Ana sayfa Özel mesajlar Arama

turkrock.com ana sayfası Her konuda bilgi paylaşabileceğiniz forum sayfalarımız irc.turkrock.com sohbet sunucumuza girerek diger site üyeleriyle sohbet edebilirsiniz. Festival, konser, parti gibi çesitli etkinlikleri takip edebilir, etkinlik bildirebilirsiniz. Amatör grupların çalışmalarının mp3 formatında indirilebildiği bölüm
TurkRock.Com :: Başlığı Görüntüle - Türk Halk Müziği
Resim albümüResim albümü  SSSSSS   AramaArama   GruplarGruplar   ProfilProfil   Giriş yapınGiriş yapın   LoginLogin 

Dikkat 
Bu foruma yazan her üye, forum kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde mesajlarınız silinebilir, taşınabilir ve siteden uzaklaştırılabilirsiniz.

Türk Halk Müziği
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
freewill

MesajTarih: Pts 05.03.2007 14:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bir rock sitesinde türkü isimli konuşmaların olması güzel doğrusu.
Ben 6 yaşımdan beri piuano bağlama gitar vb telli çalgılar çalıyorum.Şu an 22 yaşımdayım.Türkü kültürüyle yatişmemin yanısıra rock klasik jazz ve blues gibi müzikleri de bayıla bayıla dinliyorum ve icra ediyorum kendimce.Tamam herkes sevmek zorunda değildir bu bi zevk meselesi.Ama türkü deyince bu kültürden biraz uzak yetişmiş insanların aklına direk türkü barlar vb. HALAY çekilen ortamlar gelir.Pop rock gibi vb. müziklerin club, disco da katledilmesine benzer bir olaydır türkü barlar.Tabiki hepsi bu şekilde değil ama %99 u böyle!!Siz hiç DAVUT SULARİ, MAHZUNİ ŞERİF, PİR SULTAN ABDAL, NESİMİ,MANSUR, MUHLİS AKARSU, HASRET GÜLTEKİN, YUNUS EMRE, HACI BEKTAŞ -I VELİ gibi ozanlarımızı, müzisyenlerimizi dinlediniz yahut okudunuz mu?Muhakkak tanıyrsunuzdur bu insanları.Şu an aklıma gelmeyen daha çok isim var.Türkülerin özü, felsefesi buralardan gelir arkadaşlar.Öyle İbrahim Tatlısesin, İzzet yıldızhanın ne bileyim piyasadaki bunlar gibi bir sürü insanın icra ettiği müziğin bunlarla uzaktan yakından alakası yoktur.BU İNSANLAR KENDİLERİNE TÜRKÜCÜYÜZ DİYORLAR!!!HALBUKİ ARABESK FANTAZİ VB.. yapmaktan başka birşey değildir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
aschiti

MesajTarih: Çrş 14.03.2007 17:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

arkadaşlar bu aslında biraz da tarihi bi birikim gerektiren bi cvptır. yaşadığımız coğrafyanın ortalarda olması ve uzun süreler boyunca kültürde birliği sağlayamaması bi çok emperyalist güçlerin odağı haline getirmiş durumda günümüzde. mesela eskiden emperyalizm işgallerle başlardı fakat günümüzde emperyalizm kültür emperyalizmiyle başlamakta. çünkü bi insanın kültürüne ne kadar yok edebilirsen onu kendisinden o kadar fazla uzaklaştırır ve kendine yakınlaştırırsın. ben türküyü çok severim hatta barış manço dinlemeye "bahçede hanımeli" parçasını dinlemem ile başladım. gerçekten çok egzotik bi parçaydı. kendisnin tarzı türküden çok uzak olduğu halde kendisi onu tam tadilat bi türkü şeklinde okumuştur. aslında bu biraz da yaşadığın ortam büyüdüğün ortamla alakalı bişi. mesela ben türkçe ve kürtçe rockı severek dinleyip bu şekilde müzik yaptığım halde ben yabancı dinlediğimde haz alamıorum...
Başa dön
bibaron

MesajTarih: Cmt 17.03.2007 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
c-e-r-e-n

MesajTarih: Pzr 18.03.2007 0:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

freewil'e sonuna kadar katılıyorum....bende 8 yaşımdan beri türkü söylerim.Annem trt'deydi ankara radyosunda ve bende türkülerle büyüdüm..Şimdi rock,jazz,blues,klasik batı müziği de dinliyorum ve şu anda da batı müziği eğitimi veren okulların şan bölümlerinin sınavlarına hazırlanıyorum...Ortalıkta kendini türkücüyüm diye lanse eden insanlara sinir oluyorum..mesela 10 yıl önce orjinal halleriyle öğrendiğim bir türküyü ,saçma sapan yorumlayan insanlar görünce deliriyorum resmen...eserin gerçeğiyle alakası yok çünkü.... Ben mesela herkese destanlaşmış türküker albümleirni şiddetle öneriyorum...alın bir kere bir dinleyin...bazı arabesk fantazi kırması sözde türkücülerin yaptıklarıyla alakası var mı alın görün...
Başa dön
kirikpena88

MesajTarih: Pzr 18.03.2007 1:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özümüz.kültürümüz. manevi değerimiz.
bibaron

MesajTarih: Pzr 18.03.2007 16:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
Başa dön
Ladyrock

MesajTarih: Çrş 21.03.2007 10:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Severek dinlerim. Mesela "gönül dagi" "cesmi siyahim"...
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Çrş 21.03.2007 11:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

özellikle gönül dağı Wink yahu o türküyü dinlerken burnum gıdıklanıyor Rolling Eyes
EmilioDeCarro

MesajTarih: Pts 26.03.2007 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevmem ama desteklenmesi gerekn bir tür Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
busy

MesajTarih: Cum 13.04.2007 19:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hangi müzik tarzı olursa olsun eğer müzik kulağıma hoş geliyorsa dinlerim Bende tarz ayrımı yok..
panik_431

MesajTarih: Cum 13.04.2007 19:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ruhi su'yu çok dinlerim...gerçi protest müzikde yapıyordu...
silent_guitar

MesajTarih: Sal 17.04.2007 14:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Geçen gün televizyonda, şu biri sarkıcı diğeri ise başka bir alanda iki ünlünün düet yaparak yarıştığı programa denk geldim. O günkü içerik sanırsam türküymüş. Sunucu Zeynep Tokuş sıradaki yarışmacılarla konuşurken öyle bir laf etti ki, ağzım açık, şaşkınlıkla ekrana bakakaldım. Söylediği kişi kimdi bilemiyorum ama "Bu modern görünüşüne rağmen bizlere türkü okuyacaksın..." demesiyle kalakaldım. Ne demek "modern görünüşünle"? Türkü, türkü okumak, türkücülük modern dışı bir meziyet, bir sanat, bir zanaat mı da sen böyle bir laf edebiliyorsun? "Modern olmayanlar mı türkü okur?" ya da "Modern biri türkü okuyamaz mı?" Nasıl bir düşüncedir bu? Hayretler içindeyim bu zihniyete karşı.

Saygılar...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
greenlouse

MesajTarih: Sal 17.04.2007 15:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evet ona bende denk geldim kanal gezerken yuh pota bak dedim. ben türkü dinlemem sevmem o benim görüşümdür. zeynep de öğle düşünüyor sanırım ama canlı yayında bu modern görünüşüne rağmen türkü okuyacaksın demesi kanalı değiştirmeme sebep oldu. yazık değişik bir cahillik örneği.
hasanayvenli

MesajTarih: Sal 17.04.2007 18:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:
Geçen gün televizyonda, şu biri sarkıcı diğeri ise başka bir alanda iki ünlünün düet yaparak yarıştığı programa denk geldim. O günkü içerik sanırsam türküymüş. Sunucu Zeynep Tokuş sıradaki yarışmacılarla konuşurken öyle bir laf etti ki, ağzım açık, şaşkınlıkla ekrana bakakaldım. Söylediği kişi kimdi bilemiyorum ama "Bu modern görünüşüne rağmen bizlere türkü okuyacaksın..." demesiyle kalakaldım. Ne demek "modern görünüşünle"? Türkü, türkü okumak, türkücülük modern dışı bir meziyet, bir sanat, bir zanaat mı da sen böyle bir laf edebiliyorsun? "Modern olmayanlar mı türkü okur?" ya da "Modern biri türkü okuyamaz mı?" Nasıl bir düşüncedir bu? Hayretler içindeyim bu zihniyete karşı.

Saygılar...
hay ben onların modernliğine de modernlik anlayışına da sı...yım
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gorona_85
Kullanıcı siteden atılmış

MesajTarih: Sal 17.04.2007 20:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

silent_guitar demiş ki:

Saygılar...

terbiyesizlik işte. cahil insan. mantık yokmu bunlarda hiç anlamıyorum yahu Evil or Very Mad
silent_guitar

MesajTarih: Sal 17.04.2007 21:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Zaten yaptığı anons ve konuşmalardan böyle bir şeyin çıkacağı belliydi. Çok acemice sunuyordu programı, bu konuşması da sonunda patladı.

Sevgiler...
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
enchant
"Dış kaynaklı rock" mod.

MesajTarih: Çrş 18.04.2007 0:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

ona oracıkta sabahat akkiraz ile orient express albümünü dinleteceklerdi ki neye uğradığını şaşıracaktı.Smile
en büyük tokat olurdu. onun dışında salt türkü'ye öyle demesi ise terbiyesizlik o ayrı.
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
mtears

MesajTarih: Çrş 18.04.2007 0:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

türkü olmadan olur mu ya Smile
severim,çok sık olmasa da dinlerim
ozim

MesajTarih: Çrş 18.04.2007 12:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

turkuler sadece dinlenilmesi gereken degil ,ayni zamanda uzerine kafa yorulmasi gereken olgulardir.Turkulerler'i seviyorum yada sevmiyorum gibi yorumlar onlarin "ne" olduklariyla ilgili degillerdir.ulkemizde turkuler melodik olarak yeterince arastirilmis fakat armonik olrak henuz istenilen duzeye ulastirilamamistir.Sunu unutmayalimki 20. yy. dan itibaren klasik,jazz dahil bir cok muzik turu geleneksel muzikler uzerinden yukselmistir..jazz'da kulladigimiz dorian,lidian ,pentatonik mod'lar geleneksel muzik modlaridir ve artik dunyanin bir cok yerinde hicaz,nihavent,karcigar gibi makamlarimiz klasik ve caz muzige onemli temalar olmuslardir..Belà BARTOK ,Zoltan KODALY, Felix MENDELLSON gibi eserleri universitelerde ders olarak gosterilen besteciler Turkiye'ye gelip buralarda turku arastirmalari yapmislar ve eserler vermislerdir..bati'daki majeur ve mineur mod'lari muzigi tikama noktasina getirmis ve artik besteciler turkulerdeki makamlara yonelmislerdir...turkulerin cok zengin, duzenli,formel yapilari vardir ve artik turkuler cozumlenmis ,guclu,yuruyucu ve durucu dereceler ortaya cikarilmis ve meraklilarinin onune koyulmustur...
ben paris 8 universitesinde muzikoloji bolumunden mezun oldum . Suna emin olunki onlar(avrupali akli basinda muzisyenler,akademisyenler) bizden cok daha fazla deger veriyorlar turkulere...
butun bunlarin yanisira turkuler sadece muzik degillerdir,turkuler;
tarihtir,felsefedir,estetiktir ve ayni zamanda cok ust duzeyde muziktir...
turkuleri tartisirken bence biraz daha arastirmaci olalim(butun konularda ldugu gibi)
saygilar...
Başa dön
ForzaRock

MesajTarih: Çrş 05.09.2007 11:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Amerikan halk müziği olan Blues, Jazz, Country dinleyen ya da diğer toplumların traditional (geleneksel) müziklerini dinleyip, sıra halk müziğine geldiğinde burun kıvıranları "bu da müzik mi" diyenleri anlayamıyorum...

en azından saygı duymak gerek..
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    TurkRock.Com Forum Ana Sayfası -> Müzik Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3 ... , 12, 13, 14  Sonraki
13. sayfa (Toplam 14 sayfa)

Forum Seçin:
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız