| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
duu_rock

|
Tarih: Sal 11.09.2007 23:15 Mesaj konusu: Maximum Rock |
|
|
Bu programı dinliyor musunuz?
Bence çok güzel bir radyo programı ve Güven abi çok güzel şarkılar çalıp süper hediyeler veriyor.Radyo programları arasında apayrı biryeri var bence.Sizler nekadar seviyor ve dinliyorsunuz? _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1123 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Cum 14.09.2007 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
Aaaaaaaaaa!!!
Hediyeleri veriyor mu?
2 kere hediye kazanmış biri olarak elime hediye geçmediğinin garantisini verebilirim,elbetteki onun bana vereceği hediyeyi ben kendim parayla alabilirim,1. de karambole gitmiştir,araya kaynamıştır,olur dedim ama 2. kez baktım gene ses yok,''GÜVEN'' falan kalmadı bende... _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |
dennischambers Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 922 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Cmt 15.09.2007 5:20 Mesaj konusu: |
|
|
| denoktabenokta demiş ki: | Aaaaaaaaaa!!!
Hediyeleri veriyor mu?
2 kere hediye kazanmış biri olarak elime hediye geçmediğinin garantisini verebilirim,elbetteki onun bana vereceği hediyeyi ben kendim parayla alabilirim,1. de karambole gitmiştir,araya kaynamıştır,olur dedim ama 2. kez baktım gene ses yok,''GÜVEN'' falan kalmadı bende... |
haklısın pek GÜVEN'ilir bir durum değil. _________________ www.istanblues.org
Turkiye'de ilk ve tek blues platformu... |
|
| Başa dön |
|
 |
duu_rock

|
Tarih: Cmt 15.09.2007 23:05 Mesaj konusu: |
|
|
evet ya ilk önce söylemek istemedim ama bazı hediyeler gelmiyor malesef.sadece biletler geliyo.ama kardeşimle ben gitar kazanmıştık.üzerine bir bardak su içtim....ama hediyelerini alan arkadaşlarımda var yani şimdi... _________________ çekilin görmem körüm ben onun için bu dünyayı ben ezerim geçerim... özümdür dönmem sözümden bu yüzden bu dünyada ben sevilir severim... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 16.09.2007 0:20 Mesaj konusu: |
|
|
ben birde şeyi merak ettim sayın hakikikertenkele buradayken neden bubaşlığa cevap vermiyor oysa forumlarda aktif umarım gözünden kaçmıştır da cevap vermiyordur. Başka türlüsünü düşünmek istemiyorum.... _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
hakikikertenkele Güven Erkin ERKAL

|
Tarih: Pzr 16.09.2007 13:27 Mesaj konusu: |
|
|
maximum rock bundan 4 - 5 ay öncesine kadar haftada ortalama 8 adet konser bileti, t'shirt, kitap, cd, gitar vs gibi armağanlar veren bir programdı... (kimi programlarda 10 ve daha üstü sayıda konser bileti vermiş, önceki yıllarda da program boyunca arayan herkese, yayın boyunca armağan verilen yeni yıl özel programları da olmuştur)
kaba bir hesapla yılda 400, yayında bulunduğu 11 yıl içinde de yaklaşık 5000 armağan dağıtmış olan bir program olarak sanırım benzersiz bir rekoru elinde tutmaktadır... rekor falan gibi tanımlamaları bir kenara bırakalım, burada amaç programın dinleyicisine kalmasını sağlayacak olan bir hatırayı ulaştırabilmekti.
5000 gibi bir rakam aslında bir rekor olarak tanımlanırken, öte yandan sahibine ulaşamayan posta oranları açısından büyük bir risktir... mesela haftada 1 hediye dağıtır ve 10 haftada 1 şikayetle karşılaşırsak bu kolay çözülecek bir problemdir... ama her hafta 10 armağan dağıtıp, her hafta 1 şikayetle karşılaşıyorsak bu radyo yönetimine de yansıyacak olan ciddi bir problem olur... ve kalkıp hediyesini sorunsuz olarak alan diğer 9 kişi "heyooo! ben armağanımı aldım... teşekürlerr" diyerek ne radyo yönetimine mesaj gönderir, ne de burada forumlarda "ben maximum rock'tan şöyle hediye kazandım böyle mutlu oldum" falan demez... demesine de gerek yoktur zaten... program sadece normal yapması gerekeni yapmış ve taahhüt ettiği hediyeyi kazandığı duyurulan dinleyiciye ulaştırmıştır... yani işini yapmıştır en fazla...
ama hediyesi eline ulaşmamış bir dinleyici, mağdur durumdadır ve o kazandığı zaman suskun kalmasının aksine, radyoya şikayet mesajı da atacaktır, forumlarda yaygarayı da koparacaktır, hatta tüketiciyi koruma kanunlarının elverdiği ölçüde mahkemelere kadar gidecektir… tüm bunlar hakkıdır.
peki bir programın, her 10 hediye’den 1’isinin başına gelebilecek bir aksilikten ve dolayısıyla dinleyiciden gelebilecek tepkiden kendisini koruma şansı var mıdır? Yoktur… postada kaybolma, gecikme, kazananın telefonunun yanlış alınması, hediyenin bir başka adrese gitmesi ve daha bir çok nedenden ötürü o her 10 hediyeden 1’sinin başına gelecek olan aksilik kaçınılmazdır…
radyoculuk yaptığım yıllar içersinde kimi radyo ve programcılarının aslında bu konuya oldukça pratik bir çözüm bulup “sıfır” hatayla bu işi çözdüklerini de öğrendik; bulunan çözüm şöyle; programdan anons edilen isimlerin tümü “hayali dinleyici isimlerinden” oluşmakta olup, anons edilen hiçbir isim posta ya da çeşitli nedenlerden doğabilecek aksilikle karşılaşmamaktadır. aslında ne kadar kolay bir çözüm değil mi? Hem hediye dağıtan bir program görünümünde olup hem de hiçbir şikayete mahal vermeyeceksin… üstelik çeşitli firmalardan aldığın armağanlar da sana bonus olarak kalacak…
maximum rock bu kolay ve herkesin mutlu olacağı yolu seçmektense, maalesef her hafta bir dinleyicisini üzme riskini göze almıştır… ve anlaşılıyor ki üzmüştür de…
………………………………………………….
radyoo d – maximum rock programında dinleyici telefonlarıyla belirlenen “haftanın en sıkı 10’lusu” yaklaşık 100 telefonla belirlenir, hediyelerin cazibesine göre de bu sayı 120’lere çıkardı…
11 yıldır sadece dinleyici telefonlarıyla belirlenen bu türk rock listesi (ülkemizde bu tarzın tek listesi olama özelliğini halen korumaktadır) son aylarda sadece 40 civarı telefon ve e-mail aracılığıyla belirlenmekte. Çünkü artık listeyi belirleyenlere armağan dağıtılmamaktadır…
böylece bu durumda, listeyi belirleyici dinleyen katılım sayısının azalmış olduğu görünmektedir. ama artık az sayıda da olsa, tamamen hediye çıkarına dayanmayan, sadece sevdiği grup ve solisti bu listede taşıma sorumluluğunu alan dinleyicilerle “haftanın en sıkı 10’lusu” belirlenmektedir.
Umarım hediyeler, aksaklıklar ve sonuçları konusunda biraz açıklayıcı bilgi verebilmişimdir. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 16.09.2007 13:43 Mesaj konusu: |
|
|
| duu_rock demiş ki: | | evet ya ilk önce söylemek istemedim ama bazı hediyeler gelmiyor malesef.sadece biletler geliyo.ama kardeşimle ben gitar kazanmıştık.üzerine bir bardak su içtim....ama hediyelerini alan arkadaşlarımda var yani şimdi... |
bu arada yukardaki şikayette iki yanlış var...
birincisi; biletler mümkün değil gelemez... çünkü bilet kazananların adları organizasyonlara bildirilir ve kapıdan kimliğini gösteren girerdi.
ikincisi; kardeşinizle birlikte gitar kazanmanız da ilginç... aynı haneden olup da gitar hediyesine denk getirmeniz çok çok büyük bir tesadüf (dağıtılan tüm gitarlar ayrı ayrı illere gitmişti)... üstelik imza karşılığı tesilim edilen gitarlardan, radyomuz promosyom müdürlüğünde bir tane bile ne kalmış ne de geri dönmüştür... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 18.09.2007 6:21 Mesaj konusu: |
|
|
pekala benim merak ettiğim bir izleyicisini iki defa üst üste üzme olasılığı yüzde kaçtır ve ben şunu da merak ediyorum posta da kaybolma oranları ne bu ülkenin üstelik kargo gibi bir kurum varken neden posta yolu seçiliyor her hafta birhediye kaybolsun diye mi? Yahut hediye dağıtımında mı bir sorun var elbette programın hazırlayıcısı olarak hediyeleri sponsorlardan almak dağıtmak gibi bir görevin olamaz ama burada hediyeleri dağıtanların suçu olabilir mi mesela?
Ya benim cidden aklıma takıldı 10 gönderiden bir tanesi kayboluyorsa neden posta ? Yahut neden postada kayboluyor oysa kargolar var ve iletildiğini size aktaran vs. kafam karıştı açıkcası...
Ayrıca 5000 hediye mi gayet güzel ama bu hediyelerin sponsorlar tarafından gönderildiği göz önüne alınırsa bilemiyeceğim neticeyi...Tabii bütçemizden karşılıyoruz hediyeleri derseniz o ayrı.
birde kafama birşey takıldı hediyeyi alan izleyici arayıp radyoyu hediyemi aldım teşekkür ederim filan gibisine birşey demiyor diye bir hususa değinilmiş afedersin ama zaten o dinleyici yaşasın yuppi maximum rocktan şu hediyeyi kazandım diyerek arkadaş ortamında gayet güzel bir hediye veriyordur sizlere ve bunun yanında sizleri dinliyor olması en büyük hediye değil midir... _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 18.09.2007 9:23 Mesaj konusu: |
|
|
çok doğru...
tabi ki armağanı alan arkadaş çevresinde bu mutluluğu paylaşıyor... bunun günümüzde bize yansıması da radyo araştırmalarında bu programın en çok dinlenen programlar arasında yer alması.
11 yılda dağıldı dediğimiz hediyelerin tümü tabi ki üretici firma ve organizasyonlar tarafından verilmiş armağanlar...
verdiğim oran ne yazık ki "10 da 1" oranıyla en az hata payı... üstteki yazıda belirttiğim gibi; eğer her hafta 10 hediye vermek yerine her hafta sadece 1 hediye versek o hata payını da ortadan kaldırırdık...
yine yukarıda dediğim gibi; hediyenin kaybolması da tek sorun değil... o 10da1 lik arıza içersinde bu hediyenin başka adrese gitmesi gibi durumlar da söz konusu oluyor...
bir daha tekrar etmek gereksiz belki ama; bu sorunun ortada olması, aslında hediye dağıtım konusunda programımızın çok güvenilir olduğunu gösteriyor... yani programımızda kazandı diye naylon isimler kullanılmamaktadır... ve tekrar söylüyorum, bu ne yazık ki radyoculukta çok yaygın bir yöntem.
sonuç olarak bu hediye uygulaması zaten uzun süredir programımızdan kaldırılmış durumda... programı artık hediye değil, sadece müzik adına takip eden dinleyicilerle sürdürüyoruz...
şimdi daha mutluyuz  |
|
| Başa dön |
|
 |
denoktabenokta

Kayıt: Mar 07, 2005 Mesajlar: 1123 Nerden: müsait bi yerden!
|
Tarih: Sal 18.09.2007 11:06 Mesaj konusu: |
|
|
1.Ben bu müziği bana para vs. birşey kazandırsın diye dinlemiyorumki,Maximum Rock'ı hediye için dinliyeyim,arıyayım.Orda çalan şeyler heryerde dinleyebilceğim şeyler,benim kendi adıma o programı dinleme sebebim,sunan kişinin ''Güven Abi'' nin olmasıydı.
2.Kazandığım hediyeyi ben parasıyla alamazmıyım,alırım ama maksat onun ''Güven Abi'' den alınmış bir şey olmasıydı.
3.Hediye kazandığımda arkadaş ortamlarında ballandıra ballandıra anlatmışımdır.''Güven abiden Maximum Rock'tan hediye kazandım oğlum!!!'' diye nisbet yapmışımdır.Yat kat kazandığımdan değildi elbet...  _________________ www.myspace.com/denoktabenokta |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 18.09.2007 11:29 Mesaj konusu: |
|
|
zaten işin şu güzel olan tarafını yaşayalım diye böyle düşünüp yaptık bunu yıllarca... ama artan hediye sayısına oranla gelen şikayetler de artınca kaldırdık hediye işlerini...
yoksa çoğu insanın bizi promosyonumuz için sevmediğini biliyoruz
konuyla ilgisi yok ama, bu hediye işinin bir olumsuz tarafı da şu oluyordu... kimi alakasız arayanlar listeye berdan mardini'yi bile aday gösterip "şimdi ne kazandım" diye soruyordu... telefonlara bakan arkadaşlarımız bir de bu yüzden sinir krizleri geçiriyordu |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 18.09.2007 13:13 Mesaj konusu: |
|
|
| hakikikertenkele demiş ki: |
konuyla ilgisi yok ama, bu hediye işinin bir olumsuz tarafı da şu oluyordu... kimi alakasız arayanlar listeye berdan mardini'yi bile aday gösterip "şimdi ne kazandım" diye soruyordu... telefonlara bakan arkadaşlarımız bir de bu yüzden sinir krizleri geçiriyordu |
Eh ara ara benimde arayıp o listeye Müslüm Gürsesi Filan ekletmeyi düşündüğüm olmuştur. _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
demirdemir

|
Tarih: Çrş 19.09.2007 2:23 Mesaj konusu: |
|
|
sene kaç bilmiyorum, programdan habersizdim. küçük cep radyomu dinleyerek uyumaya çalışıyodum.
scan scan scan derken kulağıma objektif- dağlarda vurdu. " yuh hangi radyo çalıyo bunu" diye dinlemeye başladım.
Güven' miş. O zamandan beri de bırakmadım, baya da bişey öğrendim. Cesurca girişimdir. Tebrikler _________________ Söz konusu müzikse gerisi teferruattır |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş 19.09.2007 4:48 Mesaj konusu: |
|
|
| demirdemir demiş ki: | sene kaç bilmiyorum, programdan habersizdim. küçük cep radyomu dinleyerek uyumaya çalışıyodum.
scan scan scan derken kulağıma objektif- dağlarda vurdu. " yuh hangi radyo çalıyo bunu" diye dinlemeye başladım.
Güven' miş. O zamandan beri de bırakmadım, baya da bişey öğrendim. Cesurca girişimdir. Tebrikler |
birçoğumuz öyle karşılaştı zaten, bende ilk defa eski radyomu tamir etmeye çalışırken denk gelmiştin tek amacım Radyo 3'u en azından çalıştıracak bir tamirdi denk geldim. İyi ki de denk gelmişmiyim bilmem ben genede istanbul radyosunu dinlemeyi tercih ettim  _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2153 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Çrş 19.09.2007 14:09 Mesaj konusu: |
|
|
e bu başlıkta sabit olur heralde? _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Prş 20.09.2007 2:16 Mesaj konusu: |
|
|
Rock market başlığı sabit mi baksana? _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
panik_431

Kayıt: Oct 30, 2006 Mesajlar: 2153 Nerden: Yozgat/Çayıralan (B.k çukuru)
|
Tarih: Prş 20.09.2007 13:20 Mesaj konusu: |
|
|
tama canım... modların gözünden kaçmış olabilir. _________________ Yeni bir discman istiyorum. Eskisi sizlere ömür. Mümkünse sony olsun.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Daishuman

|
Tarih: Prş 20.09.2007 13:53 Mesaj konusu: |
|
|
Program hala devam ediyor mu ? _________________ if there is life after death, there is no death
and if death does not exist, we do not live..
RockConn: The Connection Of Our Souls ! |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 22.09.2007 9:30 Mesaj konusu: |
|
|
| Daishuman demiş ki: | | Program hala devam ediyor mu ? |
devam ediyor Daishuman TV8'de yayın hayatını sürdürüyor Rock Market silinmeseydi eski Rock Market başlığı belki dikkatini çekerdi bu arada
http://www.turkrock.com/ftopic18404-0.html
bu başlık vardı zaten sitede..... _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt 22.09.2007 10:56 Mesaj konusu: |
|
|
sevgili dennischambers kardeş...
bu forumu sevmemin bir nedeni de kendi hayata bakışlarımız, müzik zevklerimiz konusunda mümkün olduğunca geniş bir biçimde paylaşım içinde bulunuyor olmamız...
böyle olması için de şu sitenin yöeneticileri, bir hataya düşmemeye çalışarak ellerinden geleni yapıyor... bazı hatalar varsa da hatırlatıldığında onları da hemen düzeltiveriyor...
gelelim şu an yazmakta olduğumuz ve yazmak istediğimiz rock market başlıklarına... bu konularda da gerekli hatırlatmaları, insanları azarlar gibi ya da kinayeli mesajlar yazmak yerine, normal bir dost ortamındaymış gibi samimiyetle istesek olmayacakmış gibi gelmiyor...
ha yok eğer "benim arkadaş ortamı da böyle... biz kendi aramızda da böyle ayar verir gibi konuşuruz" diyorsan, eyvah diyorum, o ne elektrikli ortamdır öyle  |
|
| Başa dön |
|
 |
|