| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
mert34

|
Tarih: Sal 08.08.2006 13:02 Mesaj konusu: |
|
|
| limonata demiş ki: | | yuh demiş ki: | | baaggeett demiş ki: | ya butün mesajları okumadım sööle düzenli olarak bikaç jazz cı ismi verebilirmisiniz ?..cok merak ediyorum gecen gün jazzcı kardesler dıye bı fılm vardı t.v. de..cok hosuma gıttı.. |
ben sana jamiroquai'yi öneririm.en bilindik parçaları deeper underground,cosmic girl,virtual insanity gibi parçalar bi yana dursun groovy,alright,you give me something gibi enfes şarkıların sahibi grup..özellikle video kliplerini,konser kayıtlarını bul izle derim,yerinde duramaz başlarsın dans etmeye ve hayran hayran izlersin karizmatik,sempatik,yerinde duramayan jason kay'i  |
Umarım bu jamiroquai önerisi jazz müzik altında verilmemiştir Baya bir alakasız olur çünkü ...
Herneyse ben genel olarak bayan vokal hayranı olarak ella fitzgerald'ı tek geçerim ya da billie holiday son zamanlarda birde diana krall vardır ( son zaman dediğim 6 yıldır ) ...
Jazz klasiklerini bu bayanlardan dinlemenizi tavsiye ederim birde louis armstrong ,ray charles ,chick corea,miles davis,nat king cole ve tabiiki chet baker aslında yazıcak birsürü isim var tabii...
Not olarak şunu söylemek istiyorum Blues brothers yani cazcı kardeşler eylül ayında park ormanda konser vericekler filmdeki kadroyla geliyorlar .. Ben biletimi aldım bile tavsiye ediyorum  |
jazz başlığında jamiroquaiden bahsedilmesi çokta anormal bişey değil açıkçası,adamlar acid jazz,funk dedikleri hepsi jazzdan türemiş müzik yapıyorlar bildiğimiz klasik cazdan uzak ama jazz altyapılı müzik yapıyorlar |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
limonata

|
Tarih: Sal 08.08.2006 17:27 Mesaj konusu: |
|
|
Aslında doğru müzik tarzının adının "Acid jazz" olduğunu unutmuşum daha doğrusu tarzın içinde "jazz " adının geçtiğini unutmuşum... Benim bildiğim jazz ile bir alakası yok ya da en azından yeni jazz dinlemeye başlıyacak bir insan jamiroquai ile başlamamalı ya da sadece jamiroquai dinleyen birisi ben cazcıyım dememeli ..Benim mütevazi düşüncem budur...
Buarada jamiroquai sevdiğim bir gruptur o ayrı bir konu... _________________ Más allá de ha pegado lejos |
|
| Başa dön |
|
 |
yuh

|
Tarih: Pts 14.08.2006 16:20 Mesaj konusu: |
|
|
| limonata demiş ki: | Aslında doğru müzik tarzının adının "Acid jazz" olduğunu unutmuşum daha doğrusu tarzın içinde "jazz " adının geçtiğini unutmuşum... Benim bildiğim jazz ile bir alakası yok ya da en azından yeni jazz dinlemeye başlıyacak bir insan jamiroquai ile başlamamalı ya da sadece jamiroquai dinleyen birisi ben cazcıyım dememeli ..Benim mütevazi düşüncem budur...
Buarada jamiroquai sevdiğim bir gruptur o ayrı bir konu... |
ben jazz dinleyicisi değilimki,yani şu yada bu dinleyicisi değilim..dinlerken keyif aldığım herşeyi dinlerim anlatabiliyor muyum?senin bahsettiğin ve senin tabirinle kalsik jazzcıları dinlemem..'jazz dinlediğim için jamiroquai seviyorum' değil 'jamiroquai dinlediğim için jazz seviyorum'desem yeridir.bunu şu şekilde açıklayabilirim; bazı sanatçılar ve gruplar bi takım müzik türlerini geliştirip,değişik türlerle harmanlayıp kendilerine özgü uyarlamalar yapıyorlar,böylece hiç dinlemem dediğin müzik türlerini sevip dinleyebiliyorsun..jamiroquaide bunu çok güzel başaran gruplardan biri..seni bilemiycem ama ben bu grubun şarkılarını dinlediğim zaman kulağıma jazz tınıları geliyo...yok asid jazz yapıyomuş,yok funk yapıyomuş,yok groove yapıyormuş çokta sorgulamıyorum..türlere pek takılmam anlıycan..bu başlık altında yazmış olmamın nedeni; ayrıca jamiroquai başlığı olmaması yanısıra kanımca kesinlikle şarkılarından jazz müzik etkilerini taşıdıklarını düşünmem.. _________________ women are made to be loved, not understood
En son yuh tarafından Sal 15.08.2006 1:19 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
buzz

|
Tarih: Pts 14.08.2006 16:50 Mesaj konusu: |
|
|
jazz iyidir ama içinde gitar olmayınca eksik kalıyor biraz o yuzden ben bluesı daha çok severim
şimdi biri çıkıp sen nasıl jazzla bluesı karşılaştırırsın der demeyin tamam mı _________________ ''Çok zevkli lan.'' W. Shakespeare |
|
| Başa dön |
|
 |
nokisss Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 17.08.2006 13:41 Mesaj konusu: |
|
|
louis armstrong ,bb king,diana krall en çok dinlediğim isimler onun dışında yakın geçmişte konserine gittiğim dany brillant çok iyi müzisyen canlı performansıda çok iyiydi _________________ Baroque & Roll |
|
| Başa dön |
|
 |
portishead

|
Tarih: Pzr 04.02.2007 23:43 Mesaj konusu: |
|
|
yaşasın anarşik müzik - jazz tarihi arşivi yapmak istiyorum gelecek senelerde...severek dinlediğim bir çok tarz'a ilham kaynağı olmuş ve kendi içinde mükemmel müzisyenler barındırmış müzik türü...
jazz'da içinde değişik tarzlara ayrılıyor evet ama - benim için her yol paris - siyahi müziğin en sıkı - en entel 'en müziği' kanımca...müzisyenlerede sonra deyinelim... _________________ Capo |
|
| Başa dön |
|
 |
defansif_ortasaha Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 05.02.2007 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
Bütün yazılanlari okudum ve dumur oldum ! Tabiiki bu site daha cok rock müzik dinleyenlerce kullanılıyor ancak bu baslık altında yazılan yazıların nerdeyse %90 nı nın jazz la ilgisi yok.
Heavy metal,rock müzikteki araştırmacı ruhumuzu bu dalda niye sergilemiyoruz acaba ? |
|
| Başa dön |
|
 |
Supp

|
Tarih: Cmt 10.02.2007 18:19 Mesaj konusu: |
|
|
dinleyebilecegimiz çok müzisyen var.türkiyeden volkan öktem,eylem pelit,genco arı,cengiz baysal,alp ersönmez,cem aksel,turgut alp bekoğlu,sibel köse,fatih erkoç,doğaç titiz,ozan musluoğlu,erhan seçkin,ercüment ateş,sarp maden... böyle gider.hepsi ayrı birer yetenek _________________ suphi güzeloğlu
jelibon-davul |
|
| Başa dön |
|
 |
Bestial

Kayıt: Jul 07, 2005 Mesajlar: 859 Nerden: Şimdi Zonguldak.
|
Tarih: Cum 27.07.2007 23:30 Mesaj konusu: |
|
|
Genelde şöyle olur.
23-24 yaşlarında Metal ya da Rock müzik dinleyen dinleyiciler, yaşları 26-27'ye geldiğinde Jazz'a sararlar. Bende bu Jazz'a sarmanın özelliğini bilmiyorum. =) Çevremde ki abilerimden gördüm ben bunu. Ancak genelde hep böyle oluyor. Acaba nedir bu Jazz'ın etkisi? _________________ http://Myrockpage.com '' Senin Yerin '' seni bekliyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
_pRincesS_

|
Tarih: Pzr 05.08.2007 15:33 Mesaj konusu: |
|
|
madeLine peyroux!! gerçekten çok sağLam bi sesi var  _________________ ιѕ gσииα вє αℓяιgнт?? |
|
| Başa dön |
|
 |
psiXaos

|
Tarih: Pts 27.08.2007 14:42 Mesaj konusu: |
|
|
Ben de metalden jazz'a merak saldım zamanında, hatta bir nu-jazz oluşumu yapmaya çalıştık ama pek yürümedi, sonra jazz da monotonlaştı (olur mu demeyin oluyormuş), sanırım en iyisi jazz etkileşimli rock/elektronik artık neyse, saf jazz bana fazla..yine de teorisini öğrenmek her müzisyen için ne tür yapıyors ayapsın müziğine çok şey katacak faydalı bir uğraştır bana göre (ve bir ömür yetmez heralde!)...
Bu arada nu-jazz'ın ya da acid jazz'ın jazz'la hemen hiç ilgisi yok aslında. Jazz groove'larına sahip lounge müzikleri işte, elektronik jazz adı altında daha ilginç işler yapılıyor; benim aradığım jazzy-elektronik denebilecek bir tür aslında ama bulamadım. Bu tarz biliyorsanız çok makbule geçer. _________________ beauty is the ultimate defense against complexity... |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Çrş 29.08.2007 19:15 Mesaj konusu: |
|
|
| Jazz deyince aklıma Norveç gelir oldu; metal müzikte olduğu kadar jazz müzikte de iddialı özellikle bayan vokalleriyle! |
|
| Başa dön |
|
 |
psiXaos

|
Tarih: Prş 30.08.2007 15:31 Mesaj konusu: |
|
|
| aysu_ demiş ki: | | Jazz deyince aklıma Norveç gelir oldu; metal müzikte olduğu kadar jazz müzikte de iddialı özellikle bayan vokalleriyle! |
Merak ettim norveç jazzını Tavsiye ettiğin bir isim var mı? _________________ beauty is the ultimate defense against complexity... |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Prş 30.08.2007 17:07 Mesaj konusu: |
|
|
Norveç Jazz'ında çok iyi bayan vokaller var.Silje Nergaard,Solveig Slettahjell,Rebekka Bakken,Karin Krog,Torun Eriksen gibi isimler oldukça iyiler...Bunların dışında Nils Petter Molvær,Arild Andersen,Jan Garbarek,Bugge Wesseltoft,Tord Gustavsen,Ketil Bjornstad gibi isimler de önemliler...Norveç Jazz'ı Norveç tadını taşıyor,oldukça farklı denemelerde bulunan isimler var. _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
psiXaos

|
Tarih: Prş 30.08.2007 18:46 Mesaj konusu: |
|
|
kingofloss__ teşekkürler. Jan Garbarek ve Tord Gustavsen'i dinlemişliğim ve Garbarek TR'ye geldiğinde izlemişliğim vardır. İlk grupta saydığın isimlerden başlıyorum dinlemeye. _________________ beauty is the ultimate defense against complexity... |
|
| Başa dön |
|
 |
phoenixb

|
Tarih: Çrş 05.09.2007 22:38 Mesaj konusu: |
|
|
| Arkadaşlar Ankara'da iyi jazz icra eden güzel bir jazz club vari mekan arıyorum..Bileniniz gideniniz varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinicem |
|
| Başa dön |
|
 |
emptyspiral

|
Tarih: Çrş 05.09.2007 22:48 Mesaj konusu: |
|
|
weather report'u beğenerek dinlerim özellikle jaco pastorius'la olan çalışmalarını...
özellikle heavy weather albümlerini çok severim
bilmiyorum tam bir jazz sayılır mı ama ... _________________ "The sea is mother-death and she is a mighty female, the one who wins, the one who sucks us all up.”
lastefem |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Çrş 05.09.2007 23:07 Mesaj konusu: |
|
|
klasikten ziyade fusion yönü kuvvetli bir grup ve dolayısıyla albümdür.
caz deyince klasik albümler bir yana son dönemlerde de iyi çalışmalar çıkıyor. özellikle de saksofonculardan. mesela greg osby. bunun dışında branford marsalis'inde ismini saymalıyız. klasik eserleri de başarıyla yorumluyorlar. _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
Av:Phil Lynott (Thin Lizzy) |
|
| Başa dön |
|
 |
psiXaos

|
Tarih: Prş 06.09.2007 10:35 Mesaj konusu: |
|
|
| phoenixb demiş ki: | | Arkadaşlar Ankara'da iyi jazz icra eden güzel bir jazz club vari mekan arıyorum..Bileniniz gideniniz varsa ve fikirlerini paylaşırsa sevinicem |
Jazz Club formatında sayılmaz hiçbiri ama benim bildiklerim Swiss Hotel, Winehouse, Beyaz Ev ve Tenedos'ta sık sık canlı jazz dinlenebilir. Bir de Sting Cafe vardı hala var mı bilmiyorum. _________________ beauty is the ultimate defense against complexity... |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Prş 06.09.2007 18:26 Mesaj konusu: |
|
|
tenedos cafe'de artık elektronik ve break-beat tarzı müzikler çalıyor. en fazla acid jazz dinleyebilirsiniz. bundan 8-9 sene önce de orada dream theater, queensryche falan çalardı. çok sık değişim geçiren bir cafe.
sting cafe ise hala aynı tas aynı hamam. çok fazla caz üzerinde durmuyorlar. caz falan dinleyecekseniz bahçelievler'deki hobby cafe iyi bir seçim.(cafe'ler arasında...) hatta orada country bile dinleyebilirsiniz. o kadar nefis yani. _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
Av:Phil Lynott (Thin Lizzy) |
|
| Başa dön |
|
 |
|