Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Davul Üzerine (Aksamlar, Mikrofonlar, Elektro Davul vb.)
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 35, 36, 37  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Beyaz_sakal

MesajTarih: Pzr 12.08.2007 15:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

davul anahtarının admini özgür abidir zuhal müzikte davuldan sorumlu kişi ve gerçekten aradığınız herşeyi bulabiliyorsunuz.bu arada tama konusunda birşeyler söyliyim.bi ark söylemiş ne çaldığına bağlı diye kesinlikle doğru tamanın imperialstar denen modeli bence alt seviye bir davul ve çin yapımı bir davul 1milyar civarında bir fiyatı var onu alana kadar sonorun üst serilerini alıırm.ama tamanın üst serilerinden bahsedersen o ayrı superstar yada daha üstü starclassic bilmem ne..bu arada yine bi ark sonor ve yamaha çaldım demiş.sonor 3005 mapple yada yamaha stage custom çaldıysan bence tamanın imperailstarını çalma Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nehirmavi

MesajTarih: Pts 13.08.2007 13:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Beyaz_sakal demiş ki:
davul anahtarının admini özgür abidir zuhal müzikte davuldan sorumlu kişi ve gerçekten aradığınız herşeyi bulabiliyorsunuz.bu arada tama konusunda birşeyler söyliyim.bi ark söylemiş ne çaldığına bağlı diye kesinlikle doğru tamanın imperialstar denen modeli bence alt seviye bir davul ve çin yapımı bir davul 1milyar civarında bir fiyatı var onu alana kadar sonorun üst serilerini alıırm.ama tamanın üst serilerinden bahsedersen o ayrı superstar yada daha üstü starclassic bilmem ne..bu arada yine bi ark sonor ve yamaha çaldım demiş.sonor 3005 mapple yada yamaha stage custom çaldıysan bence tamanın imperailstarını çalma Smile
yamaha stage custom çalmıştım, sonor un hangi modelini çaldığımı hatırlamıyorum, ikisini de beğenmiştim. bir tama takıntım gibi bir şey vardı ama daha önce sadece zuhal müzik te bir tama nın bas pedalına basmıştım Very Happy bizim stüdyoya tama superstar gelmiş, sevinçle karşıladım kendisini. çaldım, oldukça da memnun kaldım. tama artık benim için o kadar ulaşılmaz değil ama hala çok yükseklerde. imperailstar falan çalmadığım sürece de oralarda kalacak, eminim Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Beyaz_sakal

MesajTarih: Pts 13.08.2007 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yamaha stage custom davulu şuan superstar seviyesinde hatta çok azda üstünde denilebilir tabi farkları var tarzlarının ve tonlarına göre..illa bir kıyaslama yapılması gerekiyosa anlaşılması için imperialstar modelinin pearl forum seviyesinde olduğunu söyleyebilirim yamaha içinde yamaha rydeen dicem ama o biraz daha düşük kalıyo fiyat açısından davuluda çalmadığım için bilemicem
Başa dön
tuncdogukan

MesajTarih: Pts 13.08.2007 17:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

karşılaştırma yapmak biraz zor olur ama hepsi ayrı bir his ayrı bir tad bırakıyor çalanın damağında.ben açıkçası pearl forum'u bir stüdyoda kullanmıştım.tonları fena değil ama user-friendly bir davul da değil yani kullanımı zor geldi bana.Aksam dizaynı zorlamıştı beni.Tama Imperialstar'lar baya güzel varlıklar.Swingstar tarihe karıştı böylece,çıta biraz daha yükseğe taşındı.Tama'nın genel bir çizgisi var ve onu takip ediyor,istikrarlı yani.A'dan Z ye tüm davul ve aksamları aşırı sağlam öncelikle.Rockstar yerine geliştirilen Superstar'da Star-Cast mount system olması harika.Böylece hem muazzam sağlam hem de çok iyi ton elde edilebilen tomlarınız oluyor.Yamaha'da tonlar muhteşem (özellikle trampetlerde) ama sağlamlık o noktada mı bilmiyorum,denemedim,görmedim.Birch,Maple,Stage serilerinde ağaç üstü kaplama olmadığı için sorun olabilir yeni başlayan ve davulu temiz kullanma sorunu olanlara.Ya sonuçta iyi ki bissürü marka ve model var ki herkes onları deneyip kendine fiyat ve tarz olarak uygununu alıyor.Ama diğerlerini denemeden bi tanesini bağnazca sevmek de daha iyilerini kaçırıyor olma ihtimalini artırıyor.O nedenle değişik markalar görmek tanımak lazım.Mesela Sonor iyi demişsiniz,ben hiç denememiştim ama birkaç meşhur jazz sanatçısının kullandığını gördüm.Belki dener ve çok severim,sıradaki davulum Sonor olur.
Drums
Başa dön
zoomb_i

MesajTarih: Çrş 22.08.2007 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ağaç olarak sert tonlar için hangisini tavsiye edersiniz ??
Başa dön
tuncdogukan

MesajTarih: Prş 23.08.2007 16:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

maun olabilir.filipin maunu kullanıyorum ve yumuşak,uysal tonlarda sıkıntı çekiyorum,demek ki sert ve keskin tonlar isteyenler için iyi.akçaağaç ta her zaman katı bir tona meyil gösterir.Tabi deriler ve tansiyonlar da önemli.ama benim bildiğim bu 2 ağacın sert karakteristikleri var.
Drums
Başa dön
zoomb_i

MesajTarih: Prş 23.08.2007 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yorum için teşekkürler. derilerden evans karşılar mı sert tonları ? Rolling Eyes
Başa dön
cmdmrr

MesajTarih: Prş 23.08.2007 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

600 en fazla 700 ytlye ankaradan alabileceğim rock soundunda 2 crash bir de hi-hat alıcam. ne tavsiye edersiniz. grubumla skunk anansie vb gruplardan çalıyoruz. bestelerde bu tarzda. ne çok sert ne çok yumuşak. tavsiyelerinizi bekliyorum.
cmdmrr

MesajTarih: Cum 24.08.2007 12:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu bütçeyle örneğin masterwork alchemy radiant vb. zillerin üst sınıf zillerinden hoşuma giden tonlardaki zillerden seçim yapmakmı yoksa sabian zildjian paiste gibi zillerin orta-alt modellerinden hoşuma giden tonlardaki zillerden seçim yapmakmı daha mantıklı olur.
kzl_drum
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cmt 01.09.2007 0:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

slmlar herkeze.ben şeyi sorcam piyasadan anlayana.yamaha stage custom un ikinci el fiatları nekadar bilen varmı.mesela 18 kik 10 tom 13 floor tom 12de snare bi davul kaç gayma eder??
Başa dön
barabanist

MesajTarih: Sal 04.09.2007 14:18    Mesaj konusu: davul mikrofonları Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar davul mikrofonları hakkında biraz bilgi istiyorum mikrofon seti almayı düşünüyorum fakat en iyileri hangileri shure,akg, bunlar sanırım en iyileri ve en pahalıları ayrıca bunların fiyatları ne düzeyde ve satlıdıkları yerle neresi bilgi verirseniz sevinirim
Başa dön
bugeyes

MesajTarih: Sal 18.09.2007 9:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biri bana biraz yardımcı olabilirse çok sevinicem.Fiyatı uygun ama kullanışlı beni götürebilcek davul arıyorum 700-1000 ytl arası.Tarzımada gelicek sert olucak biraz bass tonlarında.
Sonorlardan 2 model var ama biri Sonor Force 507 Studio Drum Set
Diğeride Sonor 507 Combo Drum Set
Yamaha Rhydeen
Yamaha Gigmaker
Tama İmperial star
nedir bunlar?
Tamalardan baktım,tamaların ucuzlarında iş yok heralde. başka bildiğiniz önerebilceğiniz kullandığınız ?
Başa dön
sinan37

MesajTarih: Pzr 30.09.2007 12:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Herkese slmlar benim merak ettiğim birkaç şey var ama öncelikle yamaha gigmaker kullanıyorum daha iki hafta oldu alalı gayet iyi bir davul şu anda hiç bir sorunum yok bunun yanında alcamy fabrika serisi en ucuz zilleri var(16' crash ve 14' hi-hat) bunu yanında bi tane ride almayı düşünüyorum tavsiyeleriniz nedir? bide ride ile crash arasındaki en önemli farklar nelerdir ?? NOT: sevdiğim müzik türü rock'tır.
Başa dön
GrafikeR

MesajTarih: Cmt 06.10.2007 10:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Slm beyler ya ben bateriye başlamak istiyorum davulu almadan başlayabilirsin dediler ama izmirde en iisi dede olduğu için ondan alcam kursu , kurs ücretleri öğrenciyi aşıyo tabi netten temel bilgilerde yardımcı olabilecek bi abi varsa çok ii olur baget aldım elim alışsın die sadece dumanın parçalarında fln ritimleri yakalamaya çalışıyorum davulu yılbaşından 1 ay sonra alıcam 500 ytlye 0 güzel bişi buldum 5 davul 3 zil var hatta kankim gitara başlıyo grup hazırlıklarına başladık solist hazır bascı arıyoruz Smile eğer bu temel bilgiler konusunda yardım etcek biri varsa simdiden çok teşekkür ederim
Başa dön
GrafikeR

MesajTarih: Cmt 06.10.2007 10:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Slm beyler ya ben bateriye başlamak istiyorum davulu almadan başlayabilirsin dediler ama izmirde en iisi dede olduğu için ondan alcam kursu , kurs ücretleri öğrenciyi aşıyo tabi netten temel bilgilerde yardımcı olabilecek bi abi varsa çok ii olur baget aldım elim alışsın die sadece dumanın parçalarında fln ritimleri yakalamaya çalışıyorum davulu yılbaşından 1 ay sonra alıcam 500 ytlye 0 güzel bişi buldum 5 davul 3 zil var hatta kankim gitara başlıyo grup hazırlıklarına başladık solist hazır bascı arıyoruz Smile eğer bu temel bilgiler konusunda yardım etcek biri varsa simdiden çok teşekkür ederim
Başa dön
erenereneren

MesajTarih: Pts 08.10.2007 5:26    Mesaj konusu: slmlar.. Alıntıyla Cevap Ver

grubumuzun yaptığı davul kaydından hiç memnun değiliz.. izmirde müzik yapıyoruz.. bildiğiniz ve davul kayıt kalitesi iyi olan ortalamanın üstünde bir yer var mı.. ve ya davul kaydında uyulması gereken püf noktalardan biraz bahseder misiniz.? buraya link atıyorum.. dinleyip şunu kısarsanız olur ya da şunu açmalısınız gibi bir tavsiyede bulunursanız belki de gerek kalmaz.. www.myspace.com/oyuncakdnya saygılar..
sinan37

MesajTarih: Prş 11.10.2007 20:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

GrafikeR alıcağım davul 500 ytl demişsin ama 2. el mi sıfır mı?? o paraya ne alabilirsin bilemiyorum ne kadar iyi bir davul alabilirsin bilmiyorum. zillerin ve davulun markasını yazarsan o paraya değer mi değmez mi sana yardımcı olabilirler sanırım. ben ise yamaya gigmaker aldım (en düşük modeli oluor Laughing )1000 ytl ye ziller hariç sadece hi-hat ve bir tane zil standı var.Ama şu ana kadar gayet memnunum yani.
Başa dön
DenizSayman

MesajTarih: Pzr 14.10.2007 19:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

edit : Elektronik Davul denedim . Sesini çok beğendim ama çalışı çok basit ve zevksiz. Bu yüzden eve normal davul seti almaya karar verdim. Ama işte susturucu falan nasıl olur ses yana gitmesin. Bu tip davul susturucuları hakkında bilgi verebilirmisiniz ?
GrafikeR

MesajTarih: Cmt 20.10.2007 10:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hocam valla davulu gormedim nasıl bişi bilmiyorum ama 750ye fln yukselcek limitim heralde ama ya ben kurs alamıyorum derslerimle goturemem odevlerimi bile yetistiremiorum zamanim olmuyo anca zamanim aksam 9dan sonra yani calisirsam evde calisirim bateri simdilik yok pratic pad aldim begetlerim var Smile calisma cdsi alıyorum simdi ole orenebilirmiyim gunde 2 saat fln calissam daha cok gerekiosa calisirim ve 2-2,5 saat gunluk calismayla ne kadar zamanda calabilirim grup kurduk solistimiz muhtesem bas var klasik var elektro var hepside sınıftan bende lise 1 ogrencisiyim beni bekliolar
Başa dön
sinan37

MesajTarih: Cmt 20.10.2007 17:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende evde çalıyorum zaten kursa gitmedim hiç biraz zor oluyor ama kursa gitmedende öğrenilebiliyor ama bol bol müzik dinlemen sesleri çözümlemen lazım ondan sonrada zamanla geliştirirsin
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Enstrümanları Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 35, 36, 37  Sonraki
32. sayfa (Toplam 37 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız