Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Hermann Hesse
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Hermann Hesse
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
bayc
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 07.01.2007 20:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bozkırkurdu,insanın topluma yabancılaşmasını,yalnızlığı anlatan büyük bir başyapıttır.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alt_mus_freedom_peace

MesajTarih: Cmt 13.01.2007 23:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hermann Hesse 1877'de, Almanya'da doğmuş.
Bİrinci Dünya Savaşı'nda Alman politikasını protesto etmek için İsviçre'ye yerleşmiş...Naziler'in büyük tepkileri ve aile içi sorunları onu bunalıma itmiş...

İlginçtir ki bunları öğrenmem şu soruyu sorduğum döneme denk gelir: "Hayatının bir döneminde bunalıma girmiş yazarlar,ressamlar vs..neden daha çekici geliyorlar bana?"

her neyse, henüz iki kitabını okudum: Bozkırkurdu ve Sidharta... alışılmışın dışında ve çok derin olduğunu düşünüyorum. Daha çok okunulası...
exquerro

MesajTarih: Pzr 18.02.2007 23:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Demian ve Gertruth'da çok iyidir..İşte bir alıntı

"çalışan insanların yaşamı sıkıcıdır, ilginç olan haylazların yaşamı ve yazgılarıdır."

"biri çıkar bireyselliği icat eder. nedeni çağdaşlarından hoşlanmamasıdır..bir diğeri de sosyalizmi uydurur kafasında.nedeni de yalnızlığa dayanamamasıdır. olabili hani; bizim yalnızlık duygumuz belki bir hastalıktır. ne var ki sözkonusu çarelerle iyileştirilemeyecek bi yalnızlık""

Bunlar Gertruth'dan.. defterimin büyük bi bölümünü kaplamış.

Demian'ı yıllar önce okumuştur..Hatırladığım uzun bi süre demianı hayatımda hissettiğim..kısacası Hess çok etkileyici bi yazar...
Başa dön
geissler

MesajTarih: Çrş 07.03.2007 0:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çarklar Arasında'yı okuyacaktım nerdeyse ama kitabın yarısında çok tatsız bir şeyler hissedip bıraktım...

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından düzeltilmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
SisterMary

MesajTarih: Prş 08.03.2007 1:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siddharta...tavsiye edilir.
Başa dön
triad

MesajTarih: Prş 29.03.2007 2:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

siddharta benim bir şekilde sinirimi bozmuş bir romandır. tamam güzeldi filan ama bittiğinde beni sarsmadı kesinlikle. belki de kuramların bir şekilde bilimsel olmamasından kaynaklanıyordu benim kafamın almaması. kitap boyunca siddhartaya küfrettim salak dedim bencil dedim hade len ordan dedim. sevmedim sonuçta.

bir de ilginç bir şekilde başka sevmeyen kimseyi görmedim bu güne dek.
SisterMary

MesajTarih: Prş 05.04.2007 18:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hermann Hesse'in kitaplarini, ozellikle Siddharta ve Bozkirkurdu'nu, zen sevmeden sevemezsiniz gibi geliyor.
Başa dön
rebellious_rock

MesajTarih: Cmt 12.05.2007 11:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

adam dehşet ya.bılhassa sıddhartha yı okuduktan sonra ufkum genısledı dıyebılırız.
Başa dön
Vidalgo_reloaded
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pzr 27.05.2007 16:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

SisterMary demiş ki:
Hermann Hesse'in kitaplarini, ozellikle Siddharta ve Bozkirkurdu'nu, zen sevmeden sevemezsiniz gibi geliyor.

aynı şeyleri narziss ve goldmund içinde soyleyebiliriz. hatta birçok romanını sevmek (butun kitaplarını okumadım ama zamanım olduğunca okumaya çalışıyorum) için şuurumuzun doğu felsefelerine açık olması gerekir diye duşunuyorum. ve doğu yabancısı olmayan insanları gerçekten sarsmasını biliyor (pozitif şeyler katıp negatif şeyler alarak).
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
screamer

MesajTarih: Pzr 03.08.2008 22:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Siddhartha!!
Lisede edebiyat öğretmenim hediye etmiş,össden sonra oku istersen demişti..
Ben de şu incecik kitap ne kadar etkileyebilir ki demiştim..
Etkiledi!!
Tavsiye ederim..
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Edebiyat Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız