Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Bas Gitar ve Ekipmanı Hakkında Her Şey
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
KorayE
"Müziktek" Mod

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 6:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bas gitar için birçok firmanın ürettiği yapıları ve tonları farklı manyetik var. Bu konuda forumda önceden yazılmış bazı şeyler bulabilirsin, özellikle J manyetikler hakkında...
Ek olarak www.basgitarist.com ve www.faanahtari.com'da da ayrıntılı bilgi bulabilirsin. Özel bir sorun varsa cevaplandirayım...
55

MesajTarih: Pzr 23.09.2007 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

horcrux demiş ki:
arkadaslar ben bas manyetikleri hakkında bilgi almak istiyorum isimleri ve farkları konusunda bilgi verebilecekler olanlar cevap verirse sevinirim...

ben de marka olarak pek bilmiyorum, ancak tür olarak 3 temel bas manyetiği var sanırım, single coil (j), split coil (p) ve humbucker. j ve p isimleri fenderin jazz ve precision modellerinde kullandığı manyetiklerden geliyor, single coiller daha parlak/modern sesli ve gürültülü iken humbuckerlar biraz daha dolgun ve koyu seslidir ve gürültüsü genelde pek olmaz, tabi manyetiğin sarım sayısı, malzemesi ve pozisyonuna göre değişiklik gösterir bunlar yine. split coil de ikisinin arası gibi diyebiliriz. manyetik klavyeye yaklaştıkça ses koyulaşır, köprüye yaklaştıkça parlaklaşır; aynı şekilde yanlış bilmiyorsam sarım sayısı arttıkça ses daha koyu olur, azaldıkça parlaklaşır.

yine de en iyisi gidip farklı manyetik tiplerini farklı baslar üstünde deneyip görmek eğer fırsatın olursa.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MezarkabuL33

MesajTarih: Sal 09.10.2007 11:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Merhabalar arkadaslar yukarda resmı bulunan extreme marka bass ı almayı düşünüyorum fiyatı 460 civarlarında başlangıc dzeyındeyım bu fiyata değermi yada gitar hakkındakı tam görüşlerini rica ediyorum iyi günler
Başa dön
55

MesajTarih: Sal 09.10.2007 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

MezarkabuL33 demiş ki:

Merhabalar arkadaslar yukarda resmı bulunan extreme marka bass ı almayı düşünüyorum fiyatı 460 civarlarında başlangıc dzeyındeyım bu fiyata değermi yada gitar hakkındakı tam görüşlerini rica ediyorum iyi günler

extreme pek bilinen/tutulan bir marka değil, o yüzden denemeden alacaksan benim fikrim ucuz da olsa daha bilinen birşey alman(harmony central'den bas reviewlarını okuyabilirsin marka/modele göre). 460 dolar ise bence bu bas için çok pahalı, 460ytl ise dolar bu kadar düşmüşken o fiyata daha iyi bişey bulabilirsin bence. mydukkandan biraz daha fiyatlara bak istersen, cort ve washburnün uygun fiyatlı başlangıç basları var, onun dışında dükkanlardan bakma imkanın varsa deneyip gör derim.

bunu şekli için düşündüysen de bc rich marka baslara bakabilirsin ama onlar da genelde pek iyi çıkmıyormuş duyduğum kadarıyla.
Başa dön
SkaterpunK

MesajTarih: Sal 23.10.2007 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hocam bende bass gitar çalıyorum stagg bc300gbk model yeniyim ama çok hızlı gidiyorum slap falan iyiyim onlarda bana biraz yardımcı olabilirmisiniz lütfen her ne olursa olsun söyleyin ben kırıkkalede oturuyorum anadolu güzel sanatlar lisesi öğrnsiyim burada bass gitar öğretmeni kursu filan yok lütfen yardım!
seyithn

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 10:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam siteye yeni kaydoldum bende basist olma yolunda giden bi red kit Very Happy neyse 2 ay önce cort action aldım amfim yok ama bilgisayarın kolonlarıyla haleddiorm sizce ne yapmalıyım henüz kursa gitmiyorum
Başa dön
Traa

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 11:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seyithn demiş ki:
selam siteye yeni kaydoldum bende basist olma yolunda giden bi red kit Very Happy neyse 2 ay önce cort action aldım amfim yok ama bilgisayarın kolonlarıyla haleddiorm sizce ne yapmalıyım henüz kursa gitmiyorum

Bana sorarsan önce kendine bi metronom al, sonra sağ elin basit tekniklerini gösterebiicek bi kitaptan yararlanmaya çalış yoksa ufacık bi yanlışını düzeltmek için 6 ayın gidebilir...Hangi tür müziki yapmak istersen iste bana sorarsan işin başından kendini folk, blues gibi türlere alıştır. Bide eğer amfinde yoksa bu senin için bi fırsat olabilir sıksık bası eline alıp amfisiz kolonsuz şekilde dohaçlama yapmaya, şarkıların baslarını çıkarmaya çalış, komik bile olsa yap bence...

Ben bunları bastan çok iyi anladığım için mi söyüyorum? Hayır, sadece eğer 4 sene önce bas gitara başladığım güne dönseydim böyle yapardım...Muhtemelen 2 kat daha iyi çalardım şu an enstrumanımı...
seyithn

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 11:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkür ederim.. peki cort action doğru aletmi sizce ?
Başa dön
55

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 18:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seyithn demiş ki:
cort action türkiyede başlangıç seviyesinde en çok satılan bas sanırım(benim de elimden geçti), sorunsuz bi tane seçip alırsan fiyat/performans olarak iyidir, ilerleyip daha iyi birşeye terfi edeceğinde de elinden rahat çıkartabilirsin, ama yine de son kararını verip almadan birkaç farklı model daha denersen daha iyi bir fikrin olur.
Başa dön
Traa

MesajTarih: Pzr 28.10.2007 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

55 demiş ki:
seyithn demiş ki:
cort action türkiyede başlangıç seviyesinde en çok satılan bas sanırım(benim de elimden geçti), sorunsuz bi tane seçip alırsan fiyat/performans olarak iyidir, ilerleyip daha iyi birşeye terfi edeceğinde de elinden rahat çıkartabilirsin, ama yine de son kararını verip almadan birkaç farklı model daha denersen daha iyi bir fikrin olur.

Tabi bide her tarza uygun olması gibi bi avantajı var...İyi bi seçim bana kalırsa
horcrux
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 29.10.2007 23:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaslar yamaha baslar hakkında ne düşünüyorsunuz bir de BBN4 modeli var onun hakkında da ne düşünüğünüzü söylerseniz sevinirim...
55

MesajTarih: Çrş 31.10.2007 18:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

horcrux demiş ki:
arkadaslar yamaha baslar hakkında ne düşünüyorsunuz bir de BBN4 modeli var onun hakkında da ne düşünüğünüzü söylerseniz sevinirim...
yamahanın basları genelde ortalamanın üstünde kalite olarak, bbn4 modelini bilmiyorum ama bb serisi bildiğim kadarı ile iyidir, ama tip/ağırlık/boyut açısından ben şahsen pek beğenmiyorum.
Başa dön
olgacxx

MesajTarih: Prş 01.11.2007 22:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar ben cort a6 kullanıcısıyım gayetde memnunum ama arkadaşım hiç extreme lere bulaşma derim
Başa dön
olgacxx

MesajTarih: Prş 01.11.2007 22:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yamaha japon üretimleri ve trb ler hariç beş para etmez bence
Başa dön
srcnmrt

MesajTarih: Cum 02.11.2007 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bende başlangıç için cort actions ab4 düşünüyorum ama emin değilim yinede gitarla ilgili görüşlerinizi sormak istedim
Başa dön
zztop

MesajTarih: Pzr 11.11.2007 2:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhabalar arkadaşlar.Suana kadar pek bi gitar bilgim yok vede bass gitar almak istiyorum.Ve bass a başlarken tercıh ettıgım marka Bc rıch beast dusunuyorum.Kullanan arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum bu arada yapmak ıstedıgım muzık turu metal core ve heavy sızce uygun bir gitarmı?
Başa dön
55

MesajTarih: Pzr 11.11.2007 19:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zztop demiş ki:
merhabalar arkadaşlar.Suana kadar pek bi gitar bilgim yok vede bass gitar almak istiyorum.Ve bass a başlarken tercıh ettıgım marka Bc rıch beast dusunuyorum.Kullanan arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum bu arada yapmak ıstedıgım muzık turu metal core ve heavy sızce uygun bir gitarmı?
bc rich bas kullananlar daha iyi bilir sanırım ama, duyduğum ve okuduklarıma göre bc rich baslarının en azından düşük fiyatlı modelleri kalite ve çalış konforu açısından pek tatmin edici değilmiş, yeni başlıyorsan ve aldığın bas öyle olursa ilerlemeni yavaşlatabilir. ton açısından uyar sanırım ama aktif manyetikli baslara da bakmanı önerebilirim aradığın ton için.
Başa dön
zztop

MesajTarih: Pts 12.11.2007 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

55 demiş ki:
zztop demiş ki:
bc rich bas kullananlar daha iyi bilir sanırım ama, duyduğum ve okuduklarıma göre bc rich baslarının en azından düşük fiyatlı modelleri kalite ve çalış konforu açısından pek tatmin edici değilmiş, yeni başlıyorsan ve aldığın bas öyle olursa ilerlemeni yavaşlatabilir. ton açısından uyar sanırım ama aktif manyetikli baslara da bakmanı önerebilirim aradığın ton için.

Peki yeni başlarken cort lardan başka önerebiliceğin bi gitar varmı?Ses ve goruntu yonunden beni tatmin edicek bi önerin olursa sevinirim
Başa dön
55

MesajTarih: Pts 12.11.2007 0:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zztop demiş ki:
55 demiş ki:
zztop demiş ki:

Peki yeni başlarken cort lardan başka önerebiliceğin bi gitar varmı?Ses ve goruntu yonunden beni tatmin edicek bi önerin olursa sevinirim

eğer ayırdığın bütçe çok kısıtlı değilse fernandeslere bi bakabilirsin görüntü açısından farklı bişey istiyorsan. veya gibson stili seviyorsan epiphone baslarına bak ama ton olarak tam istediğini veremeyebilir. bir de ibanez bt serisi var ton ve şekil olarak belki tatmin edebilecek. stagg sx gibi biraz daha altta kalan markalarda da ararsan çoğu farklı model ve şeklin kopyası bulunuyor ama kalite olarak deneyip görmek gerek tabi. esp'nin yine metale uygun ton ve şekle sahip basları var, ama en düşük modelini denedim ve sapı çok kalın, gövdesi de çok ağır geldi. tam bir model önermek istemiyorum çünkü en iyisi gidip denemen, rahatlığı da çok önemli çünkü.
Başa dön
zztop

MesajTarih: Pts 12.11.2007 14:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

seninde fazlası ile kafanı bozdum ama son bi sorum daha olucaktı.esp ltd ax 104 sıparısı verıcem fıyatı 350 euro verdıgım paraya değicek bir gitarmı aceba?
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75  Sonraki
71. sayfa (Toplam 75 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız