Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Blues
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Blues
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
defansif_ortasaha
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 10.08.2007 13:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hic farkedememiştim yeni haberim oldu Eric Clapton Crossroads Guitar Festivale 2 i yapmış 2007. Acaba kimler katılmış nasıl olmuş,güzelmiymiş,enterasan isimler varmıymış ??? Daha da önemlisi dvd si cıkacakmıymış,cıkacaksa ne zaman cıkacakmış ???
Enchant, bu sorularım sana sen bilirsin!!! Baska bilenler varsa o da olur!

saygı sevgi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 12.08.2007 12:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

johnny winter, jimmie vaughan, the derek trucks band taparim john mc laughlin, los lobos, eric clapton, buddy guy, sheryl crow, bb king, sonny landreth (slide'ın pirlerinden), john mayer, robbie robertson, jeff beck, steve winwood, vince gill, robert cray, alisonn krauss, yaşlı babalardan willie nelson, hubert sumlin aklıma gelenler.Smile belki de hepsini saydım bilmiyorum.Very Happy isimlere bakılırsa çok güzel olmuştur eminim. izlemek için sabırsızlanıyorum. bu arada keşke warren'da olsaydı demeden edemiyorum.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
metafiz

MesajTarih: Pts 20.08.2007 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Allman Brothers Band'in Brothers and Sisters albümünü edindim.Müthiş sololar var!Tam benlik Very Happy Dinledikçe daha da ısınırım herhalde değil mi enchant abi Very Happy
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 20.08.2007 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sen albümlerin en mükemmellerinden birisini bulmuşsun.Smile dinledikçe sarhoş eden bir albüm o. "come and go blues" icra edilmesi zor şarkılardan birisidir. "jessica", "ramblin' man" falan...Wink canavar gibi gidiyorsun.Wink ne diyorlar o albümde "jelly jelly jelly, jelly stays on my mind"...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
metafiz

MesajTarih: Cmt 25.08.2007 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant abi albüm o kadar güzel ki anlatamam.jessica çok hoşuma gitti.tabi diğer parçalarda şahane olmuş.fakat dikkatimi çeken birşey oldu grubada adını verdikleri Allman kardeşlerden Duane Allman bu albüme kadar çalmış galiba,bu ve bu albümden sonra adı geçmiyor.ya ayrılmış yada bişeyler olmuş.acaba bu albümden sonra hangini dinlesem ki?daha sırada haynes ve woody dönemi var(gerçi onların dönemine kadar kimbilir ne cevherler var).onların gruba katılmalarından sonra grubun müziğinde bir farklılık söz konusu oluyor mu?
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 25.08.2007 11:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ekim 1971'de duane allman motorsiklet kazasında öldü.Sad kendisi slide gitar'ın pirlerinden birisiydi. hem de en ustalarından. şimdiki haynes, trucks ve yeni southern rock grubu gitaristleri ve bu isimlere benzer gitaristler kendisinin çalış tekniğini çokça kullanır. "brothers and sister"dan sonra direkt ilk albüme dönebilir oradan başlayabilirsin. sonra "idlewild south", "eat a peach" diye gidersin. haynes dönemine daha var. oraya gelmeden ara dönemler var mesela onlara da zaten zamanı gelince bakabilirsin.
allman brothers band'in dönemleri ayrı ayrı olsa da müzik pek değişmiyor. altyapı hep blues'dur. bunun yanında southern rock grubu olarakta geçer ama bu grubun fanatikleri bilirler ki onlar her zaman doğaçlama takılır ve bir jam band (doğaçlama yapan) havasında ilerlerler. haynes dönemine en son giriş yaparsın. buna paralel olarakta gov't mule'un diğer albümlerini de dinlersen müzikal olarak olağanüstü bir tatmin yaşarsın.Wink benden yazması... ne varsa blues'da var.Wink
metafiz

MesajTarih: Cmt 25.08.2007 11:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant abi duane konusunda tam düzeltip galiba motosiklet kazsında ölmüş diyecektim ki sen benden önce davranmışsın.neyse o konuyu fazla açmamak galiba en iyisi.hemen tavsiyelerine uyup devam ediyorum.hem hüzün,hem eğlence herşey var bu blues da.dediğin gibi ne varsa blues da var.ama arada prog takılmakta iyi.kulağım o kadar çok gelişti ve bu gitarıma o kadar çok yansıdıki anlatamam.hala daha klasik gitarım olmasına rağmen hoş melodiler çıkıyor.Bu konuda Pink Floyd ve blues çok etkili oldu.görüşmek üzere.ama başlığa ikimizden başka yazan olmaması kötü tabi.arada defansifortasaha gelse keşke Very Happy ve diğerleri
Başa dön
metafiz

MesajTarih: Pzr 26.08.2007 9:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yıllar önce Live At Bass Days diye bir konser videosu izlemiştim,tabi kim olduklarını bilmeden.Meğer orada konuk olarak çalan basçı şuanki Allman Brothers Band in basçısıymış.Bakalım daha neler öğreneceğiz Very Happy
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 26.08.2007 10:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oteil burbridge.Wink bas virtüözü. kendisinin de grubu var. o konserde victor wooten ile ne güzel atışıyor. elerine dikkat edersen sanki bas için yaratılmış olduğunu görebilirsin.Smile
metafiz

MesajTarih: Pzr 09.09.2007 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

başlık yine öksüz ve yetim kalmış tüm türlerin ana kaynağı olmasına rağmen konuşan pek yok nedense.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 10.09.2007 16:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:
başlık yine öksüz ve yetim kalmış tüm türlerin ana kaynağı olmasına rağmen konuşan pek yok nedense.

Crying or Very sad evet insanlar delicesine metal konuşuyor. burada bir robben ford yazsak kimse takmaz.
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Prş 13.09.2007 13:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

defansif_ortasaha demiş ki:
Son dönem cıkan begendiğim blues albumleri;tamamen subjektiftir kimseyi bağlamasın Wink

Kenny Wayne Shperd-10 days out(dvd bonus)

bunun kaydı çok iyiymiş gerçekten. Wink

bu arada johnny lang ile aran nasıldır?
istanblues

MesajTarih: Prş 13.09.2007 13:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:

Olsun sabitlenmesi bile iyidir. Cool
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
defansif_ortasaha
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 14.09.2007 11:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
defansif_ortasaha demiş ki:
Son dönem cıkan begendiğim blues albumleri;tamamen subjektiftir kimseyi bağlamasın Wink

Kenny Wayne Shperd-10 days out(dvd bonus)

bunun kaydı çok iyiymiş gerçekten. Wink

bu arada johnny lang ile aran nasıldır?

Bazı sorunlardan dolayı uzun bir süredir müzik dinleyemiyorum,sorunun büyüklüğünün bir göstergesidir bu arkadaslar !!! Neyse toparlanmaya çalışıyorum bu aralar...

Enchant ;Kenny W. son album cok sıkı gercekten.Johnny Lang i, üniversite zamanında yarı zamanlı bir işte yeni gelen cd leri denerken-yanlış hatırlamıyorsam 1997 yada 1998-dinlemiştim.Aslında pekcok insanın aksine gitar calışına yada stiline kapılmamıstım,tamam güzeldi ama beni asıl ceken ses tonu,sesini kullanma tarzı idi.Ozaman 16 yaşında oldugunuda hesaba katarsak bunun gitar calmaktan daha zor oldugunu düsünmüştüm.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toparlan da gel bu taraflara...Smile

kenny wayne'in albümü gerçekten çok iyi. lang'e göre daha iyi buluyorum ben onu. "ledbetter heights" en sevdiğim albümü. birde artık bunun görüntülerini getirttirmem gerekecek. dvd'ye bakıyorum; eğer istediğim şarkılar varsa direkt getirttireceğim.

birde son zamanlarda dinlediğim doug macleod var. akustik modern blues bir görüntüsü var. b.b. king'den çok etkilenmiş. ilk "ain't the blues evil"ı dinledim. gayet güzel bir albüm. ama asıl "unmarket road" ve "whose truth, whose lies?"ı dinlemek gerekiyor. jimmy thackery ve keb'mo' u sevenler sevebilir.Smile
metafiz

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geçenlerde kaldırımın birinde bir kasetçi eski kasetleri sermiş yere,bendede kaset hastalığı olduğu için hemen gidip bir göz attım ve onca arabesk,pop kasetlerinin arasında gözüme kapağında büyük harflerle yazılmış rush kasedi çarptı hemen aldım tabi.kasedi açmadan önce prog grubu olan rush aklıma geldi ama kasedi iyice inceleyince içinde eric clapton buddy guy ın isimleri geçiyordu ve kaset baştan aşağı blues muş.yanılmıyorsam bu bir film müziği albümü çünkü kapakta bir filmden yada başka bişeyden fotoğraflar var.
Başa dön
telecastme

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 22:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

blues altyapı ariyorum.afilli olmasina gerek yok bir adet 1-4-5 bass gitar ve tekdüze bir davul işimi görebilir..
panik_431

MesajTarih: Pzr 16.09.2007 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

istanblues.org'da neden akın eldes yok aceba?
istanblues

MesajTarih: Pts 17.09.2007 0:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sence Akın Eldes istanblues.org'da olmalı mı? İyi düşünün lütfen.. Cool
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pts 17.09.2007 2:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:
geçenlerde kaldırımın birinde bir kasetçi eski kasetleri sermiş yere,bendede kaset hastalığı olduğu için hemen gidip bir göz attım ve onca arabesk,pop kasetlerinin arasında gözüme kapağında büyük harflerle yazılmış rush kasedi çarptı hemen aldım tabi.kasedi açmadan önce prog grubu olan rush aklıma geldi ama kasedi iyice inceleyince içinde eric clapton buddy guy ın isimleri geçiyordu ve kaset baştan aşağı blues muş.yanılmıyorsam bu bir film müziği albümü çünkü kapakta bir filmden yada başka bişeyden fotoğraflar var.

eric clapton iyi iş çıkarmış orada. film de güzeldi bu arada. clapton deyince; buradan ustası j.j. cale ile çıkardığı "the road escondido" albümünü de önerelim. oradan bir "heads in georgia" ya da "sporting life blues" dinlenmeli. Smile
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 12, 13, 14, 15, 16  Sonraki
13. sayfa (Toplam 16 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız