| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
eve_salem

|
Tarih: Çrş 28.04.2004 20:08 Mesaj konusu: |
|
|
Eskiden severdim bende ama şu bir gerçektir ki nietzsche aşılabilen bir filozoftur hayattiğimiza kattiği tek anlam da böyle bir sürecin olabilirliğini kendimize ispatlatmış olmasıdır. _________________ iron maiden\'s gonna get you, no matter how far... |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
eve_salem

|
Tarih: Çrş 28.04.2004 20:55 Mesaj konusu: |
|
|
| copadam demiş ki: | | ''müziksiz bir hayat düşünülemez'' daha ne denilebilirki!? |
evet ama ilerki yaşlarımızda bunun gibi basit şeyler üstünde bukadar zaman harcadigimiz için nefret ederiz niçeden , müziksiz bir hayat düşünülemez evet bu gerçektir , ozaman yaşanılması gerken birşeydir düşünülmesi gereken değil. _________________ iron maiden\'s gonna get you, no matter how far... |
|
| Başa dön |
|
 |
psycho_Jr

|
Tarih: Çrş 28.04.2004 22:35 Mesaj konusu: |
|
|
| Finarfin demiş ki: | | psycho_Jr demiş ki: | | Onun "Umut ancak işkenceyi uzatır" sözünü her insan kendi kafasına kazımalıdır. |
Bu lafı manyakça bulurum. Kendini kaptırmış insanı depresyona sokar . |
biraz daha açarmısın ? |
|
| Başa dön |
|
 |
genizah

|
Tarih: Pzr 02.05.2004 17:05 Mesaj konusu: |
|
|
hakkında çok fazla kişinin "kulaktan dolma" bilgilere sahip olduğunu düşündüğüm filozof.. nietzsche den sonra schopenhaure geçtiğimde , nietzschenin bütün fikirlerinin temelinde scopenhauer ilkelerinin yattığını gördüm ve schopenhauer i fikri bakımdan aşamadığını anladım. ama dili kullanmak açısından niçeden daha üstün birisini görmeim şimdiye dek.. sembolleri inanılmaz bir şekilde işlemek ve fikirlerini sezdirmek açısından... _________________ "Gerçek müzik saftır,onun için akıl gerekmez."
Erkan Oğur |
|
| Başa dön |
|
 |
psycho_Jr

|
Tarih: Pzr 02.05.2004 19:40 Mesaj konusu: |
|
|
zaten nietzche,ilk defa schopenhauer'in bir kitabını eline alıp,ilk sayfayı okuduğunda "işte bu!" diye bağrına basmıştır
bu arada süleyman senle bu forumda da karşılaşmamıza sevindim canım dostum. |
|
| Başa dön |
|
 |
genizah

|
Tarih: Pts 03.05.2004 15:24 Mesaj konusu: |
|
|
| psycho_Jr demiş ki: | zaten nietzche,ilk defa schopenhauer'in bir kitabını eline alıp,ilk sayfayı okuduğunda "işte bu!" diye bağrına basmıştır
bu arada süleyman senle bu forumda da karşılaşmamıza sevindim canım dostum. |
ama ecce homo adlı kitabında shopenhauere söylemdeiğini bırakmıştır. tabi bunları söyleten şey hastalığı da olabilir ama yine de soğudum nietzsche den..
altan ben de çok sevindim.. fazla girmiyorum artık bizim foruma.. |
|
| Başa dön |
|
 |
eve_salem

|
Tarih: Pts 03.05.2004 21:23 Mesaj konusu: |
|
|
insanlara paye vermek kişinin kendisine düşüyorsa kimisi filozof olduğunu iddia eder kimisi din getirir ama bu kişiler sadece ego tatmini için diğer kişiler tarafından daha da yüceltilirse belki sevilecek olan o insan nefret edilir. nietzsche belki zamanı için iyi bir düşünür olabilir ama günümüz için hepsi boş gelen konular içermekte , ben bir içki sofrasında nietszcheden 50 kat filozof insanlarla sohbet ettim , yükseltmeyin bukadar insanları önce varolan değerlere sahip çıkmayı öğrenin _________________ iron maiden\'s gonna get you, no matter how far... |
|
| Başa dön |
|
 |
genizah

|
Tarih: Sal 04.05.2004 14:28 Mesaj konusu: |
|
|
| Alıntı: | | bir düşünür olabilir ama günümüz için hepsi boş gelen konular içermekte , ben bir içki sofrasında nietszcheden 50 kat filozof insanlarla sohbet ettim |
aferin.. sarhoş muhabbetinin nasıl bişe olduğunu bilmesem... |
|
| Başa dön |
|
 |
deathcontess

|
Tarih: Sal 04.05.2004 17:03 Mesaj konusu: |
|
|
| eve_salem demiş ki: | | insanlara paye vermek kişinin kendisine düşüyorsa kimisi filozof olduğunu iddia eder kimisi din getirir ama bu kişiler sadece ego tatmini için diğer kişiler tarafından daha da yüceltilirse belki sevilecek olan o insan nefret edilir. nietzsche belki zamanı için iyi bir düşünür olabilir ama günümüz için hepsi boş gelen konular içermekte , ben bir içki sofrasında nietszcheden 50 kat filozof insanlarla sohbet ettim , yükseltmeyin bukadar insanları önce varolan değerlere sahip çıkmayı öğrenin |
arkadaş yanlış düşünüyorsun varolan değerlere sahip çıkmak için önce onları öğrenmek gerekir değer nedir kökeni neredendir ne amaçlamakta neyi hizmet etmektedir?vs öğrenmek içinse okumak lazım eski filozofların pek çok konu hakkındaki yaşadıkları dönem ierisinde varolan değerlere yaklaşımı ve bunları nasıl algıladıkları önemli eski ya da yeni şu an var ya da yok savunulan tüm değerler kendi içerisinde ve ileriki dönemlerde büyük önem taşırken sen şimdi kalkıp da söyledikleri tamamiyle mantıksız dersen buyur seni dinleyelim ya da içki sofrasındaki o nietzscheden 50 kat üstün arkadaşlarını bakalım nasıl öğreneceğiz değerlerimize sahip çıkmayı nasıl anlayacağız gerçek değerlerimiz nedir ne değildir
sen önce değerlerini korumaktan öte okumayı ama gerçek anlamda okumayı değer yargılarını öğrenmeyi ve bunları kendi kafanda kurcalamayı öğren bence bu, daha sonraki aşamalar için iyi bir başlangıç olur
çünkü ne denli yükselirsek uçmak bilmeyenlere o denli küçük görünürüz...FN
işte bunun için yükseltmekte değil tam da hakettiği yere koymaktayız nietzsche yi ve hegel i ve diğerlerini |
|
| Başa dön |
|
 |
brend

|
Tarih: Çrş 05.05.2004 19:02 Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba dostlar, gerçekten güzel bi başlık ( ne kadar zamandır oldugunu bilmiorum yeniyim biraz..)
Friedrich Nietzsche'nin bir ´´sarhoş muhabetcisi´´ ile kıyaslanması gerçekten üzücü... Nietzsche nin yazım şekli kendine özgü ve çok güçlüdür, ama fikirlerinin temellerini anlamak için ve ´´ben Nietzsche biliorum demek´´ her kitabını en az 4 sefer okumak gerektirir çünkü inanın her okuduğunuzda daha değişik bir yorum çıkarıcaksınız yazıdan.. Ayrıca Nietzsche'yi bir yorumcunun kitabından anlamaya çalışmaktansa kendi yazdığı kitapları okumanızı öneririm.. Böyle söyledi zerdüşt iyi bir başlangıç olacaktır.. Ama deccal'li okumadan Önce Nietzsche'nin yazımını ve söylevlerini bilmekte yarar var..
Evet Nietzsche'de aşılması gereken bir düşüncedir ama aşmak için önce oraya ulaşabilmek gerekir... O zamana kadar (en azından benim) yol göstericim ve öncüm olacaktır.. Öyle olmalı... _________________ freud'un da şöyle bir aforizması vardır: 'bir pipo bazan sadece bir pipodur.'
Pipo™ |
|
| Başa dön |
|
 |
deepblue

|
Tarih: Prş 27.05.2004 17:29 Mesaj konusu: |
|
|
| YehuDa demiş ki: | Aslında tanrıyı öldürdük görüşüne katılmıyorum.Çünkü bilimsel gerçekler(özellikle insan biyolojisi)belli bir yerden sonra insanın cevap veremeyeceği noktalara ulaşıyor.Burda devreye Yüce yaratıcı giriyor işte.
|
''TANRI ÖLDÜ''...tanrı yok,benim ruhum var sadece...tapıcaksan ille de bişeye,kendine tap...belki de sahiden tanrı vardı önceden,bölünüp eriyip biz oldu,insan oldu işte...
korkuyoruz hepimiz...gücümüz yetmiyo çünkü bazı şeylere belli bi yerden sonra..sığınacak bi liman,tutunacak bi dal...
TANRIM SENİN YÜZÜNDEN ATEİST OLDUM... |
|
| Başa dön |
|
 |
oceangipsy

|
Tarih: Cum 28.05.2004 13:36 Mesaj konusu: |
|
|
ümit kötülerin en kötüsüdür. işkenceyi uzatır...
bu cümlesiyle tanıdım nietzsche'yi.
kesinlikle yaşadığı yüzyıla ait olmayan bir adam... bu yüzyıla bile fazla hatta... _________________ yürekler arsında yürümek istiyorum... bedenler bana göre değil.... |
|
| Başa dön |
|
 |
noSurprises

|
Tarih: Cum 28.05.2004 14:01 Mesaj konusu: |
|
|
| noSurprises demiş ki: | | yavaş yavaş ölümünü hissediyorum şimdi,insanları nasıl kandırdığını,dahinin nasıl deli taklidi yapabileceğini çok daha iyi anlıyorum...ölümü,beynini yiyişi,"ben tanrıyım"çığlıkları...en iyi bu kitapta hissediyorum kendisini."nietzsche'nin son rüyası"nı okuyun derim..Joachim köller yazarın adı...ağır ama onu çok iyi anlatabilen bi kitap.. |
yine okudum....yine dondum kaldım.... _________________ Finish nothing you start, and start nothing you think you can continue..
En son noSurprises tarafından Sal 01.06.2004 16:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
aiolos

Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 347 Nerden: YaLnIzLIgIn ba$kentinden...
|
Tarih: Cum 28.05.2004 15:46 Mesaj konusu: |
|
|
nietzche,bir filozof ama benim için bir söz ustası,felsefenin uslanmak bilmez çocuğu...
nietzschenin birkaç kitabını okumakla olmuyo bence onu anlamak ise neredeyse imkansız...
o bir nihilist evet ama aynı zamanda da varoluşçuluğun öncülerinden...
benim anladığım kadarıyla hiç bir zaman belli birkaç şeyi ispatlama çabası gütmemiş,sadece fikirlerini oldukça mantıklı gerekçelerle dile getirmiş birisi o...
onun nihilizmi hakkında bilgi edinmek isteyenler bence nietzschenin tanrı öldü sözü diye bir kitap var onu okusunlar...
nietzsche ağladığında ise başlangıç için iyi ama yeterli değil...
'her yargılayanın gözünden bir cellat bakar...'(f.nietzsche) _________________ ortak hiçbir şeyleri olmayan insanların ortaklığını bilmeyen insan...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
emrevatans

|
Tarih: Cum 28.05.2004 17:51 Mesaj konusu: |
|
|
nietzche,birçok kitabını okudum ve hala nietzche için ne denebilir bilemiyorum..''MÜZİKSİZ BİR HAYAT,HATADIR..''(F.NİETZCHE)bu söz yeter..tartışılan mevzuyu bilmiyorum ama bu sözü bilmenizi isterim..belki yazan vardır ya bu sözü..bi tane daha yazayım..''KADININ MUTLULUĞU İSTİYOR,ERKEĞİN MUTLULUĞU İSTİYORUM''mutluluk için bunu demiştir nietzche.. _________________ duende bebeğim.. |
|
| Başa dön |
|
 |
sahasrara

|
Tarih: Sal 01.06.2004 4:03 Mesaj konusu: |
|
|
übermensch yani üstinsan kavraminin yaraticisi.
kimi zaman yokluga adadiklariyla nihilizmin babalarindan da denebilir.
insani hayvan ve üstinsan arasinda bir koprü olarak gordü.
insanin eksiklerinden arinarak ya$amasinin daha iyi bir dünya yaratacigini dü$ündü.asla bir insanin digerine üstünlügünden bahsetmedi,aksine insanlarin topyekün varolan insan kiliflarini a$malarini hedefledi.
cogu zaman irkcilikla suclanmasinin yegane nedeni hitler ve nazistlerin kendi kirli sava$larina nietzsche'yi alet etmi$ olmalaridir.
zerdü$t boyle diyordu adli eseri en cok basilmi$ ve farkli dillere cevrilmi$ eseridir.bu eserde üc büyük din oncesindeki en büyük din olan ve kaynagini irandan alan mazdaizm'den etkilendigi gorülür.mazdaizm dininde ahura-mazdaya inanilirdi,inanca gore ahura-mazda herkesin icindeydi.bu dinin en büyük ozelligi ya$ama tarzlariyla komünizme benziyor olu$uydu.ozel mülkiyet yoktu.lüks ve gereksiz tüketim kar$itligi vardi.mazdekler gittikleri heryerde merkeziyetcilige ve lüks hayata kar$i ciktiklari icin güclü devlet yapilari icinde kabul gormediler.onlardan geriye hicbir yazili belge kalmam$ti,ancak nietzsche'nin onlardan bahseden cok eski latince par$ömenler üzerinde cali$tigi biliniyor.
mazdekci anlayi$ nazilere maledilemeyecegi gibi nietzsche de sosyal fa$izmle alakasi olmayan büyük bir dü$ünürdür.
kafasi cali$an cogu insan gibi o da delirerek olmü$tür.
'kendin alabilecegin bir hakki asla ba$kasinin sana vermesine izin verme' - f.nietszche _________________ CEGITO ERGO SUN |
|
| Başa dön |
|
 |
Layne_Staley

|
Tarih: Çrş 02.06.2004 19:36 Mesaj konusu: |
|
|
Üstadın çok sevdiğim bir sözü vardır.
"Kendini alçaltan, yükseltilmek ister." diye... _________________ what does friend mean to you? a word so wrongfully abused...are you like me, confused...all included but you..alone...
22.08.1967-05.04.2002 |
|
| Başa dön |
|
 |
SarhosDenizci Kullanıcı siteden atılmış

|
Tarih: Prş 03.06.2004 15:47 Mesaj konusu: |
|
|
"Kadınamı gidiyorsun? Kırbacını unutma!"
Lou Salomé'ye olan karşılıksız aşkının bir yansıması. Duygularından sıyırmadan, hiç bir kariyer düşünmeden bunları açıklıkla yazmak, böyle "ağır" diye düşünülen filozof takımının kolay kolay yapamayacağı birşeydir.
Yıllardır, Grek filozoflarından beri gelen, "altın orta", sofuluk, ağır başlılık gibi ahlaki tabukları yerle bir etmiştir.
Benim Nietzsche'de yakaladığım en ciddi şey "varoluşçu"luktur. Nihilizmle arasında çok ince bir sınır vardır. Söylemler tek tek ele alındığında Nietzsche bir nihilist kuramcı olabilir. Ancak üstinsan tam ve bütünsel olarak Nietzsche'den kavranılan sonuç varolmaktır. Tanrıyı bu yüzden öldürdü.
Kadın düşmanlığı, "ayaktakımı" dediği işçi sınıfının yükselen sesine karşı son derece gerici bir tutum takınmışsada, yeri tartışılmaz bir insandır. Kişisel duygularını hiçe saymadan, kendi içinde bir düşünce sistemi oluşturmaya çalıştırmış. Bu yüzden sanırım "filozof" denmekte güçlenir. Ancak ben onu bir filozof olarak görürüm.
Aslını sorarsanız hiç sevmem kendisini. Ona benzediğim her söylemimde de kendimden nefret etmeye başlarım. Şu kesindirki o, benden daha barışıktı kendisiyle.
Farklı ve aykırı herkese hayranlık duymuşumdur. Bunlardan biride Nietzsche'dir. _________________ "Teyze, amca! Bir imza ver!
Çocuklar öldürülmesin" |
|
| Başa dön |
|
 |
pukkamania

|
Tarih: Prş 03.06.2004 19:09 Mesaj konusu: |
|
|
| aslında herşey kendi gerceğinde yatıyor böyle buyurdu zerdüşt adlı kitabında uyku üzerine konuşan bi bilgeden bahsetmiş ve onun öğretileriyle dalga gecmiştir eğer üstinsan düşüncedeki gerceklikte yatıyosa hangisi daha bilge uykucu bilgin mi dağların efendisi zerdüşt mü |
|
| Başa dön |
|
 |
aiolos

Kayıt: May 14, 2004 Mesajlar: 347 Nerden: YaLnIzLIgIn ba$kentinden...
|
Tarih: Prş 17.06.2004 21:42 Mesaj konusu: |
|
|
Her derin ruhun çevresinde bir maske durmadan büyür,her sözcüğün,her adımın verdiği yaşam işaretinin sürekli yanlışlığı yani sığlığı sayesinde...
F.Nietzsche(İyinin ve Kötünün Ötesinde) _________________ ortak hiçbir şeyleri olmayan insanların ortaklığını bilmeyen insan...<br /> |
|
| Başa dön |
|
 |
|