| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Pts 14.05.2007 20:32 Mesaj konusu: Bir Organizasyon Rezaleti: Vera Productions |
|
|
Aradan 1 hafta geçmiş olsa da, kızgınlığım hala sürmekte, sürekli geciktirdiğim bu yazıyı en sonunda yazabiliyorum. Bu yazıyı buraya yapıştırmamın sebebi artık bu tür şeyler çok olmaya başlaması. Birilerinin dur demesi gerekiyor artık.
5 Mayıs 2007 tarihinde Ankara'da Blind Guardian konseri gerçekleşti. Vera Productions'ın rezalet şeklinde tanımlayabiliceğimiz organizasyonu ise yıllardır bir türlü izleyemediğim ve beklediğim Blind Guardian konserini tamamı ile bir rezalete dönüştürdü.
Sırasıyla olanları anlatmak istiyorum:
- Kapı açılışı 19:00 olduğu halde, kapılar bir saat geç açıldı.
- Ön grup DreamTone sahneye çıkamadı.
- Koskoca Blind Guardian'a yetersiz ufak bir sahne verilmişti.
- Sahnede KOLONLAR yoktu (Bu inanılır gibi değil), sahne içindeki monitörler alınmış ve kolon niyetine sahne kenarına asılmıştı. Hal böyle olunca monitörlere aşırı yük bindi ve konser boyunca sürekli sesler kesildi. Özellikle Into The Storm ve geri kalan diğer parçalarda sadece davul dinleyebildik.
- Yukarıdaki sebep yüzünden sahne içinde monitör yoktu. Grubun çektikleri zaten belli oluyordu.
- Blind Guardian'a amfi kafası ayarlayamayan organizasyon, amfileri Dreamtone'dan almış. Bu benim duyduğum bilgi eğer böyleyse gerçek bir rezalet.
- Mixer bulunamamış, bulunan mixer'in Blind Guardian'ın ihtiyaçlarını karşılamasını bırakın, çalışmaması inanılmaz bir sorundu. Zaten beklenildiği gibi rezalet bir ses vardı ortada.
- Üstüne bir de organizasyon görevlileri 45 YTL verdiğimiz konserde tuvaleti kullanmamızı istemediler, bahaneleri ise organizasyon hakkında terbiyesizce konuşmamızdı. Söylediğimiz şeyler içerisinde ne bir küfür ne de argo vardı, sahnenin ne kadar kötü olduğunu söylüyorduk. Kendilerine ne hak buldularsa, bu imkanı da elimizden aldılar. Böyle de bir organizasyon grubu.
45 YTL verip, paramızla bu şekilde rezil olduk. Bizi geçin, en kötüsü Blind Guardian gibi bir grubun bu muameleye maruz kalması, tekrar gelirler mi artık bilmiyorum. Kendi adıma ben orada çok utandım. Kendilerine de durumu anlatan bir mail yazacağım.
Aynı zamanda 29 Haziran Dream Theater konserini düzenleyen grupta kendileri. Protesto amaçlı konsere gitmeyeceğim. Gruba da yukarıdaki rezaletleri anlatan ve karşılaşıcakları tabloyu gösterek mail atacağım. Bu konuda madur olan bir çok insan var. Kendilerinin de bu konuda destek olucaklarını umuyorum. Bu tür anlayıştan yoksun işletmeler görmekten, her müzik grubunu dinlerken binbir işkence görmekten hepimiz bıktık artık.
Organizasyondan da paramı geri istiyorum, bunu düşünen birçok insan vardı. Gruba ayrılan pay ne ise o kalabilir, geri kalanın hepsini talep ediyorum. Bu o gün olan konserde bulunan herkesin hakkı.
Organizasyonun web sitesi: http://www.vera-pro.com/
İletişim adresi: info@vera-pro.com _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi, Satılık Ibanez S 2170 SE
http://www.myspace.com/odienband
http://www.myspace.com/sertsessiz |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
Bite_the_Pain

|
Tarih: Pts 14.05.2007 22:33 Mesaj konusu: |
|
|
giden arkadaşlarım da bayaa bir saydırmıştı bu arkadaşlara... _________________ <escapist>
www.execute.anatolianrock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Sal 15.05.2007 12:03 Mesaj konusu: |
|
|
Dreamtone'un çıkamaması ve ses sisteminin rezaletliği yeterken bu detayları da öğrenmiş olmamız,bu işin Türkiye'de artık bilinçli insanlar tarafından yapılması gerektiğinin birebir kanıtlarıdır.
Sahne Blind Guardian gibi bir gruba göre zaten yetersizdi.
Umarım Dream Theater konserinde bu tarz aksaklıklar çıkarmazlar,yoksa son iki yıldır yakaladığımız konser yoğunluğu '90ların başındaki haline dönecek.
Avrupa'da adamlar 100€'ya tonlarca kalite grubu oldukça iyi organizasyonlarla festival olarak izletirlerken,bizde bir Evanescence'nin Shakira'nın neredeyse aynı paraya daha düşük olanaklarla satılması ayıp ötesi...
O değil,Hacettepe Üniversitesi Rock Klübü sponsorsuz ve tamemen kendi uğraşlarıyla çok güzel bir festival yapabilmişken,bir organizasyon şirketi nasıl böyle aksaklıklar çıkartır,anlamak güç...
Tuvalet meselesine ise denecek laf yok. _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
behemod

|
Tarih: Sal 15.05.2007 12:57 Mesaj konusu: |
|
|
| hakikaten bu tarz müzikle alakasız insanlar böyle aktivitelerde hep yetkili oluyorlar.... |
|
| Başa dön |
|
 |
Zeratul "Gündem" mod.

|
Tarih: Sal 15.05.2007 13:01 Mesaj konusu: |
|
|
para kokusu onları alakalı kılıyor.. _________________ Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 15.05.2007 14:56 Mesaj konusu: |
|
|
ankara konserini bilemeyeceğim ama dream theater konserinde anlattığınız gibi sorunların olmaması gerek zira kolay kolay gelmeyecek gruplardan bahsediyoruz , bunların getirilmesi kolay olmadığı gibi maddi boyutu da çok önemli. _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
behemod

|
Tarih: Sal 15.05.2007 14:59 Mesaj konusu: |
|
|
| parasını almıyorlarmı acaba konserlere gelenlerden..hayır yaniii karşılamıyormu ? |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 15.05.2007 15:03 Mesaj konusu: |
|
|
karşılıyorlar , ama çoğunun cebinden paralarının gittiğine şahit oluyorum. onlar da ellerinden gelenlerini yapmaya çalışıyorlar , istanbul'daki konserlerde adamların ne hale girdiğini burada kelimeler yetmez anlatamam , çok uğraşıyorlar gerçekten. ama her konser efektif olmayabiliyor. bu tür sorunlar yurt dışında da gerçekleşebiliyor. _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
-EcS-

|
Tarih: Sal 15.05.2007 16:31 Mesaj konusu: |
|
|
bunlar her zaman olan sorunlardan değil ki be abi. Sahnede kolon yokmuş be yuh artık. Monitörlerden ses vermişler, bu sorun değil bu başka bir şey. _________________ Sex - Angst - Blut - Gold - Ruhm - Macht - Gier
Willst du ein Menschsein und kein Tier?
www.rammsteintr.com |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Sal 15.05.2007 16:36 Mesaj konusu: |
|
|
konserde bas ve gitar anfilerini gören oldu mu? _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
Av:Phil Lynott (Thin Lizzy) |
|
| Başa dön |
|
 |
alpago

Kayıt: Jul 04, 2004 Mesajlar: 1872 Nerden: ANKARA/DEEP INSIDE gitar/vokal
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 15.05.2007 18:59 Mesaj konusu: |
|
|
evet bu hadise biraz rezilliğe kaçmış... _________________ darius bl00dtears ftw. |
|
| Başa dön |
|
 |
JoNeS

|
Tarih: Sal 15.05.2007 20:10 Mesaj konusu: |
|
|
abi antalyaya pentagram geldi 25 ytl çok sağlam bir sistem vardı iyi çaldılar ve ses bayağı yeterliydi bu konserden albüm kaydı bile yapılabilirdi,ama Blind Guardian gibi büyük bir gruba böyle bir saygızızlık yapılmışsa biz çok ağlarız daha adamlar artık gelmezler ülkemize ve bu başka grupların kalağına giderse yabancı grup izleme skıntısı yaşarız _________________ Using the word as the sword and using the word means power. |
|
| Başa dön |
|
 |
FateX

Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 683 Nerden: Ankara/Deep Inside Bass
|
Tarih: Sal 15.05.2007 20:25 Mesaj konusu: |
|
|
Bu organizasyonlar grubu getirmeyle herşeyin biteceğini zannediyorlar .. Ya da grup nasıl olsa geldi ne versek yerler diyorlar .. Siz böyle yapmaya devam edin de bu gruplar tekrar türkiye ye gelirmi bir düşünün ?
Ayrıca yakınlarına,eşe dosta,şirketlerine Türkiye dne nasıl bahsedecekler birde onları düşünün .. Bunu duyan dier gruplar siz bir daha çağırdığınızda gelecekmi onu da düşünün ?
Tabi koskoca Blind Guardian ın monitör süz konser verebileceğini düşünenlerin bunları nasıl düşüneceğini de merak ediyorum .. _________________ www.myspace.com/deepinsidetr
http://www.turkrock.com/ftopic72145.html
http://www.turkrock.com/ftopic75031.html |
|
| Başa dön |
|
 |
Blackrider

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 4:45 Mesaj konusu: |
|
|
İstanbul konserinin aksine Ankara konseri oldukça kötü geçmiş anlaşılan. Bunun bir sebebi olmalı bence. 2 konser arasında dağlar kadar fark olması normal değil. Ankara'yı ikinci plana atmak gibi bir aptallık yapmış olmamalarını diliyorum.
Ayrıca bu olaydan mağdur olan herkes, şirkete protesto mailları atmalı ve sadee 3-5 kişinin değil gerekirse tüm Ankara izleyicisinin, eğer adam gibi organizasyon yapılmazsa sadece Dream Theater değil, bu şirketin yapacağı hiç konsere gitmeme kararı alması gerekli. Bu birlik ne kadar sağlanır bilemem. Ama oldu da bu birlik sağlanırsa, buna diğer şehirlerden de destek geleceğine eminim. Ardından rock klüpleri vs. Bu belkide ülkemizde rock müzik için bir devrim olabilir. Peşini bırakmayalım. _________________ www.myspace.com/onurnarin >< myspace.com/thecooktr |
|
| Başa dön |
|
 |
scarsick

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 12:58 Mesaj konusu: |
|
|
| emlak ve inşaat işlerinden sonra önüne gelen hanzo organizasyon işine girerse olacağı bu |
|
| Başa dön |
|
 |
lovecraft Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 14:59 Mesaj konusu: |
|
|
Benim anlamadığım bazı noktalar var yalnız, Blind Guardian, hiç bir sözleşme, anlaşma yapmadan mı gelmiş buraya ? Sözleşmelerinde ne istedikleri, ne olmazsa konserin gerçekleşmeyeceği her şey harfi harfine yazmalı. Mesela Evergrey, ekipman yetersizliği ve aynı gece kendisinden sonra Hayko'nun sahne alacağını öğrenmesi üzerine İstanbul konserini iptal etti. O adamlara "Evergay" diye isimler taktılar, oysaki kimse anlamadıki profesyonellik bunu gerektiriyordu. Belki de Evergrey o gece konsere çıksaydı, şimdi anlatılana benzer bi durum oluşacaktı. Blind Guardian da eğer sözleşme şartları yerine getirilmediyse, konseri iptal edebilirdi. Yani benim anladığım, ya ortada bir sözleşme filan yok (ki bu Blind Guardian'ın hatası), ya da çıkalım iki tıngırdatıp paramızı alalım dediler. Kimse bana kızmasın.
Kimse yanlış anlamasın, ben organizatörü filan savunmuyorum, ama profesyonellik bunu gerektirir. Eğer sen meşur bir müzik grubuysan ya da sahne sanatçısıysan (ya da her neysen), ve başka memleketlere konserlere, gösterilere gidiyorsan, elinde bir sözleşmen olur, ve her iki taraf da bu sözleşmeyi imzalayarak yapacaklarını taahhüt ederler. Grup konser günü saati, sanatını icra edeceğini taahhüt eder, organizatör de grubun istediği şartları sağlayacağını. Bir taraf işini eksik yaparsa, o sözleşmeden doğan haklar hukuk yoluyla aranır, hatta grup, sözleşmesinde varsa, konsere de çıkmaz. Ama bunu yapmak biraz zor gelebilir, çünkü arkasından gelecek olan hukuki sorumluluklar, insanları sıkabilir. Aslında bu konuda tam bilgi sahibi değilim, belki de bu tip organizasyonlarda hiç kimse bu "hukuk" işine bulaşmak istemiyordur o yüzden de konser bir şekilde iptal edildi mi, herkes ödediğiyle kalıyordur (yol, su, elektrik ). Hiç bir fikrim yok açıkçası. Bilen biri aydınlatsın bizi bu konuda.
Demek istediğim, böyle büyük organizasyonlarda, "profesyonel" kelimesinin anlamı çok önemlidir. Bu işi yapan herkesin profesyonel olması şart. Değilse bile en azından öğrenmeye açık olması şart. Hatalar elbette olacak, ama çok büyük eksiklerin, hataların olduğu bir durumda da, şansları fazla zorlamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar "iyi niyetli" olunsa da.
Benim ne grupla ne de organizatörle hiç bir bağlantım yoktur arkadaşlar, okuyunca içimden geldi yazdım. |
|
| Başa dön |
|
 |
Roth-Azad Forum Yöneticisi

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 16:43 Mesaj konusu: |
|
|
Sözleşme tabi ki var. Olayla yakından ilgili bir arkadaşım bana sözleşmedeki herşeyi bireribr anlattı (Dreamtone'un elemanları konuşurkende aynı şeyleri birebir duydum). Ama birinci şahıstan görmediğim için, karalama kampanyası yapıyor demsinler diye bildiğim şeyleri yazmıyorum. Eğer onları yazsam rezaletin başka bir boyutunu görebilirsiniz. Çünkü sözleşmedeki hiçbirşeye uyulmamış, ne Blind Guardian için ne de Dreamtone için. Bence buna rağmen grubun çıkması büyük bir harekettir. Çıkıpta hiçte söylenmediler, şu şöyle bu böyle o yüzden olmuyor diye. Ellerinden geleni yaptılar. Profesyonelliği bilmem ama "anlayış" bunu getirir bence. Çıkınca da bu grubun suçu olmamalı. Oraya kadar gitmişken grubun çıkmamasının dinleyiciler üstünde yaratacağı hayal kırıklığı çok daha inanlımaz birşey. Zaten yine duyduğuma göre yalvar yakar çıkmış Blind Guardian, yoksa oradaki kitle eminim olay çıkarırdı.
Aynı zamanda şirkete şikayetimi belirten bir mail attım, bu sayfanın da linkini birebir gönderdim. Hala bir cevap gelmedi. _________________ Satılık Canon Powershot S2 IS Fotoğraf Makinesi, Satılık Ibanez S 2170 SE
http://www.myspace.com/odienband
http://www.myspace.com/sertsessiz |
|
| Başa dön |
|
 |
lovecraft Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 18:18 Mesaj konusu: |
|
|
Elbetteki grubun sahneye çıkması suç değil. Ama grup sahneye bi kere çıktı mı, artık organizasyon hükmen "olmuş" sayılıyor, ve yapılan şikayetler de havada kalmış oluyor. Benim demek istediğim bu, yani grup sahneye çıkmış çıkmnasına ama, dediğine göre sadece izlemişsiniz, pek bişey duymamışsınız E bu adamların o zaman konser vermesine filan gerek yok, çıkıp kendilerini gösterseler yetermiş. Grupların bu durumlarda kesinlikle haklarını kullanmaları gerektiğini düşünüyorum. Bence asıl öbür türlü seyirciye haksızlık edilmiş oluyor. Bilet paramı geri alırım, daha adam akıllı, daha düzgün bir organizasyonda tekrar bilet alır, bu sefer BG'ı paşa paşa izlerim. Haksız mıyım ? Daha iyi olmaz mı ? |
|
| Başa dön |
|
 |
kingofloss__

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 18:22 Mesaj konusu: |
|
|
Blind Guardian zaten az daha çıkmıyormuş ama o kadar seyirci mağdur olmasın diye çıkmış olabilirler.Evergrey gibi olmazdı bu durumda,Evergrey'e 100 kişi gelmişti ama BG Ankara konserinde çok fazla kişi vardı ve olası iptalde olacak karmaşayı kontrol edemezlerdi.
Bence bu durumda grubun suçu yok,onlar kendilerine uygun sözleşmeleri imzalıyorlar ama vaatler yeine getirilmeyince onlarında eli kolu bağlanıyor. _________________ Enslaved Blog...At tragic heights,she hangs from the sky,a requiem played,in a broken heart... Moonspell/At Tragic Heights |
|
| Başa dön |
|
 |
|