Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gitar ve Ekipmanı Hakkında (GENEL)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gitar ve Ekipmanı Hakkında (GENEL)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 286, 287, 288 ... 291, 292, 293  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
beddega

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 14:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar .ben dün itibari ile bir adet cort zenox z 44 aldım.gitar çok hoş tonlara sahip şimdilik çok menunum.gitar hakkında bilgisi olan birisi bana bu gitar hakkında geniş bilgi veririse çok sevinirim.ayrıca evdeki amfim kötü yani bayaa kötü.5.1 ses sistemine bağlamayı düşünüyorum.bu gitarın performansını artırırmı dendik anfiden daha iyibir performens almayı umuyrum bu değişiklikle sizce nasıl olur..digitech rp80 processorumde var .bu ekipmanla giterın kaçta kaçını kullanıyor olurum inşallah yüzde elliyi geçebiliyormdur Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
sologitarist1

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 16:05    Mesaj konusu: Ankara'da gitarımı custom boyatabileceğim bir atölye var mı? Alıntıyla Cevap Ver

Ankara'da gitarımı custom boyatabileceğim bir atölye var mı? Bilginiz varsa lütfen yardımcı olun.

En son sologitarist1 tarafından Sal 09.10.2007 12:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Manticore demiş ki:
Herhalde burada sormak gerekir bu soruyu:

Bir luthier'e (Tercihen Kenan Turgut) maple + maple sap yaptırmak kaça malolur bir fikriniz var mı?

Murat ben de kendisine yakin zamanda sordum. İnternetten 250-300 dolara maple scallop sap buldugumu soyledigimde "iyi fiyat, alabilirsin, kacirma" demisti. Uc asagi bes yukari o fiyata yapar sanirim kendisi.
Başa dön
keremd

MesajTarih: Pzr 07.10.2007 16:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beddega demiş ki:
arkadaşlar .ben dün itibari ile bir adet cort zenox z 44 aldım.gitar çok hoş tonlara sahip şimdilik çok menunum.gitar hakkında bilgisi olan birisi bana bu gitar hakkında geniş bilgi veririse çok sevinirim.ayrıca evdeki amfim kötü yani bayaa kötü.5.1 ses sistemine bağlamayı düşünüyorum.bu gitarın performansını artırırmı dendik anfiden daha iyibir performens almayı umuyrum bu değişiklikle sizce nasıl olur..digitech rp80 processorumde var .bu ekipmanla giterın kaçta kaçını kullanıyor olurum inşallah yüzde elliyi geçebiliyormdur Smile

Amfinin ne olduğunu bilmiyorum ama, 5+1 sisteminde ses çok cılız gelecektir.
Aynı zamanda gelecek için konuşuyorum. Gitar almadan önce araştır, gitarı aldıktan sonra iyimidir kötümüdür sormak pek mantıklı değil.
Kolay gelsin.
Başa dön
tuncaaa

MesajTarih: Sal 09.10.2007 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beddega demiş ki:

rp 50 de bide 80 de cabin simulasyonu var aletin adaptörünü takatken drum düğmesine basılıtıt caninet On yazısı geçiyo led screenden biraz dolgunlaşıyo ses ama 5+1 de tam tersi olabilir malum subw fln var bi dene ama güzel olabilir
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Manticore

MesajTarih: Sal 09.10.2007 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Manticore demiş ki:
Herhalde burada sormak gerekir bu soruyu:

Bir luthier'e (Tercihen Kenan Turgut) maple + maple sap yaptırmak kaça malolur bir fikriniz var mı?

Murat ben de kendisine yakin zamanda sordum. İnternetten 250-300 dolara maple scallop sap buldugumu soyledigimde "iyi fiyat, alabilirsin, kacirma" demisti. Uc asagi bes yukari o fiyata yapar sanirim kendisi.

Sağol Kerem. Sapı takacağım gitarın küllisi $150 bile etmiyor yahu, Squier falan öyle bir şeyler ayarlamak lazım herhalde buna.
Head2KoRn

MesajTarih: Cmt 13.10.2007 19:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar Ibanez rg370dx almayı düşünüyorum.
Ama hiç bir yerde Kore Malı bulamıyorum.
Kore'nin Endonezya ile arasında çok bariz alınabilecek farklar varmıdır ? Bildiğiniz satan yerler varmı ?

Not : Umarım doğru yere yazmışımdır.
DenizSayman

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istanbul bilmiyorum pek ve dediğin modelden de emin değilim ama ankaradaki kıvılcım ibanez satıyo istanbuldakinde de olması lazım bir bak oraya.
Bu arada çok bariz fark konusunda emin değilim varsa deneyerek görmek en iyisi.
Head2KoRn

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 20:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DenizSayman demiş ki:
istanbul bilmiyorum pek ve dediğin modelden de emin değilim ama ankaradaki kıvılcım ibanez satıyo istanbuldakinde de olması lazım bir bak oraya.
Bu arada çok bariz fark konusunda emin değilim varsa deneyerek görmek en iyisi.

Bulsam deniyeceğimde oda yok. Very Happy
Neyse sağolasın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
sologitarist1

MesajTarih: Cum 19.10.2007 19:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İlk 2 gitara aşık oldum! Keşke Türkiye'de böyle finish yapabilen olsaydı.

Adresleri: http://www.etguitars.com/
Adamlar Avustralya'dan ve sloganları "Guitars and Effects that are out of this world!!!"
Bitirilmiş gitarları ya da gövde ve sapları ayrı ayrı satıyorlar.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Char-BooRacK
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 0:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bu 777 lerin kendi hallerine de aşığım valla Very Happy
xodor

MesajTarih: Cmt 27.10.2007 17:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkdaşlar rg1570 gitarım 10 watt amteq amfım bıde korgax 10g var bende. ben (şimdilik) efektlerle pek uğraşmıorum salam bi iki tonum olsun bana yeter yani aslında lambalı amfim olsun başka bişi istemem ama alsamda evde nereye koyacam.Nese benim sorum acaba amfiyle efektörü satıp 50 watt marşaalh veya türü bişimi alsam ev için.yada 30 wattlık alıp efektoru satmasam yada onuda satıp sağlam distorşşnnn mı alsam aslında pedal pek ıstemıorum dıişştırsn cunku amfınıkılerde baya sağlam gıbı dırek wahh pedalı faln mı alsam şimdiden teşekkürler

satılık korg ax10g http://www.turkrock.com/ftopic89568.html
Başa dön
ngager

MesajTarih: Pts 29.10.2007 17:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar şuan cort x2 ve marshall mg30dfx amfim var bu aralar gitara bişiler yaptırmayı yada rg350ex almayı düşünüyorm eğer gitarla oynama yapıcak olursam emg 81 takıcam ne dersiniz ? Sad
Başa dön
Atalay

MesajTarih: Pts 29.10.2007 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ngager demiş ki:
arkadaşlar şuan cort x2 ve marshall mg30dfx amfim var bu aralar gitara bişiler yaptırmayı yada rg350ex almayı düşünüyorm eğer gitarla oynama yapıcak olursam emg 81 takıcam ne dersiniz ? Sad

Güzel ton alabilirsin, bence sorun yok. Seymour Duncan SH13 te iyi gider.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ngager

MesajTarih: Sal 30.10.2007 16:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya doğru söylüyosun ama bide tipi falan klavyesi rahat gelmiyo artık satmakta istemiyorm ne yapıcağımı şaşırdım
ngager

MesajTarih: Sal 30.10.2007 22:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beyler ya bu arada gitara custom boyatabilcek bi yer varmı (ANKARA) 'da yardım ederseniz çok makbule geçer
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Sal 20.11.2007 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tam bir çıkmazdayım Smile bana hak vereceksiniz, şöyle ki:

ibanez RG2550 sahibiyim, tuşem (özellikle sol el) oldukça sert ve gitar da floydlu olduğundan bendlerde oldukça zorlanıyorum (herşeye ramen 1.5 ses bend yapabilmeme ramen parmaklarım haddinden fazla zorlanıyor ve kullandığım tel takımı da 0.009)

sabit köprü ya da tremolo sistemine sahip bir gitara geçme düşüncem var ancak tremololu gitarlarda bu durumun değişip değişmeyeceğinden emin değilim, sabit köprülü gitarda ise tuşemin sertliğinden dolayı akort sorunu yaşayacağımı düşünüyorum

24 perde alerjim de var nedense, biliyorum psikolojik bir durum ancak alt perdelerde kafam dağılıyor herşey karman çorman olacak gibi geliyor, kayboluyorum adeta gitarda Smile 2 perdeden dolayı böyle birşey olması çok ilginç ancak böyle, bir degitarımda 19. perdeden sonrası oldukça dar ve bende odun parmaklı bir adam olarak zaten o perdeleri rahat kullanamıyorum yani tremololu(strat diyeyim) ve sabit köprü gitarlar (les paulları kastediyorum) 22 perde olduğundan bu gitarlara geçmek istememin nedenlerinden biride budur ancak..........

ne dersiniz ? Evil or Very Mad
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Sal 20.11.2007 19:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akort kaçırma işini kilitli burguyla falan halledersin belki ama diğer anlatıkların nasıl olur bilmiyorum Very Happy
Başa dön
BLaCK_MaGiC86

MesajTarih: Sal 20.11.2007 19:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten floydlu gitarlar harici için tek sorun akort kaçırması benim için, ancak kilitli burgularun hatırladığım kadarıyla asıl amacıakort stabilitesini sağlamak değildi...?
Başa dön
Monster_YGT

MesajTarih: Sal 20.11.2007 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

valla benim aklıma amacının akort kaçırmaması gerektiği geliyor başka şeyler için kullanılıyorsada bilmiyorum
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 286, 287, 288 ... 291, 292, 293  Sonraki
287. sayfa (Toplam 293 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız