| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
bayc Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Pzr 07.01.2007 20:48 Mesaj konusu: |
|
|
| Bozkırkurdu,insanın topluma yabancılaşmasını,yalnızlığı anlatan büyük bir başyapıttır. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
alt_mus_freedom_peace

|
Tarih: Cmt 13.01.2007 23:40 Mesaj konusu: |
|
|
Hermann Hesse 1877'de, Almanya'da doğmuş.
Bİrinci Dünya Savaşı'nda Alman politikasını protesto etmek için İsviçre'ye yerleşmiş...Naziler'in büyük tepkileri ve aile içi sorunları onu bunalıma itmiş...
İlginçtir ki bunları öğrenmem şu soruyu sorduğum döneme denk gelir: "Hayatının bir döneminde bunalıma girmiş yazarlar,ressamlar vs..neden daha çekici geliyorlar bana?"
her neyse, henüz iki kitabını okudum: Bozkırkurdu ve Sidharta... alışılmışın dışında ve çok derin olduğunu düşünüyorum. Daha çok okunulası... _________________ \'\'When I am king,you will be first against the wall with your opinion which is of no consequence at all\'\' |
|
| Başa dön |
|
 |
exquerro

|
Tarih: Pzr 18.02.2007 23:24 Mesaj konusu: |
|
|
Demian ve Gertruth'da çok iyidir..İşte bir alıntı
"çalışan insanların yaşamı sıkıcıdır, ilginç olan haylazların yaşamı ve yazgılarıdır."
"biri çıkar bireyselliği icat eder. nedeni çağdaşlarından hoşlanmamasıdır..bir diğeri de sosyalizmi uydurur kafasında.nedeni de yalnızlığa dayanamamasıdır. olabili hani; bizim yalnızlık duygumuz belki bir hastalıktır. ne var ki sözkonusu çarelerle iyileştirilemeyecek bi yalnızlık""
Bunlar Gertruth'dan.. defterimin büyük bi bölümünü kaplamış.
Demian'ı yıllar önce okumuştur..Hatırladığım uzun bi süre demianı hayatımda hissettiğim..kısacası Hess çok etkileyici bi yazar... |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Çrş 07.03.2007 0:48 Mesaj konusu: |
|
|
Çarklar Arasında'yı okuyacaktım nerdeyse ama kitabın yarısında çok tatsız bir şeyler hissedip bıraktım...
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz. |
|
| Başa dön |
|
 |
SisterMary

|
Tarih: Prş 08.03.2007 1:24 Mesaj konusu: |
|
|
| Siddharta...tavsiye edilir. |
|
| Başa dön |
|
 |
triad

|
Tarih: Prş 29.03.2007 2:46 Mesaj konusu: |
|
|
siddharta benim bir şekilde sinirimi bozmuş bir romandır. tamam güzeldi filan ama bittiğinde beni sarsmadı kesinlikle. belki de kuramların bir şekilde bilimsel olmamasından kaynaklanıyordu benim kafamın almaması. kitap boyunca siddhartaya küfrettim salak dedim bencil dedim hade len ordan dedim. sevmedim sonuçta.
bir de ilginç bir şekilde başka sevmeyen kimseyi görmedim bu güne dek. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
SisterMary

|
Tarih: Prş 05.04.2007 18:47 Mesaj konusu: |
|
|
| Hermann Hesse'in kitaplarini, ozellikle Siddharta ve Bozkirkurdu'nu, zen sevmeden sevemezsiniz gibi geliyor. |
|
| Başa dön |
|
 |
rebellious_rock

|
Tarih: Cmt 12.05.2007 11:08 Mesaj konusu: |
|
|
| adam dehşet ya.bılhassa sıddhartha yı okuduktan sonra ufkum genısledı dıyebılırız. |
|
| Başa dön |
|
 |
Vidalgo_reloaded Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Sep 12, 2006 Mesajlar: 357 Nerden: over the hills and the far away -ADANA
|
Tarih: Pzr 27.05.2007 16:39 Mesaj konusu: |
|
|
| SisterMary demiş ki: | | Hermann Hesse'in kitaplarini, ozellikle Siddharta ve Bozkirkurdu'nu, zen sevmeden sevemezsiniz gibi geliyor. |
aynı şeyleri narziss ve goldmund içinde soyleyebiliriz. hatta birçok romanını sevmek (butun kitaplarını okumadım ama zamanım olduğunca okumaya çalışıyorum) için şuurumuzun doğu felsefelerine açık olması gerekir diye duşunuyorum. ve doğu yabancısı olmayan insanları gerçekten sarsmasını biliyor (pozitif şeyler katıp negatif şeyler alarak). _________________ Backdoor MAN
Zeppelinizm(BBS)
Türkiye'nin tek Blues platformu |
|
| Başa dön |
|
 |
screamer

|
Tarih: Pzr 03.08.2008 22:42 Mesaj konusu: |
|
|
Siddhartha!!
Lisede edebiyat öğretmenim hediye etmiş,össden sonra oku istersen demişti..
Ben de şu incecik kitap ne kadar etkileyebilir ki demiştim..
Etkiledi!!
Tavsiye ederim.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|