| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
geissler

|
Tarih: Pts 05.03.2007 22:44 Mesaj konusu: |
|
|
"Evet, neydi aşk? Güllerin arasında esen bir rüzgar, hayır, kanda bir sarı fosforlaşma. Hatta ihtiyarların gönüllerini bile danslara uyandıran, cehennem sıcağı bir müzikti aşk. Yaklaşan gecelere açılan bir margarite benziyor, bir soluk karşısında kapanıveren, bir el değdi mi soluveren bir şakayıkı andırıyordu.
Aşk bir insanı yere yıkabilir, onu tekrar ayağa kaldırabilir, onu yeniden rezil edebilirdi. Bugün bakarsın beni sevmiş, yarın seni, öbür gün onu! Böyle kararsızdı aşk. Koparılması imkansız bir mühür mumu gibi dayanıklı da olurdu, ölüm saatine kadar tıpkı sönmez bir nur gibi parlardı da; ölümsüzdü bu kadar. Peki neydi aşk?
Ah, yıldızları gökte, kokuları yerde, bir yaz gecesi gibidir aşk. Ama niçin delikanlıyı kuytu yollara iter, niçin kocamışı ıssız odasında parmak uçlarında ayağa kaldırır? Ah, aşk insanın gönlünü bir mantar tarlasına çevirir: Gür ve yüzsüz bir tarla, esrarlı ve arsız mantarların fışkırdığı bir tarladır aşk.
Keşişi kilitli bahçelere itmiyor mu; geceleri bakışı, uyuyan kadınların pencerelerine dikmiyor mu? Rahibelere çılgınlık, prenseslerin akıllarına durgunluk vermiyor mu? Aşktır, önünde kralların başları başları yerlere eğilir, saçları sokakların tozunasüpürgedir; aşktır, krallara hayasız sözler fısıldatır, kral güler, dilini çıkartır.
...yine de başkaydı aşk. Dünyadaki her şeyden başkaydı aşk.
Ve aşk, dünyanın kaynağı, dünyanın sultanı oldu; ama aşkın yolları çiçek ve kanla doldu, çiçek ve kanla doldu.
Birisi aşkın ne olduğunu sorarsa aşk, güllerin arasında esip kesilen bir rüzgardır sadece. Ama bazen de ömür boyu süren, ölüme kadar devam eden, koparılması imkansız bir mühür mumudur aşk. Tanrı aşkı çeşit çeşit yarattı; aşkın devam ettiğini veya sona erdiğini gördü."
(victoria) -knut hamsun- |
|
| Başa dön |
|
 |
|
|
 |
kacakkiz

Kayıt: Sep 24, 2005 Mesajlar: 436 Nerden: ..i.s.t.. en ücra köşesi (kimse bulamıyor)
|
Tarih: Prş 08.03.2007 22:28 Mesaj konusu: |
|
|
Kurban grubu Ne güzel demiş:
Yalan Dostum Aşk Diye Bişey Yok _________________ hayat nedirki bir düş,
gördüğün kadar |
|
| Başa dön |
|
 |
kacakkiz

Kayıt: Sep 24, 2005 Mesajlar: 436 Nerden: ..i.s.t.. en ücra köşesi (kimse bulamıyor)
|
Tarih: Prş 08.03.2007 22:32 Mesaj konusu: |
|
|
Ezginin günlüğüde demişki:
Anladım Sonunda Sevdiğin Kadardır aşk Hayat Nedirki bir düş gördüğün kadarrrr _________________ hayat nedirki bir düş,
gördüğün kadar |
|
| Başa dön |
|
 |
pitch-dark "Gündem" mod.

|
Tarih: Çrş 14.03.2007 18:52 Mesaj konusu: |
|
|
Edebiyat başlığına yazdığımızı unutmayalım arkadaşlar lütfen... _________________ Be still for a moment. Everything depends upon you. If you die I will die too. . .http://www.last.fm/group/TurkRock.com |
|
| Başa dön |
|
 |
kacakkiz

|
Tarih: Prş 15.03.2007 2:18 Mesaj konusu: |
|
|
Peki Ama Hayatımız Zaten Edebiyat
bizde kendi Edebiyatımızı yapamazmıyız
Saygılarımla.... _________________ hayat nedirki bir düş,
gördüğün kadar |
|
| Başa dön |
|
 |
CeseD

|
Tarih: Prş 15.03.2007 11:05 Mesaj konusu: |
|
|
Aşk HERŞEY'dir (Bence)
Acı, ızdırap, sevinç, mutluluk, heycan, adrenalin .... |
|
| Başa dön |
|
 |
hayat_direnmektir

|
Tarih: Prş 15.03.2007 15:12 Mesaj konusu: |
|
|
Faulkner:
"Aşkı kitaplara soktukları iyi oldu, yoksa belki de başka yerde
yaşayamayacaktı."
demis süper simdi gercekler ask yasanmıo _________________ Her durus bir eylemin baslangıc yerimi? |
|
| Başa dön |
|
 |
aschiti

|
Tarih: Çrş 21.03.2007 19:41 Mesaj konusu: |
|
|
| aşk, çılgın bir ölümdür aslında. bunu çok az kişi tadar. mesela ben daha bu güne kadar bir kere tek aşık oldum ve galiba hala aşığım. ama yapacak bir yer yok taze ölüyüz mezarımız yok:D |
|
| Başa dön |
|
 |
yuh

|
Tarih: Prş 05.04.2007 21:22 Mesaj konusu: |
|
|
şıpsevdi sakıları vardı bi ara onların içinden çıkan etiketler güzel tanımlıyor aşkı..'aşk;birlikte uyumaktır...aşk;birlikte uçurtma uçurmaktır...aşk;birlikte kardanadam yapmaktır...aklımda kalanlar bunlar bu tür yazılar çıkıyordu okuduğunda tebessüm ettiren,eğlenceli...yani aşk onla yaptığın rutin şeylerin bile değerini bilmek mutlu olmak gibi bişeyler olsa gerek _________________ women are made to be loved, not understood |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Cum 06.04.2007 14:09 Mesaj konusu: |
|
|
aşk, seni hayata bağlayan ipin başkasının ayağına dolanmasıdır...
artık o kişinin havasına kalmıştır;farkında olmaz da adım attıkça seni de peşinde sürükler...
aşk, bazen ulaşamamaktır, ulaşmak istememektir.
bazen beklemeyi bilmektir...
evet efendim... |
|
| Başa dön |
|
 |
ForzaRock

Kayıt: Feb 12, 2007 Mesajlar: 382 Nerden: içinden denizler geçen şehirden
|
Tarih: Cum 06.04.2007 16:40 Mesaj konusu: |
|
|
"Aşk, asla aşk değildir." _________________ "rock, soru sormaz cevap verir..." |
|
| Başa dön |
|
 |
kacakkiz

|
Tarih: Cum 06.04.2007 16:45 Mesaj konusu: |
|
|
| ForzaRock demiş ki: | | "Aşk, asla aşk değildir." |
?
Birazdaha açıklayıcı olurmusun |
|
| Başa dön |
|
 |
sanguine

|
Tarih: Sal 08.05.2007 0:02 Mesaj konusu: |
|
|
insan gerçekten asik olmadan bu yazilarin, siirlerin anlamini gerçekten kavrayamaz bence. eger aski tatmadiysa en yogun siir bile yavan gelir. aksi durumda ise en uyduruk siirde bile bazen kendini bulabilir. insanin içini de, yaziyi da, siiri de güzellestiren, anlamlandiran asktir.
ama aski benim yasadiklarima göre en güzel anlatan kisi sebnem ferahtir. hem güzel, hem kötü, hem çirkin, hem aci yanlarini anlatir çünkü.. _________________ Allow me to doubt, we were lovers who could really share
The only love between us was Hate!
|
|
| Başa dön |
|
 |
mellon_collie

|
Tarih: Sal 08.05.2007 1:22 Mesaj konusu: |
|
|
bir "aşk" tanımı olmasa da
aşkın getirdiği "kırıklığın" anlamı bu da
elmas bir gözdür yürek. ve çizilmeyegörsün bir kere, artık hep sedefsi bir yırtıkla bakacaktır cümle âleme
Elif Şafak- Mahrem _________________ i've been waiting like a knife
to cut open your heart
and bleed my soul to you... |
|
| Başa dön |
|
 |
mitari

|
Tarih: Sal 08.05.2007 1:46 Mesaj konusu: |
|
|
| aşkın tanımının olmadığını yada aşkı sadece karşı cinse oldugunu düşünenlere bi tavsiye orhan veli okuyun |
|
| Başa dön |
|
 |
himergirl

|
Tarih: Pts 14.05.2007 17:47 Mesaj konusu: |
|
|
Aşk nedir tarifini yapamam ama
Aşkın son nefeslerini en iyi ben bilirim
;
Gözpınarlarından geçmiş anılara boşanan onlarca gözyaşı,
Yüreğini sımsıkı saracak ,aşk dolu bir kalpten yoksunluk,
Güneşin doğmamak için karanlıkla anlaştığı upuzun geceler.................... |
|
| Başa dön |
|
 |
geissler

|
Tarih: Pts 14.05.2007 20:12 Mesaj konusu: |
|
|
| himergirl demiş ki: | Aşk nedir tarifini yapamam ama
Aşkın son nefeslerini en iyi ben bilirim
;
Gözpınarlarından geçmiş anılara boşanan onlarca gözyaşı,
Yüreğini sımsıkı saracak ,aşk dolu bir kalpten yoksunluk,
Güneşin doğmamak için karanlıkla anlaştığı upuzun geceler.................... |
bu sadece sana öyle gelir ama aşkı yaşamaya devam edenler için geceler bile en mucizevi bir sığınak gibidir, sana göre her şey kötüdür, diğerine göre her şey pespembe... sen hiç yoktan en küçük şeye ağlarsın, diğeri hiç yoktan en küçük şeye kahkaha atar...  |
|
| Başa dön |
|
 |
aysu_

|
Tarih: Çrş 16.05.2007 1:19 Mesaj konusu: |
|
|
| artık Geothe. |
|
| Başa dön |
|
 |
metalik_gri

|
Tarih: Pzr 20.05.2007 10:27 Mesaj konusu: |
|
|
| aslında halk edebiyatında kerem ile aslı için yazılmış destan ve hikayelerle aralara serpiştirilmiş türkü ve koşmalar da aşkı en sert ve vurucu diliyle anlatmıştır.kalmadı o zamanki aşklar kalmadı... |
|
| Başa dön |
|
 |
uYuS

Kayıt: Mar 21, 2007 Mesajlar: 1116 Nerden: Helsinki. Prag. Bükreş. Atina
|
Tarih: Prş 24.05.2007 2:09 Mesaj konusu: |
|
|
benim için aşk eşittir müzik. _________________ มกราคม เป็นปี ตามเกรก วันอีก |
|