Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.
Tarih: Pts 08.01.2007 2:39 Mesaj konusu: Tony Gatlif
Bu eşsiz Çingene yönetmen ve müzisyene ilk Gadjo Dilo (Çılgın Yabancı) filmiyle cnbce'de rastladım. Filmin müzikleri eşsizdi. Geçenlerde bu soundtrack'i edindim. Daha sonra da diğer soundtrack'lerini aramaya başladım. Diğer müzikleri de gayet güzel. Vengo adlı filminin soundtrack'inde ispanyolca ağırlıkta olmak üzere 16 eşsiz şarkı var, ve bazılarında NEY kullanmışlar ki mükemmel olmuş. Sufizm'le de ilgili anladığım kadarıyla, bir şarkısı: tomatito & sheikh al tuni - "flamenco soufi". Aynı albüm içinde hem derin sufi tınılar, ispanyol ezgileri, hem de "techno del rey" adlı ne olduğu adından belli dehşet bir şarkı var, hele albümde bir de "mecanique garage" var ki... Industry mi desem tarzına, artık dinleyip siz söyleyin biliyorsanız. Ama albümdeki en favori şarkım Remedios Silva Pisa'dan ispanyolca bir şarkı "Naci en Alamo". Aynı şarkının bende Yunanca versiyonu vardı, Songs of Greeces Gypsies albümünden, ikisi de birbirinden güzel gerçekten, ama bunun içine NEY de yerleştirmişler ki tadından yenmiyor. Latcho Drom adlı filminin soundtrack'inde de "hicaz dolap rom", "istanbul drom" adında şarkılar da var
Ben bir süredir sürekli sürekli Tony Gatlif müziği dinliyorum, bakalım myspace'te sayfası var mı dedim, olmadığını görünce kendim yaptım.
http://www.myspace.com/tonygatlif
Transylvania (2006) Birol Unel, Amira Casar & Tony Gatlif _________________ www.britrocktr.com > Brit, Indie, Alternative, Post Punk, Punk Rock, Synthpop, Krautrock, New Wave, Progressive, Industrial, Psychedelic, Trip Hop, Drum&Bass, Electronic, Lo-Fi, Downtempo, Ambient, Chill Out, Psychill, World, New Age, Ethnic, Jazz
ben de cnbce de tanıştım gadjo dilo ile.edirne uzunköprü gibi bir yerde bulmam mümkün olmadığından kederlenip dururdum.sonra şans eseri ankara okul gezimizde rastladım kendisine ve hemen edindim.sevgili satıcı abimin de gözüne girmiş bulunmam ve hoşsohbetlere vesile olması sebebiyle her zaman bir numaradır benim için.konusunu da nora luca isimli şarkıdan alması dolayısıyla filmi müzikten ayırmak mümkün değil.şölen adeta..mezarlık başı egzotiği tutti furutti,nora luca ve daha bir çoğu.takip edilmesi kaçınılmaz oldu da edebilene de aşkolsun.
ben de cnbce de tanıştım gadjo dilo ile.edirne uzunköprü gibi bir yerde bulmam mümkün olmadığından kederlenip dururdum.sonra şans eseri ankara okul gezimizde rastladım kendisine ve hemen edindim.sevgili satıcı abimin de gözüne girmiş bulunmam ve hoşsohbetlere vesile olması sebebiyle her zaman bir numaradır benim için.konusunu da nora luca isimli şarkıdan alması dolayısıyla filmi müzikten ayırmak mümkün değil.şölen adeta..mezarlık başı egzotiği tutti furutti,nora luca ve daha bir çoğu.takip edilmesi kaçınılmaz oldu da edebilene de aşkolsun.
ankara'da nerede rastladın ki? Söyle de biz de edinelim _________________ www.britrocktr.com > Brit, Indie, Alternative, Post Punk, Punk Rock, Synthpop, Krautrock, New Wave, Progressive, Industrial, Psychedelic, Trip Hop, Drum&Bass, Electronic, Lo-Fi, Downtempo, Ambient, Chill Out, Psychill, World, New Age, Ethnic, Jazz
valla ankara'ya ilk gidişimdi.limon diye bir yere girmiştik kızılay'da, çok güzel filmler vardı.hatta şimdi sountracki bile vardır, arıyorlardı çünkü daha geçen kış..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız