| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
JacksonRR

|
Tarih: Pzr 09.09.2007 22:39 Mesaj konusu: Down Picking |
|
|
arkadaşlar down picking yapamıyorum kolum yoruluyor ve istediğim sound u da alamıyorum down picking yapmayınca .bunu nasıl halledebilirim.kas yapmam mı gerekiyo??  |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
thunderhead

|
Tarih: Pzr 09.09.2007 22:56 Mesaj konusu: |
|
|
Down picking cokta gerekli birsey degildir benim gozumde (bir kac parca disinda) ama illede down picking yapmak istiyorum diyorsan yavasta baslayip zamanla hizini arttirarak calman gerekir(-yada alternate yapicaksin). Jeff Waters yada James Hetfield gibi yapmayta calisiyorsan cook calisman lazim  |
|
| Başa dön |
|
 |
Flareos

Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 592 Nerden: İstanbul / Yalova
|
Tarih: Pts 10.09.2007 14:53 Mesaj konusu: |
|
|
Televizyon falan izlerken al gitarını penanı çalış, ne gibi bir öneri bekliyorsun anlamadım ben... çalışacaksın bol bol... Ayrıyetten öyle dambıl yapmak kas çalışmak falan hiçbir işe yaramıyor... Gitar çalmayı gitar çalarak geliştirebilirsin sadece... Bol bol Creeping Death çal, Disciples Of The Watch cal, gelişir...  _________________ Forum Kuralları / Bölüm Kuralları
www.gitarvekemanatolyesi.com |
|
| Başa dön |
|
 |
Alexilaiho Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 10.09.2007 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
baz şarkıların ritmi alternate çalınca " cıgı cıgı " diye ses veriyo. cı ---> down gı --->up  _________________ Ibanez rgr320dx (emg hz's) - Marshall VS 230 - Marshall Jh-1 |
|
| Başa dön |
|
 |
DaveMustaine_64 "MüzikTek" mod / Magick Gitaristi

Kayıt: Dec 24, 2003 Mesajlar: 4249 Nerden: Sınıf 64 / Ankara
|
|
| Başa dön |
|
 |
secks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 10.09.2007 15:58 Mesaj konusu: |
|
|
master of puppets çalarak alıştır kendini  _________________ So long and thanks for all the fish  |
|
| Başa dön |
|
 |
rockczar Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 10.09.2007 16:10 Mesaj konusu: |
|
|
| Alexilaiho demiş ki: | baz şarkıların ritmi alternate çalınca " cıgı cıgı " diye ses veriyo. cı ---> down gı --->up  |
çok iyi ya  |
|
| Başa dön |
|
 |
secks Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 10.09.2007 16:21 Mesaj konusu: |
|
|
metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar. _________________ So long and thanks for all the fish  |
|
| Başa dön |
|
 |
Flareos

Kayıt: Feb 11, 2006 Mesajlar: 592 Nerden: İstanbul / Yalova
|
Tarih: Pts 10.09.2007 16:23 Mesaj konusu: |
|
|
| secks demiş ki: | | metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar. |
oha ciddi misin sen :s
Destruction gitaristi çok felaket down piking yapar izleyin, adam makine gibi... hastasıyım |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Pts 10.09.2007 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
| secks demiş ki: | | metallica'nın whiplash diye bir şarkısı vardır, bu da down pickingle çalınır mı diyen olursa live shit seattle konserine bir baksınlar. |
James gibi down picking yapan adam görmedim ben.Adamın Blackened'ı öyle çaldığını gördüm korkmuştum, Whiplash nasıl acaba.O konseri izlemiştim ama gözümden kaçmış.
Kirk ile ortak attığı sololar var mesela, Kirk down-up yaparken James aynı yeri down-down geçiyor.  _________________ Warlock worlak diye okunur, warlok diye değil...
Satılık Behringer Ekolayzır 40TL |
|
| Başa dön |
|
 |
metalikk Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 10.09.2007 22:20 Mesaj konusu: |
|
|
| Eldrun demiş ki: | Kirk ile ortak attığı sololar var mesela, Kirk down-up yaparken James aynı yeri down-down geçiyor.  |
o dediini creeping death'de yapıyolar dimi taylan?
james hetfield ya.. kelimeler yetmez  _________________ We're trying to get the message to you
Metal militia |
|
| Başa dön |
|
 |
thunderhead

|
Tarih: Sal 11.09.2007 2:19 Mesaj konusu: |
|
|
Gece gece gaza geldim ilk kez down picking yapmaya ugrastim (evet MOP calmayi bilmiyorum )
Kisisel izlenimler;
Calarken bilegin ust kismindaki kasi (yani alt kol kasi) cok kullanmamak gerekiyor. Olay bilekte. Sag elinizi mumkun oldugunca rahat birakmaya calisin (solak arkadaslar hede hodo demesin Sizde geri kalmayin sol bileginizi rahat birakin). Ayrica genel calis aliskanligi tersine (en azindan benim icin) calarken sag ele konsantre olmak gerekiyor. Pena pozisyonuda tellere dik degil ama acili iken daha rahat geldi bana (yani assagi dogru penalar iken penanin ucu yukari dogru bakiyor olacak).
Bence bir metronom yardimi ile kisa surede ustesinden gelinebilecek bir teknik. |
|
| Başa dön |
|
 |
JacksonRR

|
Tarih: Sal 11.09.2007 21:25 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar çok sağolun cevaplar için hafiften oluyo gibi  |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Sal 11.09.2007 21:35 Mesaj konusu: |
|
|
Penayı Hetfield gibi 3 parmakla tutmak da biraz işe yarayabilir. _________________ Warlock worlak diye okunur, warlok diye değil...
Satılık Behringer Ekolayzır 40TL |
|
| Başa dön |
|
 |
rockczar Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Sal 11.09.2007 21:52 Mesaj konusu: |
|
|
zaten james penayı prangalıyor üç parmakla _________________ ceddin nota neslin gitar |
|
| Başa dön |
|
 |
irfanturunc

|
|
| Başa dön |
|
 |
disturbed_one

|
Tarih: Çrş 19.09.2007 16:29 Mesaj konusu: |
|
|
gitarı ilk aldığımda ilk 6 ay sırf down picking yapmıştım.alternate picking'den haberim yoktu.! senedir alternate picking ile uğraşıorum.
eskiden creeping death,master of puppets'ı rahatça çalabiliyordum.şimdi master of puppets'ı çalarken biraz zorlanıyorum.hala bazı şarkılardaa down picking yapıyorum.anthrax'ın şarkılarında özellikle.
down picking yapmak isteyen arkadaşlara önerim;kollarını oynatmasınlar.bilekten güç alsınlar.ama bileklerinize çok da fazla yüklenmeyin _________________ keep on rockin' in the free world
last fm |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
Tarih: Çrş 19.09.2007 23:02 Mesaj konusu: |
|
|
creeping death çalarken down picking yapmak mesele degil de fazla gurultulu caliyorum o koyuyor
master of puppets'i alternate kasarken down picking ebemi belliyordu. sonradan sadece ust vuruslarda hizlaninca mopdaki down pickingler de mesele degir artik pek...
blackened'a hiç girmiyorum zaten nedense cok kasiliyorum o parcada... _________________ Satılık Pedallar ve gitarlar Digitech RP250, Boss MT2, Ibanez WD7, Cort X2 |
|
| Başa dön |
|
 |
fatich

|
Tarih: Prş 20.09.2007 11:32 Mesaj konusu: |
|
|
sırf down yapmak kabiliyet değilki yani aynı şeyi değişik yollarlada yapabilrsin bence tuşen sağlamsa down up yaparakta yapabiliyosun ben şahsen iyi ayarlıyorum ve daha kolay.Down down da yapıyorum ama bana kendimi kazmaymşım gibi hissettiriyo hiç estetik değil haluk levent gibi salla salla dur Ayrıca james a verin Petrucciden glaskow kiss i bakalım down dowv nı down up ı kalıyomu yoksa gitarı bırakıp kaçıyomu şaka biyana en iyisi şu herkesin vücut yapısı eklemleri farklı esneklikte ve farklı yatkınlıkları var james keni şarkısını öyle çalıyor ama doğru olan illede onun yaptığı şekil değildir hee eğer aynı sesi başka türlü elde edemiyosanız ozaman oturup 80 metronomdan 180 e kadar belirli dakikalara bölüp çalışmak en geçerli yol ve sonuç= İLLAKİ OLACAK james ve kirk sahneyi iyi kullanan şovu iyi olan gitaristler ama asla ve asla virtüöz değiller bu yüzden el hareketleri çok önemli değil aslında. _________________ www.metalcafe.forumup.com MUTLAKA ÜYE OLUN . |
|
| Başa dön |
|
 |
Skull_KruSher

|
Tarih: Cum 21.09.2007 11:41 Mesaj konusu: |
|
|
Nedir bu kıyas tutkusu? Bazı şeyler olması gerektiği gibi yapılır. Çok beğendiğiniz Petrucci de bu şarkıyı öpe öpe down stroke çalıyor(bu heriflerin vokale acayip kılım detone adam)
http://www.youtube.com/watch?v=3O4HOMPD-1E
Bu da orjinali
http://www.youtube.com/watch?v=WEL6_SuQCu8&mode=related&search=
Başlığa dönelim,
JacksonRR bu olay sadece çaldığın şeylerle alakalıdır. Kalkıpta Alternate picking çalışırsan olmayacağı gün gibi ortada(ama alternate pickinde önemlidir göz ardı etme). Evvelden söyleyenler olmuş. Açacaksın arkaya bir davul ritmi düşük tempoyla çalışacaksın.
Bir süre sonra(eğer yeni başlamış bir ideğilsen 3-5 gün en fazla) çalıştığın tempo ağır kalmaya başlayacak, boş E de palm mute ile down stroke çalarken diğer elinle sigara meyve suyu falan içmeyi becerermeye başlayacaksın. Sonrasında hemen 3-5 metronom arttıracaksın baktın buda mı yavaş biraz daha arttır.
Ama kolun ağrımaya başladığında hemen bırakma biraz yavaşla ama kesme çünkü down stroke alternate veya hybird picking gibi değildir. Kas ister ve kaslar ağrımaya başladıklarında gelişim gösterirler Vücut geliştirme yapanların "No pain No gain" lafı burdan gelir zaten.
Ama spor salonunda yapacağın kasla olmaz o iş haberin olsun hemen dambılara atlama
Bir kere de 3 saat down stroke çalışıp kendini heba etme telef olursun benim 2 saat sonunda kolumun kilitlendiği ve öteki gün kas gevşetici iğne yaptırmak zorunda kaldığım olmuştu. Önermem yani.
İlerki aşamada ise vuruşlara netlik kazandırmak için 8lik nota değeri ile 4/4 giderken aralara 8lik nota değeri ile 3/4, 6/4, 8/4 rimler koymaya başlayacaksın. _________________ Silent Disaster Türk işi Cın Cın!!!
www.silentdisaster.net
İkinci evim |
|
| Başa dön |
|
 |
|