Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Metallica II
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Metallica II
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 80, 81, 82  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
metalcafe

MesajTarih: Cum 12.10.2007 4:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok güzel tespitlerin var DamnationGame. Mesela St. Anger'daki riflleri yaratmak çok zor değil. Ancak St. Anger çıkaran bu grup yaratıcılığın doruk noktası albümleride çıkarmış bir grup. O yüzden bu becveriksizlik değil işine konsantre olamama olur. James Hetfield benim tanıdığım en büyük müzisyenlerden biridir yaratıcılık konusunda. Aynı şekilde senin o dediğin Satriani, Gilbert, Vai özentisi veletlerde yaratıcılık olsa onlara veler demez isimleriyle anardık. Aynı Kirk Hammett gibi. Kirk Hammett kamera karşısına geçip tek teknik atlayarak anlamsız duygusuz sololar atarak hava atmayı seven bir gitarist değil yoksa emin ol çok iyi bir gitaristtir. Ayrıca herkeste olmayan bişey var adamın önüne parça koy sana solosunu yazsın. Bu acayip zor bir olaydır. Her grupta rastların solo kasamazlar parçanın üstüne yazdıklarıda abuk subuk bişey olur. Kirk Hammett ve bazı konularda çok abartıyorsun. Ayrıca St. Anger albümünde Kirk Hammett'a git yeni şeylerle gel dediler solo atma demediler. Bob Rock'ın son röportajını okuduysan bilirsin. Yeni albüme gelince senin yaptıgın teknik yorumların hepsinin farkında Metallica zaten Rubin'de seninkilere benzer yorumlar yaptı gruba, ve grup artık bu ve buna benzer bir çok yorumun fazlasıyla farkında. Tamam Lars Ulrich her albümden önce ötüyordu Master Of Puppets gelecek diye. Ancak bu sefer Kirk'te James'te konuştu. Bu sefer var bi haltlar. James'in sesine gelince konserlerde de dikkat ettim St Anger dönemi vokali kasmıyor bu bence iyi. Çünkü tatlı sert vokalden tamamen sert bir vokale kaymıştı buda James'in özgünlüğünü azaltmıştı. Ha ses gitmiş yapacak bişey yok ama bence hala yaşına göre fena değil. Yav gerekirse vokal olamsın instrumental yapsın. Dediğin gibi To Live Is To Die ayarına çeksin kendini James oda bana fazlasıyla yeter. Herşey bir yana eski gruplardan albümleri yankı yapan pek grup olmadı. Metallica'da ortalığı inletemezse metal camiasında büyük bir çöküş başlar bana göre. Nu metal sıçtım metal anadolu rock zımbırtıları taban yapar yazık olur. Sadece Metallica açısından önemli bir albüm değil bence. Ucu bir çok yere değecek.
DamnationGame

MesajTarih: Cum 12.10.2007 9:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
Çok güzel tespitlerin var DamnationGame. Mesela St. Anger'daki riflleri yaratmak çok zor değil. Ancak St. Anger çıkaran bu grup yaratıcılığın doruk noktası albümleride çıkarmış bir grup. O yüzden bu becveriksizlik değil işine konsantre olamama olur. James Hetfield benim tanıdığım en büyük müzisyenlerden biridir yaratıcılık konusunda. Aynı şekilde senin o dediğin Satriani, Gilbert, Vai özentisi veletlerde yaratıcılık olsa onlara veler demez isimleriyle anardık. Aynı Kirk Hammett gibi. Kirk Hammett kamera karşısına geçip tek teknik atlayarak anlamsız duygusuz sololar atarak hava atmayı seven bir gitarist değil yoksa emin ol çok iyi bir gitaristtir. Ayrıca herkeste olmayan bişey var adamın önüne parça koy sana solosunu yazsın. Bu acayip zor bir olaydır. Her grupta rastların solo kasamazlar parçanın üstüne yazdıklarıda abuk subuk bişey olur. Kirk Hammett ve bazı konularda çok abartıyorsun. Ayrıca St. Anger albümünde Kirk Hammett'a git yeni şeylerle gel dediler solo atma demediler. Bob Rock'ın son röportajını okuduysan bilirsin. Yeni albüme gelince senin yaptıgın teknik yorumların hepsinin farkında Metallica zaten Rubin'de seninkilere benzer yorumlar yaptı gruba, ve grup artık bu ve buna benzer bir çok yorumun fazlasıyla farkında. Tamam Lars Ulrich her albümden önce ötüyordu Master Of Puppets gelecek diye. Ancak bu sefer Kirk'te James'te konuştu. Bu sefer var bi haltlar. James'in sesine gelince konserlerde de dikkat ettim St Anger dönemi vokali kasmıyor bu bence iyi. Çünkü tatlı sert vokalden tamamen sert bir vokale kaymıştı buda James'in özgünlüğünü azaltmıştı. Ha ses gitmiş yapacak bişey yok ama bence hala yaşına göre fena değil. Yav gerekirse vokal olamsın instrumental yapsın. Dediğin gibi To Live Is To Die ayarına çeksin kendini James oda bana fazlasıyla yeter. Herşey bir yana eski gruplardan albümleri yankı yapan pek grup olmadı. Metallica'da ortalığı inletemezse metal camiasında büyük bir çöküş başlar bana göre. Nu metal sıçtım metal anadolu rock zımbırtıları taban yapar yazık olur. Sadece Metallica açısından önemli bir albüm değil bence. Ucu bir çok yere değecek.

-Ben becereksizlik demedim...Müzikal yaratıcılık konusunda kendilerini yenilememeleri ve hep aynı müzikal teorilerden beslenmeleriden ve parça duyuluşlarının sound ayarları haricinde hep aynı olmasından bahsettim. Tabi "işine konsantre" olmamamazlıkda yeni arayışlardan çok eski hazır elde olanların ambalajını değiştirerek sunmayla parelel giden şeylerden birisi ama tam olarak dediğimle örtüşmüyor.

Ayrıca video'da gördükki adamlar ellerinde gitarlarla pek fazla vakit geçiriyor stüdyoda. Yani negatif bir hissiyata rağmen gitara ve riff'lere epey bir konsantreler. Yeni bir şeyler deneyebilirlerdi SOUND haricinde. Laughing

-Bir takım değişiklik gerektiren durumlardan haberdar olduklarını biliyorum. Prodüktörleri Metal piyasasındaki değişik grupları ve tarzları takip eden bişr adam. Stratovarius'tan Therion'a kadar Metallica'nın şu an ait olduğu mainstream sahneden uzak Metal gruplarını bile takip eden birisi. Metallica'ya katkısı çok daha iyi olacaktır.
Buraya yazmamın sebebi kendi kişisel dinleyici beğenimi ortaya koymak. Çünkü Metallica'nın senelerdir hep ilk iki notası Kalın Mİ ve Oktav mi olan şarkılarını dinliyoruz, aynı gamdan çalınan. Bu tek düzelik yaratıyor.
Buna rağmen yani hep aynı teoriden beslenmelerine rağmen bukadar çok parça besteleyebilmeleride takdire değer.

-Bu arada Kirk Hammet ile ilgili bazı şeylere katılmıyorum. Biraz bilinçsizce cevap vermişsin. Yaygınlaşan yeni nesil gitar teknikleri, performansçıları ve bunların internet üzerinden her an ulaşılabilen örneklerinden bihaberlik seziyorum.

*Youtube'da çalan herhangi bir gitaristi örnek vermemin amacı gitar çalım tekniklerinin ne kadar geliştiği ve yaygınlaştığını söylemek içindi. Kalkıpta o arkadaşlar Metallica'nın yerine geçsin veya hemen ünlü olsun diye bir şey istememden dolayı değil.
OK...Metallica gitaritsleri iyi çalıyorlar ama kendi çapları içerisinde iyi çalıyorlar. Ama çaplarını teknik anlamda büyütüyorlar mı? Hayır...
Olsada biz görmüyoruz zaten... Teknik anlamda hep aynı şeyleri sunuyorlar.
Dolayısıyla ufacık çocukların bile çalım ve besteleme tekniklerini geliştirdikleri bir ortamda Metallica'nın Old School tekniklerle halen enstruman çalması ve besteleme yapması gelişen Metal camiasında geride kalmalarına neden oluyor.
Dolayısıyla sadece isimlerinden ve geçmişlerinden dolayı merak edilen bir grup olma vaziyetini kazanıyorlar.

Bir çok grubun yeni albümü merak ediliriken "acaba nasıl sololar, nasıl riffler ve nasıl vokaller besteleyecekler" şeklinde bir merak varken Metallica için "acaba eskisi gibi sertmi olacaklar yoksa kafalarına göre mi takılırlar" düşüncesi baskın çkıyor.
Yani acaba Kirk hangi teknikleri kullanır, James'in vokal melodileri nasıl olur veya Lars'ın davul partsiyonları nasıldır tarzı düşünceleri kimse aklına getirmez oldu.
Metallica'nın esntruman partisyonlarıyla ilgili yorumlar Justice albümünde kaldı neredeyse. 92-93 senesinde yapıyorduk o Lars ve Kirk'ün nasıl çaldığına dair yorumları. Daha sonralarda Metallica'nın nasıl çaldığına dair yorumlar sadece performanslarının düştüğü üzerine yapıldı.

*Bu arada TEKNİK OLMANIN DUYGUSAL ÇALIM YAPMAYLA TERS ORANTILI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM... Malmsteen ve benzeri bir kaç örnekte geçerli olsada diğer hiç bir örnekde bu geçerli değil.
Görünüşte sadece İYİ BİR BAHANE.
Ben Vai, Satriani ve Gilbert gibi Metal sahnesinin dışında kalmaya yakın olanlardan bahsetmemiştim ama bu 3'ünü bile herkez teknik olduğu için değil ilk başta DUYGUSU için dinler. İlginç geldiği için dinler...

Marty Friedman'a bakalım...Kirk Hammet'tan kat kat daha teknik bir adam...Hemde Kirk'e göre çok daha temiz çalıyor ve müzik teorisine müthiş hakim. Ama hemen hemen herkese göre Dünya'nın en DUYGUSAL ÇALAN ELEKTRO GİTARİSTİ.
Zaten ne kadar çok müzik teorisine ve çalım tekniğine hakim olursan DUYGUYU VERME OLASLIĞIN işin içine NİYET unsuruda girdikten sonra dahada çok artar.
Eğer bir gitarist teknikli veya tekniksiz olsun o işin NİYETİNE soyunmadıysa DUYGUYU veremez zaten.

Keza Metal ve Rock müziğin duygu olmadan çalınmaya başlanmayacağınıda gayet iyi biliyoruz. Çalmaya niyet etme aşamasında değilde çalıp ürününü ortaya koymuş adamlardan bahsediyorsak zaten belirli bir duygu yoğunluğundan geçmişlerdir halihazırda.

*Kirk için önüne ne koyarsan koy solo yazar demişsin....
Ehhh fırıncıyı fırına koyup önüne un, su, tuz verirsen ekmek yapar gibi bir şey olmuş bu...
Benim önümede herhangi bir riff koy ortalama bir gitarist olarak bende solo yazarım. Sadece ben Metallica grubunun official gitaristi değilimdir ve yaptığım şey Metallica olarak adlandırılmazda başka bir şey olarak adlandırılır...

Ki zaten Kirk Hammet öyle bir solo tekniği kullanıyorki isterse en alakasız riff gitsin o kokmaz bulaşmaz baside indirgenmiş PENTATONİK BLUES gamı sayesinde her yere bir şey uydurabilir.

Minör riff gitsin o gam onada uyar Majör riff gitsin onada uyar...Hatta modülasyon yapsın ona bile ufak bir pozisyon değiştirmeyle uydurabilir. Çünkü adam en kolay çalınan ve her alt yapıya bukalemun gibi en kolay uyum sağlayan Gam'ı kendisine mal etmiş senelerdir, bir kaç örnek hariç oradan takılıp duruyor.

Ehhh yiyende işte böyle yiyor.
Hani biz yemesekte oturup dinliyoruz çünkü seviyoruz adamları ama işin farkındalığını yaşamakla cahil cahil "anaaaa ne hayvan solo atmış laaaa" diye dinlemekte bir başka durum. Twisted Evil Very Happy Cool

Bilmem anlatabiliyormuyum?
* Şu Metallica fanları biraz bulundukları noktanın ilerisindeki müzikleri ve gruplarıda keşfedip olaylara hep bu noktadan değilde başka noktalardanda baksalar ne iyi olacak. Wink
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
metalcafe

MesajTarih: Cum 12.10.2007 10:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gilbert ve diğerlerini örnek verirken belirttim teknik oldukları kadar duygulu çaldıkları için isimleri var dedim. Yani bu konuda zaten senle zıt fikirli değilim. Marty Friedman'a gelirsek sadece bir karşılaştırma bence bu. Onunda eksiği grubunda kalamadı. O ayrı bir konudur gerçi Dave filan da konu olurda gitaristliğin dışında da Kirk'in artıları var yoksa Marty Friedman benim en beğendiğim gitaristlerin başında gelir. Kirk Hammett'tan iyidir bunuda her seferinde söylerim. Ama Metallica'da yıllardır Kirk var ve herkes bu durumdan memnun Friedman karşılaştırması gereksiz bana göre. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bir çok yorumunda ama söylemek istediğim bu bahsettiğimiz modern teknikleri Kirk Hammett'ın kullanmaması bilmediği anlamına mı gelir illaki? St Anger'da solo atmadı grup ona git yeni şeylerle gel dediğinde aslında SENİN SÖYLEDİĞİNİN aynını Kirk'e söyledi. Yeni teknikler. Ama Kirk solo olmasın diye anladı bakalım görecez Kirk neler yapacak. Yanlız bir nokta var Metallica yeni şeyrlere yelken açsada açmasada eleştriyorsun ben 3 yıldır senin yorumlarında bunu sezdim doğrusu. Yeni bişey yapsa nerde eskiler avrupalı metal akımlarına kapıldılar koskoca metallica gibi yorumlar. Eskisi gibi takılsalar kardeşim dğeişin artık baymaya başladı gibi yorumlar. Sadece sende değil tabi ama dikkatimi çekmedi değil. Gerçi ne desek boş albüm herşeye cevap oalcak iyi yada kötü.
Spacetimereality

MesajTarih: Cum 12.10.2007 12:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.youtube.com/watch?v=ttaqVd0rOjA&mode=user&search
http://www.youtube.com/watch?v=hR3TIL2En80
DamnationGame

MesajTarih: Cum 12.10.2007 12:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
Gilbert ve diğerlerini örnek verirken belirttim teknik oldukları kadar duygulu çaldıkları için isimleri var dedim. Yani bu konuda zaten senle zıt fikirli değilim. Marty Friedman'a gelirsek sadece bir karşılaştırma bence bu. Onunda eksiği grubunda kalamadı. O ayrı bir konudur gerçi Dave filan da konu olurda gitaristliğin dışında da Kirk'in artıları var yoksa Marty Friedman benim en beğendiğim gitaristlerin başında gelir. Kirk Hammett'tan iyidir bunuda her seferinde söylerim. Ama Metallica'da yıllardır Kirk var ve herkes bu durumdan memnun Friedman karşılaştırması gereksiz bana göre. Ne demek istediğini çok iyi anlıyorum bir çok yorumunda ama söylemek istediğim bu bahsettiğimiz modern teknikleri Kirk Hammett'ın kullanmaması bilmediği anlamına mı gelir illaki? St Anger'da solo atmadı grup ona git yeni şeylerle gel dediğinde aslında SENİN SÖYLEDİĞİNİN aynını Kirk'e söyledi. Yeni teknikler. Ama Kirk solo olmasın diye anladı bakalım görecez Kirk neler yapacak. Yanlız bir nokta var Metallica yeni şeyrlere yelken açsada açmasada eleştriyorsun ben 3 yıldır senin yorumlarında bunu sezdim doğrusu. Yeni bişey yapsa nerde eskiler avrupalı metal akımlarına kapıldılar koskoca metallica gibi yorumlar. Eskisi gibi takılsalar kardeşim dğeişin artık baymaya başladı gibi yorumlar. Sadece sende değil tabi ama dikkatimi çekmedi değil. Gerçi ne desek boş albüm herşeye cevap oalcak iyi yada kötü.

Aslında bir bakıma dediğin şöyle doğru.
Kirk bir takım teknikleri kullanmamış bir gitarist değil. Bir çoğundan haberdar ve zamanında kullandı.
80'lerde bir çok velet daha doğmamışken Creeping Death'in solosunda sweep picking One'ın solosunda tapping, Shortest Straw'ın solosunda diminish arpej gibi bazı teknikleri veya teorileri uyguladı.
Ama 90'lardan sonrasına bakıyorsun Sad But True'nun solosundaki minör gamları bile kolaylaştırmak adına gam bölümlerini Bendlerle değiştirmiş, çalımı zor sıralı gamları pentatoniklerle değiştirmiş falan. Yani bir kolaylaştırma harekatı var.
Blackend'ın solosundaki bazı yerleri mesela çalmayıp atlıyorlar.
Orijinal çalımlarından hep uzaklaşma var.

Gerçi son bir kaç video izledim. Dyres Eve'in solosuna falan kasmış, bir geri dönüş var. Bunun nedeninide Metallica'nın hiç çalmadığı eski parçalarını konserlerde çalmak için hatırlama yoluna gitmesi. İşte bu silkiniş içinde elemanlar bir geri dönüm yaşadılar 2005-06'dan beri. Master Of Puppets'ın 20. yıl dönümü nedeniyle eskilere çalışmışlar.

Ama artık Metallica gerçekten dinleyicisine keyif vermekten uzaklaştı. Adamlar her konserlerinde benzer şeyleri çalıyorlar ve ilginç olmaktan uzaklar. Her gün çıkıp sahnede ONE, MOP, SANDMAN, BELLZ çalınırsa duygusallığı yitirilir.
Ehhh St. Anger ve Reload ve Load'da çok fazla çalamıyorlar konser ortamına uymuyor diye.
Yeni albümde hem konserlerde çalmak için daha uygun parçalar hemde yeni bir soluk getirecek materyaller olur diye umuyoruz.

Yine konumuz olan Kirk'e gelicek olursak. Mütevazilik bakımından grubun en sevdiğim elemanı ama keşke çalımı ve dinlenmesi daha zevkli sololar ortaya çıkarsa.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kingofloss__

MesajTarih: Cum 12.10.2007 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kirk'ün özellikle Kill'em All'daki tüm soloları aynı kalıptan çıkma gibi...Son albümlerde daha minimalist bir anlayış var.Bence en iyi soloları The Outlaw Torn ve Fade To Black'te atıyor.Çoğu solosunu severim aslında,şarkılara bir şekilde oturuyor.
thunderhead

MesajTarih: Cum 12.10.2007 13:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Birinin o vah pedalini elinden almasi lazim o elemanin Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Spacetimereality

MesajTarih: Cum 12.10.2007 14:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Müziği neden picking'lerle, tappinglerle sınırlıyoruz, anlamıyorum. İnsan nasıl hissediyorsa öyle çalmalıdır gitarını. Soundgarden gitaristi Kim Thayil'in bir lafı vardır ki çok severim: "Bana göre mükemmel bir gitar solosu Neil Young'ın Cinammon Girl şarkısındaki solodur. Bu soloda Neil sadece 1 nota çalar."
DamnationGame

MesajTarih: Cum 12.10.2007 14:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Spacetimereality demiş ki:
Müziği neden picking'lerle, tappinglerle sınırlıyoruz, anlamıyorum. İnsan nasıl hissediyorsa öyle çalmalıdır gitarını. Soundgarden gitaristi Kim Thayil'in bir lafı vardır ki çok severim: "Bana göre mükemmel bir gitar solosu Neil Young'ın Cinammon Girl şarkısındaki solodur. Bu soloda Neil sadece 1 nota çalar."

Tabiki dediğinde haklısın kişi nasıl hissediyorsa ve nasıl istiyorsa öyle çalar. Ama konu şu an Kirk Hammet ve biz onunyaptığı şeyleri irdeliyoruz. Ayrıca müziği sadece tap ve sweep'lerle sınırlandırmak gibi bir düşüncemiz yok. Olayı geniş tutmak lazım...en basit bend'den orkestrasyona kadar müziğin her konusu irdelenmeye müsaittir.
Konunun gidişatının nereden çıktığı çok belli.
metalcafe

MesajTarih: Cum 12.10.2007 21:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

DamnationGame demiş ki:

Kirk bir takım teknikleri kullanmamış bir gitarist değil. Bir çoğundan haberdar ve zamanında kullandı.
80'lerde bir çok velet daha doğmamışken Creeping Death'in solosunda sweep picking One'ın solosunda tapping, Shortest Straw'ın solosunda diminish arpej gibi bazı teknikleri veya teorileri uyguladı.
Ama 90'lardan sonrasına bakıyorsun Sad But True'nun solosundaki minör gamları bile kolaylaştırmak adına gam bölümlerini Bendlerle değiştirmiş, çalımı zor sıralı gamları pentatoniklerle değiştirmiş falan. Yani bir kolaylaştırma harekatı var.
Blackend'ın solosundaki bazı yerleri mesela çalmayıp atlıyorlar.
Orijinal çalımlarından hep uzaklaşma var.

Gerçi son bir kaç video izledim. Dyres Eve'in solosuna falan kasmış, bir geri dönüş var. Bunun nedeninide Metallica'nın hiç çalmadığı eski parçalarını konserlerde çalmak için hatırlama yoluna gitmesi. İşte bu silkiniş içinde elemanlar bir geri dönüm yaşadılar 2005-06'dan beri. Master Of Puppets'ın 20. yıl dönümü nedeniyle eskilere çalışmışlar.

Ama artık Metallica gerçekten dinleyicisine keyif vermekten uzaklaştı. Adamlar her konserlerinde benzer şeyleri çalıyorlar ve ilginç olmaktan uzaklar. Her gün çıkıp sahnede ONE, MOP, SANDMAN, BELLZ çalınırsa duygusallığı yitirilir.
Ehhh St. Anger ve Reload ve Load'da çok fazla çalamıyorlar konser ortamına uymuyor diye.
Yeni albümde hem konserlerde çalmak için daha uygun parçalar hemde yeni bir soluk getirecek materyaller olur diye umuyoruz.

Yine konumuz olan Kirk'e gelicek olursak. Mütevazilik bakımından grubun en sevdiğim elemanı ama keşke çalımı ve dinlenmesi daha zevkli sololar ortaya çıkarsa.

Bak bunlara katılıyorum işte. Birde konserlerde Mop One gibi parçaları çalmaları yani hep setlistin neden bu kadar benzer olmasını bir ara araştırdım bende, meğer seyirciye göre hazırlanıyormuş setlist. O yüzden hep öne çıkan parçalar çalınıyor. Enter Sandman konserlerin vazgeçilmezi olmuş oda güzel bir örnekti Smile Kirk hakkında söylediklerinde doğru. Eskiden her soloları her biri ayrı tad 90 sonrası var tabi öncekilere göre eksiklik. Birde güzel noktaya değinmişsin Kirk her soloyu sahnede coverlıyordu. Benim tahminimce sahnede hep aynı şeyleri çalmaktan sıkılıp coverlıyor. Gitaristler bilir. Ancak bu seyircinin pek hoşuna gitmiyor benimde. Fade To Black solosu 85 konserleri sonrasında çoğunlukta sahnede coverladı bu konuda çok siştem etmişimdir kendisine Smile Ancak 2005 gibi soloları artık kayıttaki haliyle çalıyor buda eskinin ilhamımıdır nedir bilemiyorum. Beni ümitlendiren durumlar bunlar. James'inde son konserlerde canlı çalması hızlı çalmasıda cabası.

Bu arada arkadaşta haklı Kirk vah pedalına takmışsa buda onu mutlu ediyordur. Adam bu şekilde müzikten zevk alıyordur yada can damarıdır müzikte bilemeyiz. Ama ben isterdir yeni albümde Kirk'ten bir sweep picking, çünkü parçayı acayip canlandırıyor. Tabi bu benim beklentim ama genel olarak duygulu çalsınlar içlerinden geleni yapsınlar yeter. St Anger gibi zorlama millete cevap bir albüm olmasın. Metallica sonuçta bunun adı.
DamnationGame

MesajTarih: Cum 12.10.2007 21:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Kirk'ün wah wah'a yüklenmesi Hendrix'i kendisine idol almasından dolayı. Hendrix'in wah kullanan ilk gitarist olduğunu duymuştum...yoksa icat eden miydi. Neyse kesin bilen birisi varsa yazsın.
chromatickey

MesajTarih: Cum 12.10.2007 22:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

st anger daki sorun yaratıcılığın olmayışıydı - bence. some kind of monster ı izledim. adamların tamda en bunalım hatta grubun dağılma noktasına geldikleri bir anda hadi albüm yapalım mantığıyla stüdyoya girilmiş ve ıkına sıkıla çıkarılmış bir iş olduğu ortada. tabiki bu adamlar geçmişte ne rifler cıkardılar ne sözler yazdılar ama st anger olmamış. olamamış.

videoda izleyebiliyorsunuz. bankacı gibi belirli iş saatleri belirleyip o saatlerde çalışıyorlardı. müzikte saat olmaz kardeşim. kaç kez uyumak için yatağa girip aklıma bir melodi yada bir iki cümle söz gelip kalktığım oldu. ilham ne zaman geliyorsa o zaatte çalarsın çalışırsın.

www.myspace.com/emrechrom
Başa dön
masterofmasters

MesajTarih: Cum 12.10.2007 22:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
DamnationGame demiş ki:

.....Ama 90'lardan sonrasına bakıyorsun Sad But True'nun solosundaki minör gamları bile kolaylaştırmak adına gam bölümlerini Bendlerle değiştirmiş, çalımı zor sıralı gamları pentatoniklerle değiştirmiş falan. Yani bir kolaylaştırma harekatı var...

...Birde güzel noktaya değinmişsin Kirk her soloyu sahnede coverlıyordu. Benim tahminimce sahnede hep aynı şeyleri çalmaktan sıkılıp coverlıyor. Gitaristler bilir...

coverlamak iyidir de sallamak fena..kaç konser videosunda denk geldiğimi hatırlamıyorum ama önemli olan eğer orjinalini çalmayacaksan ya da sıkıldıysan daha iyisini çalmandır..yeni birşeyler eklemendir..yani kimse Kirk'ten blues sololar atmasını beklemez, istemez...çaldıklarına yeni teknikler ekleyerek, mesai harcayarak yeni etkiler yaratacak modlar kullanmasını filan bekler...
Başa dön
illnino

MesajTarih: Cmt 13.10.2007 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

st.anger da ki davul tonuda rezaletti. teneke gibi...
Spacetimereality

MesajTarih: Cmt 13.10.2007 20:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

başlığın adı da çok manidar oldu... zira ben load çıktıktan sonra "bu ne rezalet olm böyle" diyen arkadaşlara "siz de o zaman yeni grupmuş farzedin, adı da metallica 2 olsun, delirtmeyin adamı" diyordum Smile
1000mirrors

MesajTarih: Cmt 13.10.2007 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

chromatickey demiş ki:

videoda izleyebiliyorsunuz. bankacı gibi belirli iş saatleri belirleyip o saatlerde çalışıyorlardı. müzikte saat olmaz kardeşim. .

Bankacılıkta da yok kardeşim saat maat her akşam fazla mesai yapıyoruz beş kuruş almadan Very Happy Hep düzenli tatil az mesai için bankacı gibi denir yok böyle bir olay.
Gerçi televizyonda hemşirele laf edilir hemşireler yollara dökülür gibi alakasız oldu biraz müdahalem farkındayım Very Happy
metalcafe

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 11:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

illnino demiş ki:

Rezalet Metallica'nın tanımadığı bir terimdir. St Anger Metallica'nın en kötü albümü ama piyasada da 5 milyon satmış bir albümdür. 5 milyona biraz saygı göstermek lazım 5 milyon insandan bir tanesi bilemi müzikten anlamıyor? Davul tonlarına gelince sadece frantic parçasında uyumlu olmuş ancak diğer parçalarda iyi olmamış bana göre de bu konu susurluk davası gibi bişey oldu Very Happy Bitmiyor paso biri çarkı başa alıyor bak ne güzel muhabbet ilerlemiş yeni albüm hakkında konuşuyoruz beklentileri konuşuyoruz, biraz güncelliyelim kendimizi.

Ben Kirk coverlıyor soloları derken hata etmişim yani suç bende doğaçlama yapıyor demem gerekiyordu. Doğaçlama çok üstün bir yetenektir ancak asla kayıt esnasında üzerinde günlerce uğraştığın, her an geldi gelecek ilhamları üğzerinde kullandıgın solo kadar iyi olamaz. O yüzden daha iyisini çalmak için ön hazırlık gerekir ki buda coverdır suç bende yani ben yanlış kelime kullandım.
Asmodeus_the_Demoniac

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 14:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
[
Rezalet Metallica'nın tanımadığı bir terimdir. St Anger Metallica'nın en kötü albümü ama piyasada da 5 milyon satmış bir albümdür. 5 milyona biraz saygı göstermek lazım 5 milyon insandan bir tanesi bilemi müzikten anlamıyor? .

burda metallica'dan bahsediyoruz.yeni yetme bi gruptan değil.adamlar 20kusür senedir piyasada en büyüklerinden biri.hani bi deyim vardır''şu grup osursa bile bir kaç milyon satar diye'' işte st.anger metallicanın osssurduğu albümdür.ondan çok daha iyi albüm olan load albümüde 5-6 milyon civarında satmıştı.keza maiden'in x factor albümüde ossurduğu albümdür.kimbilir kaç milyon satmıştır. grupların kemik fanları vardır. isterse en berbat albümünü yapsın.meraktan da olsa alır dinlersin.metallica kadar olmayan gruplar bile kaç yüzbin satıyoken metallica için 5 milyon normal bi rakamdır.çünkü ellerinde 11-12 milyon adet satmış black albüm var.gerçekten süper,über albüm olsa zaten 7-8 milyonun altında satmazdı.

not:cradle of filth'in son albümü en berbat albümü ama o bile eminim araştırın en az 150-200 bin satmıştır.o bile o kadar satıyoken metallica gibi dünya pazarında satıl rakamı olan bir grup için 5 milyon normal albüm satışı demektir.
anarchy_in_turkey

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 14:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Metallica son albümüne kadar sürekli bir düşüş
içindeydi ama iron maiden gibi yenilenip daha sıkı bir giriş yapabilirler mi? Neden olmasın ,ama artık klişe olmuş "we are going back to roots" sloganına sarılmadan emek vererek yeni bir şeyler yapmalılar...
illnino

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metalcafe demiş ki:
illnino demiş ki:

Rezalet Metallica'nın tanımadığı bir terimdir. St Anger Metallica'nın en kötü albümü ama piyasada da 5 milyon satmış bir albümdür. 5 milyona biraz saygı göstermek lazım 5 milyon insandan bir tanesi bilemi müzikten anlamıyor?

Abicim ben öyle mi demek istedim? Öyle anladıysan helal olsun ne diyim.........
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, ... 80, 81, 82  Sonraki
2. sayfa (Toplam 82 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız