Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Piyasadaki şarkıların neden %90'ı aşk ve türevleri üzerine?
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Piyasadaki şarkıların neden %90'ı aşk ve türevleri üzerine?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
reals

MesajTarih: Pts 30.04.2007 15:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Başka konu bulamıyorlar basite kaçıyolar,yok''yarim ben bugün öldüm'' falan edebiyatı yapıp melankoli takılarak müziği kısır döngü içine sokuyorlar.
Bir Barış Manço,bir Cem Karaca...Bu efsane şarkıcılar ölümsüz.Sığ müzik yapmadılar hiçbir zaman.Daha komplike şarkılar yaptılar.Şarkıları da her zaman dinlenecektir.
Aşk şarkıları yapanlar 2 günlük ilişki yaşayanlar.
''yar'' kelimesi ztn şarkıların %90 ında var.Böylece ortaya farklı bir şarkı çıkmıyor.
Aşkı bu kadar basite indirgemenin bir anlamı yok.
Herşey aşk da değil.
Ama şarkıların tamamı aşk üzerine
Sanki çok sevgi toplumuyuz da...
metalcafe

MesajTarih: Pts 30.04.2007 23:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sadece dinleyicilere yüklememek lazım. Tamam dinleyici piyasayı belirler. Fakat müzisyende dibine kadar körüklüyor kardeşim. Orta okulda yada Lise müziği yeni yeni hobi edinmiş gençler piyasadan başka bişey bilmiyorlar. Bu onların suçumu hayır nerden bilecekler ki TV de gazetede her yerde piyasa parça var. Ancak piyasa gruplar, müzisyenler adam akıllı parçalarlar yapsalar aşk dışında konu alarak. Önemli olan illa dünya sorunlarını anlatması yada önemli bir rol işlemeside değil. Enstrümental bir parça yaparsın çok tatlı melodileri olur mutlu eder o da yeter. Ama benim aklım almıyor arkadaş git para ver bunalıma girmek için o albümlere. Ben nefret etmeye başladım artık bu gruplardan. Durduk yere değil tabi dinlemi,yorum eyvallah ama yoldaki CDcide çalıyor otobuste çalıyor her yerde piyasa parçalar bunlarda beni böyle bunalım bir toplumda asosyal olmaya itiyor. Cekici gelmiyor sosyal tarafları. Bazı şeyleri aşacaz inşallah ama ben göremeyecem galiba.
ledinic

MesajTarih: Çrş 02.05.2007 16:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ismail yk'nın en çok satan sanatçı çıktığı yerde bu muhabbetlere aslında hiç gerek yok herşey ortada gülüyorum gerçekten gerçekten çok kötü bir durum komik ötesi...bazı şeyleri aşmamız için birçok kişinin müzik anlayışının gelişmesi lazım daha doğrusu kafaların değişmesi lazım arkadaşlar...
ledinic

MesajTarih: Çrş 02.05.2007 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

neden üstatlar dururken abuk sabuk sanatçılar gruplar dinlenirki hiç anlamam...illa aşk olsun diyorsan dinle CEM KARACA'YI dinle BÜLENT ORTAÇGİL'İ öyle değilmi...yani saçmalamaya olayı rezilleştirmeye gerek yokki...ama dinlenilen müziklerin yaşam tarzıylada çok ilgisi var demekki ülkemizde sürünen birçok insan varda battı balık yangider olmuş piyasamızın durumu...
ben_deli_degilim

MesajTarih: Cmt 05.05.2007 16:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

İnsanlar çok yoğun duygulardan beslenip bir şeyler yazıyorlar, beste yapıyorlar. Etkileniyorlar, ilham buluyorlar falan. Kişisellik çok önemli bence bu konuda. Toplumsal sorunlar ya da güncel şeyler aşk & sevgi & nefret & ihanet vb. şahsi/özel konular kadar kişiye ve duygularına etki edemiyor olabilir. Sonuçta şarkı yazmak için samimi şeylerin hissedilmesi lazım, öyle "bi de toplumsal sorunlara eğiliyim bari" denilip şarkı yazılamaz ki. Bu hislerle alakalı. İnsanların etkilendiği şeylerle alakalı.
Tabii bu yazdıklarım gerçekten samimice bulduğum aşk, sevgi vs. şarkıları için geçerli. Yoksa basmakalıp sözlerle gayet klişe ve suni şarkılar da yapılıyor şu an piyasada, herkes de güzel güzel dinliyor. Ben onlara aşk meşk şarkısı demiyorum ama, basbaya laylaylom işte. Yani piyasada en çok "laylaylom" müzik var şu an galiba.
far_away

MesajTarih: Cmt 05.05.2007 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

icedearth Dracula şarkisini dinleseniz. orda da aslinda bi aşk anlatilmiş ama ne kadar anlatmiş. laylaylom diil. sevgi için neler yaptim yapicagim diyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
EmilioDeCarro

MesajTarih: Pzr 06.05.2007 23:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

genelde aşk teması daha çok his içerdiği için rock şarkılarında kullanıldığını düşünüyorum ama sadece aşk kullanmayan temaları farklı olan gruplarda var elbette ...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
hurrican

MesajTarih: Çrş 09.05.2007 11:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

aslında rock müzikde pek açık şekilde aşk teması işlenmiyor ama yinede var.aşk hayatın bir gerçegi oldugu için vazgeçilmez bir konu ondan olabilirr...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
niiihan

MesajTarih: Prş 10.05.2007 18:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ya her müzik türünün içnde biraz da olsa aşk yatıyo zaten.bunu sadece rock music başlığı altnda değerlendrmek biraz saçma bnce:S pki black i trash ı power ı bunları da aşk ve sevgi üzerinde değerlndddrmek mantıklı mı:S:S
the_wall

MesajTarih: Prş 10.05.2007 19:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

insanın hayatında ne oluyorsa, onun üzerine şarkı yazdığı basit bir gerçek... Ne düşünüyorsan onu yazarsın, fazlasını beklemek zaten budalalık olur... E sen kafanı apış arandan çıkaramadıysan, şarkılarında sadece aşk ile ilgili olur... Ergenlikteysen ya da çıkamadıysan, "bu hayat çok kötü birşey, çok yanlızım annemden nefret ediyorum" yazarsın... He olayı bitirdiysen,

"x' will mark the place like parting the waves
like a house falling in the sea.

i will eat you alive"

yazarsın ki, onun da konumuzla ilgisi yok tabi...
deniz_m

MesajTarih: Pzr 13.05.2007 14:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aşk evrenseldir...
ARINDIRICI
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Prş 17.05.2007 3:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Örneğin doğal dengeyi korumak aşk kadar evrensel midir ?çocuk hakları ,kadınlar,saygı duymak ,size saygı duyana saygı duymak,gelir dagılımı bunlar evrensel değilmidir?
yoksa hayır nedir?
şudur, budur diyenler çıkacaktır elbet
Bence seksüel bir açısıda olduğundan aşka öncelik tanınıyor.
Ve bence asıl bu bizi hafiften rahatsız ediyor.
Egolarımız bizi gıcık ettiği için
rahatlayıp
--Ooooooh baharda geldi. çicekler böcekler tribine girip iki bira cakıp (hızlı tarafından) alemlere akmak lazım.
Lakin heyhaat hissetmek önceden,uyanıklığımız,kendimizi bir halt zannetmemiz kesmez bizleri her zaman bir yanımız yaralı adeta .
Böyle rezil bir dünyada Mina Urgan hanımın dediği gibi aşk gerçekleşemez ki.http://www.youtube.com/watch?v=0IFZy5-9IsY
Tatlı Mina abartmış mı nedir?
Melike Demirağ'ın uyutayım seni avutayım seni seksi meksi filimlerle büyüteyim seni diye bir parçası vardı ki bu konuda yazılmış tek parcamızdır. 1971 falan 2007 hala aynı tezgah aşk maşk evir çevir aynı laflar falan
Sonrada battık müzik sektörü hektor oldu diye aglıyorlar
Ve şunuda bilsinler onlar en kötüsü insanın kendisine yalan söylemesi imiş

En son ARINDIRICI tarafından Pts 21.05.2007 19:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
satiwa
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Cum 18.05.2007 4:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

daha önce söylendimi bilmem ama sorunun cevabı sorunun içinde zaten... çünkü o şarkılar piyasa...

aşk (heralde) tüm insanların ortak paydası... işbu sebeple en kolay yoldan insanların duygularına hitap edebilme yolu olarak bıdı bıdı vıdı vıdı...
irin

MesajTarih: Pzr 20.04.2008 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

dermot healy, beklenmedik anlar kitabında bu soruya insanların üremeye fazla vakit ayırması yüzünden diye cevap veriyordu:D aklıma geldi başlığı görünce de öyle söyliyim dedim... çok hoşuma gitmişti bu cevap zamanında

MesajTarih: Pts 21.04.2008 21:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence sorunun cevabı çok basit. TOPLUM.
İnsanlar Aşk konusuna bayılıyolar.Metal olsun slow olsun hesabı.Çünkü aşk kavramı her insanın içinde yatan bence doğal olan bi histir.Herkes aşık olmuştur.Sanatçılarada fazla yüklenmemek lazım tabi bu konuda.Çünkü onlarda bu hislerini kaleme döküp işlerini toplumun isteği üzerine yapıyolar.Ama içeriğini, genelini aşk konusundan olmayan gruplarımızda var tabi.
Mesela piyasadaki şarkıların yüzde 90 ını albümlerinde oluşturan bi gruba Gece Yolcularını örnek verebiliriz.Gece yolcularını dinlerim (tabi sevdiğim şarkılarını).tanınmasında aşk temalı parçalarının etkisi tartışılmaz.Bazıları tarafındanda bu yüzdende dinlendiği bilinen bir şey.(kesinlikle gruba laf atmak anlamında söylemedim).
Nese konu sapmasın.Sadece örnek vermek istedim.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
toolga

MesajTarih: Sal 22.04.2008 0:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sadece müzik degil icki-sigara-kıyafet-hediyelik esya sektörleride ask üzerine
rocknsebo

MesajTarih: Sal 29.04.2008 19:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

toolga demiş ki:
sadece müzik degil icki-sigara-kıyafet-hediyelik esya sektörleride ask üzerine

Katılmamak elde değil.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Rock Müzik - Genel Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
8. sayfa (Toplam 8 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız