Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Gov't Mule
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Gov't Mule
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 2:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

defansif_ortasaha demiş ki:
Govt mule yeni bir Ep çikarmiş arkadaslar ,daha yeni öğrendim.Konser kayıt icinde soulshine reggae versiyon var.

yolda bakalım. aslında merak etmiyor değilim şu soulshine'ın reggae versiyonunu ama asıl merakım bilmediğim şarkılarda.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
defansif_ortasaha
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 12:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dinleyince ,görüşlerini paylaşırsın umarım Smile Açıkcası bende merak ediyorum soulshine reggae versionu, huh şimdi farkettim şarkının ismide tam uyuyor yani reggae ye...

Saygılar defansif,
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DrB

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 15:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Govt mule yeni bir Ep çikarmiş arkadaslar ,daha yeni öğrendim.Konser kayıt icinde soulshine reggae versiyon var.

01. Hammer & Nails

02. Time To Confess

03. Million Miles From Yesterday

04. That's What Love Will Make You Do

05. Unring The Bell

06. Soulshine (Reggae Version)

parcalar bunlar.Album cıkıs tarihi 12/12/2006

Saygılar,defansif

Bunu üç hafta önce yazsana kardeşim yani Twisted Evil !!!

İşin şakası tabi de Amerikan ellerindeydik o tarihlerde, valla direkt jawslardım. Tabi eğer biliyor olsaydım.

B Cool
DrB

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 15:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ben bu aralar Gov't Mule'a karşıyım. Adamlar bence o grubu dağıtıp ABB olarak devam etmeliler, hittin' the note'dan sonra albüm çıkarmalılar!

Neyse işin sululuğunu bırakayım da...

B
defansif_ortasaha

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 18:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sana hak veriyorum,uzun zamandır netten takip ediyorum ABB yi,hiç hareket yok ,bırak hareketi ileriye tarih bile vermiyorlar albüm için.Gıcık oldugum bir durumda Warren ın solo calışmalarındaki akustik albüm takıntısı ! Şöyle safi saf slideli,blueslu,rock lı,mide yakan cinsten bir solo albüm yapmıyor birtürlü...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Pzr 21.01.2007 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dinleyince ,görüşlerini paylaşırsın umarım Smile Açıkcası bende merak ediyorum soulshine reggae versionu, huh şimdi farkettim şarkının ismide tam uyuyor yani reggae ye...

dinleyince en alasından yorumları paylaşacağım. ama daha gelmesine zaman var ve ben bekleyemiyorum. life before insanity ile idare ediyorum şimdilik. high&mighty'i de playlist'den çıkarmış değilim. Wink

bu arada gov't mule allman brothers band adıyla çıksa eyvallah derim. Smile çok seviyorum adamları ne olsa kabul. bu arada allman brothers band son dönemlerde lynyrd skynyrd ile konserler vermişti. sonra derek trucks eric clapton'ın yanında turlamıştı. bunun yanında oteil burbridge'in albüm çalışmaları olmuştu. o yüzden ellerinde pek fazla beste olmadı sanırım. yani bir süre sonra yeni bir albüm gelecektir. belkide gizliyorlardır. Razz ben bekliyorum. umutluyum.
warren konusunda katılmıyor değilim. tales of the ordinary madness çok iyiydi ama slide'ın havalarda uçuştuğu gov't mule'un "blind man in the dark" şarkısındaki gitar tonu gibi bir şeyin olduğu bir albüm istiyorum. offf be! Crying or Very sad
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
fat-strat

MesajTarih: Çrş 11.04.2007 19:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

http://www.gibson.com/AllAccessv2/video%20vault/

adresinde Warren Haynes kendi imzası ile çıkacak prototip Les Paul'ünü tanıtıyor ... Özellikle sunburst seçimini çok tatlı anlatıyo .Bide en sonda akordsuz bir gitar ile çalmanın tatlı utancı yüzüne yansiyo , sonuçta ben de insanım dercesine Smile
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 25.05.2007 2:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

01. Hammer & Nails

02. Time To Confess

03. Million Miles From Yesterday

04. That's What Love Will Make You Do

05. Unring The Bell

06. Soulshine (Reggae Version)

parcalar bunlar.Album cıkıs tarihi 12/12/2006

Saygılar,defansif

bazı şarkılar bilindiği üzere son albüm high&mighty'den alınma. bu konser kaydı içinde eksik bir taraf tabii ki yok. "unring the bell" en ilginç çalışma olmuş içlerinden. zaten son albümünde en kral şarkılarından birisiydi. "soulshine" reggae versiyonu olsun "million miles from "olsun manyak yorumlanmış.
gov't mule'un eski konser kayıtları manyak iyidir bu arada. daha önce eski the black crowes (saygılar lütfen Wink ) gitaristi mr. marc ford'unda bulunduğu kayıtlar çok iyidir. 4 cd'lik muhteşem konserler...
warren haynes'in önünde saygıyla eğilirim.
maynard

MesajTarih: Cmt 26.05.2007 0:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gov't Mule featuring James Hetfield - Drivin' Rain
şarkısı sayesinde tanışma fırsatı buldum.Buzdolabının arkalarında kalmış taze çilek gibilermiş.Sadece görmek ve uzanmak gerekiyor.

Afiyet olsun.
Başa dön
defansif_ortasaha

MesajTarih: Prş 31.05.2007 21:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant; vaaaaayyy albümü dinledin yani !!! Valla ben unutmustum işin açıkçası.Bu aralar eski manyaklığım depreşti, Frank Zappa ile fazla haşır neşirim fırsat bulursam edinmeye calışıcam govt ı.
Thin lizzy topiğindekileride okudum bende cok severim onları ! hazır yazmışken aradan çıkarıyım dedim kusura bakma Very Happy

saygilar defansif
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 01.06.2007 1:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben unutmam.Smile bu arada gov't mule'u ihmal etme boşver zappa'yı... ayrıca gov't mule bu ep'sinin turuna yazın temmuz'da başlayacak. oradan da kayıt gelirse şaşırmayalım.
thin lizzy'e de bekleriz.
gov't mule gelmez ihmale aman...
metafiz

MesajTarih: Pts 25.06.2007 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Uzun zamandır Life Before Insanity albümlerini dinliyorum tamamiyle muhteşem bir grup ve albüm.Dikkatimi ilk çekenler Wandering Child,Lay Your Burden Down,Fallen Dawn,In My Life Oldu.Hatta In My Life ın sonunda If I Had Possession Over Judgement Day (sanırım bonus track) adında çok eğlenceli bir parça var,davul süper.Çokta bilmiş gibi konuşmayayım ama bence Jimi Hendrix gibi dağıldıklarından çok çok yıllar sonra isimlerinden söz ettirecekler gibime geliyor.Nediyeyim enchant a burdan bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum Very Happy

Not:Jimi Hendrix derken onun sadece ölümsüzlüğünden bahsettim
Başa dön
fat-strat

MesajTarih: Pts 25.06.2007 19:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

metafiz demiş ki:
... If I Had Possession Over Judgement Day (sanırım bonus track) ...

Yanlış anlaşılma olmasın, bu parçanın aslı Robert Johnson' a aittir .
metafiz

MesajTarih: Pts 25.06.2007 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkür ederim bilgi için.Resmi sitelerinede girip baktım ama bu parçayla ilgili bir bilgi yok.Malesef mp3 formatında dinleme olanağım olduğu için yanlış öğrenmişim demekki.fakat normalde in my life parçası 12 küsür dakika olmamasına rağmen öyle görünüyor.demekki parça Robert Johnson a aitmiş.İyi oldu bunu öğrendiğim.ve üslubun içinde teşekkür etmek istiyorum çünkü bu tarz yanlış bişey söylediğinde birisi,ona cevap yazan diğer kişi onu aşağılarcasına cevap verir genelde.ama tabi bu olayı genellememekte lazım
Başa dön
defansif_ortasaha

MesajTarih: Sal 26.06.2007 14:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Govt Mule konserlerinde ve albumlerinde oldukca cover yapan bir gruptur.Aslında cok fazla cover yapan gruplardan haz almam ancak olay Govt olunca bi dur derim kendi kendime!!!
Yalnız önemli olan nokta yapılan coverların sahipleri ; jimi hendrix,almann,bob marley,robert johnson,son house vb. dikkat ederseniz bu tür müziğin mihenk taşlarıdır ve hepsi çığır açmıştır.Demek istediğim zaten gercek Govt fanlarının zaten hep arşivlerinde olan devamlı dinledikleri kişi yada gruplardır.

Ayrica araştırmacı ve öğrenmeye yönelik tutumundan dolayı seni tebrik ederim Metafiz.

Enchant sanada selamlar.!!!

saygı,sevgi...
Başa dön
metafiz

MesajTarih: Sal 26.06.2007 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

teşekkür ederim defansif_ortasaha Very Happy
ayrıca no need to suffer a ben neden daha önce dikkat etmemişim.bence blues dan çokta tat alamayan dinleyiciler blues dan farklı şeyler hissedebilirler bu parçada.gerçekten ya ben neden daha önce dikkat etmemişim bu parçaya?diğerlerinden fırsat kalmamıştı herhalde.o bas gitarı nasıl çalıyorlar öyle...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 29.06.2007 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

"no need to suffer"'daki baslar allen woody'e aittir. "life before insanity" onunla son kayıtlarıydı. 2000 yılında kalp krizi sonucu aramızdan ayrılmıştır. dünyanın en iyi basistlerinden birisiydi. o albümü kime dinletsem hep baslarına takılıp kalırlar. ilk şarkı "wandering child"da da nasıl girer usta? bu albümde ayrıca allen woody'nin sanki gideceğini önceden hatırlatırcasına çok hüzünlüdür. "fallen down", "world gone wrong", ben harper vokalli "lay your burden down" acayiptir.

gov't mule'un birde "dose" albümü vardır ben bunu da tavsiye edeceğim. oradaki ilk şarkı "blind man in the dark"ı dinleyiniz dinletiniz... benden de teşekkürler saygılar ve selamlar... Smile

DOUGLAS ALLEN WOODY ANISINA (1955 - 2000)

metafiz

MesajTarih: Cum 29.06.2007 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

uzun bir aradan sonra merhaba enchant! son verdiğin bilgiyle birlikte her geçen gün daha çok şey öğrenmekteyim bu grup hakkında.aslında benimde dikkatimden şu kaçmamıştı,albüm kapağının iç kısmındaki fotoğraflarda grubun resmi sitesindeki elemanlardan farklı biri vardı.bende dedim kendi kendime herhalde bu eleman değişti yada konuk olarak falan çaldı.ama neyseki öğrendik artık.birde şu merakımı giderebilirmisin;gov't un anlamını sözlükte bulamıyorum ama government ın kısa yazılmış hali gibime geldi.eğer öyleyse katırı yönetmek gibi bir anlam çıkıyor ortaya Very Happy
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cmt 30.06.2007 23:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aynen o şekilde... government mule. katırın ise mecazi bir anlamı var. o katır her yerde bütün albümlerde karşına çıkar. amerikanın emperyalist yanını eleştirmek için var o katır. mesela son albüm "high & mighty'nin kapağını inceler misin? oradaki limuzin'e dikkat et. sözlerini de incelersen açık seçik göreceksin? var mı başka soru? Smile

metafiz

MesajTarih: Pzr 01.07.2007 0:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Şimdilik yok Very Happy
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Dış Kaynaklı Rock Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız