| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
geissler

|
Tarih: Cum 27.04.2007 19:37 Mesaj konusu: |
|
|
| ralph stanley (the stanley brothers)'ı unutmuşsunuz, "are you washed in the blood" gibi "daniel prayed" gibi ve gelmiş geçmiş en iyi bluegrass diyebileceğim "angel band" gibi şarkıları barındıran müzik türü... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
gozdeefe

|
Tarih: Cum 27.04.2007 19:44 Mesaj konusu: |
|
|
| ben de country dinlemeyi seviyorum . bar grubunda vokalistlik yapıyorum ve baya shaina twain çalıyoruz , söylemekten de çok zevk aldığım bir tarz. |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Cum 27.04.2007 19:54 Mesaj konusu: |
|
|
angel band'ı söylemenizi öneririm, ben söylerdim eskiden çok vurucu bi şarkı o...
bu müzik özellikle de stanley brothers' performansları beni en kötü günümde bile gülümsetmeyi başaran naçizane tür...
little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain
bu şarkıların hepsi birbirinden country... |
|
| Başa dön |
|
 |
enchant "Dış kaynaklı rock" mod.

|
Tarih: Cum 27.04.2007 21:51 Mesaj konusu: |
|
|
| geissler demiş ki: | angel band'ı söylemenizi öneririm, ben söylerdim eskiden çok vurucu bi şarkı o...
bu müzik özellikle de stanley brothers' performansları beni en kötü günümde bile gülümsetmeyi başaran naçizane tür...
little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain
o şarkılar ayrıca "o brother, where art thou?" filminin de şarkılarıdır. _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
Av:Phil Lynott (Thin Lizzy) |
|
| Başa dön |
|
 |
dennischambers Kullanıcı siteden atılmış

Kayıt: Jun 17, 2006 Mesajlar: 922 Nerden: Çomo Lungma Himal
|
Tarih: Pts 30.04.2007 22:05 Mesaj konusu: |
|
|
| enchant demiş ki: | | geissler demiş ki: | angel band'ı söylemenizi öneririm, ben söylerdim eskiden çok vurucu bi şarkı o...
little maggie
keep on the sunnyside
in the jail house
you are my sunshine
I'll fly away
big rock candy mountain
o şarkılar ayrıca "o brother, where art thou?" filminin de şarkılarıdır. |
Tabi ki o filmi bilmek bir erdem olur
Ben hatırlamıyorum misal o filmi mesela yahut seyretmedim hiç biraz anlatır mısın filmin oyuncularını konusunu filan sevgili enchant? _________________ www.istanblues.org
Turkiye'de ilk ve tek blues platformu... |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Pts 30.04.2007 22:17 Mesaj konusu: |
|
|
ben anlatiyim konunun dışına çıkmak istedi canım...
ulysses destanından coen kardeşlerin uyarlaması, anlatımı, oyunculukları müziği mükemmeldir... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 01.05.2007 13:05 Mesaj konusu: |
|
|
o brother, where art thou? coen kardeşlerin en güzel filmlerinden bir tanesi. geissler'in yazdığı gibi ulysses destanından uyarlanmıştır. başrollerinde george clooney, tim blake nelson, john turturro gibi kalburüstü oyuncular yer alır. filmde ünlü blues'cu robert johnson'a atıftan tutun da country müziklere kadar herşey var. yukarıdaki şarkılarda bu filmde mevcut. eski tarzdaki western görüntüleriyle bezeli bir filmdir. hapishane'den kaçışlar, banka soygunları v.b...  _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
|
| Başa dön |
|
 |
onursal

|
Tarih: Sal 01.05.2007 15:04 Mesaj konusu: |
|
|
Abi o robert johnson konusu karışık biraz. Bu "ruhunu şeytana satma sonra crossroads'da bi anda ortaya çıkma" konseptini yapan ilk kişi Tommy Johnson'dır. Robert Johnson'dan biraz daha önce ama günümzde Robert Johnson kadar popülerleşmemiş biri. Her neyse bu konseptin ilk Tommy Johnson'la ortaya çıktığı sonra da Robert Johnson'un kendi araklaması mı yoksa Eric Clapton sayesinde ciddi popülerlik kazanmasından sonra başkaları tarafından üzerine mi yapıştırıldığı konusunda kesin bilgim yok.
Bu filmde Robert Johnson'a atıfda bulunulan karakterin filmdeki adı da Tommy Johnson'dı. Oynayan da Chris Thomas King, yeni dönem bluesculardan. (40 yaşında  ) Delta blues ve deneysel bluesla uğraşıyordu en son. Hatta 99' da Türkiye'ye de geldi. Tavsiye ederim. _________________ The blues are the roots; everything else is the fruits.
http://www.myspace.com/kingusbluesband Kingus Blues Band
www.istanblues.org Türkiye'nin Blues Platformu |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 01.05.2007 16:15 Mesaj konusu: |
|
|
| onursal demiş ki: | Abi o robert johnson konusu karışık biraz. Bu "ruhunu şeytana satma sonra crossroads'da bi anda ortaya çıkma" konseptini yapan ilk kişi Tommy Johnson'dır. Robert Johnson'dan biraz daha önce ama günümzde Robert Johnson kadar popülerleşmemiş biri. Her neyse bu konseptin ilk Tommy Johnson'la ortaya çıktığı sonra da Robert Johnson'un kendi araklaması mı yoksa Eric Clapton sayesinde ciddi popülerlik kazanmasından sonra başkaları tarafından üzerine mi yapıştırıldığı konusunda kesin bilgim yok.
Bu filmde Robert Johnson'a atıfda bulunulan karakterin filmdeki adı da Tommy Johnson'dı. Oynayan da Chris Thomas King, yeni dönem bluesculardan. (40 yaşında  ) Delta blues ve deneysel bluesla uğraşıyordu en son. Hatta 99' da Türkiye'ye de geldi. Tavsiye ederim. |
teşekkürler bilgiler için. araştırayım bende merak ettim.  _________________ Motörhead + Black Sabbath + Budgie + Diamond Head + Thin Lizzy + Deep Purple (D i n l e !) ==> Me...tallica
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal 01.05.2007 16:21 Mesaj konusu: |
|
|
Çok sağolun bilgiler için o filmi seyrettiğim kanısına vardım hatırladım anlatılınca tekrardan teşekkürler herkese.... _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
Pepper_Keenan "Rock Müzik Genel" Mod

|
Tarih: Sal 08.05.2007 14:33 Mesaj konusu: |
|
|
Country deyince 2 favorim var; birisi Outlaw Country'nin babası sayılan, Country dünyasının belki de en renkli karakteri, hapishane kuşu David Allan Coe:
Diğeri de son zamanlarda çıkmış en önemli Country müzisyenlerinden, Hank Williams Sr.'ın torunu, Hank Williams Jr'ın oğlu Hank Williams III.. Old school Hardcore/Kötü Metal grubu Superjoint Ritual'da bass çalmışlığı bile var. Komple müzisyen rahatsız:
DAC'den onaylı country müzisyeni:
| David Allan Coe demiş ki: | | I like Hank Sr. and I like Hank Jr. But I like Hank III better than both of them. |
_________________ http://canselmo.blogspot.com
www.personal-insult.com -->%101 VULGAR Platform (Pantera, Down, SJR ve bilimum KALAS muhabbet sevenler için!)
www.rockinside.com --> Bil ki sensiz bir kişi eksiğiz. |
|
| Başa dön |
|
 |
Elros_Tiwele

|
Tarih: Cum 22.06.2007 1:11 Mesaj konusu: |
|
|
Bendeniz de çok büyük Country ve Shania Twain hastasıyımdır.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
istanblues

|
Tarih: Cum 22.06.2007 1:46 Mesaj konusu: |
|
|
| Elros_Tiwele demiş ki: | Bendeniz de çok büyük Country ve Shania Twain hastasıyımdır.
 |
Shania Twain her ne kadar salt country olmasada iyi bir sestir. _________________ www.istanblues.org : Türkiye'nin Blues Sitesi
Blues & Rock | Rock'N'Roll | Country & Folk | Soul & Gospel | Sanat & Edebiyat | Sinema & Tiyatro | Felsefe & Bilim | Cafe İstanblues ve dahası. |
|
| Başa dön |
|
 |
pj_harvey Kullanıcı siteden atılmış

|
|
| Başa dön |
|
 |
Queen_of_Metal

Kayıt: May 04, 2004 Mesajlar: 2017 Nerden: sonsuzluk.tan..
|
Tarih: Cum 22.06.2007 11:53 Mesaj konusu: |
|
|
country yol müziğidir benim için.. yolculukta giden en iyi tarz.. eski zamanlarda kimsenin bilmediği bir yere yolculuk yapıyor havası katıyor bana
hayal gücü işte  _________________ www.istanblues.org Türkiye'nin ilk ve tek blues platformu
sonun ve sonsuzluğun ikilemindeki kaosun sonu |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr 24.06.2007 16:08 Mesaj konusu: |
|
|
| Queen_of_Metal demiş ki: | country yol müziğidir benim için.. yolculukta giden en iyi tarz.. eski zamanlarda kimsenin bilmediği bir yere yolculuk yapıyor havası katıyor bana
hayal gücü işte  |
Esasen belli bir yaşın üzerindeki herkesde o etkiyi uyandırır çünki Western Filmlerinde en sonunda yalnız kovboy (inek çocuk ) atına atlar ve Country Müzik eşliğinde başka diyarlara başka maceralara doğru yol alır tabi bizimde aklımızda country bu şekilde kalır ama kannımca en iyi yol müziğidir bir de folklorik olanları olmasa hoplayıp ziplayasını getirtiyor otobüsde arabada ucakta vapurda herneyse işte  _________________ www.istanblues.org
|
| Başa dön |
|
 |
ZggyPop

|
Tarih: Prş 06.09.2007 15:09 Mesaj konusu: |
|
|
PLAYLIST'ten secmeler..
Bye Bye Love - The Everly Brothers
ricky skaggs - Keith Whitley
Tracey Byrd - TMO
tracy byrd - Holding Heaven In My Arms Tonight
Tracy Byrd - Too Much Fun
Tracy Byrd - Revenge Of A Middle-Aged Woman
Tracy Byrd - Lifestyles of the Not So Rich and Famous
Johnny Cash - i walk the line, get rhythm, cry cry cry, hey porter, sugar time, life goes on
Country Baskadir.. _________________ müzik değişiyor. takip et yoksa kaybolursun.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Cortez_the_Killer

|
Tarih: Pts 11.02.2008 12:39 Mesaj konusu: |
|
|
| Country'nin üstadı Johnny Cash'tir. Adam herşeyiyle bir idol. En iyi dört country sanatçısının bir araya gelip takıldığı bir grup vardı. The Highwaymen'di adı. Johnny Cash, Willie Nelson, Kris Kristoferson, Waylon Jennings çalardı grupta. |
|
| Başa dön |
|
 |
hauntedemy

|
Tarih: Pzr 30.03.2008 3:26 Mesaj konusu: |
|
|
| country de ayırım yapamıyorum ben hepsi çok hoş ama johnny cash tabiki çok iyi alanında.bunun dışında patsy cline,dixie chicks hoştur,güzeldir =) |
|
| Başa dön |
|
 |
Pepper_Keenan "Rock Müzik Genel" Mod

|
Tarih: Cmt 19.04.2008 5:46 Mesaj konusu: |
|
|
Country'ye giriş yapmak isteyenlerin ilk dinleyeceği isimlerden biri tabi ki de efsane Johnny Cash'tir. Walk The Line filmi vardır, Joaquin Phoenix ve Reese Witherspoon, Johnny Cash ve June Carter rollerinde oyunculuk dersi verir. Zaten Reese Witherspoon Oscar aldı Walk The Line'daki performansıyla.. Kesinlikle izlenmeli.. Hem Johnny Cash'in müziğine kıyısından köşesinden girilmiş olunur, hem de süper bir müzikal film izlenilir. _________________ http://canselmo.blogspot.com
www.personal-insult.com -->%101 VULGAR Platform (Pantera, Down, SJR ve bilimum KALAS muhabbet sevenler için!)
www.rockinside.com --> Bil ki sensiz bir kişi eksiğiz. |
|
| Başa dön |
|
 |
|