| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
AnyDreams

|
Tarih: Pts 04.06.2007 20:32 Mesaj konusu: |
|
|
bize ugramasada var olan ulvi duygu saygım sonsuz =) _________________ <div>yanlız gitmeliyim!</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
geissler

|
Tarih: Sal 05.06.2007 2:42 Mesaj konusu: |
|
|
insanların yarısından fazlası yaşarken kendini aşağılık bir duruma getiriyor...
gerçek aşk bu insanlara şifa verip düzelmelerini ve ayakta kalmalarını sağlıyor, küçük bir çocukken hissettiğimiz sınırsız ve korkusuz kaygısız hisleri insana geri kazandırıyor...
gerçeği mi gözümüzün önüne getiriyor yoksa yapay bir hayal ile gerçeğin önünü mü kapatıyor, bunun cevabını bulamadım henüz...
aşkın iyileştirme etkisi tüm insanlara gerekli, bazıları "ben yalnızlığı seçtim" derler ama buna ne gerek var ki zaten kaç senelik yaşam var dünyada, ve aşktan heyecenlanıyorsan bunu bil ki aşk senin için gerekli...  |
|
| Başa dön |
|
 |
AnyDreams

|
Tarih: Sal 05.06.2007 20:17 Mesaj konusu: |
|
|
| geissler demiş ki: | insanların yarısından fazlası yaşarken kendini aşağılık bir duruma getiriyor...
gerçek aşk bu insanlara şifa verip düzelmelerini ve ayakta kalmalarını sağlıyor, küçük bir çocukken hissettiğimiz sınırsız ve korkusuz kaygısız hisleri insana geri kazandırıyor...
gerçeği mi gözümüzün önüne getiriyor yoksa yapay bir hayal ile gerçeğin önünü mü kapatıyor, bunun cevabını bulamadım henüz...
aşkın iyileştirme etkisi tüm insanlara gerekli, bazıları "ben yalnızlığı seçtim" derler ama buna ne gerek var ki zaten kaç senelik yaşam var dünyada, ve aşktan heyecenlanıyorsan bunu bil ki aşk senin için gerekli...  |
cok guzel olmus =( _________________ <div>yanlız gitmeliyim!</div> |
|
| Başa dön |
|
 |
bir_kereye_mahsus

|
Tarih: Çrş 06.06.2007 18:51 Mesaj konusu: |
|
|
Ne güzel demiş Ozan Uğur Işılak:
"Aşk ki aşktır varsa sonunda ziyan,
İstemem vuslatı olsa da ayan,
Sevdamı tarihe eyledim beyan,
Mecnun'u Leyla'yı kınasın diye..." _________________ Bir kereye mahsus |
|
| Başa dön |
|
 |
hasanayvenli

|
Tarih: Cum 29.06.2007 23:08 Mesaj konusu: |
|
|
geceleri onu düşünmekten uyuyamamaktır , uyuduğun anlarda da onu rüyanda görmektir _________________ "Life has betrayed me once again , I accept somethings will never change"
bir boşluk ki nasıl insanla dolsun...
YaLnızLığı AnLa |
|
| Başa dön |
|
 |
morgaine

|
Tarih: Cmt 30.06.2007 8:28 Mesaj konusu: |
|
|
KALBinin pır pır atmasıdır... _________________ Consecreated weapons of my soul |
|
| Başa dön |
|
 |
psychedelic_starship Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Apr 20, 2007 Mesajlar: 337 Nerden: uzak çok uzak bir galaksiden
|
Tarih: Cmt 30.06.2007 15:49 Mesaj konusu: |
|
|
Bazen de her şeyi çok sinir edici, yalan, boş ve katlanılmaz bulmaktır hatta aşk ın kendisini bile:( _________________ Herkez bir yönüyle haklıdır ama nerede ne kadar haklı olduğunun farkında değildir. |
|
| Başa dön |
|
 |
metallizm Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Cmt 30.06.2007 16:43 Mesaj konusu: |
|
|
| aşkın a.q |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Cmt 30.06.2007 16:45 Mesaj konusu: |
|
|
sana sahip olduğum için seni önemsemiyorum..
sana ulaşamadığım için sana aşık oluyorum.. |
|
| Başa dön |
|
 |
dumanduman

|
Tarih: Cmt 30.06.2007 19:26 Mesaj konusu: |
|
|
| geissler demiş ki: | sana sahip olduğum için seni önemsemiyorum..
sana ulaşamadığım için sana aşık oluyorum.. |
guzel kelammıs dogrusu kımındır acep... _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
dimpleandrock

|
Tarih: Cmt 30.06.2007 19:27 Mesaj konusu: |
|
|
işte güzel bir açıklama.aşk masaldır. sahip olamamaktan kaynaklanan aşırı isteğe aşk denebiliyor. beraber olanlarda ya kendini kandırıyor ya da bağımlı oluyorlar _________________ ''G£ldi ölümlü y@l@n gitti ölümsüz g£rç£k
siz h@y@t sür£n l£$l£r sizi kim dirilt£c£k''
N.F.K. |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 0:16 Mesaj konusu: |
|
|
| benim sözüm ya kimin olsun...benden böyle şeyler bekleyin... |
|
| Başa dön |
|
 |
cilekesh_baterist

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 0:54 Mesaj konusu: |
|
|
| Aşk,bile bile acı çekmektir... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 12:51 Mesaj konusu: |
|
|
| geissler demiş ki: | | benim sözüm ya kimin olsun...benden böyle şeyler bekleyin... |
Bu senin sözün değil geissler bir çok yerde geçer üstelik doğru da değil yanlış bir söz hiç aşık olmamışın anlaşılan. Bu kadar kendini ön plana çıkarma uğraşına girme yazdıklarında daha güzel olur. Sürekli ben ben diyip mükemmel yazılarım sözlerim okuyun ben çok akıllıyyım modundasın komik oluyor Ok?  |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 13:08 Mesaj konusu: |
|
|
Bence de bunu yapmamalısın geissler.
Aşk konusunda bende katılmıyorum sana.
Bence aşk,insanda sevgi ihtiyacının(veya cinsellik içgüdüsünün) yoğunlaşması sonucu enerji yüklenmesi neticesinde bu enerjinin boşaltılması gereksiniminin patlama şeklinde aniden hastalıklı olarak dışavurulmasıdır.
Şöyle örneklendirebilirim;
Ağzı kururcasına susayan bir kişi suya o kadar hasrettir ki serap görerek ona su diye coşkuyla koşar.
İşte bu coşku aşk gibidir.Su ise sevgidir.Serap ise sevdiğini zannettiğin kişi.
Bence aşk yanılsamadır. |
|
| Başa dön |
|
 |
hasanayvenli

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 15:32 Mesaj konusu: |
|
|
bu açıklama baya güzel olmuş =) _________________ "Life has betrayed me once again , I accept somethings will never change"
bir boşluk ki nasıl insanla dolsun...
YaLnızLığı AnLa |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
| psychedelic_starship demiş ki: | | geissler demiş ki: | | benim sözüm ya kimin olsun...benden böyle şeyler bekleyin... |
Bu senin sözün değil geissler bir çok yerde geçer üstelik doğru da değil yanlış bir söz hiç aşık olmamışın anlaşılan. Bu kadar kendini ön plana çıkarma uğraşına girme yazdıklarında daha güzel olur. Sürekli ben ben diyip mükemmel yazılarım sözlerim okuyun ben çok akıllıyyım modundasın komik oluyor Ok?  |
kimin sözü olduğunu söylediler ben de benim sözüm dedim, antipatik geldiyse özür dilerim...
bu tür konularda sokak ağzıyla konuşuyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 16:32 Mesaj konusu: |
|
|
| cesareborgia demiş ki: | Bence de bunu yapmamalısın geissler.
Bence aşk,insanda sevgi ihtiyacının(veya cinsellik içgüdüsünün) yoğunlaşması sonucu enerji yüklenmesi neticesinde bu enerjinin boşaltılması gereksiniminin patlama şeklinde aniden hastalıklı olarak dışavurulmasıdır.
Ağzı kururcasına susayan bir kişi suya o kadar hasrettir ki serap görerek ona su diye coşkuyla koşar.
evet bunun gibi düşünüyorum ben de... |
|
| Başa dön |
|
 |
cesareborgia

|
Tarih: Pzr 01.07.2007 16:34 Mesaj konusu: |
|
|
Konuyu bir Yunan Mitolojisiyle süslemek gerekirse Eros a uğramadan geçilmez sanırım.İçerikten fazla sapmadan aşağıdaki alıntıyı gönderiyorum.
saygılar.
----------------
Olympos’ta daha başka tanrılar da vardır, bunlar ikincil tanrılardır. En önemlileri Eros’tur. Hesiodos onu “ölümsüz tanrıların en güzeli” diye tanımlar. Yoksul, becerikli, kaygılı Eros insanlarla tanrılar arasında aracıdır. Kişiliği çevresinde daha çok edebiyat düzeyinde gittikçe artan bir ilgi oluşmuş, bu ilgi onu gittikçe daha ilgi çekici özelliklerle bezemiştir. Platon Symposion (Şölen) diyaloğunda onu tanrı katıyla insan katı arasında düşünülür dünyayla duyulur dünya arasında aracı diye belirleyerek, bilgi kuramına, ona bağlı olarak da estetik anlayışına önemli bir öge olarak katmıştır. Symposion şair Agathon’un verdiği bir şölende yapılan tartışmaları içerir. Sözü en son Sokrates alır ve Mantinean rahibesi Diotime’nin vaktiyle kendisine söylemiş olduğu sözleri anımsar. Sokrates “Aşk bir tanrıdır” dermiş, buna karşılık Diotime Aşk’ın bir daimon olduğunu söylermiş. Daimon ölümlüyle ölümsüz arasında aracıdır ve Diotime’ye göre birçok daimon vardır, aşk da bir daimon’dur. Sokrates bu daimon’un hangi anababadan geldiğini sorar. Diotime buna şöyle karşılık verir: Aphrodite’nin doğduğu gün tanrılar bir şölen vermişler. Çağrılılar arasında Poros (Çare) da varmış. Yemekten sonra dilenci giysileri içinde Penia (Yoksulluk) çıkagelmiş. Nektardan sarhoş olan Poros, Zeus’un bahçesine geçip orada sızıvermiş. Penia, Poros’tan bir çocuğu olsun istemiş, onun yanına uzanmış, böylece Aşk’a gebe kalmış. Aşk, demek ki, Çare ile Yoksulluk’un çocuğudur. Aşk yoksuldur, kabadır, pistir, çıplak ayakla dolaşır, şurada burada yatar, yeri yurdu yoktur, bu yanıyla anasının çocuğudur. Güzelin ve iyinin peşindedir, yiğittir, serüvencidir, attığını vurur, durmadan oyun düşünür, bu yönüyle de babasının çocuğudur. Eros zamanla insanları oklarıyla yüreğinden vuran kanatlı ya da kanatsız bir çocuk olarak tanıtlanmıştır. Çağımızda ruh ayrıştırması açısından cinsel eğilimlerin ve cinsel eğilimlere bağlı isteklerin tümünü karşılar. Cinsellik edebiyatında hatta ruhbilimde Eros insani aşkın yalnızca bir yüzünü açıklar. Pierre Burney Aşk adlı incelemesinde şöyle der: “İnsani aşkın iki kutbunu, genellikle birine Eros öbürüne Agape adını vererek birbiriyle karşılaştırırlar. Eros arzu aşkıdır, bağlayıcı ve bencildir. Oysa Agape iyiliğin adayıcı düzeyine kadar yükselebilen iyilikçi biçimler ortaya koyar. (…) Eros kaypaktır, çünkü terinden derine bencildir, ama aynı zamanda bizi kendimizden çıkmaya ve kendimizi aşmaya çağırır: ‘Amor trahit amantem extra se…’ (Aşk aşığı kendinden geçirir).” _________________ "Bağımsızlık benim karakterimdir.." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 02.07.2007 14:43 Mesaj konusu: |
|
|
| cesareborgia demiş ki: | Bence de bunu yapmamalısın geissler.
Ne saçmalıyorsunuz yaa siz aha haa. Demek ki bir kızla yatsanız tüm duygularınız sönecek hemen vah vah yazık o kadınlara ya da erkeklere amaç elde etmek sadece Ne alakası var ki şimdi bütün bunların aşk ile hiç alakası yok bu sahiplenme arzusu ve bence aşk ın olmadığı yerde ortaya çıkan bir süper ego savunma davranışı. Cinsel çekim elbette doğal bir güdüleyici ama asla da susuzluk gibi değil o, çünkü su içince suya hasretin sürmez ama bu öyle bir şey değil giderek daha da artıyor içtikçe.  |
|
| Başa dön |
|
 |
|