Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Red Hot Chili Peppers
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Red Hot Chili Peppers
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 43, 44, 45, 46  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
emokied

MesajTarih: Prş 21.06.2007 0:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geissler demiş ki:
Hillel Slovak grubun kurucusu sayılırdı ve grup funky tarzda müzik yapardı daha çok, onun ölümünden sonra tabiki grubun soundunda değişmelr oldu ama Dave Navarro veya Jack Irons'un grubun müziğinde önemli değişmeler yaptıklarını sanmıyorum...
funk müzikten daha alternatif bir tarza geçtiler ve "californication" albümleryile John Frusciante ile beraber ikinci patlamalarını yaptılar, "By the way" albümü biraz daha melankolik, marjinal bişey çıkmış ama yine de dinleyince "bu rhcp" derdiniz...

son stadium arcadium albümünde hip-hop tarzına kaçmalarının nedeni elemanlar olamaz, zamanın getirdiği bir tercih olabilir yani ben kırk yıl düşünsem otherside gibi bir klip yapan adamlardan hump de bump klibini beklemezdim...
piyasa olmak, justin timbırleyklerle beraber anılmak bana göre grubun samimiliğini azaltıyor..
alternatif müzikten pop-rock müziğe geçme eğilimi gördüm ben ama albümü tamamen dinleyince bu endişe pek kalmıyo allahtan hard to concentrate dinlediğimde "bu rhcp" diyebiliyorum....

Californication şüphesiz çok iyi bir albüm.. Ama grubun tarzını değiştirip değiştirmediğini tartışmak yanlış bence.. Bazı gruplarda tarz değişmiş olabilir ve hatta bu daha çok kitleye hitap edip daha çok para kazanmak için de yapılıyor olabilir ama RHCP'den bahsediyoruz yani. Onlar ne yaparsa yapsın kaliteli ve çok iyi geliyor kulağıma.(ve gözüme) Belki bir chad smith hastası olarak objektif bakamıyor olabilirim ama onlar hala değerli ve kaliteli bir iş yapıyorlar bence. Hump de bump RHCP'nin hala aynı müziğe sadık kaldığına kesin bir kanıttır bence. Zaten hep Otherside gibi şarkılar yaparlarsa onlar da sıkılır biz de..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
FuNKY-E

MesajTarih: Prş 21.06.2007 19:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geissler demiş ki:
Hillel Slovak grubun kurucusu sayılırdı ve grup funky tarzda müzik yapardı daha çok, onun ölümünden sonra tabiki grubun soundunda değişmelr oldu ama Dave Navarro veya Jack Irons'un grubun müziğinde önemli değişmeler yaptıklarını sanmıyorum...
funk müzikten daha alternatif bir tarza geçtiler ve "californication" albümleryile John Frusciante ile beraber ikinci patlamalarını yaptılar, "By the way" albümü biraz daha melankolik, marjinal bişey çıkmış ama yine de dinleyince "bu rhcp" derdiniz...

son stadium arcadium albümünde hip-hop tarzına kaçmalarının nedeni elemanlar olamaz, zamanın getirdiği bir tercih olabilir yani ben kırk yıl düşünsem otherside gibi bir klip yapan adamlardan hump de bump klibini beklemezdim...
piyasa olmak, justin timbırleyklerle beraber anılmak bana göre grubun samimiliğini azaltıyor..
alternatif müzikten pop-rock müziğe geçme eğilimi gördüm ben ama albümü tamamen dinleyince bu endişe pek kalmıyo allahtan hard to concentrate dinlediğimde "bu rhcp" diyebiliyorum....

dave navarro ve jack irons ne alaka? jack irons zaten grubun kurucularındandı, sadece ilk iki albümün kayıtlarında çalmadı, uplift mofo party plan da grubun asıl soundunu yansıtan en has albümdü bana göre. sonra hillel öldü, chad gelene kadar da zaten sabit bir davulcuları yoktu ir süre(darren religro ile çaldılar sonra uyuşamadılar). aslında rhcp çok fazla eleman değiştirmemiştir, ufak idare etme amaçlı elemanları saymassak, hillel ve jack'in yerine john ve chad gelmiştir. john'un arasında da dave navarro grupla çalmıştır. grubun müziğinde etkisi olan elemanlar bunlardır. diğerleri(zaten toplasan 1 yıl etmez kaldıkları süre) konser elemanlarıdır - jesse tobias, arik marshall, darren religro..

ilk albümün gitar kayıtlarını da jack sherman, ilk iki albümün davul kayıtlarını cliff martinez yapmıştır, jack ve hillel'in what is this grubuyla devam eden kontratları yüzünden..

dave navarro'lu one hot minute'e bakarsanız, grubun en psychedelic albümünün bu albüm olduğunu görürsünüz, rhcp'nin duraklama döneminde yaptığı(92-9Cool deneysel bir çalışmaydı bana göre. öyle ki rhcp elemanları bile bu devreyi saymazlar, 99dan itibaren benim bildiğim hiçbir konserde one hot minute'den şarkı çalınmadı, hatta dave navarro bu yüzden grup elemanlarına kırgın.

hoş zaten rhcp bundan sonra hiç bir zaman özüne dönmeyi istemedi, hep deneysel şeyler yapmaya başladılar. bssm'ye kadar olan kısım müziklerindeki değişim ve gelişimle doğru orantılı olarak ilerledi, bssm ile tepe noktasına ulaştılar, sonra artık kendi müzikal yeteneklerini değişik yönlere yoğunlaştırdılar. stadium arcadium'da yepyeni şeylerle beraber biraz daha eskiye dönüş değil de bakış mevcut, her ne kadar eski sayko havaları olmasa da(bkz. anthony vokalleri) eskiyi anımsatan şeyler baya fazla. hump de bump da bu şarkılardan bir tanesi. stadium arcadium'da hip-hop? yahu daha fazla hip-hop yapsınlar diye kıçımı yırtıyorum, albümde 2-3 şarkı haricinde doğru dürüst rap vokal bile yok ne diyosunuz yahu..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi MSN Messenger
emokied

MesajTarih: Prş 21.06.2007 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

FuNKY-E demiş ki:

dave navarro ve jack irons ne alaka? jack irons zaten grubun kurucularındandı, sadece ilk iki albümün kayıtlarında çalmadı, uplift mofo party plan da grubun asıl soundunu yansıtan en has albümdü bana göre. sonra hillel öldü, chad gelene kadar da zaten sabit bir davulcuları yoktu ir süre(darren religro ile çaldılar sonra uyuşamadılar). aslında rhcp çok fazla eleman değiştirmemiştir, ufak idare etme amaçlı elemanları saymassak, hillel ve jack'in yerine john ve chad gelmiştir. john'un arasında da dave navarro grupla çalmıştır. grubun müziğinde etkisi olan elemanlar bunlardır. diğerleri(zaten toplasan 1 yıl etmez kaldıkları süre) konser elemanlarıdır - jesse tobias, arik marshall, darren religro..

ilk albümün gitar kayıtlarını da jack sherman, ilk iki albümün davul kayıtlarını cliff martinez yapmıştır, jack ve hillel'in what is this grubuyla devam eden kontratları yüzünden..

dave navarro'lu one hot minute'e bakarsanız, grubun en psychedelic albümünün bu albüm olduğunu görürsünüz, rhcp'nin duraklama döneminde yaptığı(92-9Cool deneysel bir çalışmaydı bana göre. öyle ki rhcp elemanları bile bu devreyi saymazlar, 99dan itibaren benim bildiğim hiçbir konserde one hot minute'den şarkı çalınmadı, hatta dave navarro bu yüzden grup elemanlarına kırgın.

hoş zaten rhcp bundan sonra hiç bir zaman özüne dönmeyi istemedi, hep deneysel şeyler yapmaya başladılar. bssm'ye kadar olan kısım müziklerindeki değişim ve gelişimle doğru orantılı olarak ilerledi, bssm ile tepe noktasına ulaştılar, sonra artık kendi müzikal yeteneklerini değişik yönlere yoğunlaştırdılar. stadium arcadium'da yepyeni şeylerle beraber biraz daha eskiye dönüş değil de bakış mevcut, her ne kadar eski sayko havaları olmasa da(bkz. anthony vokalleri) eskiyi anımsatan şeyler baya fazla. hump de bump da bu şarkılardan bir tanesi. stadium arcadium'da hip-hop? yahu daha fazla hip-hop yapsınlar diye kıçımı yırtıyorum, albümde 2-3 şarkı haricinde doğru dürüst rap vokal bile yok ne diyosunuz yahu..[/quote]

kısmen katılıorm arkadaşım.. Ama Funk da her zmanki gibi ön planda olsun isterim ben.. Onların yaptıkları bu tür karışımının yanında
Başa dön
stonehead

MesajTarih: Prş 28.06.2007 0:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

rhcpnin müzikal açıdan en kaliteli ve en sağlam albümüdür stadium arcadium bu albümde her bir grup elemanı bireysel olarak şimdiye kadar yaptıklarının en iyisini yapmışlardır özellikle john frusciantenin kendine has muazzam riffleri ve soloları vardır s.a. da...
en kusursuz albümleri bu olmasına rağmen benim red hot albümüm kesinlikle by the way dir by the wayin içerdiği duygu tüm albümlerin dışında bir duygudur baştan sona çok etkiler bu albüm beni venice queen,dosed,i could die for you,universally speaking,don't forget me hepsinin ayrı bi hikayesi vardır bende...
by the way,californication ve stadium arcadium albümleri red hotın tarzının kesinleştiğinin bir kanıtıdır bence 3 albümde diğer albümlere oranla müzikal açıdan birbirlerine daha benzer albümlerdir...
bssm tüm rhcp albümlerinden farklı tanımlanamaz bir albümdür john frusciante kendimi en çok zorladığım albüm diyor bssm için anthonynin vokal tarzını bu albümle değiştirmesi rhcpninde tarzının bi bakıma değiştiği anlamına geliyordu bu albümde john hillelin etkisiyle çalmıştı gitarları ama 99 da californication zamanı artık herşeye yeniden başlamıştı ve kendi tarzını ortaya koyup rhcpnin tarzının tamamen değişmesini ve bugünkü tadından yenmez enfes müzik kalitesinin oluşmasını sağlamıştır iyide etmiştir...bu arada rhcpnin hip hop filanda yaptığı yoktur hala anthonyden rap vokaller bekleyen varmı??? rhcpnin tarzı budur artık saygılar...

charlie videsu resmi olarak açıklandı fena olmamış bence kazanan arkadaşları tebrik ediyorum..
http://youtube.com/watch?v=wNvOUkRTkz8
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
FuNKY-E

MesajTarih: Prş 28.06.2007 12:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

hala rhcp'nin bıçakla kesilmiş bir tarzı olduğunu düşünmüyorum, yukarıda dediğim gibi, müzik ve duyguları onları nereye götürürse oraya gittiler. rap vokalde ısrar etmemin nedeni, rap vokal funk tarzının funky olmasını sağlayan tamamlayıcı bi unsurdur. nası diyenler için bkz. yertle the turtle efenim.
#6 Mayıs 2007#
Başa dön
stonehead

MesajTarih: Prş 28.06.2007 13:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet müzik ve duyguları onları nereye götürdüyse oraya gittiler ve son 3 albümde de orda kaldılar...
sen rap vokalde ısrar etsende onlar artık gün geçtikçe uzaklaşıyolar bu tarzdan ve grup elemanlarının röpörtajlarına bakılırsa eski günlerdeki çılgın funky zamanlarına dönme gibi bi niyetleri yok..
bunuda şöle açıklayabiliriz bence funkın dibine vurdukları zamanlarda daha 20 li yaşların başındaydılar kuşkusuz en çılgın dönemleriydi ve bunu ilk 3 albümlerinede yansıttılar ama artık hepsi 40ı geçti kendileri gibi müzikleride bu 20 yılda olgunlaştı,gelişti ve şimdiki halini aldı...
seni anlıyorum o ilk zamanlarındaki gibi çılgın funky gençleri istiyosun ama yapcak bişi yok red hotın the red hot chili peppers,freaky styley,the uplift mofo party plan albümlerini başa sarıp sarıp dinliceksin Very Happy ..
Başa dön
FuNKY-E

MesajTarih: Prş 28.06.2007 19:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stonehead demiş ki:
evet müzik ve duyguları onları nereye götürdüyse oraya gittiler ve son 3 albümde de orda kaldılar...
sen rap vokalde ısrar etsende onlar artık gün geçtikçe uzaklaşıyolar bu tarzdan ve grup elemanlarının röpörtajlarına bakılırsa eski günlerdeki çılgın funky zamanlarına dönme gibi bi niyetleri yok..
bunuda şöle açıklayabiliriz bence funkın dibine vurdukları zamanlarda daha 20 li yaşların başındaydılar kuşkusuz en çılgın dönemleriydi ve bunu ilk 3 albümlerinede yansıttılar ama artık hepsi 40ı geçti kendileri gibi müzikleride bu 20 yılda olgunlaştı,gelişti ve şimdiki halini aldı...
seni anlıyorum o ilk zamanlarındaki gibi çılgın funky gençleri istiyosun ama yapcak bişi yok red hotın the red hot chili peppers,freaky styley,the uplift mofo party plan albümlerini başa sarıp sarıp dinliceksin Very Happy ..

off aynen onu istiyorum Very Happy bi nevermind açıp hoplim zıplim kendime gelim Very Happy
Başa dön
R_HOT_CH_P

MesajTarih: Cum 27.07.2007 15:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam arkadaşlar bu bnm ilk mesajım,,emeğinize sağlık,,forum süper ,,,RHCP manyağiyı olarak buradaym,
R_HOT_CH_P

MesajTarih: Cum 27.07.2007 15:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

selam rhcp ciler nerde?
FuNKY-E

MesajTarih: Cum 27.07.2007 19:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

burdayız Smile
#6 Mayıs 2007#
Başa dön
liveatslanecastle

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 12:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o kadar cook konser izledim ama slane castle daki gibi konser gormedim one ya gelmis gecmis eniyi konser bence..120 kere izledim dvd yi..Smile
Başa dön
stonehead

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 16:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

liveatslanecastle demiş ki:
o kadar cook konser izledim ama slane castle daki gibi konser gormedim one ya gelmis gecmis eniyi konser bence..120 kere izledim dvd yi..Smile

kesinlikle katılıyorum müthiş bi konser ve müthiş bir dvd kamera açıları fln hepsi mükemmel atmosferi süperrr yansıtmışlar slane castle olanüstü bir konser mekanı o konseri dvd den deilde bizzat orda 80.000 kişiyle birlikte izlemek için herşeyimi verirdim...konser baştan sona çok etkileyici ama özellikle dont forget me ve venice queen performanslarını izlerken tüylerim diken diken oluyo ve bide by the way den scar tissue ye geçiş anı bitiriyo beni...dvd yi her izlediğim de kafayı yiyorum böle bi konseri canlı izleyemiyecek olmak kahrediyo beni ama inşallah yanılırımda gelirler bizede müthiş bi konser yaşatırlar bende gözüm arkada gitmem...
Başa dön
R_HOT_CH_P

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 16:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aa.arkadaşlar rhcp ciler nerde?forumda yokmusunuz?
R_HOT_CH_P

MesajTarih: Pzr 29.07.2007 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği Forum Kurallarına aykırıdır. Tek kelimelik, kullanıcıya birşey vermeyecek mesajlar göndermeyelim.Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
eskimo_
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 13.08.2007 4:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tek kelimeyle mükemmel. daha iyisi yok.
Başa dön
liveatslanecastle

MesajTarih: Çrş 15.08.2007 6:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stonehead demiş ki:
liveatslanecastle demiş ki:

kesinlikle katılıyorum müthiş bi konser ve müthiş bir dvd kamera açıları fln hepsi mükemmel atmosferi süperrr yansıtmışlar slane castle olanüstü bir konser mekanı o konseri dvd den deilde bizzat orda 80.000 kişiyle birlikte izlemek için herşeyimi verirdim...konser baştan sona çok etkileyici ama özellikle dont forget me ve venice queen performanslarını izlerken tüylerim diken diken oluyo ve bide by the way den scar tissue ye geçiş anı bitiriyo beni...dvd yi her izlediğim de kafayı yiyorum böle bi konseri canlı izleyemiyecek olmak kahrediyo beni ama inşallah yanılırımda gelirler bizede müthiş bi konser yaşatırlar bende gözüm arkada gitmem...

ben dvd den mp3 haline getirdim dinliorm gittigim heryerde venice queen muhtesem dedigin gibi
Başa dön
fellantis

MesajTarih: Prş 23.08.2007 7:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o kadar çok şanssızlık yaşamış bir grup ki sonunda hala ayakta olmaları bile mucize
Başa dön
thedrummer21

MesajTarih: Çrş 29.08.2007 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

çok mükemmel bir grup dünyada tuttuum sayılı gruplardan Smile sonra ztn elemanlarına bişey diyecein yok vokal ztn ayrı bi aşmışlık ve mükemmellik,sonra john ztn adam bi nota basıo beni alıo gidio,flea ya tn laf yok bnce dünyanın en iyi bascısı sonra,chad ztn 1.90 boyuyla yutmus davulu,ztn bi video flea ve chad in davul bas uyumu linki bulamadım ya pardon arkadaşlar,ama o performansları gerçekten mükemmel sonra oradan bi yerden johan girio soloyla mükemmel yya sonra stadium arcadium albümlerine gelince mükemmel bi albüm olmuş tarzlarını ortaya koymuşlar en sevdiim şarkıları=desecration smile,dani california,snow,stadium arcadium tell me baby,ya aslında bütün şarkıları adamlar kaç defa daılmanın eşiine geldiler ama hala sapasağlam ayaktalar red hot hot chili peppers 4ever.... Very Happy Smile Surprised
Başa dön
kbilginer
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 13.09.2007 9:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

en kral gruptur rhcp..
geissler

MesajTarih: Prş 13.09.2007 13:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

kbilginer demiş ki:
en kral gruptur rhcp..

yok canım.. Very Happy
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... 43, 44, 45, 46  Sonraki
44. sayfa (Toplam 46 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız