| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
hksm

|
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
amator_gitarist

|
Tarih: Pts 12.02.2007 20:22 Mesaj konusu: |
|
|
ya abicim ben anlatamıyorum galiba
bu akorların kaçıncı perde kaçıncı dizek olduğunu yazıyla yazan (ama yazıyla yazan şema üstünde değil)birisi yokmuu????? _________________ ••¤(]:`×[¤_=>ÈšŖą<=_¤]×]:´)¤•• |
|
| Başa dön |
|
 |
amator_gitarist

|
Tarih: Pts 12.02.2007 20:28 Mesaj konusu: |
|
|
bana hiç bişey bilmeyen minör major vs. hiç bişey bilmeyen biri gibi cevap yazsanız   _________________ ••¤(]:`×[¤_=>ÈšŖą<=_¤]×]:´)¤•• |
|
| Başa dön |
|
 |
deLacrox Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pts 12.02.2007 20:32 Mesaj konusu: |
|
|
| amator_gitarist demiş ki: | | ya ben daha çok acemiyim ve benim o akorları cetvel üzerinde olarak değilde kaçıncı perde kaçıncı tel olarak bulmam daha çoook işime yarayacaktır |
Zaten akor cetveli o işe yarıyor! Artı şemayla rahat rahat öğrenmek varken yazıyla işini neden güçleştiriyorsun ki? |
|
| Başa dön |
|
 |
hksm

|
Tarih: Sal 13.02.2007 1:10 Mesaj konusu: |
|
|
O zaman takıldığın yerin ne olduğunu açıkça yaz, lütfen; "akorları bulacağım cetvel" dedin, onların adresini verdik; tüm akorlar orada şekil olarak ayrıntısıyla verilmiş, şimdi hiçbirşey bilmeyen biri için akorları yazıyla yazan bir açıklama istiyorsun!...
Sen şimdi bunların üzerine akor şekillerinden bir tane örnek ver ve kendin yazıya dök de, ne istediğini biz de anlayalım ve belki de bambaşka bir öğrenme tekniği üzerine yoğunlaşalım... _________________ Müziksiz bir hayat hatadır... Bu muydu yaşam? Hadi öyleyse bir kez daha... (Nietzsche) |
|
| Başa dön |
|
 |
Karagoz

|
Tarih: Prş 08.03.2007 1:15 Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar gitarda solo emprivizasyona yönelik bir kitap tavsiye edebilirmisiniz?yani derdim gamlar yazması akorları öğretmesi değil aslında hepsini ve çıkış mantıklarını biliyorum benim istediğim mesela tonu A7 olan şarkıda şu gam ile güzel solo atılabilir,rock'n roll şarkılara şu gamlarlala solo atılabilir şeklinde gibi...yada bunlarla ilgili örneklerin yer aldığı bir kitap falan... eğer böyle bir kitap varsa tavsiye edebilirseniz çok sevinirim
iyi günler |
|
| Başa dön |
|
 |
amator_gitarist

|
Tarih: Pts 26.03.2007 19:46 Mesaj konusu: |
|
|
ya mesela laminör akor bizim hocanın dediğine göre 1) 1. PERDE 2. TEL 2)2. PERDE 3. TEL 3) 2. PERDE 4. TEL anlatabildim mi? _________________ ••¤(]:`×[¤_=>ÈšŖą<=_¤]×]:´)¤•• |
|
| Başa dön |
|
 |
zamans

|
Tarih: Pts 23.04.2007 18:34 Mesaj konusu: |
|
|
[quote="Jeff_Loomis"]Akor ise en az 3 tane sesin aynı anda çalınmasıyla elde edilen kompozisyondur. Akorlar majör,minor, suspended falan gibi isimler alırlar ve gamlarla doğrudan bir bağları vardır. Bir akor örneği: (la minör) "la-do-mi" bu sesler aynı anda çalındığında la minör (Am) akoru çalınmış olur[quote]
Akor 5 li ise 2 ses den olusur . yalnış bilgi vermeyelim lütfen... |
|
| Başa dön |
|
 |
agrmeaculpa

|
Tarih: Pts 23.04.2007 20:46 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar!zor durumdayım..bana biriniz yardım edin..ben ağrıda öğretmenim ve keman notalarına ihtiyacım var..burda bulma imkanım yok..şiir dinletisi için arka fonda çalacağım...ilgilenirseniz sevinirim..... |
|
| Başa dön |
|
 |
dazzel

|
Tarih: Cmt 09.06.2007 16:57 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar yeşilköy ,bakırköy ya da zeytinburnunda elktro gitar kursu bilen varmı |
|
| Başa dön |
|
 |
Artunsan

Kayıt: Aug 02, 2004 Mesajlar: 144 Nerden: Kaiserslautern (D)
|
Tarih: Sal 14.08.2007 14:11 Mesaj konusu: |
|
|
Gitar çalmaya başlayalı baya oldu ama sonunda adam gibi gam ve akor öğrenmeye karar verdim. Başladım ucundan. Bir sorum olacak.
Re notasından başlayıp hiç arıza vermeden bütün notaları sırayla çalınca hangi gam oluyor? Major değil. Minor, harmonik minör yada melodik minör de değil. Ne olduğunu bulamadım.
Yani
Re - Mi - Fa - Sol - La - Si - Do - Re
Aralık olarak:
tam - yarım - tam - tam - tam - yarım - tam
Öğrendiğim kadarıyla tam - yarım - tam aralıkları minör 4'lü olarak geçiyormuş. Bu gam da iki tane minör 4'lünün yan yana getirilmesi ve arasına tam aralık koyulmasıyla oluşmuş oluyor. Ama gamın adını falan bulamadım. İmdaak.
Edit: Öğrendim re dorian moduymuş. _________________ Homer to aliens: "Don't eat me, I have a wife and children! Eat them!" |
|
| Başa dön |
|
 |
hksm

|
Tarih: Prş 16.08.2007 22:30 Mesaj konusu: |
|
|
Modlar ve gamlar farklı başlıklarla ele alınır, bilgilerini tazelerken bunu göz ardı etme. Forumda ya da Google'da bu konu ile ilgili epey yazı bulabilirsin.
Kolay gelsin. _________________ Müziksiz bir hayat hatadır... Bu muydu yaşam? Hadi öyleyse bir kez daha... (Nietzsche) |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Prş 18.10.2007 19:11 Mesaj konusu: |
|
|
ya arkadaşlar tab çalarken şu pull of- hammer on olayını mantığını anlayamadım ben aptalca bir sorun ama ne yapayım yani hammer on - pull off yapmayıpta direk penalayınca ne fark oluyor yararlı olmasa çıkmazdı galiba böyle birşey ama ben hala bu olayların mantığını kavrayamadım bir açıklayıverin. ha bu konu da şebnem ferah şarkılarını çalmayı hiç sevmesemde delgeç in introsunu çalmaya çalışırken oldu onu da belirteyim bir türlü beceremedimde  |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
Tarih: Prş 18.10.2007 20:14 Mesaj konusu: |
|
|
Pull Of - Hammer yani legato olayı. Notalar arası atlarken sadece ilk sesi picking ile çıkarıp diğerlerini çıkarmak için parmağını koyuyor/çekiyorsun sadece. Böylece daha akıcı bir ses çıkıyor. Genelde sololarla vs kullanılır. Eğer Legato olan yerlerde picking yaparsan, gudik bir ses elde edersin, ya da ölçüyü falan kaçırırsın. gayet basittir biraz çalıştın mı zorlanacak tarafı yoktur  _________________ Satılık Digitech RP250 |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Prş 18.10.2007 20:58 Mesaj konusu: |
|
|
yok benim sorunum yapamamak değil yapıyorumda ya söylediğim gibi delgeç in introsunu kendim çıkaramadım net ten baktığımıda pek çalamadım aslında kuyruk acım oradan geliyor birazda  |
|
| Başa dön |
|
 |
Me_ThuS "Müziktek" Mod

|
Tarih: Cum 19.10.2007 0:41 Mesaj konusu: |
|
|
Legato nun manası sesin farklı olması verilmek istenen duygu ve tuşe gereği legato yapılır. İlla yapmak zorunda değilsin ama legato ile geçilmiş bir riff partisyonunu penalayarak geçersen farklı duyulacaktır. Aynısının tıpkısını çalmak istiyorsan legato yok ben kendi istediğim gibi çalacağım dersen penalamaya devam edebilirsin. _________________ Mustafa-I\'m just a soul...
Satılık Joemeek Jm27 Condenser,Nady Rack Compressor\\Gate
http://www.turkrock.com/ftopic85191.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Pzr 21.10.2007 15:38 Mesaj konusu: |
|
|
bizim hammer dediğimiz olay ilk önce penalayıp diğer sesleri penalamadan parmaklarımızla vurarak yaptığımız iş değilmi ? kursta hocaya hamer la ilgili birşeyler sorduğumda hamer denilen şeyin ismine tremolo dedi bu adam birde konservatuvar mezunu düşündüm acaba benmi yanlış hatırlıyorum diye ama sonuç ortada  |
|
| Başa dön |
|
 |
Me_ThuS "Müziktek" Mod

|
Tarih: Pzr 21.10.2007 18:01 Mesaj konusu: |
|
|
Hammer olarak kastettiğin şey evet hammer-on yani telin üstüne çekiç gibi indiriyorsun parmağını. Manası ortada. Pull off ta telin üstünden parmağınızı çekmeniz. Tremolo haliyle tremolo barıyla veya elinizle yapabileceğiniz daha farklı bir hareket.Floyd hareketleri tremoloya girer mesela.
Sanırım hocan daha farklı birşeyi kastetmeye çalışmış bu hareketlerin nerdeyse hepsi bir şekilde diğerlerine benzetilebiliyor. Mesela 5-6-5-6-5-6... diye çalın hızlıca daha sonra sadece 5 e vurup floyd ile aynı sesi yakalamaya çalışın birbirlerine benzerlerde sonuç hep biraz farklıdır.
İşte o farkta gitaristi yaratan farktır.
Kolay gelsin. _________________ Mustafa-I\'m just a soul...
Satılık Joemeek Jm27 Condenser,Nady Rack Compressor\\Gate
http://www.turkrock.com/ftopic85191.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Monster_YGT

|
Tarih: Pzr 21.10.2007 19:57 Mesaj konusu: |
|
|
hmm demek ki ben tam anlatamadım söylemeye çalıştığımı  |
|
| Başa dön |
|
 |
Clickboy

|
Tarih: Pzr 21.10.2007 23:01 Mesaj konusu: |
|
|
Hammer on ya da Pull of'un ne olduğunu bilmeden nasıl legato yapabiliyorsun onu çözemedim de...
Neyse...  _________________ Satılık Digitech RP250 |
|
| Başa dön |
|
 |
|