| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
aysu_

|
Tarih: Cum 12.01.2007 19:40 Mesaj konusu: |
|
|
Bu "dinden uzak" diye tanımladığın insanları ne kadar tanıyor olabilirsin? Namaz kılmadığı, dua etmediği ya da oruç tutmadığı için mi dinden uzaklar? "İnanç" diye bir şey vardır, ve bunu hiç kimse göremez, bilemez.
Bütün bunları bir kenara atarsak, şöyle bir saçmalık daha var; neden "dinden uzak" dediğin insanların dinledikleri müziğe bakıyorsun? Genelleme yaptığını söylemişsin, "....bu tarz dinleyenler genelde dinlerine bağlı değildir." demişsin.
Black metalin saçmalıklarından bahsetme de. |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
darkos

|
Tarih: Cum 12.01.2007 21:26 Mesaj konusu: |
|
|
bazı insanlar neden herşeyi din ile ilişkilendirmek istiyor anlamış değilim...
forumlarda ..... ve din şeklinde sapır saçma başlıklar dolaşıyor
insanların inancını sorgulamak? neden? _________________ biraaaaaaaaa
Without darkness, there is no light. Without death, there is no life. In death we live, through darkness we shine *//
... |
|
| Başa dön |
|
 |
impala

|
Tarih: Cum 12.01.2007 23:52 Mesaj konusu: |
|
|
| darkos demiş ki: | bazı insanlar neden herşeyi din ile ilişkilendirmek istiyor anlamış değilim...
forumlarda ..... ve din şeklinde sapır saçma başlıklar dolaşıyor
insanların inancını sorgulamak? neden? |
Din ile ilişkilendirdiği konu hakkında bilgisi az olan ya da hiç olmayan kişi, din parantezine alıyor konuyu.. Tabii karşısındakini sorgularken de herkesin ortak tartışma, ilgici çekme noktası olan dinle başlıyor muhabbete.. Tabii din konusundaki inanç, bilgi seviyesi tartışılır...Tartışıldığı için de başlık açmaya ilgi artar.. _________________ ..ve yol biter...
-Hey ahbap; niye düştün yollara, kaçılacak yer yok ki!
-Olmasın ne çıkar, yoruyorum ya peşimdekini... |
|
| Başa dön |
|
 |
ateistt

|
Tarih: Pts 15.01.2007 0:26 Mesaj konusu: |
|
|
Heavy-Metal dinleyip Namaz kılan arkadaşlarım oldu.Sonuçta bir kişinin inancı ile dinlediği müziği veya müzik zevklerini bağdaştırmak saçma olur.
Ama benim bildiğim Punk'lar,daha doğrusu özgürlüğüne düşkün otorite karşıtı Punk kültürü genellikle dine karşıdır.Anti-Chirst Sex Pistols gibi _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
jawbreaker555

|
Tarih: Cum 27.04.2007 20:09 Mesaj konusu: |
|
|
| Öncelikle seni yazından ötürü kutluorm.Fakat akabinde gelen yorumlar icin aynı görüşte degilim.Cok farklı yorumlar gelmiş ama sürekli namaz konusunda dnlmş.Bunların heavy metalle uzaktan yakında alakası yoktur.Bu müzikte sana dindar ol ya da dini bırakıp serseri ol serserilige kac denmez.Son cıkan kanlı gruplar detler blackler sadece heavy metal dnleyenleri karalamak icin bu mzkler ustunden yapılan din istismarıdır.Evet bizler serseriyiz ama dedikleri gibi degil:) |
|
| Başa dön |
|
 |
dumanduman

|
Tarih: Cum 27.04.2007 23:03 Mesaj konusu: |
|
|
parayla İmanın kimde oldugu belli olmazmıs...  _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksyek

|
Tarih: Sal 01.05.2007 14:33 Mesaj konusu: |
|
|
| ya insanlar niye bişeyleri ayırmayı kavrayamıyolar ya da kavramak istemiolar.ilişkilendirebiliriz doğaldır;ama yeter ya bu din siyasetten ayrılaz müzikten ayrılmaz vs vs...saçmalık hepsi bunların.kendimden örnek verim ben rock metal dinlerm black da dinlerm hardrock ta heavy de türlü türlü işte neyse ama dinsiz de değilim yani inancım vardır.zaten öle düşünenler yok ben metal dnlerm ne dini ya bırak gibisinden bunlar farklı gözükme,özenti çabasında olanlardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
rocksyek

|
Tarih: Sal 01.05.2007 14:34 Mesaj konusu: |
|
|
| ya insanlar niye bişeyleri ayırmayı kavrayamıyolar ya da kavramak istemiolar.ilişkilendirebiliriz doğaldır;ama yeter ya bu din siyasetten ayrılaz müzikten ayrılmaz vs vs...saçmalık hepsi bunların.kendimden örnek verim ben rock metal dinlerm black da dinlerm hardrock ta heavy de türlü türlü işte neyse ama dinsiz de değilim yani inancım vardır.zaten öle düşünenler yok ben metal dnlerm ne dini ya bırak gibisinden bunlar farklı gözükme,özenti çabasında olanlardır. |
|
| Başa dön |
|
 |
whiskey_winston

|
Tarih: Çrş 02.05.2007 3:12 Mesaj konusu: |
|
|
Evet günümüzde din işleri diil devlet işlerine müziğe bile karışmış durumda.. o müziği en kaliteli şu yapıyo dediğimde ''aa onlar satanist bee'' diyen insanlar peydaa oldu.. _________________ İmzanız Forum Kurallarına aykırı olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. İmzanızı kurallara göre profilinizden tekrar oluşturabilir ve bu uyarı mesajını da silebilirsiniz. |
|
| Başa dön |
|
 |
XFraNticX

|
Tarih: Çrş 02.05.2007 3:40 Mesaj konusu: |
|
|
Black metal hosuma gidiyo dinliyorum diye satanist mi olucam yani?Bunlar sadece insanları herhangi bi kalıba sokmaktan,önyargılı olmaktan ibaret...
Dinlediği müziğe uygun yaşamak diye bişey yok bence.
Bu dünya çiçek çocukları da çılgın punkları da gördü.Onlar fikirlerini sunmak,kendilerini ifade etmek için müziği kullandılar.Tabi ki başka yollar da kullanıldı ama en uygunu müzikti.Kültürel devrimlerin simgelerindendi.
İnsanları dinlediği müziğe,giydiklerine vb. şeylere göre yargılamak cok sığ düşünmekten bence.Böyle yapanlar da umrumda değil.Benim hakkımda istediğini düşünebilir herhangi biri. _________________ The pain always returns...Yesterday s smiles is tomorrow s tears. |
|
| Başa dön |
|
 |
harun_qamze

|
Tarih: Cmt 05.05.2007 13:28 Mesaj konusu: Re: Heavy Metal ve Din |
|
|
| unipol demiş ki: | Heavy Metal ve Din !
Metal değil de Heavy Metal diye başlamak istedim çünkü diğer metal türlerinin bazıları (bunu sizler iyi bilirsiniz) din adı altında başka şeyleri savunuyor hepimiz biliyoruz, gördük.
Bazı yerlerde okuyorum görüyorum, Metalcilerin %90 ı dinsiz, anlık yaşayan, sonrasını düşünmeyen insanlar olduğundan bahsedilir her zaman.Daha doğrusu onlar böyle diyerek resmen "Kaleyi içten fethetmeye" çalışır.Yani insanları "Metal" kültüründen uzaklaştırıp birer "robot insan" haline getirmeyi amaçlar."Metal" in kendilerine isyan biçiminde çıktığını bilerek yaparlar bunları.Ama her daim unuttuklartı birşey vardır: "Metal tutkunu insanlar, kültürlü, bilinçli ve gözü açık insanlardır.Neyin ne olduğunu bilirler.Hiç köyde tarlayla uğraşan, ömründeki son okuduğu kitap "Cin ali ve maceraları" okuyan bir insanla bir olur mu "Metalciler"
Metal'in çıkış ideolojisinden her yerde bahsederim, okuyanlar bilir.Black Sabbbath'ın koyu bir hristiyan olduğunu söylememize gerek yok heralde.Hele hele Judas Priest'in."Metalciler Dinsizdir" lafları sadece kendinden emin olmayan ezik insanların işidir. |
her$eyi çok güzel ifade etmi$sin gerçekTende çok saoL ... |
|
| Başa dön |
|
 |
Xenomorph

|
Tarih: Pts 07.05.2007 14:41 Mesaj konusu: |
|
|
arkadaştan duyduğuma göre ..... gazetesinde şöle bir yazı yayınlanmış; okuma yazması olan bir adet insanımsı şey yazısında toplumu şu şekilde iki gruba ayırmış, laik demokrasi yanılısı cumhuriyetçiler ve metalciler!!!! inançlarımıza laf edilmesine artık alışır gibi oldum, kulağıma sinek vızıltısı gibi geliyordu böylesine saçmalıklar fakat bu kadarı da artık fazla... yorumsuz...
edit:gazete ismi vermeyim dedim |
|
| Başa dön |
|
 |
far_away

|
Tarih: Pts 07.05.2007 15:47 Mesaj konusu: |
|
|
| Xenomorph demiş ki: | arkadaştan duyduğuma göre ..... gazetesinde şöle bir yazı yayınlanmış; okuma yazması olan bir adet insanımsı şey yazısında toplumu şu şekilde iki gruba ayırmış, laik demokrasi yanılısı cumhuriyetçiler ve metalciler!!!! inançlarımıza laf edilmesine artık alışır gibi oldum, kulağıma sinek vızıltısı gibi geliyordu böylesine saçmalıklar fakat bu kadarı da artık fazla... yorumsuz...
edit:gazete ismi vermeyim dedim |
simdi sen bize z..,a...,s...,h..., gazetelerin yazarların metaldan anladığınımı söylüyorsun. onlar. hristiyanla müslümanı bile zor ayırır. Metal konusu onları aşar . |
|
| Başa dön |
|
 |
far_away

|
Tarih: Pts 07.05.2007 15:51 Mesaj konusu: Re: Heavy Metal ve Din |
|
|
| harun_qamze demiş ki: | | unipol demiş ki: | Heavy Metal ve Din !
Metal değil de Heavy Metal diye başlamak istedim çünkü diğer metal türlerinin bazıları (bunu sizler iyi bilirsiniz) din adı altında başka şeyleri savunuyor hepimiz biliyoruz, gördük.
Bazı yerlerde okuyorum görüyorum, Metalcilerin %90 ı dinsiz, anlık yaşayan, sonrasını düşünmeyen insanlar olduğundan bahsedilir her zaman.Daha doğrusu onlar böyle diyerek resmen "Kaleyi içten fethetmeye" çalışır.Yani insanları "Metal" kültüründen uzaklaştırıp birer "robot insan" haline getirmeyi amaçlar."Metal" in kendilerine isyan biçiminde çıktığını bilerek yaparlar bunları.Ama her daim unuttuklartı birşey vardır: "Metal tutkunu insanlar, kültürlü, bilinçli ve gözü açık insanlardır.Neyin ne olduğunu bilirler.Hiç köyde tarlayla uğraşan, ömründeki son okuduğu kitap "Cin ali ve maceraları" okuyan bir insanla bir olur mu "Metalciler"
Metal'in çıkış ideolojisinden her yerde bahsederim, okuyanlar bilir.Black Sabbbath'ın koyu bir hristiyan olduğunu söylememize gerek yok heralde.Hele hele Judas Priest'in."Metalciler Dinsizdir" lafları sadece kendinden emin olmayan ezik insanların işidir. |
her$eyi çok güzel ifade etmi$sin gerçekTende çok saoL ... |
yok baştan sona yalnış.tabi Hic kültürlü veya efendi metalci gordunmu ? Arkadaşlar gerçekler var metal neyi savunur ideolojisi nedir. Metal dinleriz ama metalci olmaya biliriz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Xenomorph

|
Tarih: Pts 07.05.2007 18:16 Mesaj konusu: |
|
|
| metalcilere olan önyargı aslında birçoğumuzu etkiliyor bunun için metalci olmaya gerek yok.far_away dediğine katılıyorum metal dinleyebilir fakat metalci olmayabiliriz ama bu toplumun bana hangi gözle baktığı gerçeğini değiştirmiyor.pop da dinlesem metal de dinlesem belime gelen saçımla, kulağımda küpeyle ve elimde gitarla kampüsün dışına çıktığımda insanların yarısından fazlası bana metalci gözüyle bakıyor ve belkide satanist olduğumu düşünüyor . bu kabullenilemez bi durum ama yapacak bişey yok. |
|
| Başa dön |
|
 |
ezgizem

|
Tarih: Pts 07.05.2007 18:22 Mesaj konusu: |
|
|
kimine göre din olmasaydı heavy metal olmazdı!kimine göre ise tam tersi...yakılan kiliseleri ya da içinde pek çok metal solistinin v müzisyeninin olduğu din karşıtı haç yakıcıları tekrar düşünün!.. _________________ cover is the best! |
|
| Başa dön |
|
 |
far_away

|
Tarih: Pts 07.05.2007 18:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Xenomorph demiş ki: | | metalcilere olan önyargı aslında birçoğumuzu etkiliyor bunun için metalci olmaya gerek yok.far_away dediğine katılıyorum metal dinleyebilir fakat metalci olmayabiliriz ama bu toplumun bana hangi gözle baktığı gerçeğini değiştirmiyor.pop da dinlesem metal de dinlesem belime gelen saçımla, kulağımda küpeyle ve elimde gitarla kampüsün dışına çıktığımda insanların yarısından fazlası bana metalci gözüyle bakıyor ve belkide satanist olduğumu düşünüyor . bu kabullenilemez bi durum ama yapacak bişey yok. |
merak etme sadece uzun sacli degil siyah bile giysen yetiyor. Bana bi kedin eksik diyorlar. Hem arkadaşlar diyor başkasi degil. Hani derler ya delinin derdinden deli anlar.  |
|
| Başa dön |
|
 |
Darius_Miles "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Pts 07.05.2007 19:29 Mesaj konusu: |
|
|
| arkadaşlar bulunduğunuz , dolaştığınız yerler çok önemli bu konuda. |
|
| Başa dön |
|
 |
far_away

|
Tarih: Sal 08.05.2007 9:59 Mesaj konusu: |
|
|
| tabi 2 sene bundan once Selcuk üniversitesinde böyleydi bide konya olunca düşün artig . ama şimdi çok şey değişti ama üniversite içinde . |
|
| Başa dön |
|
 |
Bite_the_Pain

|
Tarih: Sal 08.05.2007 10:40 Mesaj konusu: |
|
|
herşey gibi heavy metal de kendi içinde zıtlaşır...
bir kısım inanır bir kısım inanmaz...
en iyi müziği yapan haklıdır gibisinden birşey de olamayacağı için üstüne konuşmaya gerek yok...
konu yine kişisel düşüncelerdir... _________________ <escapist>
www.execute.anatolianrock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
|