Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Country
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Country
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
geissler

MesajTarih: Cum 27.04.2007 19:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ralph stanley (the stanley brothers)'ı unutmuşsunuz, "are you washed in the blood" gibi "daniel prayed" gibi ve gelmiş geçmiş en iyi bluegrass diyebileceğim "angel band" gibi şarkıları barındıran müzik türü...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
gozdeefe

MesajTarih: Cum 27.04.2007 19:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben de country dinlemeyi seviyorum . bar grubunda vokalistlik yapıyorum ve baya shaina twain çalıyoruz , söylemekten de çok zevk aldığım bir tarz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
geissler

MesajTarih: Cum 27.04.2007 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

angel band'ı söylemenizi öneririm, ben söylerdim eskiden çok vurucu bi şarkı o...
bu müzik özellikle de stanley brothers' performansları beni en kötü günümde bile gülümsetmeyi başaran naçizane tür...

little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain

bu şarkıların hepsi birbirinden country...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Cum 27.04.2007 21:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

geissler demiş ki:
angel band'ı söylemenizi öneririm, ben söylerdim eskiden çok vurucu bi şarkı o...
bu müzik özellikle de stanley brothers' performansları beni en kötü günümde bile gülümsetmeyi başaran naçizane tür...

little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain

o şarkılar ayrıca "o brother, where art thou?" filminin de şarkılarıdır.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
dennischambers
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Pts 30.04.2007 22:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

enchant demiş ki:
geissler demiş ki:

little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain

o şarkılar ayrıca "o brother, where art thou?" filminin de şarkılarıdır.

Tabi ki o filmi bilmek bir erdem olur Razz
Ben hatırlamıyorum misal o filmi mesela yahut seyretmedim hiç biraz anlatır mısın filmin oyuncularını konusunu filan sevgili enchant?
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
geissler

MesajTarih: Pts 30.04.2007 22:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ben anlatiyim konunun dışına çıkmak istedi canım...
ulysses destanından coen kardeşlerin uyarlaması, anlatımı, oyunculukları müziği mükemmeldir...
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 01.05.2007 13:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

o brother, where art thou? coen kardeşlerin en güzel filmlerinden bir tanesi. geissler'in yazdığı gibi ulysses destanından uyarlanmıştır. başrollerinde george clooney, tim blake nelson, john turturro gibi kalburüstü oyuncular yer alır. filmde ünlü blues'cu robert johnson'a atıftan tutun da country müziklere kadar herşey var. yukarıdaki şarkılarda bu filmde mevcut. eski tarzdaki western görüntüleriyle bezeli bir filmdir. hapishane'den kaçışlar, banka soygunları v.b... Smile
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
onursal

MesajTarih: Sal 01.05.2007 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Abi o robert johnson konusu karışık biraz. Bu "ruhunu şeytana satma sonra crossroads'da bi anda ortaya çıkma" konseptini yapan ilk kişi Tommy Johnson'dır. Robert Johnson'dan biraz daha önce ama günümzde Robert Johnson kadar popülerleşmemiş biri. Her neyse bu konseptin ilk Tommy Johnson'la ortaya çıktığı sonra da Robert Johnson'un kendi araklaması mı yoksa Eric Clapton sayesinde ciddi popülerlik kazanmasından sonra başkaları tarafından üzerine mi yapıştırıldığı konusunda kesin bilgim yok.

Bu filmde Robert Johnson'a atıfda bulunulan karakterin filmdeki adı da Tommy Johnson'dı. Oynayan da Chris Thomas King, yeni dönem bluesculardan. (40 yaşında Very HappyVery Happy) Delta blues ve deneysel bluesla uğraşıyordu en son. Hatta 99' da Türkiye'ye de geldi. Tavsiye ederim.
Başa dön
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Sal 01.05.2007 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

onursal demiş ki:
Abi o robert johnson konusu karışık biraz. Bu "ruhunu şeytana satma sonra crossroads'da bi anda ortaya çıkma" konseptini yapan ilk kişi Tommy Johnson'dır. Robert Johnson'dan biraz daha önce ama günümzde Robert Johnson kadar popülerleşmemiş biri. Her neyse bu konseptin ilk Tommy Johnson'la ortaya çıktığı sonra da Robert Johnson'un kendi araklaması mı yoksa Eric Clapton sayesinde ciddi popülerlik kazanmasından sonra başkaları tarafından üzerine mi yapıştırıldığı konusunda kesin bilgim yok.

Bu filmde Robert Johnson'a atıfda bulunulan karakterin filmdeki adı da Tommy Johnson'dı. Oynayan da Chris Thomas King, yeni dönem bluesculardan. (40 yaşında Very HappyVery Happy) Delta blues ve deneysel bluesla uğraşıyordu en son. Hatta 99' da Türkiye'ye de geldi. Tavsiye ederim.

teşekkürler bilgiler için. araştırayım bende merak ettim. Smile
dennischambers

MesajTarih: Sal 01.05.2007 16:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Çok sağolun bilgiler için o filmi seyrettiğim kanısına vardım Smile hatırladım anlatılınca tekrardan teşekkürler herkese....
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Pepper_Keenan
"Rock Müzik Genel" Mod

MesajTarih: Sal 08.05.2007 14:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country deyince 2 favorim var; birisi Outlaw Country'nin babası sayılan, Country dünyasının belki de en renkli karakteri, hapishane kuşu David Allan Coe:

Diğeri de son zamanlarda çıkmış en önemli Country müzisyenlerinden, Hank Williams Sr.'ın torunu, Hank Williams Jr'ın oğlu Hank Williams III.. Old school Hardcore/Kötü Metal grubu Superjoint Ritual'da bass çalmışlığı bile var. Komple müzisyen rahatsız:

DAC'den onaylı country müzisyeni:

David Allan Coe demiş ki:
I like Hank Sr. and I like Hank Jr. But I like Hank III better than both of them.

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Elros_Tiwele

MesajTarih: Cum 22.06.2007 1:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bendeniz de çok büyük Country ve Shania Twain hastasıyımdır.

Very Happy
Başa dön
istanblues

MesajTarih: Cum 22.06.2007 1:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elros_Tiwele demiş ki:
Bendeniz de çok büyük Country ve Shania Twain hastasıyımdır.

Very Happy

Shania Twain her ne kadar salt country olmasada iyi bir sestir.
pj_harvey

MesajTarih: Cum 22.06.2007 9:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

The Wreckers vardir bide onlada bu turu icra ederler, o kadar guzel muzikleri vardir ki...Hatta Michelle Branch de grubun icinde bulunmaktadir...

http://www.thewreckers.com/
http://www.myspace.com/thewreckers
Queen_of_Metal

MesajTarih: Cum 22.06.2007 11:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

country yol müziğidir benim için.. yolculukta giden en iyi tarz.. eski zamanlarda kimsenin bilmediği bir yere yolculuk yapıyor havası katıyor bana Smile

hayal gücü işte Very Happy

sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu
Başa dön
dennischambers

MesajTarih: Pzr 24.06.2007 16:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Queen_of_Metal demiş ki:
country yol müziğidir benim için.. yolculukta giden en iyi tarz.. eski zamanlarda kimsenin bilmediği bir yere yolculuk yapıyor havası katıyor bana Smile

hayal gücü işte Very Happy

Esasen belli bir yaşın üzerindeki herkesde o etkiyi uyandırır çünki Western Filmlerinde en sonunda yalnız kovboy (inek çocuk Very Happy ) atına atlar ve Country Müzik eşliğinde başka diyarlara başka maceralara doğru yol alır tabi bizimde aklımızda country bu şekilde kalır ama kannımca en iyi yol müziğidir bir de folklorik olanları olmasa hoplayıp ziplayasını getirtiyor otobüsde arabada ucakta vapurda herneyse işte Smile
ZggyPop

MesajTarih: Prş 06.09.2007 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

PLAYLIST'ten secmeler..
Bye Bye Love - The Everly Brothers
ricky skaggs - Keith Whitley
Tracey Byrd - TMO
tracy byrd - Holding Heaven In My Arms Tonight
Tracy Byrd - Too Much Fun
Tracy Byrd - Revenge Of A Middle-Aged Woman
Tracy Byrd - Lifestyles of the Not So Rich and Famous
Johnny Cash - i walk the line, get rhythm, cry cry cry, hey porter, sugar time, life goes on

Country Baskadir..
Cortez_the_Killer

MesajTarih: Pts 11.02.2008 12:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country'nin üstadı Johnny Cash'tir. Adam herşeyiyle bir idol. En iyi dört country sanatçısının bir araya gelip takıldığı bir grup vardı. The Highwaymen'di adı. Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristoferson, Waylon Jennings çalardı grupta.
Başa dön
hauntedemy

MesajTarih: Pzr 30.03.2008 3:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

country de ayırım yapamıyorum ben hepsi çok hoş ama johnny cash tabiki çok iyi alanında.bunun dışında patsy cline,dixie chicks hoştur,güzeldir =)
Başa dön
Pepper_Keenan
"Rock Müzik Genel" Mod

MesajTarih: Cmt 19.04.2008 5:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Country'ye giriş yapmak isteyenlerin ilk dinleyeceği isimlerden biri tabi ki de efsane Johnny Cash'tir. Walk The Line filmi vardır, Joaquin Phoenix ve Reese Witherspoon, Johnny Cash ve June Carter rollerinde oyunculuk dersi verir. Zaten Reese Witherspoon Oscar aldı Walk The Line'daki performansıyla.. Kesinlikle izlenmeli.. Hem Johnny Cash'in müziğine kıyısından köşesinden girilmiş olunur, hem de süper bir müzikal film izlenilir.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız