki bilirsin,Wilhelm Riech
"Dinle,Küçük Adam"
Diyor ki :
"Yaşamın ne zaman iyi ve güvende olacağını soruyorsun küçük adam:
Hayat dolu olmak güvenlikten,sevgi paradan,özgürlük parti yada kamu görüşünden daha önemli olduğu zaman,yaşamın iyi ve güvende olacak;Beethoven ya da Bach müziğinin havası,bütün varlığının havasından daha önemli olduğu zaman,düşüncen,duygularınla çelişki halinde değil de,uyum içinde etkili olduğu zaman,yeteneklerini vaktinde kavrayıp,yaşlandığını vaktinde anladığın zaman,artık büyük savaşçıların cürümlerini değil de,büyük bilgelerin düşüncelerini yaşayacağın zaman,politikacılar değil de,çocuklarının öğretmenleri senin tarafından daha iyi ödüllendirileceğizaman,hiçbir nikah vesikasını kadınla erkek arasındaki sevgiden daha üstün görmeyeceğin zaman,düşünme yanlışlarını bugün olduğu gibi çok geç değil de,vaktinde farkedeceğin zaman,hakikatleri işitince gönenme ve formaliteler karşısında dehşet duyumsayacağın zaman,iş arkadaşlarınla yabancı bir ülkede diplomatlar aracılığıyla değil de,doğrudan doğruya hareket edeceğin zaman,yetişmekte olan kızının sevgi mutluluğu,bugün olduğu gibi,kalbini öfkeyle sarsmak yerine,sevinçle kabartacağı zaman,küçük çocukların sevme organlarına dokunmalarının yasak olduğu ve cezalandırıldığı zamanları,artık başını sallaya sallaya düşünebileceğin zaman,ve insan çehreleri sokakta artık acı ve sıkıntı değil de,özgürlük,neşe ve canlılık ifade edecekleri zaman"
İşte inkarcı bir bilim adamı ve ruha seslendiği erdemli şeyler..
İmanlı veya imansız, nasıl bir insan olduğumuz farketmez. Kalbinde zerre kadar sevgi, saygı olmayan; ama buna rağmen bilimsel olarak çok şey bildiğini düşünen bir insanın sahip olduğu ilim bir gün heder olup gidecektir. Bu bence de gerçektir efendim; işkembe-i kübradan da uydurmuyoruz! Görünen köy kılavuz istemez sayın cesareborgia.
Kuranı Kerimde böyle bir ayet varıdı, ama şu an -mazur görünüz ki-aklıma gelmedi. (Eğer yanlış bir şey aklıma geldiyse de yine özür dilerim.)
Ateist, aynı zamanda din konusunda bilgisiz-karacahil olduğunu düşündüğüm, buna rağmen münevver tavırlar takınan arkadaşların bizimle, (yani zerre kadar dahi bile olsa inananlarla) geçtiği tahammül edilmeyecek dalgalar; kişiliklerinin bilinçaltında oluşturdukları ve artık tamamıyla gülünç bir hale bürünmüş anti-islami önyargıların dışavurumundan başka bir şey değildir!
Bu duruma açıkça ben "mahza inatlarından, ellerinde bizim imanımızı çürütecek, daha doğrusu müslümanlığı çürütecek bilgileri olmadığı için kuduruyorlar" derim. Bu tanımı son cümlesine kadar hakediyorlar bu dalgacı-dişlek olan arkadaşlarımız.
Ve hala da inat etmeye devam ediyorlar yahu! Tıpkı geçmişte, tarih sahnesinde yaşandığı gibi...
Yani, Kur'anda anlatılan bilindik profili çizmeye ( nedir bu profil efendim? şudur; biz -yani iman edenler- onlara -inanmayanlara- ne dersek deyelim, ne kadar çırpınırsak çırpınalım, onlar inanmazlar. veyahut, 'hiç düşünmeksizin bizimle boş bir anımızı kollamaksızın dalga geçmeye devam ederler, taki belirli bir zaman kadar'... çünkü o an geldiğinde onlara haddleri verilecektir! -aklımda böyle kalmış- ) devam ediyorlar!
İslami yönden verdiğim ve doğru olduğunu düşündüğüm bazı bilgilere karşılık karşı taraftan şahsıma hala adam gibi bir cevap verilemediği gibi, bir de üstüne gerçekliği kesin olmayan hadis kitaplarından alıntı...vs yapan zihniyete sahip insanlarla daha neyi tartışabilirim ki ben sayın cesareborgia?
Ben veya sen, onlarla tartışmaya devam edelim, sonuç değişir mi? Bir şey farkeder mi?
Ayrıca şunu da önemle belirtmek istiyorum, dikkat ediniz:
Bir Yaratıcının varlığına inanmayan bir insan illa ki kötü olacak diye bir şart yoktur. Zaten böyle birşey de demedim...
Ama, verdiğim emeğe ve iyi niyetime ısrarla saygı duymayan ve hep aynı neden, soru ve saçmalıklarla karşıma gelen; üstüne bir de benimle ve benim gibi düşünenlerle dalga geçen bir insan aydınlıkta olsa ne yazar sayın cesareborgia? Kaldı ki böyle bir insan zaten karanlıktadır, değil mi?
Böyle bir şahıs sadece kendini kandırır ve doğru bildiğini zannettiği dini veya ilmi bilgilerle (!) boş boş avunur! Ve bir çember gibi, kendini her defasında tekrar etmekten başka da bir şey gelmez elinden!
Eğer o şahıs bana karşı saygılı olsaydı; benim (veya sizin) yazdıklarıma saygı-değer verseydi (bu arkadaşın dalgacı tavrına hala acıyorum ve niçin dalgacı ve küçümseyici bir şekilde davrandığını da çok iyi idrak edebiliyorum) onun aydınlığa kavuşacak bir kapasitede olduğunu düşünürdüm, söylerdim...
Haşa! Hiçbirimiz gelecek neyi gösterir bilemeyiz, ama görünen köy kılavuz istemez atasözü yine devreye giriyor ağbi.. Ama tabii herşeyi Allah bilir. Islah olsunlar, biz de olalım, ne diyeyim artık ben!
Bu arkadaşlarla tartışmaktan, onlara birşeyler anlatmaktan da soğudum artık! 'Saygı' ve 'sevgi' tohumları onları da bizi de yeniden kucaklar umarım.
Bozulmaya yüz tutmuş; bitmiş tükenmiş olduğunu düşündüğüm bu zihniyete karşı söyleyeceğim son söz şudur efendim:
"İslam dinine (veya başka ilahi dinlere) karşı olan önyargılarınızı silin artık ve saçmalamaktan vazgeçin! Yoksa önyargılarınızı silemiyor musunuz ? O zaman saygılı olun ve sevin! Aksi halde sizi seven-sayan bir tane bile insan bulamayacaksınız.. " _________________ Bir kereye mahsus
Kayıt: Jan 10, 2005 Mesajlar: 712 Nerden: Düşlerin ve arzuların hakim olduğu bir yerden...
Tarih: Cum 26.10.2007 21:04 Mesaj konusu:
Biz o kadar yazalım çizelim sonra gel şurada iki şov yap kendini öne çıkar yok yaa...
Çelişkiler, hakaretler dolu yeni bir komedi anlayışı getiren tavrına hasta kaldım bir_kereye_mahsus
Bu yüzden linki yöneticilere bildirme gereği duyuyorum ne yazık ki _________________ Daha güzel bir dünyanın, daha özgürlüklü bir dünya olmadan gerçekleşemeyeceği açık.Daha özgürlüklü bir dünyanın kurulabilmesi için tabuların yıkılması gerekli.Her türlü tabu yıkılmalı.En başta da dinlerden, "inanç"lardan kaynağını alan tabular.
Ateizm konusunda bile hala İslam tartışılıyor,vay vay!!!
Kuran'ın değiştirilmediğine inanmıyorum.Orijinal haliyle kalması zor,yazılı inmedi ki...İlk kitaplaştırılması da peygamberden sonra oldu.Ayrıca,İslam'ın başından Emeviler gibi bir dert geçti,kendileri İslam'ı hanedanlık olarak almaları dışında,peygamber soyunu kesen,işlerine geldiği gibi hadisler sıkan bir toplumdu.(Bu noktada bende hadislerin güvenilir olduğuna katılmıyorum.)Peygamber ağzından gelmiş gibi hadis sıkmak kolay,halk ne kadar cahilse de o kadar kolay inanır.Yoksa bugün ne Fethullah ne Adnan Hoca falan olurdu...Din peygamber gidince direk bozulmaya başlar.İslam'da öyle oldu.Kim bilir neler eklendi,neler çıkarıldı.Hayat resmi tarihteki gibi güllük gülistanlık değil... _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights
Daha önce de çok defa söylemiştik; forumda herhangi bir din üzerinden iddialar savunmak, kişileri yargılamak yasaktır diye. Bunun yanı sıra kişisel atışmaların da ardı arkası kesilmemekte.
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3 ... 17, 18, 19
19. sayfa (Toplam 19 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız