| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Mulder Arkabahçe / Gitar

|
Tarih: Pts 29.03.2004 7:34 Mesaj konusu: |
|
|
Pyromania akustik davul (Ludwig marka hatta) diye biliyorum, Rick Allen'in sol kolu yerindeydi o zamanlar, ancak adamin calisi zaten mekanik, elektronik davul hissi vermis olabilir. Kazadan sonra ozel yapim bir elektronik davul seti insa edildi, o set kazadan once yoktu. Ayrica eleman Slang! albumunden beri akustik+elektronik kombo kullaniyor, elektronik davullarda sampling olayi ozellikle son zamanlarda tavana vurmasina ragmen.yani akustik olay hala tercih sebebi.
Burada gecen hafta bir barda salsa grubuna denk geldim, davulcu V-Drums kullaniyordu. sound gercekci durmasina ragmen yine de akustik davul elektronik davul kitine yegdir gozumde.V-Drums gibi ortamlarin avantaji akustik enstrumanlarda mikrofon yerlesimi gibi "zor sanat" bir olayla yuz-goz olunmasini engellemesi. Baktim,adam baglamis mixere, catur cutur caliyor..Kolaylik bir yerde. _________________ I will not fear. Fear is the mind killer. I will face my fear I will let it pass through me. When the fear is gone , only I will remain.. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
playmaker Burak Tülbentçi

|
Tarih: Pts 29.03.2004 7:47 Mesaj konusu: |
|
|
Kubilay. Pyromania'da Rick Allen bir tek zilleri caliyor Albumun produksiyonu ile ilgili belgeselde kendi de bahsetti. Mutt Lange'a cok kizmis caldirtmadi diye sonra album iyi satinca herkesin keyfi yerine gelmis  _________________ www.myspace.com/osmanburak
www.purevolume.com/osmanburak |
|
| Başa dön |
|
 |
Mulder Arkabahçe / Gitar

|
Tarih: Pts 29.03.2004 9:47 Mesaj konusu: |
|
|
O dedigin album hysteria diye biliyorum ben, ortalikta 2. bir davulcu adi geciyor... Hatta Hysteria turuna kadar kimse Rick'in tek basina davul calabildigini farketmemis..Bir gece 2. davulcu konsere gelememis, Rick tek basina cikmis ve kusursuz calmis, tabi yarim sise scotch whisky yardimiyla In The Round/In Your Face konser videosu varsa elinde bir bak , bazi goruntulerde adamin alkollu oldugu resmen belli oluyor
neticede adam akustige dondu, handikapina ragmen. 1983-84e ve Pyromania albumune ait 3-4 Ludwig posteri var piyasada, Rick Allen urunlerimizi kullaniyor diye.. Sen bu dedigin Historia'da falan mi izledin, kaynak nedir merak ettim? _________________ I will not fear. Fear is the mind killer. I will face my fear I will let it pass through me. When the fear is gone , only I will remain.. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 29.03.2004 10:25 Mesaj konusu: |
|
|
VH1 Ultimate albums serisinde, album Pyromania. Adamlar butun sarkilar programlandi demiyorlar. Ama Mutt davuldan istedigim tonu alamiyorum filan demis sebep olarak, tabi aslinda Def Leppard Mutt'la calisana kadar dogru durust calamiyormus ama tabi kimse ayip olmasin diye birsey demiyor. Mutt herkesin partisyonunu adamlara tek tek ogretmis. Kayitlarda olan bir muhendisin reportajinda okumustum. Zaten Phil Collen'i de o yuzden gruba aliyorlar. Pete Willis'di zannediyorum onceki gitarist. Mutt gruba kovduruyor. Pete solonun birinde takilinca Matt calip bir de adami mahcup etmis. Albumu bitirdiklerinden sonra cok daha iyi olmuslar enstumanlarinda. Hysteria'da iken calmalarinda bir problem yok, fazla icki icmisler, isler yavaslamis  |
|
| Başa dön |
|
 |
Mulder Arkabahçe / Gitar

|
Tarih: Pts 29.03.2004 10:55 Mesaj konusu: |
|
|
Programlanan sarkilar Billy's got a gun ve Rock of ages'tir muhtemelen. Pete alkolden gitti abicim, adam kac sene alkol tedavisi gordu, maymuna dondu zaten. Alkol yuzunden calamamissa o ayri, ama ozunde ilk iki albumde Steve Clark ile beraber grubu surukleyen kisiliktir.Phil geldi daha iyi oldu , o ayri
Mutt'in herkese karistigi kismi dogru, hatta Rick Allen ile epey kavga etmisler ve Rick adamin kafasina bir tutam baget firlatmis, sonra opusup barismislar gerci ama agir laflar ediyormus elemanlara. Bence gozden kacan unsur gerek riff bakimindan gerek duzenleme bakimindan Steve Clark'in olaganustu katkisi var gruba. 91 sonrasi donemde zaten cok ciddi fark ediliyor gruptaki dusus. Mutt'in bazi fikirleri -ozellikle backvocal- Def Leppard'i su anki haline getiren temel taslar olmus ama partisyon ogretmek, hele Steve clark'a dikte ettirmek tereciye tere satmaktir, abestir, boyle bir sey oldugundan suphe duyarim  _________________ I will not fear. Fear is the mind killer. I will face my fear I will let it pass through me. When the fear is gone , only I will remain.. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts 29.03.2004 15:23 Mesaj konusu: |
|
|
Steve Clark'la sorunu olmamis zaten Joe Elliot vokalleri uzun sure bitirememis ve hatta Whitesnake'i kayitta dinlemis morali bozulmus bir ara sarki soylemeyi birakmayi bile dusundum dedi TV'de, onu bizzat gordum:) Rick Allen'in davulda ve PeteWillis'inde gitarda sorunu olmus. Rick Savage ve Steve clark'la bir problemden bahsedilmiyordu programda. _________________ www.myspace.com/osmanburak
www.purevolume.com/osmanburak |
|
| Başa dön |
|
 |
Anarchyxtc

|
Tarih: Sal 30.03.2004 10:12 Mesaj konusu: |
|
|
Def Leppard sevmeme ragmen davul soundlarindan pek hazzetmemisimdir. Ama corvette ile sarhosken kaza yapip kolunu kaybeden davulcuya saygida kusur etmemek lazim. Katlanacaksin ona. Yoksa dinlemezdim o soundu ben. _________________ Sympathy For The Suffering |
|
| Başa dön |
|
 |
Mulder Arkabahçe / Gitar

|
Tarih: Sal 30.03.2004 10:50 Mesaj konusu: |
|
|
Isin kisasi : Rick Allen bile akustik-elektronik karisimi davula dondu handikapina ragmen. Eskiden full elektronik (bazi ziller haric) kullaniyordu, simdi hem daha yapay olmayan bir soundu var guzel samplelar sayesinde, hem de akustik kick, akustik alto,zaman zaman akustik trampet kullaniminin verdigi bir gercekcilik sozkonusu. _________________ I will not fear. Fear is the mind killer. I will face my fear I will let it pass through me. When the fear is gone , only I will remain.. |
|
| Başa dön |
|
 |
cenkerem

|
Tarih: Çrş 05.05.2004 17:44 Mesaj konusu: |
|
|
Herkese selamlar,
genis bir yelpazesi olan müzisyenler icin e-drum, sample yada benzeri teknolojik aletleri kullanmak olmazsa olmaz bir durum. Trance sarki yapip akustik davulla kayit etmek gibi. Yada AC/DC grubunda sample kayit yapmak gibi. Müzik tarzina bagli bir sey.
Sahsen akustik davul kayitlarindan vazgecemeyecek biri olmama ragmen, elektronik davulun soundlarindan da vazgecemiyorum. Ikisi ayri seyler. Yalniz tom' lar ve ziller haric. Kesinlikle akustik olmadiklari anlasiliyor kayitlarda. Inanilmaz kick ve snare sesleri olmasina karsin, ziller ve tomlar ne yazik ki hala sinifta kalmakta. Belki böyle olmasi daha iyi. Eger böyle giderse, nasil bir cok hayvan türünün yokolmasina sahit olduysak, ayni sekilde enstrümanlarinda yokolmasina sahit olacagimiz günler gelecektir. |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Cum 07.05.2004 3:46 Mesaj konusu: |
|
|
Cenkerem katılıyorum senın dedıklerıne tamamen.Ozellıkle de türün yok olması konusuna..
The Fortuna nın davulları yazarken bı kısım filterlı efektlı (flanger Vs ) bır davul loopu yapmıstım. gerı kalanları da akaı samplerdan akustık drumkıt olarak devam edıyor.. Studyo ortamında kayıt kalıtesı ve malıyetı ıstenılen sevıyede olsa sanırım tercıh sebebı olabılır. Gercı ben gıtarıst ım ama davulları yazıyorum yapabıldıgım kadar. En azından bu teknolojı bısekılde ınsanlara yardım edıyor. Fakat guzel tat vermıyor genelde _________________ Jackson USA SL1 (TB4, Classic Stack X 2), PS4 (TB4, J135, SH1B) Schecter S1 Elite (EMG 81, 85), Ibanez Rg 550 (Di Marzio pickups) POD x3 Live... |
|
| Başa dön |
|
 |
cenkerem

|
Tarih: Cum 07.05.2004 4:17 Mesaj konusu: |
|
|
SiLeNoZ
Evet haklisin. Aslinda sorun sanirim akustik calinmamasinda. Isin icine midi girdigi anda insanlik kayboluyor. Yoksa inanilmaz iyi sample sesler var. Ama hata yok. Arada bir gelen kasnak tonlari yok. Sanirim beni rahatsiz eden de bu. Genelde davul programi kullanirken velocity' ye bulasmamaya calisiyorum, cok fazla nüans araligi yoksa.
Aslina bakarsan ben ne olduguma bile karar veremiyorum. Ben de gitar caliyorum. Ama gecmis pop-performans yillarinda önce sequencer üzerinden baslayan düzenlemeler, sonra bestelerin düzenlenme asamasinda pc' ye gecis, sampler, a-dat su-dat derken ne oldum ben de karistiriyorum. Müzisyenlerin cag hastaligi diye düsünüyorum.
Iyi sabahlar dilerim
Kerem |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Cum 07.05.2004 5:13 Mesaj konusu: |
|
|
Evet benım ıcın de durum aynen oyle..Ben de guya gıtarıstım ama gıtarın yanında davul samplıng ve bass yazma olayını da ben halledıyorum genelde.
Grup 3 kısı oldugu ıcın (2 gıtar 1 vokal) o yuzden cok yuk bınıyor sırtımıza.. Senın dedıgın evrelerı ben yasıyorum su an ıste.. Hergun yenı bıseyler ogrenıp onları kullanmaya calısıyoruz ıste..
Keske butun hastalıklar boyle olsa..
Iyı sabahlar.. _________________ Jackson USA SL1 (TB4, Classic Stack X 2), PS4 (TB4, J135, SH1B) Schecter S1 Elite (EMG 81, 85), Ibanez Rg 550 (Di Marzio pickups) POD x3 Live... |
|
| Başa dön |
|
 |
beatlihead

|
Tarih: Pzr 23.05.2004 14:46 Mesaj konusu: |
|
|
| eğer deneme amaçlı olursa olabilir ama albüm kayıtlarının dijital olmasına karşıyım çünkü rock müzik emeğin müziğidir bu yüzden analog olmalıdır |
|
| Başa dön |
|
 |
cenkerem

|
Tarih: Sal 25.05.2004 5:12 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | | eğer deneme amaçlı olursa olabilir ama albüm kayıtlarının dijital olmasına karşıyım çünkü rock müzik emeğin müziğidir bu yüzden analog olmalıdır |
simdi isin icine emek lafini soktugun zaman is degisiyor beatlihead.
Akustik kayit baska sey, sequencer, midi kayit vs baska sey, emek bambaska birsey. Sana Nine Inch Nails dinlemeni tavsiye ederim. Bak bakalim akustik kac tane instrument calinmis. Ama tonlarca emek dökülmüs.
Eger sound istiyorsa, yada müzisyen soundun öyle olmasini istiyorsa hersey mübahtir arkadasim. Satriani' nin albümlerinde ki davullara bak. Akustik mi sence?
Sevgiler
Kerem |
|
| Başa dön |
|
 |
beatlihead

|
Tarih: Prş 27.05.2004 15:09 Mesaj konusu: |
|
|
| cenkerem demiş ki: | | Alıntı: | | eğer deneme amaçlı olursa olabilir ama albüm kayıtlarının dijital olmasına karşıyım çünkü rock müzik emeğin müziğidir bu yüzden analog olmalıdır |
simdi isin icine emek lafini soktugun zaman is degisiyor beatlihead.
Akustik kayit baska sey, sequencer, midi kayit vs baska sey, emek bambaska birsey. Sana Nine Inch Nails dinlemeni tavsiye ederim. Bak bakalim akustik kac tane instrument calinmis. Ama tonlarca emek dökülmüs.
Eger sound istiyorsa, yada müzisyen soundun öyle olmasini istiyorsa hersey mübahtir arkadasim. Satriani' nin albümlerinde ki davullara bak. Akustik mi sence?
Sevgiler
Kerem |
benim emekten kastım manevi bakımdandı.yani elektronik kayıtlarda da emek verilir ama müzikte ruh vardır.sonuçta dijital müziğide insanlar yapıyor ama sembolik anlamda emeğin tehşir edilmesi lazım(bence) |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4129 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Prş 27.05.2004 21:40 Mesaj konusu: |
|
|
Herşeyin iyisi iyi, kötüsü kötü oluyor. Emek te nafile. Kulağa iyi geliyorsa bence sorun yok. _________________ <div><a href="\\\http://www.myspace.com/atalayant/\\\">http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
SiLeNoZ

|
Tarih: Cmt 29.05.2004 18:29 Mesaj konusu: |
|
|
Çok doğru demişşin atalay. Kulağa hoş gelmeyen ama 100 lerce saat uğraşılan bir müziği, müzisyen kişiler hariç kimse pek dinlemez. Kulak çok daha önemli. Genel olarak sound rahatsız etmiyorsa davul ister akustik olsun ister loop ister de FX li. _________________ Jackson USA SL1 (TB4, Classic Stack X 2), PS4 (TB4, J135, SH1B) Schecter S1 Elite (EMG 81, 85), Ibanez Rg 550 (Di Marzio pickups) POD x3 Live... |
|
| Başa dön |
|
 |
Atalay

Kayıt: Aug 12, 2003 Mesajlar: 4129 Nerden: http://www.marsyapim.com/ myspace.com/atalayant
|
Tarih: Cmt 29.05.2004 22:37 Mesaj konusu: |
|
|
Müzikte bana göre sonuç önemli. Teknoloji kullanmak, insan kullanmak, dijital ya da analog sesler hep müzik için varlarsa bunları herhangi bir kombinasyonda kullanabiliriz. İdealist yaklaşımlar için benim yaşım artık geçti. Toplam sound iyi ise davulun dijital olması benim için bir artıdır. Önemli olan onun iyi yazılıp yazılmadığı ve toplam mikste ne kadar iyi kaynaştırıldığıdır. Gerçek davulcunun çaldıklarının tadı her zaman gerçek seslerden oluşur ama davulcu iyi çalamıyorsa ne yapacaksınız? Yine sonuç kötü olacak. Herşey canlı olsun ama nasıl olursa olsun mu yoksa sonuçta iyi ve kaliteli bir kayıt mı olsun ? Ben ikincisi derim. _________________ <div><a href="\\\http://www.myspace.com/atalayant/\\\">http://www.marsyapim.com/ www.myspace.com/atalayant</a></div><br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
beatlihead

|
Tarih: Pzr 30.05.2004 13:58 Mesaj konusu: |
|
|
| bana göre hatice de önemli |
|
| Başa dön |
|
 |
beatlihead

|
Tarih: Pzr 30.05.2004 15:24 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar ben cafelere gidip "KOP"anlardan farklı bir müziğimizin olmasını istediğim için bunları söylüyorum
eğer kalite açısından bakarsanız bilgisayar ortamında yapılmış müzikler her zaman daha güzel gelebilir; çünkü o bir
bilgisayarın hata yapması gibi bir ihtimali yok. eğer böyle giderse grup müziği ve canlı konser
olaylarının sonu pek iyi görünmüyor..
konserlerden bahsetmişken rock-metal gibi müziklerin diğer müziklerden ayrılan en önemli yönlerineden biride
canlı performanslardır,bugün piyasada konserlerinde playback yaparak dinleyici kandıran birçok sarkıcı
bulunmaktadır,bizim bunlardan ayırıcı yönlerimizn bulunması gerekmektedir.
tatmin olmayanlar Can ATACAN'ın "Başlangıcından Bugüne HEAVY METAL" adlı kitabının arka kapağını okuyabilirler...
saygılar!
En son beatlihead tarafından Pzr 30.05.2004 23:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
|