Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Progressive Rock ve Fusion...
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Progressive Rock ve Fusion...
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 135, 136, 137  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 06.09.2007 20:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

beat demiş ki:
moog, enchant senin başına iş çıkarttı, orası doğru. Peki siz ikiniz birden benim başıma hepten bela açmaya devam ediyorsunuz Wink . Sözünü ettiğiniz albümlere fırsat buldukça bakacağım. Bu arada Tfk ve Sieges Even'ın yeni albümleri geliyor. Her ikisi de bu senenin prog adına güzel kapanmasına katkıda bulunacak gibi.

Ayrıca, geçen hafta sipariş verdiğim bazı IQ, Isildurs Bane ve Iluvatar albümleri geldi. Dinledikçe onları da yazacağım.

ben başına bela olmaya devam edeceğim daha dur bakalım.Smile
the flower kings ve sieges even'ın da bu sene albüm çıkartacaklarını düşünürsek bu senenin prog müzik açısından en verimli sene olacağını yazmak doğru olacaktır.
IQ'nun hangi albümlerini aldın bilmiyorum ama isildurs bane seçimin gayet iyi olmuş. iluvatar için birşey demiyorum. "children"ı da aldın sanırım ve bu albüm benim neo-prog albümler arasındaki ilk 5'imin içerisindedir. "late of conscience"(dinlemeyeli çok oldu yanlış yazmış olabilirim.) diye bir şarkı vardır ki ilk dinlediğimde şoke olmuştum. vokaller çok iyi. klavyeler ise zaten orjinaldi. bu grupta cairo gibi kayıplara karıştı ve yeni albüm falan çıkarmadılar yazık oldu. arada kalan nefis prog rock gruplarından birisidir. ayrıca çok duygusal şarkılar yazıyorlar dinleyince hak vericeksin. bu arada aklında olsun iluvatar "a story two days wide"ı da listeye eklemelisin. bu arada sanırım sen prog müziğin gelenekçi kanadındansın. Razz boşver hoca gel blues takılalım ya buddy guy dinleyelim!!! Razz
moog

MesajTarih: Cum 07.09.2007 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
bu arada sanırım sen prog müziğin gelenekçi kanadındansın. Razz boşver hoca gel blues takılalım ya buddy guy dinleyelim!!! Razz

Beat, sakın dinleme böyle şeyleri sen yine gelenekçi kanada takılmaya devam et, bunun yanında yeniler de var bak ne güzel onları da atlama.
Şaka bir yana yukarıda saydığın üç grubun albümleri de çok güzel.
IQ için söylenecek hiçbirşey yok zaten çünkü yellenseler bile dinlerim kategorisindeler.
Isildur's Bane'in Mind serisi albümlerini almış olduğunu düşünüyorum. Albümlerin booklet'ini okudunmu bilemiyorum ama Mind grup tarafından sözlük anlamında kullanılmamış Musical Investigation New Dimension'ın baş harflerinden oluşuyor ve bunun ne anlama geldiği albüm iyice sindirilince anlaşılıyor..
Iluvatar'dan kesinlikle hoşlanacağından eminim. Iluvatar, Ainur müziği ile orta dünya yı yaratan ve kalıcı olan tek tanrı, Enchant'ın dediğine katılıyorum kalıcı olamadılar yazık oldu...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hakan_el

MesajTarih: Pzr 09.09.2007 11:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nektar hakkinda ne düsünüyorsunuz? Bu ayin sonunda konser veriyorlar. Hic dinleyebilmis degilim. Gidip gitmemekte kararsizim.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
beat

MesajTarih: Pts 10.09.2007 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili enchant ve moog, "böyle belalara bülbül öte" diyeceğim kafiyeli olmayacak ama sanırım ne demek istediğim anlaşılacaktır. Neyse, albümler elime geçtikten hemen sonra kısa süreli bir yolculuğa çıkmak durumunda kaldım ve bu grupların ikişer albümlerini yanımda götürerek dinleme fırsatı bulabildim. Öncelikle hangi albümleri aldığımdan bahsedeyim biraz. Daha dar bir diskografiye sahip olan Iluvatar'dan başlayayım. Grubun ilk iki albümü olan "Iluvatar" ve "Children" ile başlamak istedim. Bunun aslında iki nedeni olmasına rağmen temel neden; benim artık "gelenekselleşmiş" olan kronolojik sıra ile bir gruba girme isteğimin sonucu olması. İkincil neden ise pek çok yerde "Children" albümünün grubun en iyi albümü olarak yazılıp çiziliyor olması. Her ne kadar yola çıkarken bu iki albümü de yanıma almış olmama rağmen iş gezisi nedeniyle gittiğim yerde pek fırsatım olmadı ve sadece ilk albümü dinleme fırsatı bulabildim. Albümle ilgili genel düşüncelerim ve ilk izlenimlerime gelirsek öncelikle klavye tonları ve kullanımı çok etkileyici. Gerçekten çok hoş pasajlar var. İkinci olarak dikkat çeken ise vokaller oldu. Yer yer Fish ve Gabriel etkilerini hissettiğim vokaller çok hoşuma gitti. Albüm "Iluvatar" ile açılıyor ve hemen arkasından gelen "In the Eye" ile türün tipik gruplarından birini dinlemekte olduğunuzu hissediyorsunuz. Yine ilk dinlemelerde albümde çarpıcı olan şarkılar; "Wait for the Call", "Marionette" ve "Emperor's New Clothes" oldu. Bu arada gitar melodilerinde öyle çok çok etkileyici birşeyler duymadım ama tonlar tam anlamıyla harikaydı. Sık sık ilk dönem (esas sevdiğim dönem) Marillion etkileşimleri göze çarpmakta. Bu arada albüm kapağı da gayet hoş. Bu albümü biraz daha dinledikten sonra "Children"'a bakmayı düşünüyorum ve şimdilik Iluvatar için söyleyebileceklerim bunlar.

IQ'ya gelecek olursak. Daha önceleri adını sık sık duymama rağmen yaklaşık iki sene kadar önce grubu "Dark Matter" ile tanıdım ve grubun bu son albümü tam anlamıyla beynimden vurulmuşa çevirdi beni. Şarkı düzenlemeleri, prodüksiyon, enstruman kullanımı ve şarkılardaki geçişler çok çok güzel herşey yerli yerindeydi. Daha sonra enchant sayesinde Subterranea albümünün tamamını çaldıkları"Subterranea: The Concert" albümüne ulaştım. İlk dinleyişlerden itibaren favori konser kayıtlarım arasında girmişti bile (ki ben konser kayıtlarına biraz geç ısınan birisi olmama rağmen). Artık bu grubun peşine ciddi bir şekilde düşmek gerektiğini anlamış oldum ve alınacaklar listesinde kendilerini üst sıralara taşımıştım bile. Geçen hafta aldığım IQ'lar ise "Nomzamo", "Are You Sitting Comfortably?", yarısı toplama yarısı konser kaydı olan "J'ai Polette d'Arnu", yine benzer bir özelliğe sahip bir şekilde "The Wake" albümünün konser kaydı gibi olan "Living Proof" ve muhteşem albüm "Dark Matter". Bu albümlerden ise "Nomzamo" ve "Are You Sitting Comfortably?"'ye bir giriş yaptım ve şimdilik gayet iyi gidiyorlar. Sözünü ettiğim iki albüm grubun erken dönemi olmasa da ilk dönemi sayılabilecek bir anlayışı yansıtıyorlar ve grubun müziğinin temelini görmeme yardımcı oluyorlar. Bu sayede Paul Menel'in vokalini de duyma fırsatı buldum. Belki alışkanlıktan dolayı Peter Nichols'u daha iyi buluyorum ama zamanla Menel'in vokalini de beğencek gibiyim. IQ tür içindeki en sevdiğim gruplar arasında yer alıyor ve halen de yaptıkları müziğe baktığımda mesela kendime Marillion'dan daha yakın bulmaktayım grubu.

Isildurs Bane adını yine bu başlıkta epey bir zaman önce sanırım moog'dan duymuştum ve bir kenara not etmiştim. Daha sonra Delicious Agony adlı radyoda birkaç defa dinleme fırsatını buldum ve gruba bir giriş yapmak için uygun zamanı kollamaktaydım. Sonunda uygun zaman geldi çattı. Aslında Isildurs Bane özellikle grubun müziğini iyice geliştirdiği idda edilen ve artık olgunluk dönemlerini yansıttığı savunulan MIND serisi ile tanınmakta. Ancak ben yine kronolojik sırayı mümkünse bozmayayım diyerek ilk dört albümün ikişer ikişer bir araya getirilerek basıldığı "Sagan om Ringen - Sagan om den Irlänska Älgen" ile "Sea Reflections / Eight Moments of Eternity" albümleriyle giriş yapmayı tercih ettim. Sonradan birleştirilerek basılan bu albümlerin ilk ve şimdilik tek karşılaşılan olumsuzluğu kitapçıklarının başarısızlığı. Sadece cd kapağının içinde şarkı listesi, personel ve kayıt bilgileri yer almakta (ki onları da bir sayfaya sığdırma gibi bir gereksizliğe imza atmışlar, herhalde plak şirketinin ticari bir girişimi olsa gerek). Ancak kısa yoldan bir cd içinde iki albüme birden ulaşabiliyorsunuz. Daha sonra Fransız bir postacının hikayesini anlattıkları "Cheval - Volonté de rocher" ve "Lost Eggs" grubun MIND öncesi dönemde elimde olan albümleri. Zaten baktığımızda bu dönemden tek bir albüme ulaşamadım. Onu da daha sonraya bıraktım artık mecburen. MIND döneminden ise sırasıyla 1,3 ve 4'ü aldım. Oradan da 2 numaraya sahip değilim, ki o da bildiğim kadarıyla konser albümü. Gruba tahmin edileceği üzere "Sagan om Ringen - Sagan om den Irlänska Älgen" ile girdim ve çok ilginç bir dünya ile karşılaştım. Yer yer Kaipa ve Camel etkilerini hissetim, yer yer folk etkilerini ve caz etkileşimlerini gördüm ancak bu grupla ilgili yorumlarımı biraz daha sonraya bırakmak istiyorum. MIND'ları ise biraz bekleterek daha sonra dinlemeyi planlıyorum. Öncelikle grubu biraz sindireyim, onları da o olgunlukla dinlemek daha sağlıklı olacak düşüncesindeyim.

moog, hiç merak etme enchant'ın o "şeytani" önerilerini dinlemeye hiç niyetim yok. Blues dinlememek anlamında değil tabii, "bu işleri bırakmak" anlamında. Çok uzattım, eğer sabırla buraya kadar okuyabildiyseniz yorumlarını bekliyorum.

Sevgiler..
Başa dön
ClaptonIsGod

MesajTarih: Prş 27.09.2007 1:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:
Nektar hakkinda ne düsünüyorsunuz? Bu ayin sonunda konser veriyorlar. Hic dinleyebilmis degilim. Gidip gitmemekte kararsizim.

Gidebiliyorsan kaçırma derim. İlk dinlediğim Nektar albümü "Recycled" idi ve çok sevmiştim. Daha sonra Sounds Like This, Journey to the Center of the Eye falan. Bence göz ardı edilmiş iyi progressive gruplardan biridir. Asla pişman olmazsın.
Başa dön
illnino

MesajTarih: Pts 22.10.2007 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

şu sıralar Porcupine Tree'nin son albümünü dinliyorum.Daha doğrusu dinlemeye çalışıyorum.
kingofloss__

MesajTarih: Sal 23.10.2007 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Svanfridur hakkında bilgisi olan var mı?Enslaved'dan Grutle Kjellson çok seviyormuş bu grubu...Birazdan dinleme şansım olacak.
cerkes

MesajTarih: Cmt 08.12.2007 2:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım hatta sırf progresif rock topiki içinde katıldım denebilir.Hastalık ve takıntı derecesinde bu müzik çeşidine tutkunum.Takdir ettiğim gruplardanda bi kaç örnek vermem gerekir o halde hemen vereyim...

pink floyd-rush-pavlovs dog-can-renassance-king crimson-aphrodites child-axis-atilla-nektar-genesis-magma-daau-bacamarte-the moody blues-dzyan-eden-embryo-the flock-gentle giant-grobschnit-jane-lava-hawkwind-harmonium-jethro tull-kansas-clogs-le orme-neal morse-v generator-camel-yes-gong-dun-goblin 80 sonrası porcupine tree-blackfield ve fates warning te favorilerim arasında...
Başa dön
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 1:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu baslik ne ara tasindi buraya? Ben de bakiyorum bi eksiklik var dis kaynakli rock'ta sebebi nedir diye Rolling Eyes

Neyse.. Focus muhabbeti dondu mu hic, kacirdigim bi sey var mi? Yoksa ben mi baslatayim Smile
Başa dön
Daishuman

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 1:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başlık taşınalı bayağı oldu yahu.Ama sen devam et burdan Focus muhabbeti döneli çok oldu hem bilgilerimiz tazelenir kimbilir belki eski progçular inlerinden çıkar buraları şenlenir Very Happy
Başa dön
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 1:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yok la,öldü buralar...
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 1:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

K_r_m demiş ki:
Bu baslik ne ara tasindi buraya? Ben de bakiyorum bi eksiklik var dis kaynakli rock'ta sebebi nedir diye Rolling Eyes

Neyse.. Focus muhabbeti dondu mu hic, kacirdigim bi sey var mi? Yoksa ben mi baslatayim Smile

bu başlık buraya taşınalı aylar oldu aylar, Smile focus muhabbeti de ortalarda bir yerde kısa olarak konuşulmuştu. tekrar etmem gerekirse focus deyince aklıma "hamburger concerto" geliyor ilk olarak. focus'u dinle dinle en son bu kanıya vardım ki çok çok iyi bir albüm. ayrıca "moving waves" ve 3. albümü de çok severim. sanırım hollandalı bir gruptu bunlar. birde ekseption grubunda olduğu gibi bir van der linden daha vardı yanılmıyorsam. kayak isimli grupta aklıma geldi ki zamanında bu gruplar için "light progresif" tanımı geçerliydi.

bu arada yine aklıma gelmişken the tangent'ın son albümü "not as good as the book" çıktı ve deyim yerindeyse tam anlamıyla ortalığı, bütün prog rock alemini dağıtıp geçiyor. adamlar herhalde en iyi albümlerini çıkardı ve müzikal ziyafet tam anlamıyla 10 numara, caz, fusion'ın rock ile karışımından hoşlanıyorsanız bir dinleyin... ki belki böyle bir kayıt bir daha çıkmayabilir.

birde almanyalı neo-prog grubu sylvan'ın "presets"i var ve neo-prog'un duygusal olanından hoşlanıyorsanız es geçmeyin. satellite, riverside, collage dinleyenler tereddütsüz bakabilir.
Daishuman

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 1:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sylvan'ı çok merak ettim Bahadır Abi.Saydığın grupları hastalık derecesinde sevdiğim için mutlaka bakacağım.
Başa dön
K_r_m
"Müzik" mod.

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 2:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

iyi iyi 3 kisiyi dirilttim en azindan Very Happy cok sık giremiyorum demek ki farketmedigime gore.
Focus'u arayip bulmam bu saatte zor olacak ama bos bi zamanda girisecegim artik. Moving Waves diyince Hocus Pocus demeden olmaz, Thijs Van Leer'in vokalleri, klavyesi ve flutu ile yaptigi islerin ustune Jan Akkerman'in hizli gitar teknigi ve yer yer atonal calisi 70'lerin henuz basinda takdir edilesidir. Seyrederken Ritchie Blackmore geldi birden bire aklima, benzettim birden. Jan Akkerman kesinlikle yabana atilmamasi gereken bir gitaristtir. Canli kaydini muhakkak izleyin derim, daha hizli caliyorlar. Helloween de yorumlamis Hocus Pocus'u, bulursaniz onu da dinleyin.

Sylvia ve House Of The King, Hocus Pocus'a nispeten yer yer daha yakin parcalari. Farkli tat ariyorsaniz da Focus III ve Bennie Helder'i tavsiye edebilirim her ne kadar bunlar über iddiali parcalari olmasa da Razz
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 3:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

focus dinlemeyeli çok oldu aslında ama bir ara tavsiye ettiklerine bakmak lazım. hocus pocus'u sen deyince şimdi hatırladım. birde bu focus'un progresif tabanından ziyade folk yönü de var ki onu da belirtmek lazım. şu son dönem prog folk gruplarına da öncü gruplardan biri olmuştur. blackmore konusuna da katılmamak elde değil.Smile

Daishuman aklıma gelmişken sylvan'ın "preset"inden önce 2006 albümü "posthumous silence" albümüne bak. "bequest of tears"ıyla, "pane of truth"uyla, "a sad sympathy"siyle "questions"ıyla (ki bu şarkının sonları da nefisti) bir ağıttır. satellite "a street between sunrise and sunset" ve collage "moonshine"ın kardeş albümü bu.Smile
kingofloss__

MesajTarih: Çrş 09.04.2008 10:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kingofloss__ demiş ki:
Svanfridur hakkında bilgisi olan var mı?

Kendimiz çalıp,kendimiz oynayalım,eğlenelim,öğrenelim. Idea Efenim,bu elemanlar İskandinav klanının İzlanda kolundan geliyorlar.1972'de İngilizce bir albüm olan What's Hidden There?'i kaydetmişler,ondan sonra yalan olmuşlar.Zamanına göre sert düzenlemeler kullanmışlar,o yüzden Proto-Prog Metal olarakta görüldükleri oluyormuş.

Grubun müziği genelde tempolu ve olumlu bir havası var.Van der Graaf Generator gibi karanlık havaları yok pek...Bas gitarı çok dominant kullanıyorlar,gitar soloları ve baslarda ön plana çıkan bir Jazz etkisi var.Please Bend,What Now You People Standing By,Give Me Some Gas,My Dummy,Finido gibi şarkılar oldukça güzel gitar soloları içeriyor.Bazı kısımlarda gerçekten '70li yıllar metal gruplarından riffler duyuyormuş gibi oluyorsunuz,o zamanın gruplarına göre sert melodiler var.Give Me Some Gas'da deli bir piyano solosu ile karşılaşıyoruz,Please Bend'de de kısa bir keman partisyonu var.Yine Give Me Some Gas'ta piyano solosundan hemen sonra giren,Petrucci'nin tarzını çok andıran kısa ve hoş bir solo var ama o zamanlarda Petrucci daha el bebek gül bebekti,neyse... Very Happy (Progressive Rock bilgimiz kıt olunca bu kadar karşılaştırabiliyorum. Very Happy)3:19'da da Gilmour tadında diyebileceğim enfes bir solo başlıyor.My Dummy'nin solo erken dönem Black Sabbath sololarını andırıyor.Adamların gitar soloları cidden çok hoş,bu kadar diyeyim. Very Happy Herhalde progresif grupların yanında Black Sabbath'dan da etkilenmişler,zira Black Sabbath'ı andıran yerler bolca bulunuyor.Son şarkı Finido ise egzotik keman sesleri ile başlıyor,enfes bas gitar ve delişmen gitar sololarıyla albümün kapanışını yapıyor.İlk iki şarkı The Woman Of Our Day ve The Mug diğer şarkıların arkasında kalıyorlar ama diğer şarkılar oldukça hoş şarkılar...Bulun,dinleyin bu albümü,güzel birşey! Very Happy

Şu aralar takıldığım birkaç Prog-Folk grubunu da yazmak istiyorum müsait olursam...Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa...
Daishuman

MesajTarih: Prş 17.04.2008 1:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:

Daishuman aklıma gelmişken sylvan'ın "preset"inden önce 2006 albümü "posthumous silence" albümüne bak. "bequest of tears"ıyla, "pane of truth"uyla, "a sad sympathy"siyle "questions"ıyla (ki bu şarkının sonları da nefisti) bir ağıttır. satellite "a street between sunrise and sunset" ve collage "moonshine"ın kardeş albümü bu.Smile

Son albümü çok beğendim deli gibi dinliyorum hatta şu sıralar en fazla dinlediğim grup bu oldu.On The Verge Of Tears ne muhteşem şarkıdır öyle.Ama albüm bütünüyle muhteşem atlanacak tek bir şarkı yok.Şimdi posthumous silence albümünü de dinleyeceğim.Bana bu grubu kazandırdığın için teşekkürler Bahadır abi Wink
Başa dön
unspoken_

MesajTarih: Pts 09.06.2008 18:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Dear Hunter - Act II: The Meaning of & All Things Regarding Ms. Leading
Son yıllarda dinlediğim belkide en iyi albüm diyebilirim. Henüz yeni tanıştığım birkaç yıllık geçmişi olan amerikalı bir prog rock grubu The Dear Hunter. The Meaning of & All Things Regarding Ms. Leading altı albümlük bir konseptin ikinci parçası oluyor. Grubun soundunu gerçekten çok ektileyici. Klasik rock enstrumanlarının yanında çeşitli yaylı ve vurmalı çalgıları ustalıkla harmanlamışlar. Bunun yanında vokaller, elektronik düzenlemeler de çok başarılı..
Web sitelerinden birkaç sarkı dinlenebiliyor, fikir sahibi olmak isteyenler için,
http://www.thedearhunter.com/
http://www.progarchives.com/album.asp?id=17195
Başa dön
seventh

MesajTarih: Cum 18.07.2008 12:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar Gazpacho hakkında neler düşünüyorsunuz."Night" albümüne fazlasıyla takıldım bu aralar.dinleyeniniz varsa fikirlerini yazabilirmi.
Başa dön
kingofloss__

MesajTarih: Cum 18.07.2008 13:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel müzik,biraz fazla mıymıy vokal,kötü ad,iyi grup.
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 135, 136, 137  Sonraki
136. sayfa (Toplam 137 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız