Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Down Picking
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Down Picking

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
JacksonRR

MesajTarih: Pzr 09.09.2007 22:39    Mesaj konusu: Down Picking Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar down picking yapamıyorum kolum yoruluyor ve istediğim sound u da alamıyorum down picking yapmayınca Sad .bunu nasıl halledebilirim.kas yapmam mı gerekiyo?? Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
thunderhead

MesajTarih: Pzr 09.09.2007 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Down picking cokta gerekli birsey degildir benim gozumde (bir kac parca disinda) ama illede down picking yapmak istiyorum diyorsan yavasta baslayip zamanla hizini arttirarak calman gerekir(-yada alternate yapicaksin). Jeff Waters yada James Hetfield gibi yapmayta calisiyorsan cook calisman lazim Very Happy
Başa dön
Flareos

MesajTarih: Pts 10.09.2007 14:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Televizyon falan izlerken al gitarını penanı çalış, ne gibi bir öneri bekliyorsun anlamadım ben... çalışacaksın bol bol... Ayrıyetten öyle dambıl yapmak kas çalışmak falan hiçbir işe yaramıyor... Gitar çalmayı gitar çalarak geliştirebilirsin sadece... Bol bol Creeping Death çal, Disciples Of The Watch cal, gelişir... Very Happy
Alexilaiho
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 10.09.2007 15:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

baz şarkıların ritmi alternate çalınca " cıgı cıgı " diye ses veriyo. cı ---> down gı --->up Very Happy
DaveMustaine_64
"MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

MesajTarih: Pts 10.09.2007 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gereksiz mesajları sildim umarım bundan sonra başlıkla ilgili konuşursunuz Smile
www.myspace.com/dementiatr
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
secks

MesajTarih: Pts 10.09.2007 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

master of puppets çalarak alıştır kendini Laughing
rockczar

MesajTarih: Pts 10.09.2007 16:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Alexilaiho demiş ki:
baz şarkıların ritmi alternate çalınca " cıgı cıgı " diye ses veriyo. cı ---> down gı --->up Very Happy

çok iyi ya Razz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
secks

MesajTarih: Pts 10.09.2007 16:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar.
Flareos

MesajTarih: Pts 10.09.2007 16:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

secks demiş ki:
metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar.

oha ciddi misin sen :s

Destruction gitaristi çok felaket down piking yapar izleyin, adam makine gibi... Very Happy hastasıyım
Başa dön
Eldrun

MesajTarih: Pts 10.09.2007 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

secks demiş ki:

James gibi down picking yapan adam görmedim ben.Adamın Blackened'ı öyle çaldığını gördüm korkmuştum, Whiplash nasıl acaba.O konseri izlemiştim ama gözümden kaçmış. Very Happy

Kirk ile ortak attığı sololar var mesela, Kirk down-up yaparken James aynı yeri down-down geçiyor. Smile

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
metalikk

MesajTarih: Pts 10.09.2007 22:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eldrun demiş ki:
Kirk ile ortak attığı sololar var mesela, Kirk down-up yaparken James aynı yeri down-down geçiyor. Smile

o dediini creeping death'de yapıyolar dimi taylan?

james hetfield ya.. kelimeler yetmez Very Happy
thunderhead

MesajTarih: Sal 11.09.2007 2:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gece gece gaza geldim ilk kez down picking yapmaya ugrastim (evet MOP calmayi bilmiyorum Cool )

Kisisel izlenimler;

Calarken bilegin ust kismindaki kasi (yani alt kol kasi) cok kullanmamak gerekiyor. Olay bilekte. Sag elinizi mumkun oldugunca rahat birakmaya calisin (solak arkadaslar hede hodo demesin Very Happy Sizde geri kalmayin sol bileginizi rahat birakin). Ayrica genel calis aliskanligi tersine (en azindan benim icin) calarken sag ele konsantre olmak gerekiyor. Pena pozisyonuda tellere dik degil ama acili iken daha rahat geldi bana (yani assagi dogru penalar iken penanin ucu yukari dogru bakiyor olacak).

Bence bir metronom yardimi ile kisa surede ustesinden gelinebilecek bir teknik.
Başa dön
JacksonRR

MesajTarih: Sal 11.09.2007 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar çok sağolun cevaplar için hafiften oluyo gibi Very Happy
Başa dön
Eldrun

MesajTarih: Sal 11.09.2007 21:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Penayı Hetfield gibi 3 parmakla tutmak da biraz işe yarayabilir.

Satılık Behringer Ekolayzır 40TL
Başa dön
rockczar

MesajTarih: Sal 11.09.2007 21:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten james penayı prangalıyor üç parmakla
irfanturunc

MesajTarih: Prş 13.09.2007 15:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

james hetfield de downpicking hakkında işte anahtar bu diyerek konuyu özetlemiştir
disturbed_one

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 16:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

gitarı ilk aldığımda ilk 6 ay sırf down picking yapmıştım.alternate picking'den haberim yoktu.! senedir alternate picking ile uğraşıorum.

eskiden creeping death,master of puppets'ı rahatça çalabiliyordum.şimdi master of puppets'ı çalarken biraz zorlanıyorum.hala bazı şarkılardaa down picking yapıyorum.anthrax'ın şarkılarında özellikle.

down picking yapmak isteyen arkadaşlara önerim;kollarını oynatmasınlar.bilekten güç alsınlar.ama bileklerinize çok da fazla yüklenmeyin
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Clickboy

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

creeping death çalarken down picking yapmak mesele degil de fazla gurultulu caliyorum o koyuyor Very Happy

master of puppets'i alternate kasarken down picking ebemi belliyordu. sonradan sadece ust vuruslarda hizlaninca mopdaki down pickingler de mesele degir artik pek...

blackened'a hiç girmiyorum zaten Very Happy nedense cok kasiliyorum o parcada...
fatich

MesajTarih: Prş 20.09.2007 11:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sırf down yapmak kabiliyet değilki yani aynı şeyi değişik yollarlada yapabilrsin bence tuşen sağlamsa down up yaparakta yapabiliyosun ben şahsen iyi ayarlıyorum ve daha kolay.Down down da yapıyorum ama bana kendimi kazmaymşım gibi hissettiriyo hiç estetik değil haluk levent gibi salla salla dur Very Happy Ayrıca james a verin Petrucciden glaskow kiss i bakalım down dowv nı down up ı kalıyomu yoksa gitarı bırakıp kaçıyomu Very Happy şaka biyana en iyisi şu herkesin vücut yapısı eklemleri farklı esneklikte ve farklı yatkınlıkları var james keni şarkısını öyle çalıyor ama doğru olan illede onun yaptığı şekil değildir hee eğer aynı sesi başka türlü elde edemiyosanız ozaman oturup 80 metronomdan 180 e kadar belirli dakikalara bölüp çalışmak en geçerli yol ve sonuç= İLLAKİ OLACAK james ve kirk sahneyi iyi kullanan şovu iyi olan gitaristler ama asla ve asla virtüöz değiller bu yüzden el hareketleri çok önemli değil aslında.
Skull_KruSher

MesajTarih: Cum 21.09.2007 11:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Nedir bu kıyas tutkusu? Bazı şeyler olması gerektiği gibi yapılır. Çok beğendiğiniz Petrucci de bu şarkıyı öpe öpe down stroke çalıyor(bu heriflerin vokale acayip kılım detone adam)
http://www.youtube.com/watch?v=3O4HOMPD-1E

Bu da orjinali Cool
http://www.youtube.com/watch?v=WEL6_SuQCu8&mode=related&search=

Başlığa dönelim,
JacksonRR bu olay sadece çaldığın şeylerle alakalıdır. Kalkıpta Alternate picking çalışırsan olmayacağı gün gibi ortada(ama alternate pickinde önemlidir göz ardı etme). Evvelden söyleyenler olmuş. Açacaksın arkaya bir davul ritmi düşük tempoyla çalışacaksın.
Bir süre sonra(eğer yeni başlamış bir ideğilsen 3-5 gün en fazla) çalıştığın tempo ağır kalmaya başlayacak, boş E de palm mute ile down stroke çalarken diğer elinle sigara meyve suyu falan içmeyi becerermeye başlayacaksın. Sonrasında hemen 3-5 metronom arttıracaksın baktın buda mı yavaş biraz daha arttır.
Ama kolun ağrımaya başladığında hemen bırakma biraz yavaşla ama kesme çünkü down stroke alternate veya hybird picking gibi değildir. Kas ister ve kaslar ağrımaya başladıklarında gelişim gösterirler Vücut geliştirme yapanların "No pain No gain" lafı burdan gelir zaten.
Ama spor salonunda yapacağın kasla olmaz o iş haberin olsun hemen dambılara atlama Smile
Bir kere de 3 saat down stroke çalışıp kendini heba etme telef olursun benim 2 saat sonunda kolumun kilitlendiği ve öteki gün kas gevşetici iğne yaptırmak zorunda kaldığım olmuştu. Önermem yani.

İlerki aşamada ise vuruşlara netlik kazandırmak için 8lik nota değeri ile 4/4 giderken aralara 8lik nota değeri ile 3/4, 6/4, 8/4 rimler koymaya başlayacaksın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik İşi Tüm saatler GMT + 3 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız