Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Uykusuz
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Uykusuz
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
deerrudolf
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cum 31.08.2007 23:46    Mesaj konusu: Uykusuz Alıntıyla Cevap Ver

Mizah dünyasının merakla beklediği dergi 5 Eylül'de piyasada.

Birkaç hafta önce kendi yollarından gitmeye karar veren yazar-çizerlerin temelini oluşturduğu dergide Penguen'den tanıdığımız Umut Sarıkaya, Yiğit Özgür, Ersin Karabulut, Memo Tembelçizer, Oky, Uğur Gürsoy ve Yılmaz Aslantürk'ün dışında Deniz Ensari, Fırat Budacı, Ender Yıldızhan, Yavuz Öztürk ve Barış Uygur gibi isimler de bulunuyor. Bu genç çizerlerin yanı sıra dergi kadrosunda dikkatimi en çok çeken iki isimden ilki eski tüfek, yılların çizeri Vedat Özdemiroğlu; ikincisi ise son yıllarda popüler kültürün parlayan yıldızı Engin Günaydın.

Geçtiğimiz günlerde NTV'de bir programa katılan Yiğit Özgür, günümüz koşullarının getirisi sonucu yeni derginin Penguen'den çok daha muhalif bir üslupta olacağını altını çizerek belirtti. Tabi bu sevindirici bir gelişme çünkü 90'lı yılların ortalarında mizah alemini silip süpüren Dinazor ve LeMan dergilerine karakteristik özellik katan şey, bu muhaliflikti. Fakat gerek Penguen, gerekse de kadrosunu yarı yarıya kaybeden LeMan eskisi gibi olamadı.

İşte bu sebeplerden ben Uykusuz'dan umutluyum. Sadece gülmeyi ve güldürmeyi değil, düşünmeyi ve gerektiğinde çok sert tepki göstertmeyi de hedef almalı dergi. Bir Uykusuz kitlesi oluşturmalı. Hayırlı uğurlu olsun...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
EccE

MesajTarih: Pzr 02.09.2007 12:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Engin Günaydın'ı çok merak ediyorum. Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nehirmavi

MesajTarih: Pts 03.09.2007 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dergiye dün tesadüfen bir büfede rastladım... her çarşambaları çıkacak normalde ama ilk sayı olduğundan erken çıkarmayı uygun gördüler herhalde. www.uykusuzdergi.com, derginin resmi sitesi -henüz hiçbir içeriği yok. şöyle de bir kapağı var (evet üşenmedim, fotoğrafını çektim Very Happy arka plandaki para, kolye falan gibi şeyler dikkatinizi dağıtmasın efendim.):

dergi gayet güzel ama gündem karikatürlerini biraz yetersiz buldum. zamanla oturturlar herhalde onun da düzenini şeklini şemalini.
- engin günaydın'dan da iyi bir komedi oyuncusu olabilir bence ama mizahçı olmaz. beğenmedim bu haftaki köşesini. çekmedi beni.
artık haftada iki dergi alabileceğime seviniyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 08.09.2007 11:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kadrosu çok kaliteli olmuş. benim asıl dikkatimi çeken engin abimizin nasıl bir üslubu olacak , mizahını nasıl kullanacağı asıl önemli olan.
deerrudolf
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cmt 08.09.2007 11:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben Engin Günaydın'ın ilk haftaki yazısını beğenmedim ama zamanla oturacaktır elbette.
DakotaRain

MesajTarih: Cmt 08.09.2007 18:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben dergiyi açıkcası çok beğenmedim (ama yiğit özgürle ersin her zamnki gibi süper) engin günaydının yazısını doğru düzgün okumadım bile okuyamadım baydı
mithra

MesajTarih: Cmt 08.09.2007 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dergiyi genel olarak çok başarılı buldum,okurken sıkılmadım,şimdilik penguen tadında bir dergi olmuş ama böyle de devam etse ikisini de almakta hiç bir sakınca görmem kendi kendime mutlu olurum hatta! vedat özdemiroğlu'nu görmek de iyi oldu kendi adıma!derginin adını ilk duyduğumda çok ısınamamıştım ama logosuyla beraber şirin olmuşSmile(yiğit karakteri olmasının da etkisiyle)
engin günaydını şimdilik yarım bıraktım ama bişeyler söyleyebilmek için alışmak gerek sanırım..
Bence uykusuz da uzun ömürlü bir dergi olacağa benzer,yaşasınSmile
Başa dön
mystery_

MesajTarih: Cum 14.09.2007 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ersin Karabulut, Yiğit Özgür Exclamation Benim için önemli olan bu iki kişi.
Onlar ayrıldığndan beri Penguen almıyorum. Bulduğum yerde 'uykusuz'dan bitane edinirim artık.
denoktabenokta

MesajTarih: Cmt 15.09.2007 11:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gündem karikatürleri gerçekten iyileşmeli,engin günaydın'ın köşesini tesadüfen gördüm ama okuyamadım,sarmadı benide...
Pepper_Keenan
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 15.09.2007 21:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

2 sayısına da aldım ve beğendim diyebilirim. Pek bir yenilik ya da farklılık yok Penguen'den ama olacak da demiyorlardı zaten. Kadro gayet kaliteli, oraya bir de Serkan Altuniğne gelse iyice süper olur. Yiğit Özgür'ün yeni köşesi yarılmaca ayrıca.. Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Lovermanest

MesajTarih: Cmt 15.09.2007 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yiğit Özgür , Yiğit Özgür !

Yiğit özgürden kırk defa daha güzel çizen arkadaşım var. Ama bir türlü piyasa olamadı gitti.
Bir çok kişiye gösterdim. Herkes Yiğit'den daha güzel çizdiğini söylüyor. OF OF ! Kahpe dünya .. Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mellon_collie

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 0:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uykusuz'un en parlağı Yiğit Özgür'ün "Orada Olabilirdim"i olmuş, sanırım popülerlikte bir Sandık İçi'ne ulaşacak noktaya geldi şu iki sayıda..
Uğur Gürsoy, Ersin Karabulut ve tabi ki Umut Sarıkaya yine eskisi gibi kopartıcı...
Engin Günaydın'ı pek anlayamadım açıkçası, buram buram Alpay Erdem eksikliği hissediliyor; ama hemen de Penguen'le kıyaslamamak lazım...
Yine de baya iyi, Çarşambaları alınacaklar listesinde ilk numara
Başa dön
deerrudolf
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 14:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Penguen'de Gani Müjde ne ise Uykusuz'da da Engin Günaydın o yapılmaya çalışılmış sanki ama ilk iki sayı itibariyle pek başarılı olduğunu düşünmüyorum ben de. Fırat Budacı'nın üslubunda ise biraz Altay Öktem'lik seziyor gibiyim ben. Hoşuma gidiyor o adamın yazıları.

Yiğit Özgür'ün "Orada Olabilirdim" köşesi mükemmel bence, hele ilk sayıda Mustafa Kemal'in yerinde olsa söyleyecekleri. Very Happy Fakat bu köşenin de uzun ömürlü olmayacağı kanısındayım. Ne kadar sürebilir ki tarihsel sözleri kullanması.

Uykusuz benim için Penguen'in önüne geçti diyebilirim. Umut Sarıkaya tek başına yeter zaten de diğerleri de cabası. Hastasıyız arkadaşların..
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 18.09.2007 16:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yiğit özgür gayet güzel çizmiş - yazmış yine , okurken çok eğlendiğimi söyleyebilirim Smile ersin karabulut hakkında diyecek birkaç sözüm var , artık hakkaten de bazı şeyleri abarttığını düşünüyorum , insan özelini bu kadar anlatmamalı , hadi onu geçtim erkekleri küçük düşüren şeyler anlatıyor , onları genele vuruyor beni en çok rahatsız eden bu. bilgisi olmadığı şeylere burnunu sokuyor , zaten belli başlı okuyucu kitlesini biliyoruz onun. benim yaklaşımım bu şekilde , dobra falan değil artık saçmalıyor.
koyuzehir

MesajTarih: Sal 18.09.2007 16:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

deerrudolf demiş ki:
Penguen'de Gani Müjde ne ise Uykusuz'da da Engin Günaydın o yapılmaya çalışılmış sanki ama ilk iki sayı itibariyle pek başarılı olduğunu düşünmüyorum ben de. Fırat Budacı'nın üslubunda ise biraz Altay Öktem'lik seziyor gibiyim ben. Hoşuma gidiyor o adamın yazıları.

Yiğit Özgür'ün "Orada Olabilirdim" köşesi mükemmel bence, hele ilk sayıda Mustafa Kemal'in yerinde olsa söyleyecekleri. Very Happy Fakat bu köşenin de uzun ömürlü olmayacağı kanısındayım. Ne kadar sürebilir ki tarihsel sözleri kullanması.

Uykusuz benim için Penguen'in önüne geçti diyebilirim. Umut Sarıkaya tek başına yeter zaten de diğerleri de cabası. Hastasıyız arkadaşların..

bu şekilde yazarları çizerleri karşılaştırmak doğru değil bence.orda olabilirim köşesinin kaynağı bu şekil bi kitap gibi sanki.ben uğur gürsoy hastasıyım
Başa dön
Darius_Miles
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 19.09.2007 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yiğit özgür'ün bu haftaki köşesi iyi olmamış bana göre.
oky'nin köşesi çok iyi olmuş. bu aralar favorim oky.
deerrudolf
"Kültür&Sanat" mod

MesajTarih: Cum 21.09.2007 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aslında yazarların hangisinin daha iyi olduğu yönünde bir karşılaştırma yapmamıştım ben. Dikkat edilirse temellendirdiğim nokta üsluptur ve mizah dergiciliğinde köşe yazılarının dağılımında da bu tip üsluplar etkilidir. Kimisi popülerliğinin de etkisiyle güncel meseleleri daha soğuk bir çerçeveden ve daha soğuk espri yoluyla ele alır, kimisi ise günlük yaşantılardan örneklerle güncel konuları konu eder kendisine. Bu tip üslup benzerlikleri Limon'da da, Leman'da da, Penguen'de de vardı; Uykusuz'da da var..
illnino

MesajTarih: Cmt 29.09.2007 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha almadım ama çizerleri penguendeyken seviyordum,kısa zamanda yenisini alıcam.
spdy

MesajTarih: Pzr 04.11.2007 1:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

her anlamıyla rakiplerini ezecek dergi. samimi görünmek için kendilerini yırtmıyolar. oldukları gibiler. hepsi alanının en iyileri bana göre.
ersin tektir zaten alan tanımaz(:
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Char-BooRacK
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 04.11.2007 1:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oky,Özgür,Ersin bi dergideyse kaçırmayın derim.Ya bu kadar mı süper çizilir.Bu ersin nası çizer öyle yaa
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Kültür & Sanat Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız