Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Eski (K6) Kemancı'nın karşısında Haydar Bar'ı hatırlayan var mı?? ucuza tekila, bira...müziklerse arabesk, rock karışık artık şansına ne çıkarsa... paramız olmadığında orada başlardık içmeye, kafayı düzeltip öyle geçerdik mekanlara... istanbul'da 96-99 yılları arası tavan yapmıştı barlar.. rock barlar full dolardı.. acayip eğlenceliydi o zamanlar.. ben 73'de Beyoğlu'nda doğup büyüdüm... Daha 5-6 yaşımdayken Hendrix, Led Zeppelin plakları çalardı evde.. gitar çalmayı babam öğretti..haliyle böyle büyüyünce rock barlara takılırdım (bir kaçında grubumla çaldımda) K6, hassictear, sığınak, guitar, Gitanes, çalıntı, madrid, Karavan hatta neva daha sonraları barcelona, hangar, zurich... çoğu kapandı...90'lar da barlarda başlayıp hala süren arkadaşlıklarım var.. Bir de Abdullah sokak var, orası da fenomendir.. sanmıyorum ki yeni nesilden orada pek takılmış olan olsun.. neyse benim gibi o günleri doya doya yaşamış olanları çok şanslı sayıyorum..
30yaş üstü olarak eskilerden hatırladıklarım İzmirde denizatının gözgözü görmeyen ve daracık alanı. Minicik ahşap evlerden bozma rock barlarda canlı müzik dinleme çabası. Erkeklerin kısırlık tehlikesi yaratan dar kotları. Kızların annane desenli uzun kahverengi elbiseleri. Saçlardan sarkan o acaip ipler. Kulaklardaki sayılamaz çoklukta küpeler...şimdilik aklıma gelenler...
Bu arada hep olanları yazmışsınız. Ben o yıllarda olmayanları da yazayım. Türk sanat musikisi, halk müziği ve pop cover'ı yapan gruplar yoktu. Amatör grupların web sayfaları, internette dolaşan demoları yoktu. Zaten internet yoktu. C64 lerle sadece oyun oynanırdı. Ha bir de sample yoktu. Herkes kendi enstrümanını çalardı iyi kötü. Saçlarını başlarını yaptırıp bara düğüne gelir gibi topuklu ayakkabılarla gelen kız arkadaşlar yoktu... vs. _________________ KAWA TON /\ AIMONA EAYTOY
Tüm saatler GMT + 3 Saat Sayfa Önceki1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
9. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız